Napisano 12 Stycznia 20251 rok https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/zona-miala-w-smartfonie-aplikacje-maz-zostal-ukarany-niemieckie-przepisy-sa/l826mpb Ktoś wie coś? Przecież google chyba też ostrzega. A dodatkowo mam oficjalną usługę wykupią w bmw ostrzegająca o radarach . Może ta usługa w de nie działa.. tylko raz byłem w De i nic nie krzyczała.. ale w sumie tylko po autobanach jeździłem.
Napisano 12 Stycznia 20251 rok Godzinę temu, Marcin79 napisał(a): https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/zona-miala-w-smartfonie-aplikacje-maz-zostal-ukarany-niemieckie-przepisy-sa/l826mpb Ktoś wie coś? Przecież google chyba też ostrzega. A dodatkowo mam oficjalną usługę wykupią w bmw ostrzegająca o radarach . Może ta usługa w de nie działa.. tylko raz byłem w De i nic nie krzyczała.. ale w sumie tylko po autobanach jeździłem. Nie, nie można.
Napisano 12 Stycznia 20251 rok Autor 38 minut temu, grogi napisał(a): Nie, nie można. Muszę zapytać w takim razie czy usługa bmw w de jest dezaktywowana .
Napisano 12 Stycznia 20251 rok 2 godziny temu, Marcin79 napisał(a): Ktoś wie coś? Dawno dawno temu(w czasach kiedy BMW miał łańcuch rozrządu w silniku od strony reflektorów) w automapie można było zainstalować taką użyteczność że po dotknięciu któregoś z rogów ekranu aplikacja przeładowywała się i uruchamiała się nieco inna bez opcji ostrzegania o fotoradarach... W internecie pisali(wydaje mi się że na moto kąciku także) że największe znaczenie ma to właśnie w Niemczech.... Ale że na automapie prawie nie jeździłem to nic z bliższego nie wiem
Napisano 12 Stycznia 20251 rok Policja sprawdza pasazerom i kierowcy czy nawigacja nie ostrzega o radarach?
Napisano 12 Stycznia 20251 rok Godzinę temu, Marcin79 napisał(a): Muszę zapytać w takim razie czy usługa bmw w de jest dezaktywowana . A skąd ja mam wiedzieć?! Poszukaj w gwiazdkach do regulaminu usługi. Zapewne jest napisane, że niedostępne w Niemczech i Szwajcarii.
Napisano 12 Stycznia 20251 rok Ciekawy jestem, jak niby mają to sprawdzić. Na przykład yanosik na AA - do zweryfikowania?
Napisano 12 Stycznia 20251 rok 8 godzin temu, Marcin79 napisał(a): https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/zona-miala-w-smartfonie-aplikacje-maz-zostal-ukarany-niemieckie-przepisy-sa/l826mpb Ktoś wie coś? Przecież google chyba też ostrzega. A dodatkowo mam oficjalną usługę wykupią w bmw ostrzegająca o radarach . Może ta usługa w de nie działa.. tylko raz byłem w De i nic nie krzyczała.. ale w sumie tylko po autobanach jeździłem. W moim się wyłącza w DE
Napisano 13 Stycznia 20251 rok Tomtom ostrzega przy przekroczeniu granicy, że trzeba wyłączyć ostrzeganie. Sygic chyba wogóle nie pokazuje. IGo też ostrzega. A i tak wszystkie jeżdżą na Radarbot albo CamSam.
Napisano 13 Stycznia 20251 rok Kia stinger 2022 kupiona w de - fabryczna navigacja pokazuje i ostrzega dźwiękowo o fotoladarach, nawet w opcjach jest regulacja głośności tylko ostrzeżeń do tych ladarow. Były już wie duze aktualizacje navi kia stinger i ciągle tego nie zlikwidowali, pewnie niedopatrzenie w oprogramowaniu na teren niemiecki. Edytowane 13 Stycznia 20251 rok przez vanice77
Napisano 13 Stycznia 20251 rok 2 godziny temu, vanice77 napisał(a): Kia stinger 2022 kupiona w de - fabryczna navigacja pokazuje i ostrzega dźwiękowo o fotoladarach, nawet w opcjach jest regulacja głośności tylko ostrzeżeń do tych ladarow. Były już wie duze aktualizacje navi kia stinger i ciągle tego nie zlikwidowali, pewnie niedopatrzenie w oprogramowaniu na teren niemiecki. W Tucsonie ostrzeganie o kamerach pojawilo się jakoś tak na przełomie 2023/2024. Także aktywnie nad tym pracują 😄
Napisano 13 Stycznia 20251 rok powinni też policjantów ostrzegać o ostrzeganiu, ale pewnie dostanie się tylko ostrzeżenie
Napisano 14 Stycznia 20251 rok Oficjalnie jest zakaz korzystania z tego typu aplikacji. Dużo ludzi jezdzi na Blitzer ale i tak trzeba uważać bo znajomy raz leciał i opowiadał że ktoś go wyprzedzał i patrzal na kokpit a tam miał uchwyt z telefonem i włączona apke blitzer,no i tak go złapali.
Napisano 14 Stycznia 20251 rok 17 godzin temu, Don Pablo napisał(a): Oficjalnie jest zakaz korzystania z tego typu aplikacji. Dużo ludzi jezdzi na Blitzer ale i tak trzeba uważać bo znajomy raz leciał i opowiadał że ktoś go wyprzedzał i patrzal na kokpit a tam miał uchwyt z telefonem i włączona apke blitzer,no i tak go złapali. Sokoli wzrok😁 Edytowane 15 Stycznia 20251 rok przez Danielpoz.
Napisano 14 Stycznia 20251 rok W dniu 12.01.2025 o 16:39, Rado_ napisał(a): Policja sprawdza pasazerom i kierowcy czy nawigacja nie ostrzega o radarach? Tak. Z tym, że to kierowca nie może używać. Pasażer może 👍😁 5 godzin temu, Don Pablo napisał(a): Oficjalnie jest zakaz korzystania z tego typu aplikacji. Dużo ludzi jezdzi na Blitzer ale i tak trzeba uważać bo znajomy raz leciał i opowiadał że ktoś go wyprzedzał i patrzal na kokpit a tam miał uchwyt z telefonem i włączona apke blitzer,no i tak go złapali. To mnie zawsze bawi. Za dnia się nie rzuca w oczy, ale wieczorem śmiesznie wyglądają kierowcy walący sobie rozjaśnionym ekranem na max oraz Blitzerem w trybie pełnoekranowym🤣 Tak. Ja też jeżdżę z tą apką, tryb mini, zamiast ikonki strzałek buźka. Lub wyłączony ekran.
Napisano 15 Stycznia 20251 rok Nein, nein, nein... Stosuje metode o ktorej malo kto slyszal - jezdze przepisowo
Napisano 15 Stycznia 20251 rok 21 godzin temu, Danielpoz. napisał(a): Sokoli wzrok😁 Jak to dojczaki 🤫 Oglądam czasami te ich programy i jest pokazane jak podjeżdżają na wysokość kierującego i patrzą tez czy nie używasz telefonu. Maja to we krwi zeby wszystkich kontrolowac🤣