Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cena nowego Mercedesa w salonie

Featured Replies

Napisano

Witam

Jak wygląda teraz negocjacja ceny nowego Mercedesa w salonie?

Ojciec zbiera teraz oferty na GLA i ceny które dostaje od dealerów, są dokładnie w takiej samej wysokości jak w konfiguratorze na stronie internetowej Mercedesa.

Czy w tej marce kupuje się auta tylko w cenach katalogowych?

Do tej pory kupował japończyki (Subaru, Mazda) i tam cena od dealera była trochę niższa niż w katalogu danej marki na stronie internetowej.

P.S.

Był teraz jeszcze oglądać Volvo i BMW,  to w ofercie cenowej od dealera od razu dostał wyszczególnioną wysokość rabatu od cen katalogowych.

Edytowane przez JacWeg

Napisano

Najpierw sobie niech tutaj posparawdza

https://www.otomoto.pl/osobowe/nowe/mercedes-benz/gla-klasa?search[order]=filter_float_price%3Aasc

tylko niech patrzy na oferty od dilerów a nie od jakiś dziwnych podmiotów

Napisano
7 godzin temu, JacWeg napisał(a):

Witam

Ojciec zbiera teraz oferty na GLA i ceny które dostaje od dealerów, są dokładnie w takiej samej wysokości jak w konfiguratorze na stronie internetowej Mercedesa.

Do tej pory kupował japończyki (Subaru, Mazda) i tam cena od dealera była trochę niższa niż w katalogu danej marki na stronie internetowej.

P.S.

Był teraz jeszcze oglądać Volvo i BMW,  to w ofercie cenowej od dealera od razu dostał wyszczególnioną wysokość rabatu od cen katalogowych.

ja z Mercedasami mam kompletnie różne doświadczenia. Od głębokich rabatów na poziomach dwudziestu kilku procent, do rabatów na poziomie 3%. Wszystko w zależności od modelu, wyposażenia i momentu :) 

Napisano

Dziwne, że nie pojawiło się  pytanie: czy ktoś zna Prezesa Mercedes -  Benz Polska p. Wolfganga Karla Bremmbo bo potrzeba kupić jedno auto 🙂

A na poważnie, w Częstochowie jest dealer Mercedesa, ale mój brat zawsze kupuje Mercedesy w Łodzi bo tam mówi, że dużo taniej. Może inaczej jest jak ktoś wysyła zapytanie przez maila, a inaczej jak ktoś fizycznie pojawi się w salonie i będzie sprawiał wrażenie że naprawdę chce kupić to auto.

Edytowane przez pejus1982

Napisano
21 minut temu, pejus1982 napisał(a):

Zaraz będzie pytanie: czy ktoś zna Prezesa Mercedes -  Benz Polska p. Wolfganga Karla Bremmbo bo potrzeba kupić jedno auto 🙂

A na poważnie, w Częstochowie jest dealer Mercedesa, ale mój brat zawsze kupuje Mercedesy w Łodzi bo tam mówi, że dużo taniej. Może inaczej jest jak ktoś wysyła zapytanie przez maila, a inaczej jak ktoś fizycznie pojawi się w salonie i będzie sprawiał wrażenie że naprawdę chce kupić to auto.

A co Cie to dziwi, bo mnie nie. Dokładnie takie same manewry odstawiałem 3 lata temu. Co prawda wymyśliłem sobie VW ale cennikowo po kalkulatorze wychodziło już ponad 300k
Osobiście byłem u dwóch lokalnych dealerów VW w Krakowie i negocjowałem rabat na to co sobie wydrukowałem z kalkulatora online. Rozmawiali ale byli bardzo mało chętni żeby sprzedać samochód. Wysłałem zapytanie mailem po całej Polsce (Łódź, Warszawa, Poznań, Gdańsk) i Gdańsk mi dał 13% rabatu na cenę z katalogu z podstawieniem samochodu pod dom do Krakowa. Już miałem zamawiać i ktoś mi podpowiedział że Porsche Kraków (Libertów) też sprzedaje VW - i co? Poszedłem do nich i byli na tyle chętni do rozmowy, że jak zobaczyli zdecydowanego klienta co przychodzi i wie co chce to zamówili mi samochód z 13,5% rabatem.

A na tyle się z nimi dobrze rozmawia że proszę: zdjęcie Google z czerwca z 2024 roku - i rozładowują dwie Audice na zdjęciu LINK

Edytowane przez bengamin

Napisano
32 minuty temu, bengamin napisał(a):

A na tyle się z nimi dobrze rozmawia że proszę: zdjęcie Google z czerwca z 2024 roku - i rozładowują dwie Audice na zdjęciu LINK

Wydaje mi sie, ze ta grupa sprzedaje wszystkie marki, moze oprocz cupry i seata, wiec w sumie nie dziwne, ze moga tam sciagnac nie tylko VW :)
ja z kolei mam dobre doswiadczenia z ich salonem audi na Okeciu. Moze co do rabatow nie byli chetni, ale mieli spory wybor aut, ktore mnie interesowaly, a pozostali dealerzy biedniutko :)

Napisano
Godzinę temu, bengamin napisał(a):

A co Cie to dziwi, bo mnie nie. Dokładnie takie same manewry odstawiałem 3 lata temu. Co prawda wymyśliłem sobie VW ale cennikowo po kalkulatorze wychodziło już ponad 300k
Osobiście byłem u dwóch lokalnych dealerów VW w Krakowie i negocjowałem rabat na to co sobie wydrukowałem z kalkulatora online. Rozmawiali ale byli bardzo mało chętni żeby sprzedać samochód. Wysłałem zapytanie mailem po całej Polsce (Łódź, Warszawa, Poznań, Gdańsk) i Gdańsk mi dał 13% rabatu na cenę z katalogu z podstawieniem samochodu pod dom do Krakowa. Już miałem zamawiać i ktoś mi podpowiedział że Porsche Kraków (Libertów) też sprzedaje VW - i co? Poszedłem do nich i byli na tyle chętni do rozmowy, że jak zobaczyli zdecydowanego klienta co przychodzi i wie co chce to zamówili mi samochód z 13,5% rabatem.

Boże jakie to jest męczące. Byłem w Mercedesie oglądać GLB i chłop chciał ze mną konfigurować później rozmawiać o rabacie. :facepalm: dla mnie to jest jak pralka męczy mnie to strasznie i najchętniej kupiłbym przez internet. Ostatnie 4 auta kupiłem przez internet i nawet na oczy nie widziałem przed zakupem. A jakbym był sprzedawcą i dostał e-maila z pytaniem to bym się tylko uśmiechnął, 

Napisano
Godzinę temu, bengamin napisał(a):

A co Cie to dziwi, bo mnie nie. Dokładnie takie same manewry odstawiałem 3 lata temu.

Nie jesteś na bieżąco z lekturą AK :) #ironia

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, bielaPL napisał(a):

Najpierw sobie niech tutaj posparawdza

https://www.otomoto.pl/osobowe/nowe/mercedes-benz/gla-klasa?search[order]=filter_float_price%3Aasc

tylko niech patrzy na oferty od dilerów a nie od jakiś dziwnych podmiotów

Już tam patrzyliśmy, ale nie podeszła mu żadna z tych ofert. A porównując ogłoszenia dealerów na otomoto do cen katalogowych to różnica w cenie jest od 0 zł do 40 000 zł, w zależności od dealera.

Napisano
8 minut temu, JacWeg napisał(a):

Już tam patrzyliśmy, ale nie podeszła mu żadna z tych ofert. A porównując ogłoszenia dealerów na otomoto do cen katalogowych to różnica w cenie jest od 0 zł do 40 000 zł, w zależności od dealera.

To jest właśnie ta różnica między kupowaniem przez dealerów i wybijanka na rabaty a zakupem przez www u producenta Tak cena jest stała i żaden zewnętrzy podmiot tego taniej nie sprzeda i już.

Jakoś ten konkurs ofert już nie dla mnie ;]

Swoją drogą musisz ten etap przejść jeśli nie chcesz przepłacać za produkt, kwestia znalezienia handlowca, któremu brakuje czegoś do planu i zrobi Ci najlepszą ofertę na rynku jeśli ma taką możliwość. Zależy też czy zamawiasz do produkcji czy bierzesz z placu.

Napisano
31 minut temu, komor napisał(a):

Swoją drogą musisz ten etap przejść jeśli nie chcesz przepłacać za produkt, kwestia znalezienia handlowca, któremu brakuje czegoś do planu i zrobi Ci najlepszą ofertę na rynku jeśli ma taką możliwość. Zależy też czy zamawiasz do produkcji czy bierzesz z placu.

rany jakbym miał się tak zarzynać za gla to poszedłbym do mazdy i wziął cx5 która kończy produkcję, sprawdzony dobry model

Napisano
12 godzin temu, JacWeg napisał(a):

Witam

P.S.

Kumpel teraz robi drugie podejście do CLE - pół roku temu sztywna cena okolice 400k i zero szans na negocjacje. Teraz spokojnie 18% może wyciągnąć na to samo auto. 

Napisano
2 godziny temu, bizz napisał(a):

Kumpel teraz robi drugie podejście do CLE - pół roku temu sztywna cena okolice 400k i zero szans na negocjacje. Teraz spokojnie 18% może wyciągnąć na to samo auto. 

No to zależy. C180 brane z placu w październiku - wersja golas. Urwane 15% z ceny katalogowej + roczne ubezpieczenie + komplet opon zimowych

Zrzut ekranu 2025-03-06 143114.jpg

Napisano
W dniu 6.03.2025 o 09:59, wujek napisał(a):

Boże jakie to jest męczące. Byłem w Mercedesie oglądać GLB i chłop chciał ze mną konfigurować później rozmawiać o rabacie. :facepalm: dla mnie to jest jak pralka męczy mnie to strasznie i najchętniej kupiłbym przez internet. Ostatnie 4 auta kupiłem przez internet i nawet na oczy nie widziałem przed zakupem. A jakbym był sprzedawcą i dostał e-maila z pytaniem to bym się tylko uśmiechnął, 

Kupujesz xa cene katalogowa?

Napisano
  • Autor
W dniu 6.03.2025 o 12:17, bielaPL napisał(a):

rany jakbym miał się tak zarzynać za gla to poszedłbym do mazdy i wziął cx5 która kończy produkcję, sprawdzony dobry model

ja to wiem, ty to wiesz, ale rodzice chcą teraz Mercedesa.

Oglądali jeszcze Volvo XC40 i BMW X1 i dla mnie oba te samochody oraz podejście do klienta w tych salonach było o duże lepsze niż w Mercedesie.

Ale tym razem ma być gwiazda na masce - moja mama całe życie marzyła o Mercu i chce takie auto - to prawdopodobnie będzie jej ostatnie auto, ze względu na wiek i problemy z oczami. I tego argumentu nie przeskoczę.

Napisano
Godzinę temu, JacWeg napisał(a):

ja to wiem, ty to wiesz, ale rodzice chcą teraz Mercedesa.

Oglądali jeszcze Volvo XC40 i BMW X1 i dla mnie oba te samochody oraz podejście do klienta w tych salonach było o duże lepsze niż w Mercedesie.

Ale tym razem ma być gwiazda na masce - moja mama całe życie marzyła o Mercu i chce takie auto - to prawdopodobnie będzie jej ostatnie auto, ze względu na wiek i problemy z oczami. I tego argumentu nie przeskoczę.

Gwiazda to gwiazda, jak będzie mnie dalej stać to chyba za kilka lat wrócę, jakoś tak najmniej wizualnie się starzeje i ludzi bardzo w oko kole :) 

Tylko świnia ze skajkii pękajkii jest, mi co prawda do 100 000km nic się nie stało, ale już na boczkach siedziska blisko było pęknięcia i kierownica też dobrze nie wyglądała ;) 

Teraz też oglądałem, ale nie chciałem merca z silnikiem pussyyyy :) - dobre ceny na C klasę były.