Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pistolet do podlewania, zraszacz ogrodowy

Featured Replies

Napisano

Coś jak w tej aukcji

Niby na zimę staram się zdejmować, ale zawsze w okresach przejściowych się zapomni i mróz go rozsadzi, miałem plastikowe, przyinwestowałem w taki jak w aukcji wyżej niby metalowy, rozsadziło mi każdy. Pogodzić się z tym faktem i nakupić kilka na zapas, czy jest jakiś, który by wytrzymał mrozy?

P.S. @Klaudek możesz napisać, że w bloku problem Cię nie dotyczy, będzie to cenny głos w tej dyskusji :jem:

Edytowane przez Josyp

Napisano
36 minut temu, Josyp napisał(a):

Niby na zimę staram się zdejmować, ale zawsze w okresach przejściowych się zapomni i mróz go rozsadzi, miałem plastikowe, przyinwestowałem w taki jak w aukcji wyżej niby metalowy, rozsadziło mi każdy.

Przez ostatnich 20 lat przerobiłem parę pistoletów(i takich bardzo tanich za 15 czy 20 zł, i jeden drogi za 160 czy 170 zł) nie zauważyłem jakiejś istotnej różnicy w trwałości albo komforcie obsługi i od paru lat mam filozofię że kupuje najtańszy jaki jest... I przy pierwszej oznace awarii wywalam do śmietnika i kupuje następny

Napisano
2 godziny temu, Josyp napisał(a):

Coś jak w tej aukcji

Niby na zimę staram się zdejmować, ale zawsze w okresach przejściowych się zapomni i mróz go rozsadzi, miałem plastikowe, przyinwestowałem w taki jak w aukcji wyżej niby metalowy, rozsadziło mi każdy. Pogodzić się z tym faktem i nakupić kilka na zapas, czy jest jakiś, który by wytrzymał mrozy?

P.S. @Klaudek możesz napisać, że w bloku problem Cię nie dotyczy, będzie to cenny głos w tej dyskusji :jem:

Kilka przerobiłem, tak jak opalarek do małej butli i innych domowych przydasi. Bez znaczenia jaki kupisz-albo pęknie, albo przerdzewieje, albo zacznie lać każą możliwą stroną ale nie wylotem właściwym. Więc teraz do takich diwajsów mam podejście takie, że kupuję dwa, jeden używam, a drugi w zapasie, żeby nie zaskoczył mnie brak w razie awarii. Działa.

Napisano

Taki jak ten tylko z metalowym sitkiem mam tfu tfu z czwarty sezon.

IMG_8048.png

Napisano
Teraz, AkuQ napisał(a):

W tym się zepsuje :phi:

Ić stond ;]

Napisano
3 minuty temu, Oscar_ napisał(a):

mam tfu tfu z czwarty sezon.

takie coś jak to mam za pińc złotych od kilkunastu lat, nie chowam na zimę i nic tego nie rusza

image.png.da2c5aaf6bd7b6e010b770bdf6a4d9a4.png

oczywiście mam tez kolekcje różnych pistoletów ale i tak najlepsze jest najprostsze ;) 

Napisano
3 minuty temu, bez napisał(a):

takie coś jak to mam za pińc złotych od kilkunastu lat, nie chowam na zimę i nic tego nie rusza

oczywiście mam tez kolekcje różnych pistoletów ale i tak najlepsze jest najprostsze ;) 

Miałem dwa oba dzieci zdeptały bawiąc się przy basenie ;) albo jeden nawet ja. Nie pamiętam. U mnie problem że rzucają na beton który jest przy kranie.

Edytowane przez Oscar_

Napisano
15 godzin temu, bez napisał(a):

Przydasie z mrówki 👍

Napisano

Kupuję z Parkside'a i jak się rozwalą to reklamuję i tak w kółko.

Bez różnicy zielone za 15 czy czarne performance z metalowymi elementami za 30-40, padają co około 2 sezony, bez różnicy czy trzymane w cieple w zimę czy na dworze.

Napisano
3 godziny temu, DamianB napisał(a):

Kupuję z Parkside'a i jak się rozwalą to reklamuję i tak w kółko.

Bez różnicy zielone za 15 czy czarne performance z metalowymi elementami za 30-40, padają co około 2 sezony, bez różnicy czy trzymane w cieple w zimę czy na dworze.

Mam taki co cieknie , ale brak paragonu. 

Napisano
3 minuty temu, sdss napisał(a):

Mam taki co cieknie , ale brak paragonu. 

Nawet w aplikacji Lidla? Już mi kilka razy dupę uratowała przy reklamacjach. Ale może jak jest na pistolecie data produkcji mniejsza niż 3 lata temu, to wystarczy, żeby uznać 🤔Ja w styczniu reklamowałem dwa czarne pistolety, z zewnątrz niby identyczne, ale dwóch różnych producentów (OWIM i chyba Kompernass), zepsuły się na dwa różne sposoby. 

Napisano

Ja ostatnio taki kupiłem, wygląda solidnie

spacer.png

Napisano
8 minut temu, MarcG napisał(a):

Ja ostatnio taki kupiłem, wygląda solidnie

spacer.png

Też miałem 49 z Amazona. Uszkodzeniu dość szybko uległ regulator ilości wody ten żółty. 

Edytowane przez sdss

Napisano
2 godziny temu, DamianB napisał(a):

Nawet w aplikacji Lidla? Już mi kilka razy dupę uratowała przy reklamacjach. Ale może jak jest na pistolecie data produkcji mniejsza niż 3 lata temu, to wystarczy, żeby uznać 🤔Ja w styczniu reklamowałem dwa czarne pistolety, z zewnątrz niby identyczne, ale dwóch różnych producentów (OWIM i chyba Kompernass), zepsuły się na dwa różne sposoby. 

Kupione prze internet reklamacja złożona 🤪

Napisano
W dniu 24.05.2025 o 11:28, Josyp napisał(a):

Coś jak w tej aukcji

Od 25 lat jak mam kawałek ziemi do podlewania  kupuje najtańsze i najprostsze zraszacze pistoletowe 

Nie wiem jak jakość wody którą podlewasz ale w moim przypadku spora zawartość wapna ( Jura Krakowsko Częstochowska ) 

Też  na koniec sezonu chowane czyszczone przedmuchiwane ale zawsze 2 lata i coś się z nimi działo 

Napisano
  • Autor

Kupiłem 7 sztuk takich wielofunkcyjnych ze SMARTEM, nawet myślałem sobie zostawić na przyszłość, ale tak słabo to psiuka i jeszcze musiałem starą końcówkę zamontować, bo na nowej nie załącza wody, że jednak 6 sztuk odesłałem... Kupię jakiś inny badziew jak znów padnie chyba

Napisano

I Lidl odda kasę.

Napisano
W dniu 24.05.2025 o 11:28, Josyp napisał(a):

Coś jak w tej aukcji

Używam podobnego już kilka latek. Ale chowam na mrozy do garażu a przed sezonem rozkręcam i odkamieniam.