Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno Astra K 2019 1.4 150KM AT

Featured Replies

Napisano

Na co zwrócić uwagę przy kupnie takiej konfiguracji? W tych silnikach/skrzyniach były jakieś niespodzianki? 

Pojeździłem chwilę i fajnie to chodzi, ale nie to ma być auto na parę lat i nie chcę wleźć na minę.

O nowszych 3cylindrowych 1.4 słyszałem i ich nie chcę.

Napisano
1 godzinę temu, DarekB napisał(a):

Na co zwrócić uwagę przy kupnie takiej konfiguracji? W tych silnikach/skrzyniach były jakieś niespodzianki? 

Pojeździłem chwilę i fajnie to chodzi, ale nie to ma być auto na parę lat i nie chcę wleźć na minę.

Sprawdz dokladnie, ale cos mi sie kojarzy, ze jest tam niezbyt udany automat od GM 6T35.

https://www.wyborkierowcow.pl/najbardziej-awaryjne-automatyczne-skrzynie-biegow/\

Ta skrzynia predzej czy pozniej padnie, bo ma wade konstrukcyjna.

Napisano
  • Autor

No tak, o tym słyszałem, aczkolwiek sądząc po wpisach forum w astrach ten problem nie jest częsty, trudno mówić o masowości w tym przypadku. Może poprawili? Generalnie przeważa opinia, że ten automat jest mniej problematyczny niż M32.

Napisano
22 minuty temu, DarekB napisał(a):

No tak, o tym słyszałem, aczkolwiek sądząc po wpisach forum w astrach ten problem nie jest częsty, trudno mówić o masowości w tym przypadku. Może poprawili? Generalnie przeważa opinia, że ten automat jest mniej problematyczny niż M32.

M32 w Astrze K to juz powinna byc dawno poprawionam.

Wez tylko pod uwage, ze Astr K z AT sprzedalo sie pewnie bardzo malo, wiec i wpisow bedzie niewiele.

Poszukaj moze na forum Insigni B, tam powinno byc wiecej wiarygodnego info.

Napisano
3 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Wez tylko pod uwage, ze Astr K z AT sprzedalo sie pewnie bardzo malo, wiec i wpisow bedzie niewiele.

Wbrew pozorom sporo. Szukałem takiego samochodu w 2021 i problemu z dostępnością nie było. Nawet nie wiem czy przypadkiem nie była to porównywalna ilość z samochodami z manualna skrzynią. w 2021 roku można było kupić dwulatka z automatem za około 60 000 PLN co nie było wtedy wygórowaną ceną za stosunkowo dobrze wyposażony samochód.

Napisano
1 godzinę temu, Rudobrody napisał(a):

Wbrew pozorom sporo. Szukałem takiego samochodu w 2021 i problemu z dostępnością nie było. Nawet nie wiem czy przypadkiem nie była to porównywalna ilość z samochodami z manualna skrzynią. w 2021 roku można było kupić dwulatka z automatem za około 60 000 PLN co nie było wtedy wygórowaną ceną za stosunkowo dobrze wyposażony samochód.

Z ciekawosci sprawdzilem na otomoto, +/- 10% oferty ma automat przy noPB.

A roczniki 2021 nadal kosztuja ok 60kPLN ;]

Napisano
51 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Z ciekawosci sprawdzilem na otomoto, +/- 10% oferty ma automat przy noPB.

A roczniki 2021 nadal kosztuja ok 60kPLN ;]

Poszukaj rocznika 2019 wybór był wtedy spory ponieważ miały rok lub dwa i pozbywały się ich wynajmy lub leasingi. 4 latki pewnie pochodzą z "prywatnych rąk".

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Rudobrody napisał(a):

Poszukaj rocznika 2019 wybór był wtedy spory ponieważ miały rok lub dwa i pozbywały się ich wynajmy lub leasingi. 4 latki pewnie pochodzą z "prywatnych rąk".

Ja celuję w 2019 ale z innego powodu - to ostatni rok, kiedy wychodziły 1.4 4cylindrowe. Te 3cylindrowe mi nie podeszły w ogóle.

Napisano
Godzinę temu, DarekB napisał(a):

Te 3cylindrowe mi nie podeszły w ogóle.

Trzymaj sie od tego z daleka :ok: To chyba jeszcze gorszy kibel niz Puretech.

• 2 miesiące później...
Napisano
W dniu 26.05.2025 o 16:57, DarekB napisał(a):

Trzymaj się z daleka od AT GM 6T

Napisano
  • Autor

Dzięki! Ale jak łatwo się domyślić, temat już nieaktualny - auto kupione, inne.

Napisano

@DarekB Latwo, nie łatwo. W dobrym tonie jest w odpowiednim czasie poinformować o tym fakcie w wątku, żeby się ktoś na darmo nie produkował. 

Napisano
  • Autor

Nie jest na darmo. Ja nie skorzystam, ale moze komus sie przyda.