Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Belki - drewno konstrukcyjne - cena

Featured Replies

Napisano

Zostały mi z budowy (konkretnie z więźby dachowej) 3 belki 15x15cm, 2 szt. mają ponad 5m, 1 szt. 3.5m.

Chcę to wystawić na olx, bo takie grube mi do niczego sie nie przydadzą ale nie mam pojęcia ile to warte. Ktoś się orientuje? W necie cena zależy od przekroju, długości, rodzaju drewna ale wszystkie kantówki widzę po 2.5-3m. 

Napisano
33 minuty temu, iwik napisał(a):

Zostały mi z budowy (konkretnie z więźby dachowej) 3 belki 15x15cm, 2 szt. mają ponad 5m, 1 szt. 3.5m.

Chcę to wystawić na olx, bo takie grube mi do niczego sie nie przydadzą ale nie mam pojęcia ile to warte. Ktoś się orientuje? W necie cena zależy od przekroju, długości, rodzaju drewna ale wszystkie kantówki widzę po 2.5-3m. 

Drewno się liczy objętościowo. Nie wiem ile teraz, ale z 2 lata temu płaciłem chyba 1200 zł za kubik w tartaku lokalnym. Przeliczeniu ile ma objętości, podziel cene z tartaku przez pół i pewnie ktoś weźmie.

Napisano
13 godzin temu, iwik napisał(a):

IMHO nie, bo to taki specyficzny robiony pod wymiar produkt. Cegły, bloczki, płyty czy deski szalunkowe to sam sprzedawałem za grosze, które zostały po budowie.

Spróbować zawsze możesz, najwyżej obniżysz cenę.

Napisano
17 godzin temu, iwik napisał(a):

ale jakie to belki? strugane, KVH?

Napisano
  • Autor
12 minut temu, bergerac napisał(a):

ale jakie to belki? strugane, KVH?

Jeśli strugane oznacza takie "na gładko" to nie. A co to jest KVH to nie mam pojęcia. 🤣

Napisano
31 minut temu, iwik napisał(a):

Jeśli strugane oznacza takie "na gładko" to nie. A co to jest KVH to nie mam pojęcia. 🤣

klejone-laczone 

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, Kiwal napisał(a):

klejone-laczone 

A to nie wydaje mnie się, wyglądają na prawilne z jednego kawałka. 

Napisano
  • Autor
9 godzin temu, deszczowyRoman napisał(a):

1500-1800złza meter , to se przelicz

Znaczy za meter sześcienny, a nie bieżący? ;]

Napisano
1 godzinę temu, iwik napisał(a):

Znaczy za meter sześcienny, a nie bieżący? ;]

Sześcienny. 

Teraz wystarczy znaleźć kupca, który akurat taki przekrój i długość potrzebuje, no i cenę pewnie trzeba skalkulować sporo niższą niż ''nowych'':phi:

Za 200-300 zeta może sprzedasz (wszystkie 3 rzecz jasna) :)

Napisano

A ile to u Ciebie leży i w jakich warunkach ?

Bo konstrukcyjne drzewo  ma mieć jeszcze odpowiednią wilgotność  - 

Dla przykładu za 0.5 kubika  desek by przykryć od góry trasa dałem 400 zł  oszlifowane sfrezowane 

Napisano
  • Autor
W dniu 27.07.2025 o 17:44, Przemaz napisał(a):

A ile to u Ciebie leży i w jakich warunkach ?

No przezimowało leżąc na paletach pod plandeką. 

Znajomy sobie zabierze bo będzie zadaszenie/wiatę robił, tylko transport musi jakoś ogarnąć, bo 5.5 metrowej belki na dach osobówki nie wrzuci