Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak macie zamontowane podlokietniki?

Featured Replies

Napisano

Dostalem dzisiaj w prezencie urodzinowym od mojej serce.gifOooo taki podlokietnik zlosnik.gif

W instrukcji pisza zeby zamocowac go jak najbardziej do przodka.

Mi jednak bardziej pasuje bardziej z tylca - montowac tak jak mi jest wygodniej czy sa jakies przeciwskazania?

Napisano

Myślę ze to chyba nie robi zadnej roznicy jak go zamontujesz bylebys reczny mogł zaciagnąć

cool.gif A swoja droge jak zamontujesz to zapodaj fotki jak to wyglada bo sam sie kusze na cos takiego smile.gif

Napisano

Ja mam taki sam, jestem zadowolony. Nie trudno znajsc odpowiednia pozycje do zamontowania go. Jak go załozysz przed przykreceniem to najdziesz odpowiednia pozycje dla siebie.

Napisano

> Dostalem dzisiaj w prezencie urodzinowym od mojej Oooo taki

> podlokietnik

Identyko jak mój smile.gif On pod spodem ma taką blaszkę pionowo w dół. U mnie ta blaczka zapiera się o przedni rant tego "pudełeczka" , które jest tuż przed popielniczką.

> Mi jednak bardziej pasuje bardziej z tylca - montowac tak jak mi jest wygodniej czy sa jakies przeciwskazania?

Myslę, że powinieneś dostosować do swoich rozmiarów. Jeżeli jesteś niewielkiego wzrostu i fotel masz podsunięty do przodu to zamontowanie podłokietnika na maxa w tył spowoduje efekt jak u mojej kobity: podłokietnik chowa się z tyłu zaoparciem fotela zlosnik.gif

Usiądź po prostu i ustaw podłokietnik tak aby było ci wygodnie i przykręć.

Mam go od pól roku i jest tylko jeden objaw: zaczął popiskiwać kiedy trzyma sie na nim łokieć i jedzie się po nierównościach. Ogólnie piszczy przy ruszaniu nim na boki. Dziś miałem czas i zabrałem się za zlokalizowanie miejsca pisku. Okazało się, że piszczy w miejscu przykręcenia wkreta. Podłożyłem kawałeczek gąbki między blachę podłokietnika a plastik tuneli i przykręciłem. Jest cisza zlosnik.gif

Tu na dwóch fotach jest widoczny:

http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=276454666&page=0&vc=1

Pozdroofka

P.S.

Zawsze podziwiałem kobiety, które wiedzą co kupić mężczyźnie wink.gif

Napisano

Zapodaj jakas fotke moze sie w koncu zdecyduje na zakup smile.gif

Napisano

No to jednak sie skusze i chyba jeszcze przed wyjazdem na urlop załoze

cool.gif

Napisano

widze foteliki takie jak moje smile.gif

no i napinacz jeden wystrzelony

oslabiony.gif

Napisano

> widze foteliki takie jak moje

Widok jeszcze przed upraniem smile.gif Kolega przywiózł mi z Włoch płyn Shella do prania. Normalnie rewelacja. W poprzenim samochodzie prałem jakimiś wynalazkami typu Vanish i odkurzaczami piorącymi ale tu ażnie chciałem wierzyć, że to moje fotele.

> no i napinacz jeden wystrzelony

No niestety, Niemiec wjechał astrolotem pod szlaban (albo płot, nie bardzo go zrozumiałem zlosnik.gif) Maska była do wymiany i błotniki do malowania.

Pozdroofka

Napisano

płyn Shela powiadasz hmm.gif

ja swoje foteliki niedawno właśnie zakupiłem bo miałem kubełki ale w takim stanie że pożal się boże trafiła się okazja kupiłem cały komplecik z boczkmi na drzwi jak na razie to prałem odkurzaczem, ale skoro powiadasz że Shell może masz fotke tego specyfiku

Napisano

> No to jednak sie skusze i chyba jeszcze przed wyjazdem na urlop

> załoze

Naprawdę warto. Nie umiem jeżdzić z prawą ręka na kierownicy i ta ręka mi przeszkadza. zlosnik.gif W poprzednim aucie miałem uchwyt na blokadę skrzyni i tam trzymałem rękę. W astrolocie na kolanie pasażerki wink.gif ale często jeżdżę sam i nie miałem co zrobić z tą ręką. A z podłokietnikiem jest super. No i dodatkowy śmietnik ma w środku zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

ok.gif

A nawiercales otwory, zeby go przymocowac?

Jak duzym wiertelkiem?

Napisano

> ale skoro powiadasz że Shell może masz fotke tego specyfiku

Nie mam fotki ale to taka szara butelka z atomizerem i naklejką z napisem Textil Cliner czy jakoś tak. Kolega mówił, że jest dpstępny tylko za punkty na stacjach, ale że jeździ TIRem to ma trochę tych punktów wink.gif

Napisano
  • Autor

Jak duze otworki wierciles, zeby go zamocowac? zlosnik.gif

Napisano

nie trzeba nawiercac, plastik tunelu jest dosc miekki, wiec dołaczone wkrety wkreca sie dobrze

Napisano
  • Autor

Oki w takim razie jutro zaraz go przykrecam smile.gif

Napisano

> Jak duze otworki wierciles, zeby go zamocowac?

Można bez nawiercania ale ja wolę jak mi się wkręt nie majta na boki na poczatku wkręcania. Mam taką małą "wiertarkę" (za duzo powiedziane) zrobioną z silnika adapteru Bambino 3 (starsi pamiętają zlosnik.gif) i zamontowane w nim wiertełko nr 1. Zrobiłem sobie otwory prowadzące zlosnik.gif

P.S.

Wiertarka służy mi do wiercenia otworów w płytkach drukowanych. smile.gif

Napisano
  • Autor

Rzeczywiscie plastik jest na tyle miekki, ze i bez wiercenia mozna przykrecic, ja jednak troche nawiercilem otworki miniwiertareczka.

Jezdzi sie calkiem fajnie chociaz musze sie jednak jeszcze troche przyzwyczaic.

Teraz troche fotek a potem marudzenie zlosnik.gif

P1.jpg

P2.jpgP3.jpg

Pora na IMHO minusy zlosnik.gif

1. Moglby byc troszeczke wiekszy wink.gif

2. Dziwnie wyglada taka sprzynia przy "otiweraniu" siedzen

hehe.gif

3. Podlokietnik jest teoretycznie specjalnie pod asterke - jakas troche mnie dziwi w takim razie to, ze wyciecie na reczny jest centralnie, a reczny w asterce jest przesuniety w strone kierowcy...

Tutaj troche moze niewyrazne foto ale mniej wiecej widac o co mi chodzi:

P4.jpg

Napisano

Wygłada fajnie jednak tez sie kusze na takie cacko smile.gif trzeba posmigac po allegro i poszukać. a moze ma ktos jakiegos konkretnego szprzedawce od którego kupił?

Napisano

> a moze ma ktos jakiegos konkretnego

> szprzedawce od którego kupił?

Toż w pierwszym poście masz link....

Napisano

> Toż w pierwszym poście masz link....

Heh Dzięki nie spojrzałem na górę tego wątku smile.gif

Napisano

A co do tego wyciecia na reczny to faktycznie skucha

cfaniak.gif

Napisano

Witam.

Mam taki w Astre II. Jest super. Prosty w montażu i jest bardo przydatny. Jest naprawdę super za niewielkie pieniądze.

Napisano

> Dostalem dzisiaj w prezencie urodzinowym od mojej Oooo taki

> podlokietnik

> W instrukcji pisza zeby zamocowac go jak najbardziej do przodka.

> Mi jednak bardziej pasuje bardziej z tylca - montowac tak jak mi jest

> wygodniej czy sa jakies przeciwskazania?

witaj ! noszę się z zamiarem założenia podłokietnika , jak założysz u siebie to zapodaj fotki. pozdrawiam waytogo.gif

Napisano

> jak założysz u

> siebie to zapodaj fotki.

No następny z niedowidzeniem.... wink.gif Toz fotek w tym temacie aż nadto... wink.gifzlosnik.gif

Napisano

> 3. Podlokietnik jest teoretycznie specjalnie pod asterke - jakas

> troche mnie dziwi w takim razie to, ze wyciecie na reczny jest

> centralnie, a reczny w asterce jest przesuniety w strone

> kierowcy...

Pod asterkę jest tylko metalowe mocowanie podlokietnika, natomiast cała plastikowa skrzynka jest uniwersalna. Też mam u siebie ten podłokietnik i brałem kilka sztuk do innych samochodów - są identyczne, róznią się tylko blachą mocującą.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

No i ujawniła się mała skucha po pół roku użytkowania. Otóż zaczął popiskiwać podczas jazdy na małych nierównościach zlosnik.gif Nawet jeśli rusza się nim delikatnie na boki (trzeba dobrać amplitudę i częstośc ruchów zlosnik.gif) piszczy. Położyłem się pod fotele i nastawiłem ucha. Kobicie kazałem ruszać podłokietnikiem i zabroniłem oddychać coby zakłóceń akustycznych nie wprowadzała zlosnik.gif

Metal uchwytu tarł o plastik tunelu. Podejrzewam, że mocowanie, które nie jest zbyt pewne - wkręt w cieńkim plastiku, po prostu się poluzowało.

Wymontowałem (i tak miałem to zrobić bo zamontowałem za bardzo "do przodu" i ręczny dawał się zaciągnąć tylko na 5-ty ząbek. Co prawda tyle mi wystarczy, bo nie ruszę z miejsca już na 4-tym, ale trzeba mieć zapas i dałem 1,5 cm do tyłu smile.gif ), wyciąłem z cienkiej (3 mm tak na oko) gąbeczki odpowiedni kształt i przykleiłem butaprenem. Krótko mowiąc zakleiłem wszystko co jest pionowe w tym metalowym uchwycie i styka się z plastikiem tunelu.

Ucichło jump.gif a denerwujące było okrutnie.

Napisano
  • Autor

U mnie jak narazie piszcza tylko drobniaki w tych "szparkach" oink.gif

Napisano

> U mnie jak narazie piszcza tylko drobniaki w tych "szparkach"

Ja tylko raz testowo włożyłem tam monetę i miałem problem z wyjęciem zlosnik2.gif więc zrezygnowałem z wożenia tam monet.

Napisano
  • Autor

> Ja tylko raz testowo włożyłem tam monetę i miałem problem z wyjęciem

> więc zrezygnowałem z wożenia tam monet.

Liczy sie technika i zgrabne palce oink.gif

Monete wyjmyjemy palcem wskazujacym lewej reki - dociskamy w kierunku przodu auta, po czym unosimy - az jestesmy w stanie zlapac ja dodatkowo kciukiem.

koniec instrukcji rotfl.gif

Napisano

witam mam pytanko odnosnie zamontowania tzn czy po zamontowaniu ten podłokietnik trzyma sie dobrze?nie lata na boki?jest stabilny?bo boje sie ze ja z moją "małą" rączką zaraz to poluzuje czy cos w tym stylu zlosnik.gifczy po przykręceniu trzyma się fest czy nie? 893goodvibes.gifzaznaczam ze chcę kupić identyczny jak twój

Napisano

Witam,

A czy ktoś z forumowiczów ma zamontowany podłokietnik z gatunku uniwersalnych? (pełno tego na allegro). Jak się montuje, sprawuje, wygląda, itp?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Moj jak narazie trzyma sie dobrze - jak probuje nim poruszac to owszem troche sie poruszy - ale razem z calym tunelem hehe.gif

Tylko trzeba od razu przykrecic solidnie skrzynie do mocowania.

Wydaje mi sie, ze warto zamontowac go od razu tak jak to zrobil kolega lelek - wtedy napewnoe nie zacznie za jakis czas popiskiwac wink.gif

Napisano
  • Autor

Tez sie zastanawialem nad takim ale mi forumowicze odradzili:

- nie pasuje specjalnie wygladem do wnetrza asterki

- bardzo kiepska jakosc wykonania - wylamujace sie uchwyty

- no i wydaje mi sie, ze jednak taki uniwersalny bedzie troszke trudniej dopasowac przy montowaniu.

Napisano

> Witam,

> A czy ktoś z forumowiczów ma zamontowany podłokietnik z gatunku

> uniwersalnych?

Daj spokój z uniwesalnymi.

Przeczytaj ten temat i będziesz wiedział co kupić.

Są podłokietniki po 70 zł dedykowane do astry, wyglądają normalnie i można je bezproblemowo zamontować.

Napisano

> widze foteliki takie jak moje

> no i napinacz jeden wystrzelony

a który ma wystrzelony ?? Bo mi się wydaje że pasażera gdyż jest "ściągnięty". Tylko dlaczego pasażera a kierowcy nie ??

Napisano

> Tylko dlaczego pasażera a kierowcy nie ??

Widocznie pasażer kierował... grinser006.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

A propos podklejania gąbki. Na fotce widac lepiej niż w opisie o co mi chodzi smile.gif

277298908-gabka.jpg

post-36940-14352472848691_thumb.jpg

Napisano

> A propos podklejania gąbki. Na fotce widac lepiej niż w opisie o co

> mi chodzi

Dobry pomysł. Też tak muszę zrobić, bo czasami mi lubi zaskrzypieć... Zostało mi jeszcze trochę taśmy Tytan do wytłumiania drzwi. Ona chyba będzie dobra do tego. wink.gif POZDRAWIAM!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.