Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kryzys wieku...cabrio

Featured Replies

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, sherif napisał:

Szukaj używek u nas i w US. W lusterkach utlenia się farba od wew strony, więc też są do wymiany. Możesz spróbować naprawy w firmach od lusterek, wymienią Ci wkład na nowy. Antenę to bym dobrał aftermarket.

Wici po znajomych rozesłane 😉

Napisano
22 godziny temu, Set napisał:

W listereczkach mogę się przeglądać jak w aluminiowej folii do pieczenia.

Nie wiem, skąd jesteś, ale w Wawie mogę Ci podpowiedzieć warsztat, który od ręki wymienia szkło lusterek. U mnie w Capri (obecnie 46 lat) miałem do wymiany szkło i u nich dobrali mi szkło sferyczne oraz przyciemniane, żeby lepiej pasowało do koloru auta. Usługa wykonana od ręki, demontaż i montaż, całość trwała ze 40 minut. I zapłaciłem za usługę mniej, niż za jedno używane lusterko z tylko ciut lepszym wkładem.

Napisano
Godzinę temu, Bartłomiej napisał:

Nie wiem, skąd jesteś, ale w Wawie mogę Ci podpowiedzieć warsztat, który od ręki wymienia szkło lusterek. U mnie w Capri (obecnie 46 lat) miałem do wymiany szkło i u nich dobrali mi szkło sferyczne oraz przyciemniane, żeby lepiej pasowało do koloru auta. Usługa wykonana od ręki, demontaż i montaż, całość trwała ze 40 minut. I zapłaciłem za usługę mniej, niż za jedno używane lusterko z tylko ciut lepszym wkładem.

Wrzuć tutaj lub na priv - chętnie skorzystam, w sumie patrząc po poszukiwaniach gratów to może być dowolny rejon Polski. Ja chętnie zmienię wewnętrzne.

Napisano
Godzinę temu, futrzak napisał:

Wrzuć tutaj lub na priv - chętnie skorzystam, w sumie patrząc po poszukiwaniach gratów to może być dowolny rejon Polski. Ja chętnie zmienię wewnętrzne.

A proszę bardzo.
https://maps.app.goo.gl/q5tS9feMfziowbqb8

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, Bartłomiej napisał:

Dzięki, do walki mam 100 km, ale 23 mają będę na lotnisku to przy okazji podjadę.

Napisano
14 godzin temu, Bartłomiej napisał:

Na Targówku ?

Wymieniałem tam na sferyczne, bo w Mustangu nic nie było widać. Warsztat starej daty, w 15min wkłady w metalowych lusterkach wymienione, za 50zł )

Napisano
11 godzin temu, sherif napisał:

Na Targówku ?

Wymieniałem tam na sferyczne, bo w Mustangu nic nie było widać. Warsztat starej daty, w 15min wkłady w metalowych lusterkach wymienione, za 50zł )

Tak jest, to ten sam. Ja już nie pamiętam, ile płaciłem, ale wymienili mi oba i jeszcze dobrali "pod kolor".

Napisano
14 godzin temu, Bartłomiej napisał:

Tak jest, to ten sam. Ja już nie pamiętam, ile płaciłem, ale wymienili mi oba i jeszcze dobrali "pod kolor".

Ostatnio dzwoniłem do nich z lusterkiem od Corvetty, ale nie umieli pomóc, bo to nie ich bajka.

Mam problem z "latającym" wkładem, wkład jest montowany na takie plastikowe zatrzaski i one nie bardzo trzymają. Nie wiem jak to naprawić bez wymiany lusterka, a te używane są takie same zwykle.

Napisano
43 minuty temu, sherif napisał:

Mam problem z "latającym" wkładem, wkład jest montowany na takie plastikowe zatrzaski i one nie bardzo trzymają. Nie wiem jak to naprawić bez wymiany lusterka, a te używane są takie same zwykle.

Czyli tutaj nie samo szkło jest problemem, tylko mocowanie wkładu do obudowy lusterka.
A czy szukałaś samego mocowania? A może ten luz występuje w samym lusterku, coś tam się wyrobiło?
Może drukowanie 3d byłoby ratunkiem, zanim będziesz szukał nowego lusterka.
albo wklejenie tego na stałe.....

Napisano
3 godziny temu, Bartłomiej napisał:

Czyli tutaj nie samo szkło jest problemem, tylko mocowanie wkładu do obudowy lusterka.
A czy szukałaś samego mocowania? A może ten luz występuje w samym lusterku, coś tam się wyrobiło?
Może drukowanie 3d byłoby ratunkiem, zanim będziesz szukał nowego lusterka.
albo wklejenie tego na stałe.....

Tak chodzi o samo mocowanie, wklejone do wkładu. Same mocowanie nie są dostępne, jedynie używane lusterka w niewiadomym stanie.

Niby zatrzaski nie są połamane ale jest jakiś delikatny luz i na wybojach szkło chodzi. Nie chce tego wklejać na stałe.