Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Remont łazienki - co zamiast lub na płytki?

Featured Replies

Napisano

Przymierzam się do remontu mieszkania na wynajem. O ile z podłogą nie mam problemu (będą panele winylowe w całym mieszkaniu położone na starą podłogę (kuchnia i łazienka też) żeby nie było progów, listew itp.), o tyle zastanawiam się nad ścianami w łazience. Obecnie są płytki w stylu lata 90, jakie są obecnie opcje? Oczywistością jest skucie starych płytek i położenie nowych, można pomalować stare płytki ale jakoś nie jestem do tego przekonany. Mignęły mi reklamy dużych paneli ściennych z jakiegoś tworzywa - jak się to sprawdza? Coś jeszcze wziąć pod uwagę?

Napisano
9 godzin temu, Zbynek napisał:

Przymierzam się do remontu mieszkania na wynajem. O ile z podłogą nie mam problemu (będą panele winylowe w całym mieszkaniu położone na starą podłogę (kuchnia i łazienka też) żeby nie było progów, listew itp.), o tyle zastanawiam się nad ścianami w łazience. Obecnie są płytki w stylu lata 90, jakie są obecnie opcje? Oczywistością jest skucie starych płytek i położenie nowych, można pomalować stare płytki ale jakoś nie jestem do tego przekonany. Mignęły mi reklamy dużych paneli ściennych z jakiegoś tworzywa - jak się to sprawdza? Coś jeszcze wziąć pod uwagę?

albo skuwasz stare płytki albo kl;eszi nowe płytki na stare

Napisano

Można pomalować dedykowaną farbą, efekt zaskakująco dobry.

Pod wynajem idealne rozwiązanie i niskim nakładem $$

Napisano

mialem u siebie takie bardzo gladkie plytki, nie chcialem tego skuwac, ale myslalem, ze do tak gladkiej powierzchni nic sensownie nie przykleje. Bylem jak miedz brzeczaca, albo cymbal brzmiacy, po zastosowaniu gruntu kwarcowego - bajka!!! Szorstko na maxa i kleilem plytki na plytki - wiadomo, drozej niz pomalowac, ale da sie nawet na totalnie gladziusienkich - a to byla moja obawa swego czasu i myslalem, ze to niewykonalne

Napisano

Robiłem lifting w domu przed sprzedażą. Na płytki na ścianę kładłem panele winylowe podłogowe, oraz panele z tworzyw sztucznych na ścianę, też na klej. Obydwa kupione w LeroyMerlin. Pozostałe ściny malowałem farbą do płytek. Wyszło bardzo fajnie.

Napisano
34 minuty temu, spad napisał:

Robiłem lifting w domu przed sprzedażą. Na płytki na ścianę kładłem panele winylowe podłogowe, oraz panele z tworzyw sztucznych na ścianę, też na klej. Obydwa kupione w LeroyMerlin. Pozostałe ściny malowałem farbą do płytek. Wyszło bardzo fajnie.

Czym kleiłeś panele na ścianę ?

Ja będę kleił drewniane na płytę gipsową i zastanawiam się jaki klej kupować.

Napisano
58 minut temu, Tomo napisał:

Czym kleiłeś panele na ścianę ?

Ja będę kleił drewniane na płytę gipsową i zastanawiam się jaki klej kupować.

Dedykowanym klejem do paneli winylowych. Może pianoklej zastosuj albo mamutem.

Napisano
53 minuty temu, spad napisał:

Dedykowanym klejem do paneli winylowych. Może pianoklej zastosuj albo mamutem.

Z tego co na Youtube widziałem to większość osób klei na kleje polimerowe z kartusza - właśnie jakieś mamuty itp.