Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co wymienić w F-ce?

Featured Replies

Napisano

Witam! Zamieniłem swojego kadziolota na Asterkę F Kombi '93, C16SE z klimą i innymi bajerami, prosto z Włoch. Co radzicie wymienić, zmienić w pierwszej kolejności? Amorki mam już za sobą, muszę na pewno gałkę biegów hehe.gif, a co dalej?

Napisano

rozrząd, filtry i płyny ustrojowe

Napisano

rozrzad,pompa wody,termostat,plyny,filtr powietrza i paliwa,filtr p pylkowy,olej, filtr oleju,swiece kable WN.

Napisano

Świetny pomysł ściągnąć autko z włoch kumpel ściągnął sobie toyotke z 90 roku i nie znaleźli na nim rdzy nigdzie a rozebrali na kawałki. Mechanior powiedział ze z włoch najmniej zardzewiałe samochody bo klimat ciepły wink.gif

A wracając do wymiany to sprawdz jeszcze np świece klocki hamulcowe tylne szczęki bo w końcu trzeba miec sprawne hamulce smile.gif

Napisano

>Mechanior powiedział ze z włoch najmniej zardzewiałe

Może racja ale wiekszość aut po małych stłuczkach. Kto był we Włoszech to wie o co chodzi smile.gif

Napisano

Nie byłem więc nie wiem wink.gif ale wiem ze samochodzik z 90 roku ma oryginalny lakier na wszystkich elementach oprucz maski bo maska carbonowa:) Poprostu trzeba było by się znać na lakierze i jechac do włocha po samochoda smile.gif

Napisano

> Może racja ale wiekszość aut po małych stłuczkach. Kto był we

> Włoszech to wie o co chodzi

Tak samo jest u żabojadów... grinser006.gif nikt nie zwaza na zadrapania i obicia sick.gif

Napisano

> Nie byłem więc nie wiem ale wiem ze samochodzik z 90 roku ma

> oryginalny lakier

No to masz wielkie szczęście ok.gif. We włoskich miastach jakieś 90% aut jest poobijane.

We Francji jest podobnie ale na sporo mniejszą skalę.

Napisano

> No to masz wielkie szczęście . We włoskich miastach jakieś 90% aut

> jest poobijane.

> We Francji jest podobnie ale na sporo mniejszą skalę.

Dokładnie we włoszech sie nie bawią jak nie moze wyjechać to wali do przodu do tyłu az wyjedzie tacy sąjuż włosi

mlot.gif

Napisano

> Tak samo jest u żabojadów... nikt nie zwaza na zadrapania i obicia

No tak - u nich auto służy do jeżdżenia. A u nas kupić sobie autko to czasami kasa ciułana przez kilka dobrych lat...Potem człowiek się nad nim trzęsie i szlag go trafia, kiedy zobaczy jak pod blokiem ktoś otwarł za szeroko drzwi od swojego auta i zmieszał lakiery...

Ps. Jakieś zdjęcia zapodaj tego pocisku food.gif

Napisano
  • Autor

Fotki wkrótce, jak tylko będą tablice hehe.gif

Rdzy nigdzie nie znaleźliśmy a blaszki wszędzie oryginalne, lakier do poprawek delikatnych - no ale za tą cenę cool.gif

Oprócz klimy ma elektryczne szybki, szyber, hak, welury, sprzęt audio, relingi, no i zawsze te 100 kucy brawo.gif

Napisano

Jeśli jest czysty w środku i zadbany to znaczy, że nie jeździł nim prawdziwy Włoch... wink.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli jest czysty w środku i zadbany to znaczy, że nie jeździł nim

> prawdziwy Włoch...

Może to i prawda, środek czyściutki, na podłodze jeszcze oryginalne dywaniki yikes.gif

Napisano

> Świetny pomysł ściągnąć autko z włoch kumpel ściągnął sobie toyotke z

> 90 roku i nie znaleźli na nim rdzy nigdzie a rozebrali na

> kawałki. Mechanior powiedział ze z włoch najmniej zardzewiałe

> samochody bo klimat ciepły

> A wracając do wymiany to sprawdz jeszcze np świece klocki hamulcowe

> tylne szczęki bo w końcu trzeba miec sprawne hamulce

Co do rdzy.. Takie autko trzeba dobrze zabezpieczyć przed zimą, bo jak autko jeździło w ciepłym klimacie i nagle dostanie naszej polskiej soli w zimie to szczerze współczuję, widziałem już takie sprowadzone-niezabezpieczone po jednej zimie u nas i ruda sie pokazuje wink.gif i trzeba tępić.

Co do wymian to najważniejsze to rozrząd i płyny ustrojowe (klima też), bo tego nie można sprawdzić wink.gif a reszta to jak sie zużyje to się wymienia. Bo z takim podejżciem do tematu jak tuniektórzy mają to najlepej kupić autko i wszystko wnim powymieniać, tylko czy to ma sens? samochód jest do jeżdzenia. Najlepiej jechać do dobrego mechanika i on powie ci co masz wymienić. a co może jeszcze poczekać

Napisano

hej witam ! polecam wymienić od razy oświetlenie deski , wyświetlacza i pokręteł regulacji na zielone diody !!! wygląda zajebiście !!! w nocy nie przeszkadza za dnia niewidoczne ...

Napisano

ale żeś sie wyrwał... grinser006.gif

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.