Napisano 2 godziny temu2 godziny Ma ktoś i jest gotów podzielić się spostrzeżeniami?Coś takiego wpadło mi w oko na pepperku:https://iwobike.pl/narzedzia-ogrodnicze/19716-kosiarka-traktorek-akumulatorowy-stiga-gyro-700e--9999000158617.html#description
Napisano 2 godziny temu2 godziny 25 minut temu, ZUBERTO napisał:Ma ktoś i jest gotów podzielić się spostrzeżeniami?Coś takiego wpadło mi w oko na pepperku:https://iwobike.pl/narzedzia-ogrodnicze/19716-kosiarka-traktorek-akumulatorowy-stiga-gyro-700e--9999000158617.html#descriptionIle masz do koszenia? Wygląda, że krótka praca, długa przerwa. Jak Ci to odpowiada to jest produkt stworzony dla Ciebie
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 32 minuty temu, janusz napisał:Ile masz do koszenia? Wygląda, że krótka praca, długa przerwa. Jak Ci to odpowiada to jest produkt stworzony dla Ciebie podczas ladowania bedzie ladowal tez piwo idealny sprzet i zona nic nie moze powiedziec
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Autor 44 minuty temu, janusz napisał:Ile masz do koszenia? Wygląda, że krótka praca, długa przerwa. Jak Ci to odpowiada to jest produkt stworzony dla Ciebie 3000m2 z czego pewnie z 500m2 odpada z koszenia.Piszą o 8000m2 (nazwijmy to WLTP) i jak podzielimy 8000 przez współczynnik Janosika to miałem nadzieję, że wyjdzie tyle ile trzeba.PS. Współczynnik Janosika jest zmienny i zależny od tego jaki chcemy otrzymać wynik. Edytowane 1 godzinę temu1 godzina przez ZUBERTO
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 22 minuty temu, ZUBERTO napisał:3000m2 z czego pewnie z 500m2 odpada z koszenia.Piszą o 8000m2 (nazwijmy to WLTP) i jak podzielimy 8000 przez współczynnik Janosika to miałem nadzieję, że wyjdzie tyle ile trzeba.PS. Współczynnik Janosika jest zmienny i zależny od tego jaki chcemy otrzymać wynik. WLT to pewnie badali przy 90 kmh za tierem, realny pewnie 30% a w zime 10%
Napisano 58 minut temu58 min 30 minut temu, ZUBERTO napisał:3000m2 z czego pewnie z 500m2 odpada z koszenia.Piszą o 8000m2 (nazwijmy to WLTP) i jak podzielimy 8000 przez współczynnik Janosika to miałem nadzieję, że wyjdzie tyle ile trzeba.PS. Współczynnik Janosika jest zmienny i zależny od tego jaki chcemy otrzymać wynik. Jak masz w miarę prostą działkę (bez dłużej ilości drzewek i "zawijasów") to może się udać, ale bym się o to nie założył.
Napisano 57 minut temu57 min Autor 8 minut temu, PawelWaw napisał:WLT to pewnie badali przy 90 kmh za tierem, realny pewnie 30% a w zime 10%Przygody z jazdy EV za TIR-em to na MK lub HP.Mam nadzieję, że zima będzie śnieżna, a Ty wrzucisz jak na swoim ranczo kosisz zimą trawę pędząc swoim EV za TIR-em 90km/h. Edytowane 56 minut temu56 min przez ZUBERTO
Napisano 55 minut temu55 min 1 minutę temu, ZUBERTO napisał:Przygody z jazdy EV za TIR-em to na MK lub HP.Mam nadzieję, że zima będzie śnieżna, a Ty wrzucisz jak na swoim ranczo kosisz zimą trawę pędząc swoim EV za TIR-em 90km/h.lekko pomylilem kaciki, myslalem ze to HP
Napisano 55 minut temu55 min 1 godzinę temu, ZUBERTO napisał:Ma ktoś i jest gotów podzielić się spostrzeżeniami?Masz równy i wypieszczony trawniczek koszony raz na tydzień?
Napisano 53 minuty temu53 min Autor 1 minutę temu, janusz napisał:Jak masz w miarę prostą działkę (bez dłużej ilości drzewek i "zawijasów") to może się udać, ale bym się o to nie założył.Choć wygląda na zwinną, to zakładam, że drzewka i inne nasadzenia nadal będę oblatywał małą kosiarką.Teraz i tak wolny teren lecę ciężką i dużą kosiarką spalinową z napędem, a drzewka i krzaki obrabiam lekką elektryczną na baterie.
Napisano 28 minut temu28 min Autor 1 minutę temu, kiziuk napisał:Masz równy i wypieszczony trawniczek koszony raz na tydzień?Boisko to nie jest, ale i nie pobojowisko.Generalnie w miarę zadbana powierzchnia, dość równa, bez chaszczy, koszona systematycznie choć nie co tydzień, czasem bywa że trochę większą trawę zapuszczę.Kosiarka spalinowa 5,6KM nie ma co z tym robić, nawet lidlowa 40V na "bakteryjki" daje radę.Doczytałem już, że ta to niekoniecznie szczęśliwy wybór, bo ma na stałe wbudowaną baterię, która jest częścią nośną traktorka i wymiana tylko w serwisie w cenie mniej więcej całego traktorka.Wolałbym coś z samodzielnie wymienialną bakteryjką. Edytowane 26 minut temu26 min przez ZUBERTO
Napisano 7 minut temu7 min 11 minut temu, ZUBERTO napisał:Doczytałem już, że ta to niekoniecznie szczęśliwy wybór, bo ma na stałe wbudowaną baterię, która jest częścią nośną traktorka i wymiana tylko w serwisie w cenie mniej więcej całego traktorka.Jak tak patrzyłem, to - jak dla mnie - taka zabawka na ładny trawniczek 100 m2 przed domkiem Ja mam niepieszczony trawnik a'la łąka - jak go nie koszę przez miesiąc.Właśnie próbuję się zebrać Bez spalinowego traktora nie dałbym rady.