Napisano Wczoraj o 09:18 1 dzień Witajcie, Potrzebne auto do dojazdów do pracy i kręcenia się wokół komina. Wielkość - klasa B, coś o gabarytach Corsy D, używanej obecnie. Budżet? Jak najmniej, przypuśćmy że 70 tysi. Wstępnie stawiamy na nowy. Faworyt to Sandero 1.2 w wersji Expression. Później Polo Pure i Ibiza, a na końcu Swift chociaż on jest trochę ciasny. W tej cenie można wynaleźć też C3 oraz Peugeota 208 ale czy nowy PT jest godny zaufania? Macie jakieś doświadczenie z nowym Sandero 1.2? Podobno silnik trochę się trzęsie. Widziałem test na YT autokrytyka. W fazie 2 są już tylne nadkola i jakaś osłona pod silnikiem, więc jest jakiś postęp. Wygląda na to, że najtańsze auta dla Europy produkuje Afryka. Chińczyki nic nie oferują oprócz MG3 za prawie 70 tysi🫣
Napisano Wczoraj o 13:45 1 dzień 4 godziny temu, lukaszek1207 napisał:W fazie 2 są już tylne nadkola i jakaś osłona pod silnikiem, więc jest jakiś postęp. Jaka osłona? Osłona pod silnikiem Sandero to standard co najmniej od 2012 roku... A pełne nadkola nie dla każdego są plusem.
Napisano 4 godziny temu4 godziny Autor 21 godzin temu, Wasylek napisał:Jaka osłona? Osłona pod silnikiem Sandero to standard co najmniej od 2012 roku... A pełne nadkola nie dla każdego są plusem.Byłem przekonany, po obejrzeniu filmiku na YT, że wcześniej osłony pod silnikiem nie było. W końcu do Merivy i Vitary musiałem sam sobie dokupić, więc też stąd moje zaskoczenie. Faktycznie to I20 ma dobra cenę, tylko szkoda że to tak daleko ode mnie, bo przecież przydałoby się go obejrzeć😋
Napisano 4 godziny temu4 godziny 18 minut temu, lukaszek1207 napisał:Byłem przekonany, po obejrzeniu filmiku na YT, że wcześniej osłony pod silnikiem nie było. W końcu do Merivy i Vitary musiałem sam sobie dokupić, więc też stąd moje zaskoczenie.Faktycznie to I20 ma dobra cenę, tylko szkoda że to tak daleko ode mnie, bo przecież przydałoby się go obejrzeć😋2 minuty temu, wujek napisał:Brać to i20 i obejrzyj sobie podobnego w salonie.dokładnie, ceeda obejrzałem sobie koło domu a kupiłem w Łodzi
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Nowe clio poprzedniej generacji. Nadal są w salonach i można znaleźć całkiem dobrze wyposażone w okolicach 70k. Tyle że tam jest litrowy silnik 100KM albo 90 z LPG.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 2 godziny temu, lukaszek1207 napisał:Byłem przekonany, po obejrzeniu filmiku na YT, że wcześniej osłony pod silnikiem nie było. W końcu do Merivy i Vitary musiałem sam sobie dokupić, więc też stąd moje zaskoczenie.Dodatkowa, dokupowana osłona owszem istnieje- do Dustera, osłona bardziej pancerna, metalowa. Reszta ma standardowe, z tworzywa.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 35 minut temu, Jaruga napisał:Tyle że tam jest litrowy silnik 100KM albo 90 z LPG.Chyba na odwrót, 90KM na noPb i 100KM na LPG.