Napisano 1 godzinę temu1 godzina Dużo czy mało ? https://francuskie.pl/renault-twingo-rekord-zuzycia-130-km-h/ Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Mało, ale to małe auto i raczej nie od jeźdzenia szybko autostradą.Poza tym do 130kmph jest ok pytanie ile zużywa przy 140 i 150kmph. Widziałem zużycie iX3 po jeździe 145-150kmph 200km autostradą 24.5kWh, imho bardzo sensownie.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina Właśnie zaprezentowano elektryczną Toyotę Hilux. Zużycie w terenie (przy 130km/h chyba jeszcze nikt nie testował) powyżej 30kWh/100km. I to pustego auta, bo prasowe demo nie wożą w teren tony szpeju tak jak normalne. I ciepło było. No i teraz najlepsze - Toyota zdecydowała się wyposażyć ten samochód w baterię o pojemności...Uwaga...Werble...59kWh!Nie mogę się doczekać testów z ładunkiem i przyczepą na haku. Edytowane 1 godzinę temu1 godzina przez Ryb
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 36 minut temu, sherif napisał:Mało, ale to małe auto i raczej nie od jeźdzenia szybko autostradą.Poza tym do 130kmph jest ok pytanie ile zużywa przy 140 i 150kmph. Widziałem zużycie iX3 po jeździe 145-150kmph 200km autostradą 24.5kWh, imho bardzo sensownie.A jak chciałbyś je rozpędzić powyzej 130 ?
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 37 minut temu, Ryb napisał:Właśnie zaprezentowano elektryczną Toyotę Hilux. Zużycie w terenie (przy 130km/h chyba jeszcze nikt nie testował) powyżej 30kWh/100km. I to pustego auta, bo prasowe demo nie wożą w teren tony szpeju tak jak normalne. I ciepło było. No i teraz najlepsze - Toyota zdecydowała się wyposażyć ten samochód w baterię o pojemności...Uwaga...Werble...59kWh!Nie mogę się doczekać testów z ładunkiem i przyczepą na haku.A ile potrzebujesz zasiegu dla sprzętu rolniczego? Do GSu po widły obleci
Napisano 47 minut temu47 min 17 minut temu, Rado_ napisał:A ile potrzebujesz zasiegu dla sprzętu rolniczego? Do GSu po widły obleciEj, pikapy są do ciągnięcia przyczep i wożenia ładunków. Często w terenie. I zwykle przez cały dzień. Tutaj z ciężką przyczepą będzie IMO jakieś 100km zasięgu.
Napisano 23 minuty temu23 min 1 godzinę temu, ppmarian napisał:Dużo czy mało ? https://francuskie.pl/renault-twingo-rekord-zuzycia-130-km-h/Mało prawdopodobne jeśli mówimy o 130km/h średniej prędkości na jakimś dłuższym odcinku, a nie chwilówce którą komp wyrzucił na ekran.
Napisano 21 minut temu21 min Godzinę temu, Ryb napisał:Właśnie zaprezentowano elektryczną Toyotę Hilux. Zużycie w terenie (przy 130km/h chyba jeszcze nikt nie testował) powyżej 30kWh/100km. I to pustego auta, bo prasowe demo nie wożą w teren tony szpeju tak jak normalne. I ciepło było. No i teraz najlepsze - Toyota zdecydowała się wyposażyć ten samochód w baterię o pojemności...Uwaga...Werble...59kWh!Nie mogę się doczekać testów z ładunkiem i przyczepą na haku.Toyota to wręcz referencyjny producent samochód elektrycznych jeśli chcesz pokazać jak tego nie robić. Razem ze Stellantisem.