Napisano 1 godzinę temu1 godzina Godzinę temu, rwIcIk napisał:Szczelnie, ale woda gdześ musi spływać. W mojej są korytka po bokach i rynny spustowe w słupach.U mnie to samo. "Rynny" w słupach i leci na trawę
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 15 minut temu, kravitz napisał:U mnie to samo. "Rynny" w słupach i leci na trawęJa zrobiłem drenaż pod ziemią i puszczam rurą dalej, bo rośliny w rabacie miały zbyt mokro
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 2 godziny temu, sherif napisał:jak sam widzisz, to nie jest 3-4kzł.Przy aluminium nie, ale stal i poliweglan to 3 do 4k.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 1 godzinę temu, marcin_szary napisał:te lamele sie "zamykaja" szczelnie tak ze nic nie popada podczas ulewy, od góry oczywiscie?Tak jak uszczelka jest elastyczna, po kilku katach pewnie zacznie przepuszczać jak pióra wycieraczek
Napisano 58 minut temu58 min 44 minuty temu, kravitz napisał:Tak, totalnie szczelne. Nawet kropla nie kapie.Na końcu każdej z nich jest gumowa uszczelka, która się dociska o sąsiednią lamelęCzęsto otwierasz/zamykasz? Głównie masz zamknięte, czy otwarte?
Napisano 51 minut temu51 min 4 minuty temu, Rado_ napisał:Często otwierasz/zamykasz? Głównie masz zamknięte, czy otwarte?Ja tego nie zamykam z powodu deszczu, chociaż też, ale z powodu wiatru ;)Niestety mamy źle postawiony taras, powinien być na drugiej ścianie widocznej na domu, tj ścianie zachodniej.Teraz jest na południowej, więc wiatr wieje z zachodu w wschód i zwyczajnie łeb urywa ;)A jak się zamknie dach i ściankę zachodnią i południową, to jest miło Zamykane/otwierane po kilka razy w każdy weekend "w sezonie", ale i po pracy sobie usiądę w tygodniu z 1-2x i wtedy tez zamykam.Nawet jak nie wieje, to jest to strona południowa i od słońca lepiej zamknąć, bo się źle siedzi.
Napisano 49 minut temu49 min Hmmm.. no tak się zastanawiam, czy otwieranie tego ma sens? Czy raczej i tak siedzi sie tam przy zamkniętym.
Napisano 23 minuty temu23 min 25 minut temu, Rado_ napisał:Hmmm.. no tak się zastanawiam, czy otwieranie tego ma sens? Czy raczej i tak siedzi sie tam przy zamkniętym.mysle ze po kilku sezonach przestaniesz tego uzywac
Napisano 2 minuty temu2 min 19 minut temu, deszczowyRoman napisał:mysle ze po kilku sezonach przestaniesz tego uzywacTak moze być, bo właściwie pergola to zadaszenie. Jak wali słońce czy pada deszcz wiec zastanawiam sie po kiego to otwierać.