Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ZA

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się nad tym jak to jest możliwe że nasi polscy gazownicy niby wszystko wiedzą a są momenty takie jak ten, w którym mówią : już nie wiem o co chodzi! angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

O moim problemie już raz pisałem, chodzi o to, że auto jak postoi i ostygnie nie pali na Pb a jak zapali szarpie muli dusi się!! Na LPG jest OK, ale przy przejechaniu kawałku i wrzuceniu na luz auto wchodzi na 1500obr i dopiero po zagrzaniu problem znika i na luzie ma swoje 900obr! Byłem u 6 mechaników 4 gazowników, bo w moim regionie nie ma więcej i nikt nie jest mi w stanie pomóc! Wymienione zostało:

-wszystkie filtry

-sonda Lambda

-kopułka, palec, przewody

-świece

Jeden gazownik dość mądry facet powiedział, że jedynie restart kompa przy wyłączeniu stacyjki da efekt ustania objawów, bo faktycznie po odłączeniu klemy na moment problemu nie ma! Sprawdzał pod kompem i dawał różne ustawienia,co z tego jak po dniu jazdy,rano było to samo znowu te same błędy i szarpanie itd., Co mi pozostało albo wymienić kompa od auta albo jeszcze jedną sonde kupić i sprawdzić! (Sonda sama w sobie niby jest OK). Najlepsze w tym wszystkim jest to, że po odłączeniu instalacji gazowej problemu nie ma! Więc czemu komp od auta tak szaleje pod wpływem gazu i łapie złe dane?? Ustawianie regulacje nie pomagają, zwiększenie temperatury przejścia z Pb na LPG też nie pomogło! Proszę o pomoc bo już nie wiem co jest grane! Dodam że sterownik mam STAG 50! POMOCY! CO MAM ZROBIĆ ?????

beksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

Napisano

Skoro regulacje nic nie daja to niech ktorys gazownik podmieni Ci na kilka dni kompa gazowego bo byc moze on swiruje

Napisano

Skoro po resecie jest OK, a dodatkowo piszesz że to instalka ma negatywny wpływ na silnik, to tam trzeba szukać przyczyny.

Jak pewnie wiesz podczas pracy komp od gazu ma oszukiwać kompa silnika, że niby jedziesz na benzynce. Trzeba by przepatrzyć te ustawienia. Możesz posprawdzać też połączenia, może gdzieś nie ma styku i robią się takie cuda.

Co z kontrolką silnika, komp silnika wywala jakieś błędy?

Napisano

Jednemu gościowi gazownicy przy instalacji uszkodzili włąsnie kompa od silnika. Nie wiem ale to może być to. Przydało by się pożyczyć np. od kogoś i podpiąć i wówczas by się zobaczyło czy to komp. 30.GIF

Napisano

> Jednemu gościowi gazownicy przy instalacji uszkodzili włąsnie kompa

> od silnika. Nie wiem ale to może być to. Przydało by się

> pożyczyć np. od kogoś i podpiąć i wówczas by się zobaczyło czy

> to komp.

Ale kolega pisze, że bez instalacji gazowej jest ok, czyli komp auta powinien być dobry.

Napisano

Gdyby nie fakt że po odłączeniu instali gazu, na benzynie chodzi ok to bym stawiał na czujnik temperatury cieczy chłodzącej, ale ten czujnik który podaje dane do kompa. Ja jak miałem go uszkodzonego to po odpaleniu też wchodził mi na wysokie obroty, czasem w czasie jazdy obraoty się "zawieszały" na wysokim poziomie na kilka sekund. Koszt czujki to ok 22 zł

Napisano

u których gazowników byłeś?

Napisano
  • Autor

> Skoro regulacje nic nie daja to niech ktorys gazownik podmieni Ci na

> kilka dni kompa gazowego bo byc moze on swiruje

Musze podsunąć taką myśl gazownikom! Czujnik Temp jest Ok, bo był sprawdzany komp też OK, bo na benzynie chodzi!! Więc gaz tylko nikt nic nie wie! Znalazłem nowego gazownika zobaczymy, ale skoro uważa, że STAGi to rewelacyjne sterowniki to nie wróży nic dobrego, ale zobaczymy! A jakie są wasze opinie o STAGach?

Napisano

> Musze podsunąć taką myśl gazownikom! Czujnik Temp jest Ok, bo był

> sprawdzany komp też OK, bo na benzynie chodzi!! Więc gaz tylko

> nikt nic nie wie! Znalazłem nowego gazownika zobaczymy, ale

> skoro uważa, że STAGi to rewelacyjne sterowniki to nie wróży nic

> dobrego, ale zobaczymy! A jakie są wasze opinie o STAGach?

Ja w swojej Felicii wymieniałem kompa z Al-700 właśnie na STAGa 50 . Gazownicy się nim zachwycali i mówili tylko, że ma dużo opcji i dlatego może on być trudny do opanowania przez mniej doświadczonych fachowców. Ja radziłbym Ci jeszcze popytać o taki bajer jak emulator wtryskiwaczy.

Napisano

> Musze podsunąć taką myśl gazownikom! Czujnik Temp jest Ok, bo był

> sprawdzany komp też OK, bo na benzynie chodzi!! Więc gaz tylko

> nikt nic nie wie! Znalazłem nowego gazownika zobaczymy, ale

> skoro uważa, że STAGi to rewelacyjne sterowniki to nie wróży nic

> dobrego, ale zobaczymy! A jakie są wasze opinie o STAGach?

zapamietaj jedno - nawet mercedesy sie psuja.

Napisano
  • Autor

> u których gazowników byłeś?

Wesołowski w Dziergowicach

Madej w Krapkowicach

Avant w Koźłu

i w Opolu nie wiem jak się nazywał!

Znasz jeszcze jakiegoś dobrego speca??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.