Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gdybyście dzisiaj kupowali auto...

Featured Replies

Napisano

To czy to zasługuje na jakąś uwagę??

auto

Poszukuje aua w przedziale cenowym 10 do 15 tys zł ale wolał bym znajdowac sie blizej 10 niz 15 tys hehe.gif

koniecznie musi byc to diesel tongue.gif

Nie mam z fiatem zadnych doswiadczeni, czy to sie psuje, ile kosztuje naprawa i czy warto??

Napisano

prezentowalby sie ladnie gdyby nie ten "tuning" ale pewnie dzieki temu dywanikowi ma +4KM no i przebieg chyba troszke maly moze krecony licznik

Napisano

> auto

U mnie coś nie bangla. Ale jeśli to Bravo to extra zlosnik.gif

Napisano

Już bangla. Ładne autko, fele od HGT , klima manualna...niestety. Ogólnie fajne , szkoda że nie JTD.

Napisano

Jesli przebieg jest autentyczny to chyba brac zbic do 10,5 -11 i brac:)

tylko szczerze watpie ze ktos na takim silniku tak malo km robil....

Napisano

....nie kupił bym już napewno FIATA!!! Przechodzę na Niemiecką stronę i kupuję VW lub AUDI.

Napisano

> ....nie kupił bym już napewno FIATA!!! Przechodzę na Niemiecką

> stronę i kupuję VW lub AUDI.

Czasem sie trafi feralny egzemplarz, ale z jakoscia to spokojnie mozna fiata porownac do vw, tylko ze w vw psuje sie osprzet bo jest kiepski, a w fiacie psuje sie dlatego ze jest w fiacie....:)

(osprzet czesto tego samego producenta.....)

Napisano

> Czasem sie trafi feralny egzemplarz, ale z jakoscia to spokojnie

> mozna fiata porownac do vw, tylko ze w vw psuje sie osprzet bo

> jest kiepski, a w fiacie psuje sie dlatego ze jest w

> fiacie....:)

> (osprzet czesto tego samego producenta.....)

Ale taką A3 z Ingolstadt byś nie pogardził smile.gif

tylko trzeba na nią wywalić 2 razy tyle

a jest prawie taka sama fajna jak bravo

no ale prawie robi wielką różnicę

Popieram - dobry dizel to jedyna słuszna opcja

to co mam to moj ostatni benzyniak

A to konkretne bravo

no niezłe, warte ceny, chociaż potargować sie należy

czy ja dobrze widze jakieś wsiurskie naklejki z boku

musiałbys sie tego pozbyc:)

Napisano
  • Autor

>powiedzcie jakiego diesla wybrac??

bo przegladajac rozne ogłoszenia chyba bravo najbardzoej mi sie podoba i skoro to auto działa to wole je niz jakies megne, astre itp... tylko doradzcie jakiego tego diesla szukac??? padło hasło "szkoda ze nie JTD"

Dlaczego szkoda jakie wady i jakie zalety maja oba silniki???

Napisano

> tylko doradzcie jakiego tego diesla szukac??? padło hasło

> "szkoda ze nie JTD"

> Dlaczego szkoda jakie wady i jakie zalety maja oba silniki???

TD ma pompę i wtryski sterowane mechanicznie , JTD to generacja diesli na wtrysku bezpośrednim z common railem , w których za parametry pracy silnika jest odpowiedzialny sterownik , w praktyce daje to lepszą kulturę pracy , mniejsze spalanie , nieco lepsze osiągi i spore możliwości chiptuningu waytogo.gif

Napisano

Też nie kupił bym już fiata. Miliony drobnych ale uciązliwych usterek mnie zdecydowanie zniechęciło. Poprzednio przez pięc lat jeździłem CC i to było naprawdę fajne autko. W ciągu tych pięciu lat grzebałem w nim mniej niz średnio miesięcznie w Bravo. Niestety Fiat to jedna wielka typowa usterka.

Nigdy więcej.

Napisano

> Też nie kupił bym już fiata. Miliony drobnych ale uciązliwych usterek

> Niestety Fiat to jedna wielka typowa usterka.

> Nigdy więcej.

Ale nie tak jak nowe VW. Ojciec kupił we Volksburgu nowe Polo i w ciągu roku 3 razy dawali mu zastępcze auto. Tam to się dopiero duperele psują. hahaha.gif

Napisano

A byłbym zapomniał jeszcze jedna historia, kumpel kupił w mieście VW nówke Golfa 4 1.9 PD, zgadnijcie jak daleko zajechał - 200 km i rozerwało mu węża od turbo do kolektora. Legenda Golfa skończyła się wraz z końcem Golfa 3. oslabiony.gif

Napisano

> To czy to zasługuje na jakąś uwagę??

> auto

> Poszukuje aua w przedziale cenowym 10 do 15 tys zł ale wolał bym

> znajdowac sie blizej 10 niz 15 tys

> koniecznie musi byc to diesel

> Nie mam z fiatem zadnych doswiadczeni, czy to sie psuje, ile kosztuje

> naprawa i czy warto??

Na dzień dzisiejszy szukaj JTD.

Silnik nowszy konstrukcyjnie sterowany elektronicznie wtrysk typu common rail jest "trendy" i daje spore mozliwości łatwego tuningu.

TD też jest wporzadku moze deczko mniej "kulturalny"od JTD ale moc ta sama i osiagi też.Tyle że wg.wiekszości panów nie mozna go zczipowac a ktoś jednak powiedział ze zrobi mi bez problemu 130 Kucyków.Do wad JTD mozna zaliczyć przepływomierz który często pada.

PS:ale szczerze polecam 2.0 20v V.I.S to jest dopiero auto...

Napisano

> ....nie kupił bym już napewno FIATA!!! Przechodzę na Niemiecką

> stronę i kupuję VW lub AUDI.

hehe.gif weź ze sobą alkazeltzer, bo tam spotkasz to samo hahaha.gif

Napisano

jakie od kiedy BBM-y miały taką kierownicę?

Napisano

> jakie od kiedy BBM-y miały taką kierownicę?

od zawsze

Napisano

Hmmm chyba bym sie nie skusił

1. te dywaniki mówią o sportowych fascynacjach, gość raczej nie powoził w kapeluszu

2. 80000 km i kierownicza wypolerowana jak lustro u mnie po 117000 (dzisiaj strzeliło) nigdzie nie jest wyrównana

3. TD przy odrobinie szczęcia + parę złociszy kupisz JTD a zwróci Ci się w kosztach ON

Ogólnie chyba nie ...no chba że Cie kolor tak kusi smile.gif

Napisano

> Hmmm chyba bym sie nie skusił

> 1. te dywaniki mówią o sportowych fascynacjach, gość raczej nie

> powoził w kapeluszu

> 2. 80000 km i kierownicza wypolerowana jak lustro u mnie po 117000

> (dzisiaj strzeliło) nigdzie nie jest wyrównana

> 3. TD przy odrobinie szczęcia + parę złociszy kupisz JTD a zwróci Ci

> się w kosztach ON

> Ogólnie chyba nie ...no chba że Cie kolor tak kusi

o kosztach nie mówmy bo mój TD pali tyle co JTD choc jak wiemy sa przypadki TD które pala bardzo dużo...

Napisano

> od zawsze

jump.gif bardzo śmieszne

człowiekowi wkradnie się błąd i już głupie odpowiedzi lecą

Nie sądzę żeby miały od zawsze taką kierownicę bo moje bravo nie ma takiej cfaniaczek.gif

Napisano

Cześć palacz.gif

Hej. Auto wygląda ładnie, ale istnieje duże prawdopodobieństwo iż licznik jest cofnięty. Poza tym wygląd wewnętrzny (elementy tuningu wewnątrz - zwłaszcza zmienione zegary), mogą świadczyć iż poprzedni właściciel nieźle skatował silnik. Ponadto do ceny musisz doliczyć 1500 zł na przerejestrowanie. Ja tam odradzam, bo uważam, że możesz kupić za około 10 tys. już 9 letnie Bravo, zarejestrowane w Polsce.

Ja mam swojego Fiata od niecałego miesiąca i natknąłem się na cwaniaków, którzy chcieli wcisnąć mi złoma - tyle że był odpicowany do sprzedaży. Gdyby nie kumple, którzy się dobrze na tym znają, to pewnie bym kupił jakiegoś gniota i non stop ładował w niego kasę.

Dlatego polecam zabrać kogoś, kto się zna na autach i poszukać na rynku krajowym. Odradzam komisy (bo mają wyższe ceny aut - muszą na czymś zarabiać) oraz sprowadzane (często są to odpicowane najtańszym kosztem złomy).

Ja tam ze swojego autka jestem zadowolony.

Powodzenia waytogo.gif

Napisano

Nigdy więcej FIATA frown.gif

Szczerze mam dość napraw i nietypowych częsci typu termostat za 220 PLN

Napisano

> Nie sądzę żeby miały od zawsze taką kierownicę bo moje bravo nie ma

> takiej

bo ty masz marnego esiksa

Napisano

...to nie kupiłabym znów 1.9TD 270751858-jezyk.gif Miałam takie bravo i nie lubiliśmy się bardzo.Mój błąd,bo dałam się naciąć na cofnięty licznik,ale 2 razy wymiana głowicy i raz wymiana turbiny to lekka przesada IMHO.Nie potrafię być obiektywna jeśli chodzi o ten silnik dlatego nikomu go nie polecę.Części droższe niż do benzyny i niektóre (przynajmniej 5 lat temu) trudno osiągalne.Jeśli chodzi konkretnie o ten egzemplarz,o który pytasz to IMHO mało prawdopodobne,żeby ktoś kupił diesla po to by robić nim 10kkm rocznie,poza tym cena z kosmosu.

Gdybym teraz miała kupować bravo to 1.6 -z tego byłam najbardziej zadowolona.

Napisano

> bo ty masz marnego esiksa

a i tak lepiej niz eska bananaevil.gif

to powiadasz że od początku produkcji były takie hmm.gif

Bo coś mało spotykane są takie kierownice (przynajmniej ja sporadycznie je widziałem)

Napisano
  • Autor

Jak miałem lanosa to nie raz słyszałem jakie to gówno, od osób ktore nigdy z daewo nie miały nic wspolnego, teraz tez mnie co chwile ktos zniecheca mowiac ze to fiat i ze sie rozsypie... nie mam jeszcze konkretnego auta wybranego, ten tutaj był na przykład... tylko nie wiem jaka jest prawda odnoście awaryjnosci tych samochodów frown.gif

Bo stosunek wyposazenia i wyglądu do ceny przy takim modelu naprawde kusi tongue.gif

Napisano

Jak zawsze zalezy jak sie trafi, awaryjnosc srednio nie odbiega od innych, a czesto jest nawet niezle, szukaj JTD bo moim zdaniem to naprawde godny silnik

pozdr

Napisano

W sumie to nie ma samochodów, któe by się psuły. Wszystko się kiedyś musi posypać. Life is brutal. Na pocieszenie - części do Fiatów i elementy eksploatacyjne są w przyzwoitej cenie. 20.GIF

> Jak miałem lanosa to nie raz słyszałem jakie to gówno, od osób ktore

Napisano

rozejrzyj się za jakimś rozsądnie eksploatowanym JTD ,

czasem ktoś z kacikowiczów sprzedaje , więc wiadomo o nim sporo zlosnik.gif

masz szanse kupić w tej cenie auto z niezłym wyposażeniem w standardzie , z 2000 r. z przebiegiem do 150 kkm , prawdziwym ok.gif

jak kiedyś szukałem coś w dieslu to przypadkiem widziałem u gościa Cordobę TDI , 3 - letnią z uszkodzonym przodem , w środku wyglądała jakby psy tam mieszkały , na pękniętej szybie był napis z holenderskiego komisu - 153 tys. km , a deska rozdzielcza już była wyciągnięta razem z osprzętem w celu korekcji przebiegu wrrr.gif

dziwnym trafem ściągane do Polski 10-cio i więcej letnie diesle mają na ogół na liczniku nie więcej niż ta Cordoba biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.