Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[wypadek] zabil i uciekl

Featured Replies

Napisano

zrodlo policja podkarpacka: klik

Zabił człowieka i uciekł

2006-07-27 | Czwartek

Godzina 4.50. Na drodze krajowej nr 4 w Klęczanach (powiat ropczycko-sędziszowski) tir uderza mężczyznę. Pieszy ginie. Kierowca nie zatrzymuje się. Odjeżdża w kierunku Rzeszowa.

Kilka minut później dyżurny Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie zarządza blokadę dróg.

Godzina 6.15. Patrol przeworskiej policji zatrzymuje ciągnik siodłowy renault z naczepą. Pojazd ma rozbitą szybę i uszkodzony zderzak. Kieruje nim 50-letni mieszkaniec województwa lubelskiego.

Policjanci sprawdzają jego dossier. Okazuje się, że ma orzeczony przez sąd zakaz prowadzenia pojazdów do 2008 roku.

Trwają czynności w tej sprawie. Nieznana jest jeszcze tożsamość ofiary wypadku.

------------------------

Jechalem tamtedy pol godziny po wypadku. Uwage zwrocily lezaca na jezni ofiara swieca.gif oraz brak pojazdu, tylko policja i SP. Cecha ch-czna w takich sytuacjach: wszyscy naraz zwalniają, nawet dresiwo i jada spokojniutko. Pare km wczesniej bylem poganiany przez innego tira swiatlami i sygnalem. 80 km/h w terenie zabudowanym bylo dla niego za malo.

Wczoraj o swicie tez na 4-ce miedzy Tarnowem a Krk odcinek z mnostwem mini objazdow, bo akurat rozkopali jezdnie. Trzeba co chwile mocno zwalniac, do tego pochmurno i deszcz. Nie bylo to problemem dla kierowcy pewnego tira, ktory zdeklasowal osobowych rywali, posiadajacych jednak troche wiecej oleum w glowie niz on sam. no.gif

Napisano

Niestety to smutna rzeczywistość na polskich drogach. I coraz więcej ofiar swieca.gif

P.S. Wczoraj znajomy opowiadał mi,jak kierowca TIR-a z jego firmy,staranował samochód i wepchnął go do rowu,bo jego kierowca pokazał mu "[kurza twarz] you". Czuje że będzie coraz gorzej screwy.gif

Napisano

Zgroza boje_sie.gifrobi sie u nas dziki zachod no.gifpiesc.gif

Napisano

> Pare km wczesniej bylem poganiany

> przez innego tira swiatlami i sygnalem. 80 km/h w terenie

> zabudowanym bylo dla niego za malo.

> Wczoraj o swicie tez na 4-ce miedzy Tarnowem a Krk odcinek z

> mnostwem mini objazdow, bo akurat rozkopali jezdnie. Trzeba co

> chwile mocno zwalniac, do tego pochmurno i deszcz. Nie bylo to

> problemem dla kierowcy pewnego tira, ktory zdeklasowal osobowych

> rywali, posiadajacych jednak troche wiecej oleum w glowie niz on

> sam.

wczoraj jechałem za tirem (z pustą przyczepą), który gnał z prędkością 115km/h, tyle pokazywał licznik u mnie w aucie, mimo ograniczenia do 70km/h. Zaraz pewnie mnie zlinczujecie, że po co też tak gnałem, a gnałem tylko po to, żeby zobaczyć jak szybko ten tir będzie jechał, w mieście zwolnił do 90km/h gdzię obowiązywało 60km/h.

Ciekawe czy mój tel na 997 coś pomógł, bo ciągnąłem się za nim dobre 20km i nie widziałem, żadnego patrolu po moim telefonie... crazy.gifcrazy.gif

Napisano

Wczoraj jak wracałem do Łodzi. Dziadek jechał z przyczepką. Wyprzedzał mnie pod górę, na ciągłej z prędkością jak nic ponad 120! Gdy wychylilismy się zza górki modliłem się zeby nikt na niego nie jechał... Co było za górką?? Wysepka i przejscie dla piszych. Na szczescie nikogo tam nie bylo, a on o dziwo przejechal... icon_eek.gif wariat

Napisano

> Niestety to smutna rzeczywistość na polskich drogach. I coraz więcej

> ofiar

> P.S. Wczoraj znajomy opowiadał mi,jak kierowca TIR-a z jego

> firmy,staranował samochód i wepchnął go do rowu,bo jego kierowca

> pokazał mu "[kurza twarz] you". Czuje że będzie coraz gorzej

hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

widzisz coś śmiesznego w tym ? smirk.gif

Niektórzy kierowcy tirów to debile screwy.gif po których mozna się wszystkiego spodziewać... sprawdzone na własnej skórze... oslabiony.gif

Napisano

Dla mnie ta sytuacja jest hehe.gif trzeba być naprawde debilem aby za palca , narażać się na strate pracy , prawka itp itd hahaha.gif

Napisano

> Dla mnie ta sytuacja jest trzeba być naprawde debilem aby za palca

> , narażać się na strate pracy , prawka itp itd

niestety, jak pisałem wyżej zdarzaką się i tacy pacjenci icon_rolleyes.gif

Napisano

> Wczoraj znajomy opowiadał mi,jak kierowca TIR-a z jego

> firmy,staranował samochód i wepchnął go do rowu,bo jego kierowca

> pokazał mu "[kurza twarz] you". Czuje że będzie coraz gorzej

I będzie tak dalej dopóki w tym kraju ludzie nie zaczną zarabiać godziwych pieniędzy - najlepsi, doświadczeni kierowcy samochodów ciężarowych zarabiają już od ponad 2ch lat w euro.

Napisano

> I będzie tak dalej dopóki w tym kraju ludzie nie zaczną zarabiać

> godziwych pieniędzy - najlepsi, doświadczeni kierowcy samochodów

> ciężarowych zarabiają już od ponad 2ch lat w euro.

A co mają do tego zarobki? Myślisz, że jak takiemu wariatowi dasz podwyżkę, to nagle zacznie jeździć zgodnie z przepisami? Kultury i szacunku do prawa nie da się kupić.

Napisano

Prawdziwi Kierowcy wolą jezdzic za godziwe pieniadze, a u nas z braku chetnych moze jezdzic kazdy kto ma kategorie sick.gif

Napisano

Jakie pieniadze... Czy wogole macie pojecie na czym polega praca kierowcy TIRa???

On najczesciej jest tylko malym trybikiem. Trzeba sie zabrac za wlascicieli firm przewozowych i spedycyjnych, ktorzy tak ustalaja trasy ze kierowca TIRa musi pedzic z wywalonym jezykiem zeby zdazyc z towarem i zeby mu po pensji nie polecieli...

Nie zebym brobil TIRowcow ale znam sytuacje od drugiej strony i uwierzcie mi, ze kierowcy TIRow to najmniejszy pikus...

Jedzie taki czlowiek w centralna Polske po ladunek a tam kolesie poszli na piwo i nie ma kto zaladowac TIRa. Czeka dwie godziny nim wogole sie zjawia. Potem ladowanie i na starcie ma 3 godziny opoznienia.

A prom w Gdyni nie bedzie czekal. A nie daj boze jak sie spozni. Wyleci z kilku kursow i dupa blada... Z czego nakarmi rodzine...

Napisano

> Jakie pieniadze... Czy wogole macie pojecie na czym polega praca

> kierowcy TIRa???

> On najczesciej jest tylko malym trybikiem. Trzeba sie zabrac za

> wlascicieli firm przewozowych i spedycyjnych, ktorzy tak

> ustalaja trasy ze kierowca TIRa musi pedzic z wywalonym jezykiem

> zeby zdazyc z towarem i zeby mu po pensji nie polecieli...

> Nie zebym brobil TIRowcow ale znam sytuacje od drugiej strony i

> uwierzcie mi, ze kierowcy TIRow to najmniejszy pikus...

> Jedzie taki czlowiek w centralna Polske po ladunek a tam kolesie

> poszli na piwo i nie ma kto zaladowac TIRa. Czeka dwie godziny

> nim wogole sie zjawia. Potem ladowanie i na starcie ma 3 godziny

> opoznienia.

> A prom w Gdyni nie bedzie czekal. A nie daj boze jak sie spozni.

> Wyleci z kilku kursow i dupa blada... Z czego nakarmi rodzine...

Odnoszę wrażenie, że ten naród po prostu lubi być wykorzystywany... Po pierwsze - gdzie są związki zawodowe? Jakoś w Europie związki zawodowe potrafią istnieć i faktycznie bronią praw pracowników. Po drugie - przyjeżdżam i nie ma kto załadować TIRa - od razu słuchawka, dzwonię do szefa, informuję o sytuacji i kto jest winny, a jak szef ma jakieś "ale" to do związków i po sprawie. A nie podobają się zarobki - zmienić branżę albo wyjechać za granicę. Powodować zagrożenie na drodze tłumacząc to tym, że "rodzinę muszę wykarmić" to absurd, by nie powiedzieć "zbrodnia"

Napisano

Kiedy ktoś u nas chce przestrzegać prawa pracy i praw związków, wychodzi w TV liberalna pani z konfederacji pracodawców i straszy,że nie będzie miejsc pracy, bo prawa pracownicze są za duże.... I tak w kółko.

Napisano

> Kiedy ktoś u nas chce przestrzegać prawa pracy i praw związków,

> wychodzi w TV liberalna pani z konfederacji pracodawców i

> straszy,że nie będzie miejsc pracy, bo prawa pracownicze są za

> duże.... I tak w kółko.

I właśnie to mnie najbardziej wkurza! A ludzie są jak bydło - co im każą, to robią. Gdyby zmusić do takiej pracy i za takie pieniądze Niemców, Włochów czy innych Francuzów, to momentalnie byłby strajk generalny, rewolucja itp. A tu - wszystko wszystkim wisi... I frekwencja na wyborach jest <40%, a potem się dziwią że tacy a nie inni wygrywają/przegrywają wybory...

Napisano

> Po drugie - przyjeżdżam i nie ma kto załadować TIRa - od razu

> słuchawka, dzwonię do szefa, informuję o sytuacji i kto jest

> winny, a jak szef ma jakieś "ale" to do związków i po sprawie. A

> nie podobają się zarobki - zmienić branżę albo wyjechać za

> granicę. Powodować zagrożenie na drodze tłumacząc to tym, że

> "rodzinę muszę wykarmić" to absurd, by nie powiedzieć "zbrodnia"

Bylem przy kilku takich rozmowach. I co mowi wtedy szef lub spedytor?

- K... Ch... mnie to obchodzi, ze zapili i nie ma kto zaladowac! K... rusz dupe i lapanke k... rob. Nic mnie to k... nie obchodzi. laduj kontener bo k... jak nie zdazysz na prom to k... nie masz po co wracac.

Po czym bierze telefon i dzwoni do drugiej firmy i w zaleznosci kto jest z drugiej strony albi znowu pyskowa albo plaszczy sie i prosi by cos zrobili...

A zwiazki zawodowe??? To Polska niestety. Nie podoba sie to wyp...

Napisano

> A zwiazki zawodowe??? To Polska niestety. Nie podoba sie to wyp...

Co też ludzie coraz częściej robią (emigrują i wspominają Polskę jako koszmar)... Nikogo wkrótce tu nie zostanie poza moherami, a wtedy pozdychają z głodu, bo kto ich będzie utrzymywał? Ech, ten kraj zasługuje tylko i wyłącznie na rozbiory - co też pewnie sąsiedzi wkrótce uczynią, a cała Europa odetchnie z ulgą (a Polacy przede wszystkim).

Napisano

> wtedy pozdychają z głodu, bo kto ich będzie utrzymywał? Ech, ten

> kraj zasługuje tylko i wyłącznie na rozbiory - co też pewnie

> sąsiedzi wkrótce uczynią, a cała Europa odetchnie z ulgą (a

> Polacy przede wszystkim).

Myślisz że tą razą mogliby cały kraj łyknąć na zachód? zlosnik.gif Bo inaczej to mnie jakaś Ukraina zaanektuje pad.gif

Napisano

> Myślisz że tą razą mogliby cały kraj łyknąć na zachód? Bo inaczej to

> mnie jakaś Ukraina zaanektuje

Wiesz... jak znam Wschód Polski (tylko nie obrażajcie się na mnie! Wszędzie są chwalebne wyjątki!) to większości byłoby lepiej na Białorusi - silna władza... żadnej opozycji... korupcja kwitnie, bezrobocie 3%... nacjonalizm, tradycjonalizm i prowincjonalizm... A Unia Europejska to zło, liberalizm, aborcja, eutanazja i ateizm grinser006.gif Tak że myślę, że granice zaborów przebiegałyby jak kiedyś - zgodnie z mentalnością.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.