Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2 lata- małe podsumowanie

Featured Replies

Napisano

Jako że jutro mija 2 lata od zakupu to wzięlo mnie na pewne refleksje odnośnie mojego autka: otóż w tym czasie:

1. wymieniono sprzęgło - szarpało ( i szarpie nadal oslabiony.gif)

2. amortyzatory tył - wylały się - wymieniono

3. reflektory przód - mikropęknięcia i przebarwienia ( wczoraj wieczorem zobaczyłem że kolejne mają to samo wrrr.gif)

4.skrzypiąca poduszka powietrzna pasażera - naprawione za 2 -gim razem

5. rozregulowana zbiezność ( już nie pamiętam ile razy ją korygowano - efekt jest taki, że mam lekko skręconą kiere przy jeździe na wprost- usterka nie usunięta ASO nie wie jak to zrobićtuk.gif)

6. tylna listwa oświetlenia tablicy rej wymieniona z powodu odbarwień - nowa jest jakaś krzywa - ale dzięki temu wiem, że mam przez poprzednią listwę porysowany lakier biglaugh.gif( nie naprawione)

7. wyciek oleju z wybieraka skrzyni biegów - naprawione

8. świerszcz w dmuchawie - nowy wentylator który... jest głośniejszy od starego hahaha.gif

9. skrzypiąca szyba od strony kierowcy - naprawiono

i to wszystko przy przebiegu 21 tkm - aż strach pomysleć co byłoby przy bardziej intensywnej eksploatacji i do tego jeszcze z LPG!

w każdym bądź razie moje poprzednie Seicento sprawiało duużo mniej kłopotów! Chyba już z Fiata się wyleczyłem raz na zawsze! grinser006.gif

Napisano

Miałem Pandusię 2 lata i 3 miesiące przejechałem ( małżonka mi pomagała) prawie 40kkm - sprzedałem ale nie z powodu że się mi nie podobała, była zła lub beee. Moim powodem był mały synek z którym niestety już się do Pandusi nie mieścilim.

Jak już pisałem

za ten czas przejechałem prawie 40kkm

w serwisie byłem 5 razy

1. przejechałem psa - połamałem plastiki z przodu i pękła szyba

2. popsuła się lambda sonda

3. przegląd po roku użytkowania stan licznika 17000

4. przeczyszczenie hamulców po zimie (zawieszały się )

5. przegląd po 2 latach stan licznika 37500

Żadnych innych problemów i kłopotów z Pandusią nie miałem.

trophy.giftrophy.giftrophy.giftrophy.gif

Żegnaj Pandulo i miej się u nowych właścicieli tak jak u mnie lub lepiej. buu.gifbuu.gifbuu.gifbuu.gifbuu.gifbuu.gif

A nowym właścicielom życzę żeby się im sprawowała tak jak mnie lub lepiej. love_4.gif

Napisano

Moja ma 4 miechy jazdy i 3kkm, czasem brzeczy szyba od strony pasazera, w desce tez cos czasem zaskrzypi, z tylu taki dziwny poglos przy jakiejs nierownosci, niewygodne siedzenia, straszne szumy toczenia (tttp), przy rozruchu na zimno czasem trzeba dluzej krecic - niewiadomo co jest grane. To tylko fiat. Kumpel kupil Avensis liftback 99r, niby igla 90kkm i 100 razy lepsza od nowej pandy za te same pieniadze? Tak, tylna polka sie tlucze strasznie, jakies rezonanse i dudnienie z tylu, skrzypi deska, ciezko dzialajacy lewarek zmiany biegow, korodujace wzmocnienie czolowe i osprzet - na niemal wszystkich srubach zaawansowana rdza i jeszcze wiele innych drobnych mankamentow za 30tys zl!!! auto klasy sredniej, dajcie spokoj. Znam wielu co kupilo sobie 6-10 letnie auta klasy sredniej z wypasem. W ciagu 2 lat wielu wlozylo na naprawy od kilku do 10tys zl i dalej pieprza ze eksploatacja ich auta kosztuje tyle samo co nowej Pandy!! rotfl.gif

Napisano

> ... Znam wielu co kupilo sobie

> 6-10 letnie auta klasy sredniej z wypasem. W ciagu 2 lat wielu

> wlozylo na naprawy od kilku do 10tys zl i dalej pieprza ze

> eksploatacja ich auta kosztuje tyle samo co nowej Pandy!!

O tak. Gadałem kiedyś z jednym faciem, który kupił sobie używkę VW Passata i z pogardą patrząc na moją Sienkę mówił mi z dumą: "Wie Pan, ja już 2 miesiące przy nim nic nie robiłem" hahaha.gif

--

Pozdrawiam,

Paweł

Napisano

no baaaa ale wiesz, musi sie jeden z drugim pochwalic przed blokiem i rodzina ze ma BMW abo Mesia nie ? smile.gif A nie jakiegos tam Fiata czy inna Skode.

Napisano

> Jako że jutro mija 2 lata od zakupu to wzięlo mnie na pewne

> refleksje odnośnie mojego autka: otóż w tym czasie:

> 1. wymieniono sprzęgło - szarpało ( i szarpie nadal )

> 2. amortyzatory tył - wylały się - wymieniono

> 3. reflektory przód - mikropęknięcia i przebarwienia ( wczoraj

> wieczorem zobaczyłem że kolejne mają to samo )

> 4.skrzypiąca poduszka powietrzna pasażera - naprawione za 2 -gim

> razem

> 5. rozregulowana zbiezność ( już nie pamiętam ile razy ją korygowano

> - efekt jest taki, że mam lekko skręconą kiere przy jeździe na

> wprost- usterka nie usunięta ASO nie wie jak to zrobić)

> 6. tylna listwa oświetlenia tablicy rej wymieniona z powodu odbarwień

> - nowa jest jakaś krzywa - ale dzięki temu wiem, że mam przez

> poprzednią listwę porysowany lakier ( nie naprawione)

> 7. wyciek oleju z wybieraka skrzyni biegów - naprawione

> 8. świerszcz w dmuchawie - nowy wentylator który... jest głośniejszy

> od starego

> 9. skrzypiąca szyba od strony kierowcy - naprawiono

> i to wszystko przy przebiegu 21 tkm - aż strach pomysleć co byłoby

> przy bardziej intensywnej eksploatacji i do tego jeszcze z LPG!

> w każdym bądź razie moje poprzednie Seicento sprawiało duużo mniej

> kłopotów! Chyba już z Fiata się wyleczyłem raz na zawsze!

No to ja dorzuce do twoich awarii coś jeszcze-ja tez je miałem, oprócz świerszcza-a dodatkowo amotyzator z przodu, przełącznik podnośnika elektr. szyby kierowcy, wyciek oleju z rozrządu i chyba najlepsze i mało spotykane-spalony awaryjny wyłacznik uderzeniowy-ten pod siedzeniem kierowcy co odcina paliwo do pompy. Po prostu porażka.

Napisano

> auto klasy sredniej, dajcie spokoj.

Panda to samochód segmentu A+ . Póżniej jest jeszcze B , Compakty. Klasa średnia zaczyna się od segmentu D.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja też opisze usterki mojej Pandzi!

Ale moja chyba jakiś dobryegzemplarz bo usterek bardzo mało miałem... może to dlatego, że sztuka z pierwszej partii produkcji więc może się starali smile.gif

A więc:

- wymiana uszczelek wszystkich drzwi... chyba jakieś niedopracowane bo wszystkie puszczały wodę smile.gif Ale założyli bez problemu nowe i teraz wszytsko gra

- pająk w przednim reflektorze - serwis zebrał naradę.... pośmiali się i usunęli i uszczelnili lampę smile.gif

- zapieczone hamulce - po 2 latach nie odpuszczały do końca... a co za tym idzie wymiana klocków bo się przegrzały smile.gif

- standardowo sprzęgło szarpie - ale od czasu do czasu i serwis stwierdził że tak już musi być smile.gif ale szczerze to można się nauczyć jeździć żeby nie szarpało smile.gif

- swierszczyk czasmi się załącza ale raczej nie przeszkadza narazie więc po co kombinować...

- jakieś niezidentyfikowane gwizdy z silniki przy odpalaniu w niskich temperaturach... ale ASO nie zdiagnozowało smile.gif

- no i lekkka naprawa lakiernicza po stłuczce - znalazłem się w środku tak że przód i tył do liftingu smile.gif Ale serwis naprawę wykonał bardzo profesjonalnie i nie ma najmniejszego śladu smile.gif

Pozdrawiam

• 2 miesiące później...
Napisano

po 2 latach i 85tyś na szfie:

1.wymiana pompy paliwa

2.wymiana body computra (wtopiona kostka świateł)

3.Szarpanie sprzęgła - niech szarpie,wiem,że nawet po wymianie za jakiś czas jest to samo.Trzeba wiedzieć jak ruszać

i na tą chwile odpukać

Napisano

Ja mam przejechane 33tys km i póki co robilem tylko lewy wahacz z przodu. Poza tym czasami cos stuknie w kabinie (nie wiem co to...), czasem zacznie migac wyswietlacz przebiegu. Jak jest zimno to dmuchawa cichutko popiskuje, miałem tez raz rozregulowaną zbiezność. Poza tym nic sie nie dzieje, leje paliwo i jezdze. I mam pytanie: czy mozliwe jest zeby pompa paliwa nawalił mi w czasie jazdy, np autostrada wieeeele kilometrów od domu? Mial ktos tak? Czy moze po prostu pewnego pieknego dnia nie uda mi sie odpalic auta... Troche mnie to martwi bo nie mam assistance a czasem musze gdzies dalej pojechac. Pozdrawiam!

Napisano

W moim przypadku było następująco...był piękny słoneczny, sobotni poranek....żart

a na POWAŻNIE

wszystko było ok,po krótkim postoju wsiadłem do auta i niestety:( zgłupiałem, ale mam gaz i to mnie uratowało. Zapaliłem na gazie hehe.gif

Napisano

No cóż, czas podsumować- 3 lata - 30.000 km eksploatowana umiarkowanie. W pierwszych dwóch latach jedna awaria - brak świateł STOP - wizyta w ASO gwarancja naprawiono, jak się okazało jakiś luz na złączce elektrycznej. Po trzecim roku niestety wymiana amorków (wyciek brak skuteczności) oraz luzy na sworznich - wymiana wahaczy.

Pozatym skrzypienie tylniej kanapy posażera po prawej stronie oraz czasami migotanie wyświetlacza przebiegu. To tyle - ogólnie OK! Aha jeszcze jedno ale to nie wina konstrukcji - pęknięta przednia szyba (wymiana w ASO 1000 PLN) proponuję szukać w razie potrzeby poza ASO. drive.gif

Napisano

> No cóż, czas podsumować- 3 lata - 30.000 km eksploatowana

> umiarkowanie. W pierwszych dwóch latach jedna awaria - brak

> świateł STOP - wizyta w ASO gwarancja naprawiono, jak się

> okazało jakiś luz na złączce elektrycznej. Po trzecim roku

> niestety wymiana amorków (wyciek brak skuteczności) oraz luzy na

> sworznich - wymiana wahaczy.

> Pozatym skrzypienie tylniej kanapy posażera po prawej stronie oraz

> czasami migotanie wyświetlacza przebiegu. To tyle - ogólnie OK!

> Aha jeszcze jedno ale to nie wina konstrukcji - pęknięta

> przednia szyba (wymiana w ASO 1000 PLN) proponuję szukać w razie

> potrzeby poza ASO.

2,5 roku. 80 000 km [75 kkm na gazie]:

-wymieniony prawy wachacz po zimie

-naprawiana skrzynia biegow

-dwa razy naprawiany przelacznik zespolony

-dwa razy naprawiany falujacy wskaznik temp. - opada dalej, doradzili Viagre

Napisano

pęknięta

> przednia szyba (wymiana w ASO 1000 PLN) proponuję szukać w razie

> potrzeby poza ASO.

Ja również wymieniałem szybe, ASO krzykneli ok. 1300pln (warszawa car serwis)

yikes.gif znalazłem przedstawiciela pilingtona (chyba tak to się pisze) i za ok 400pln z wymianą i na dzień dobry 10% upustu.

Napisano

3 lata

40tyś km

Przednie amortyzatory i.... nicwięcej

Na dzień dzisiejszy szykuje sie lewy przedni wachacz smile.gif

Pozdrawiam.

Napisano

> czasami migotanie wyświetlacza przebiegu.

Aha i jeszcze takie coś smile.gif Ktoś wie czego może być przyczyną migotanie wyswietlacza przebiegu?? Zdażyło mi sie to pare razy, ale jestem ciekaw smile.gif

Pozdrawiam.

Napisano

> Ja mam przejechane 33tys km i póki co robilem tylko lewy wahacz z

> przodu. Poza tym czasami cos stuknie w kabinie (nie wiem co

> to...), czasem zacznie migac wyswietlacz przebiegu. Jak jest

> zimno to dmuchawa cichutko popiskuje, miałem tez raz

> rozregulowaną zbiezność. Poza tym nic sie nie dzieje, leje

> paliwo i jezdze. I mam pytanie: czy mozliwe jest zeby pompa

> paliwa nawalił mi w czasie jazdy, np autostrada wieeeele

> kilometrów od domu? Mial ktos tak? Czy moze po prostu pewnego

> pieknego dnia nie uda mi sie odpalic auta... Troche mnie to

> martwi bo nie mam assistance a czasem musze gdzies dalej

> pojechac. Pozdrawiam!

mi pompa padla w czasie jazdy - a poznalem to po tym jak przy probie wiekszego depniecia wgaz auto sie dlawilo. Przy spokojnej jezdzie wszystko bylo ok. Mysle ze daloby sie jechac na uszkodzonej pompie bo benzyna by byla zasysana przez podcisnienie....

Napisano

> 3 lata

> 40tyś km

> Przednie amortyzatory i.... nicwięcej

> Na dzień dzisiejszy szykuje sie lewy przedni wachacz

> Pozdrawiam.

u mnie 3 lata beda 7 grudnia

116kkm przebiegu

wymienione :

amory z przodu, wahacze , laczniki stailizatora, 3x potencjometr przepustnicy, pompa paliwa...

Napisano

Witam

W ciągu 3 lat i 23000 km wymieniłem:

- wahacz z lewej strony (gwarancja)

- amortyzator z prawej strony (gwarancja)

- amortyzator z lewej strony (po gwarancji ale ze wzgledu na maly przebieg placilem tylko za wymiane i 20% kosztow amorka)

Reszta bez zarzutow, o sporadycznych swierszczach i skrzypieniach nie bede pisal gdyz to dotyka chyba wszystkie pojazdy w cenie do 100000 PLN (przez dom przewinely sie nowe: passat, fiesta, 307,civic i w kazdym zawsze bylo cos wkurzajacego).

Troche sie boje nadchodzacych mrozow gdyz znow mogą postrzelać amorki - co o tym sądzicie?

Krystian

Napisano

> Aha i jeszcze takie coś Ktoś wie czego może być przyczyną migotanie

> wyswietlacza przebiegu?? Zdażyło mi sie to pare razy, ale jestem

> ciekaw

> Pozdrawiam.

Wine za migotanie ponosi zly soft zestawu wskaznikow, wymiana zalatwi sprawe wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.