Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dziwne zachowanie

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich

mam mały problem astra x16sz + gaz moja astrunia gdy jezdzi na benzynie dziwnie sie zachowuje szarpie niema mocy na gazie jest ok hula jak talala smile.gif dodam ze zawsze odpalam na benzynie pali odrazu i na wolnych obrotach chodzi idealnie swiece wymienione filtr powietrza tez , czy to dlatego ze niejezdze na benzynie i sie zamulił, co to moze byc? z góry dzieki

Napisano

Witam.

Prawdopodobnie masz zapieczone wtryskiwacze. Bywa.

Pojeździj trochę na benzynie z dodatkiem jakiegoś szuwaksa do czyszczenia wtryskiwaczy (np. STP). Powinno pomóc.

Pozdrawiam

Napisano

dokładnie jak kolega powyżej mówi a nie masz założonego przypadkiem odłącznenia pompy paliwa?? Jak juz je odmuli to posmigaj czasem kilka km na benie i będzie ok

Napisano
  • Autor

> dokładnie jak kolega powyżej mówi a nie masz założonego przypadkiem

> odłącznenia pompy paliwa?? Jak juz je odmuli to posmigaj czasem

> kilka km na benie i będzie ok

niemam pojecia czy mam jakies odłaczenie pompy ( jak to sprawdzic)confused.gifna benzynce ostatnio troche pojezdziłem i mysle ze jak bym tak zrobił troche km to by samo ustało , ale paliwo drogie smile.gif a takie nic nie robienie moze doprowadzic do jakis powazniejszych komplikacji, bo w sumie jezdze non stop na gaziku a tam mi hula elegancko

pozdro

Napisano

ten silnik ma jeden wtryskiwacz. Nie polecam STP czy inny czyściciel gdyż jego należy używać z pełnym zbiornikiem - jak będzie trochę paliwa w zbiorniku i wlejesz stp to rozpusci ci wszystki brud - zapycha filter i robi się szlam na sitku wtryskiwacza. lepiej wyjąć wtryskiwacz (jedna śrubka torx) wyczyścić. U kolegi wyżej to napewno zła emulacja od lpg. Zrobić reseta i pojeździć na bęzynie żeby się komp nauczył.

Jak chodzi na lpg - podnieś siedzenie i słychać czy szumi pompa.

-------------------

Astra F X16SZ 95 lpg.

Napisano

> Nie polecam STP czy inny czyściciel gdyż jego należy używać z pełnym zbiornikiem

Czekaj bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem. To, że trzeba wlać STP na pełny zbiornik dyskwalifikuje go jako czyściciela wtrysków?

Napisano

Może nie cały zbiornik - ale napewno dużo - sam doświadczyłem jak wlałem do zbiornika gdzie było ok. 10 litrów - zaczął się problem - silnik zaczął chodzić dziwnie (raz wchodził na obroty raz zaczął szarpać) dopiero wyjąłem wtryskiwacz (wyczyściłem)odłączyłem wężyk paliwa od wtrysku - przepompowałem ze 2 litry do butelki, wymieniłem filtr paliwa - dopiero wszystko wróciłó do normy. Jak przeciąłem puszkę filtra to w niej byłó pełno "szlamu". Acha jeszcze jedno - za dwa miesiące padła pompa paliwa. Może to zbieg okoliczności - ale moje przypuszczenia są takie żę to wszystko od tego żę wlałem STP do małej ilości paliwa.

--------------

Astra F X16SZ 95 lpg

Napisano

No ale kto ci kazał wlewać do małej ilości? Przecież na opakowaniu jest napisane, że lać butelkę do 60 litrów paliwa. Jak widac sam sobie bidy narobiłeś a teraz "nie polecasz" wink.gif

A może to nie bida? Z opisu wynika, ze wyczyściłeś sobie zbiornik z syfu, a koszt filtra paliwa jest niewielki w porównaniu z robotą związaną z wyciągnięciem zbiornika, przepłukaniem itp.

• 6 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

> witam wszystkich

> mam mały problem astra x16sz + gaz moja astrunia gdy jezdzi na

> benzynie dziwnie sie zachowuje szarpie niema mocy na gazie jest

> ok hula jak talala dodam ze zawsze odpalam na benzynie pali

> odrazu i na wolnych obrotach chodzi idealnie swiece wymienione

> filtr powietrza tez , czy to dlatego ze niejezdze na benzynie i

> sie zamulił, co to moze byc? z góry dzieki

Przyczyna tego dziwnego zachowania był zabrudzony filtr paliwa, był tak zawalony ze nawet dmuchnac przez niego nie mogłem

Napisano

> Przyczyna tego dziwnego zachowania był zabrudzony filtr paliwa, był

> tak zawalony ze nawet dmuchnac przez niego nie mogłem

No nie mów, że od sierpnia czekałeś z wymiana filtra... wink.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> No nie mów, że od sierpnia czekałeś z wymiana filtra...

> Pozdroofka

ano dzis szie wziołem za robote bo pekł mi amorek z tylu i musiałem wymienic to machnołem jeszcze szczeki i filterek poprostu jezdziłem cały czas na gazie wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.