Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Takie światełka- pytanie

Featured Replies

Napisano

Przedewszystkim witam bo jestem tu nowy i od niedawna przesiadłem sie z zielonego matizka na czarna perłe 2.0 z 2001. I mam do was takie pytano poszukuje takich swiatełek do niej bo lexusy sa znane a to jakas odmiana by była. wiecie moze gdzie mozna takie zdobyc??

post-28243-14352473074381_thumb.jpg

Napisano

Na twoim miejscu wrzucił bym czarne lexy a jak dysponujesz większym budżetem to diodowe Helli 893goodvibes.gif W numerze GT sprzed jakiś 2 lat jest czarna Astra z tymi lampkami i wygląda rewelacyjnie. Te co Ty zapodałeś jakoś mi się niewidzą, ale to rzecz gustu. ok.gif

Napisano

Tutaj na ebay.de masz duuuuży wybór ale niestety w Niemczech.

pozdrawiam

Przemula

Napisano
  • Autor

na przód napewno chciałem dać te czarne soczewkowe

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=118891155

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=119476984

natomiast na tył wąłsnie nie weim czy jakbym dał takie

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=118877084

to czy juz wogóle bryła aytka sie nie zaciemni. Całkowita czerń. czy lepiej na tł władowac bielutki lexusy co o tym myslicie???? znalazłem jak wygladaja w tych czarnych jeszcze

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=119772431

Napisano

A jak na te ciemne światła reaguje busted.gif ?

EDIT:

Kurna, źle zrozumiałem. zlosnik.gif Myślałem, ze chodzi o przyciemniane szkiełka zlosnik.gif

Napisano

ja to do czarnej wersji poszukał bym czegoś takiego

277342982-bf_1.JPG

Takie światełka na pewno będą pasowały do czarnego lakierku.

A wszyscy jadący za tobą wymiękną jak zobaczą takie światła wykonane w technologii LED 277342982-60-1218B.jpg

post-39690-14352473081769_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> ja to do czarnej wersji poszukał bym czegoś takiego

> Takie światełka na pewno będą pasowały do czarnego lakierku.

> A wszyscy jadący za tobą wymiękną jak zobaczą takie światła wykonane

> w technologii LED

masakra a wiesz gdzie moza takie światełka zdobyć ?? <wow> te w ledach porażają ;d

Napisano

kliknij na linka do ebay.de

tam przejrzyj aukcje są do kupienia za jakieś 150 Euro

pozdrawiam

Przemula

Napisano

> masakra a wiesz gdzie moza takie światełka zdobyć ?? te w ledach

> porażają ;d

Bierz wylacznie LEDy!!Jak juz chcesz wymieniac i zablysnac na drodze devil.gifto LEDy beda bajka...Kumpel zalozyl takie do Golfa III,efekt powalajacy waytogo.gif

Popytaj handlarzy z allegro zajmujacych sie takimi rzeczami.Oni wszystko potrafia zalatwic!

Napisano

Jeśli chcesz to mogę Ci takie załatwić. W środę będę wysyłał do Taty kasę za czujnik około 220 Euro to mogę kupić Ci je na Ebay.de i po kosztach później sprzedać. Zoabcz sobie na niemieckich stronach, które Ci się podobają ja ich zapytam i postaram Ci się je załatwić. Kupiłem tak moje FK Automotive i przyszły do Polski bez problemów. Jak jesteś chętny to daj znać.

pozdrawiam

Przemula

Napisano

Zrobiłem fotki komórką z "GT" Ta są diodowe Helli. Koszt 1000zl.

abcd0008ch4.th.jpgabcd0010td4.th.jpg

Napisano

ja to bym do swojej eFki takie zaaplikowal bananaevil.gif

TAKIE !

Napisano

> ja to bym do swojej eFki takie zaaplikowal

> TAKIE !

też się zastanawiałem ale nie jestem pewien czy by wystarczająco mocno ściwciły i jescze jakiś klient by mi w dupę wjechał i powiedział, że nie widział moich stopów

Napisano

> też się zastanawiałem ale nie jestem pewien czy by wystarczająco

> mocno ściwciły i jescze jakiś klient by mi w dupę wjechał i

> powiedział, że nie widział moich stopów

Ja ostatnio bym w dupe wjechał nowemu passatowi bo te stopy ledoskie w świetle słonecznym sa bardzo słabo widoczne sick.gif

Napisano

> też się zastanawiałem ale nie jestem pewien czy by wystarczająco

> mocno ściwciły i jescze jakiś klient by mi w dupę wjechał i

> powiedział, że nie widział moich stopów

nie moglby tak powiedziec o ile to sa te FK-automotive, maja odpowiedni atest, nie sa dymione jakims lakierem, to plastik jest tego koloru ok.gif podobne widzialem ale na asterce G zamontowane i wszystko bylo cacy

Napisano

> Ja ostatnio bym w dupe wjechał nowemu passatowi bo te stopy ledoskie

> w świetle słonecznym sa bardzo słabo widoczne

i tu sie z kolega zgodze za dnia i w sloncu to tak sobie widac, dobrze widac tylko z odpowiedniego kata, chociaz jak za nim stoisz to moim zdaniem najlepiej widac, gorzej jak np z boku, a jesli chodzi o noc to swieca wysmienicie nie ma porownania ze zwyklymi

Napisano

> nie moglby tak powiedziec o ile to sa te FK-automotive, maja

> odpowiedni atest, nie sa dymione jakims lakierem, to plastik

> jest tego koloru podobne widzialem ale na asterce G

> zamontowane i wszystko bylo cacy

Te światła tzw. Edel są to polerowane w jakiś specjalny sposób przy użyciu past, które jednocześnie zaciemniają plastik ale podobno (piszę podobno bo nie sprawdziłem tego osobiście) nie zmieniają przepuszczalności światła

Napisano

> Ja ostatnio bym w dupe wjechał nowemu passatowi bo te stopy ledoskie

> w świetle słonecznym sa bardzo słabo widoczne

Otóż to. Wegług mnie takie światła sa obciachowe, niewidać przez nie świateł i jeszcze niewaidomo jak policjanici sie na to zapotruja. Zmienić swiatła tylko po to zaby mieć inne niż inni to mi sie wydaje bezcelowe. Jeszcze zeby one ładniejsze były od orginałów to bym sie zgodził.

A jak wam faktycznie ktoś wjedzie w kuper bo niezuwazy stopu to potem policjant moze uznać waszą wine. Maja one wgogóle jakieś polskie atesty.

Zaznaczam ze to moja opinia i prosze sie powstrzymać od zgryżliwych komentarzy. Nkomu nie zapraniam tego zakładać bo wsumie niebyło by co na ulicy pooglądać ( dziwolągów) ale niechiał bym tez komuś w kuper wiechac bo niebyło widać ze hamuje.

Dla odmiany dodam ze te przednie soczewkowe mi sie podobają ale ciekawe jak świeca i sa drogie.

Napisano

> Dla odmiany dodam ze te przednie soczewkowe mi sie podobają ale

> ciekawe jak świeca i sa drogie.

Jeśli chodzi o soczewki to mogę Ci powiedzieć ponieważ od kilku dni takowe posiadam. Swiecą lepiej od standardowych ale nie aż tak dużo. Mają jeden minus. Strumień światła pada na prawe pobocze na wysokość około 1m i nie oświetla dobrze znaków drogowych. Jeśli chodzi o oświetlenie dorgi przed autem to silny strumień zaczyna się na jakieś 3m od auta ale jest duuuużo mocniejszy od standardowych H4 i lepiej oświetla drogę. Natomiast lewa strona jest identyczna. Dużym plusem tej imprezy jest to, że mijania są na żarówki H1 przez co jak stanieją żarniki xenonowe nie będzie problemu z ich montażem (chodzi przełączanie na długie światła). Oczywiście wygląd to rzecz gustu ale mi się bardzo podobają.

pozdrawiam

Przemula

Napisano

>>> tutaj <<< może kolega zobaczyć porównanie zwykłych świateł do soczewkowych w astrze ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Otóż to. Wegług mnie takie światła sa obciachowe, niewidać przez nie

> świateł i jeszcze niewaidomo jak policjanici sie na to

> zapotruja. Zmienić swiatła tylko po to zaby mieć inne niż inni

> to mi sie wydaje bezcelowe. Jeszcze zeby one ładniejsze były od

> orginałów to bym sie zgodził.

> A jak wam faktycznie ktoś wjedzie w kuper bo niezuwazy stopu to potem

> policjant moze uznać waszą wine. Maja one wgogóle jakieś polskie

> atesty.

> Zaznaczam ze to moja opinia i prosze sie powstrzymać od zgryżliwych

> komentarzy. Nkomu nie zapraniam tego zakładać bo wsumie niebyło

> by co na ulicy pooglądać ( dziwolągów) ale niechiał bym tez

> komuś w kuper wiechac bo niebyło widać ze hamuje.

> Dla odmiany dodam ze te przednie soczewkowe mi sie podobają ale

> ciekawe jak świeca i sa drogie.

no tak ale w nowych passatach to sa oryginalne swiatla z tylu, na takich autka z tasmy wyjezdzaja a nie ze sobie ktos zmienil grinser006.gif

Napisano
  • Autor

na znalazłem fajne światełka soczewkowe na przód z ciemnym kloszem i angel eyes wąłsnie na h1 a do tego sa identyczne lexysy na tył równiez z ciemnym kloszem i przeźroczysta szybko która nie zaciemnia swiateł. zastanawiam sie tylko czy do czarnego lepiej beda sioe prezentowały standardowe lexusy czy raczej takie ciemne. chodzi o to ze bryła autka zrobi sie juz wogóle czarna oprucz felg smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.