Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mistrze Gazownicy....

Featured Replies

Napisano

Co ile baków LPG jeżdzicie gazolotami na Pb95/98?? czyli ile baków spalicie a potem śmigacie na Pb lub co ile kilometrów, żeby małe wirowadło pod maską UNKO niezapomniało do czego go stworzono..???? pozdrówka: 893goodvibes.gif

Napisano

> Co ile baków LPG jeżdzicie gazolotami na Pb95/98?? czyli ile baków

> spalicie a potem śmigacie na Pb lub co ile kilometrów, żeby małe

> wirowadło pod maską UNKO niezapomniało do czego go

> stworzono..???? pozdrówka:

cały rok only LPG no chyba zego braknie wtedy awaryjnie Pb jak jest w baku !!!:)

Napisano

Ja jeżdzę na LPG, a raz na jakiś czas jak mi się skończy w trasie i nie chcę tankować na stacji noname - nie mylić z no_name_2000 grinser006.gif to jadę sobie na Pb (zwykle 95) przez kilkadziesiąt kilometrów by nie zapomniał jak inne papu smakuje. Nie mam więc reguły co ile baków czy kilometrów jechać na Pb jednak wychodzi to jakieś 2 razy do roku.

Napisano
  • Autor

a no to luzik jump.gifspineyes.gif

Napisano

ja srednio na miesiac zuzywam max 3-4L noPB95 smile.gif tzn zawsze z rana, zimnego odpalam na benzynce, przejade (tak jak teraz w lato) z 1km i przelaczam na gaz, pozniej juz caly dzien odpalam tylko na lpg.

w zime czekam az temperatura silnika osiagnie 50st (ok 2-3km) i dopiero wtedy przerzucam na lpg.

Napisano

W lecie to było ledwie po kilkaset metrów dziennie - zimą z przymusu nieco więcej (przełączał sie przy 30 stopniach). Obowiązkowo za radą gazownika 1-2 razy w roku w trasie jakieś 200-300 km ostro dostawał w palnik na benynie, co by "wtryskiwacz przedmuchać".

Nic złego sie nie działo aż do sprzedaży auta wink.gif

Napisano

Od poczatku zamontowania Lpg tylko jezdze na gazie, ewentualnie gdy zabraknie gazu to dojezdzam na paliwku do stacji.

Napisano

ja od 4 dni na noPB sobie śmigam smile.gif a niech tam Uniak ma troche normalnego jeżdżenia smile.gif

Napisano

Codzienne uruchamianie na benzynie. Przy obecnych temperaturach przy pierwszym wrzucaniu dwójki przełącza mi się na gaz. W zimie trwa to dłużej. Średnioroczne zużytcie benzyny wynosi ok 0.1 l/100km. Na benzynie po gaz zdażyło mi się jechać chyba tylko raz i to niedługo po założeniu instalacji.

Napisano

zawsze trzymie pełna rezerwe albo ciutke wiecej no PB...latem często od razu przełączam na gaz ale zima odpalam na noPB i jade pare kilosów az sie troche silnik nagrzeje ...tym niższa temp tym dłuzej jade na gazie ale nie dłużej niż pare minut..pare km

jak sie spotkamy to pogadamy

wink.gif

Napisano

Od założenia gazu czyli od 06.06.06 raz mi zabrakło gazu i przejechalem na noPb ok. 20 km zlosnik.gif tak po za tym cały czas tylko LPG (jakieś 7kkm), pompy w zbiorniku nie mam - nie zatrze się, wtryskiwaczy nie mam - nie zapieką się wink.gif więc po co przepłacać? zlosnik.gif

Napisano

nie tak,

trochę inaczej

od zamonotwania gazu 2 lata(40kkm) temu, ani razu nie przepalił całego baku benzyny.

raz zjarał z 15 litrów jak padło cos w instalacji LPG i trzeba było dwa dni na noPb jeździć no i raz w Górach zabrakło gazu to na benzyne się doturlałem do stacji tankowania.

aha, odpalam zawsze na banzynie zimą i po jakimś czasie instalacja sama przełącza się na gaz.

latem też tak, ale czasami może nie z oszczędności ile ze skąpstwa niewiem.gif od razu z lpg biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.