Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra II 1,7 DTI

Featured Replies

Napisano

Witam

W najblizszym czasie planuje zakupic Opla Astre II z silnikiem diesla 1,7 DTI. Dlatego tez prosil bym was o opinie dotyczace tego silnika jak rowniez Astry II. Pozdrawiam i czekam na szczere opinie.

Napisano

Hej Ja jezdze swoja 3 rok i wymienilem tylko przpelywomierz powietrza, zadnych innych napraw grubszych nei mialem, silniki bardzo ekonomiczne i o to chodzi. Jezdzi sie a nie doklada smile.gif

Napisano
  • Autor

> Hej Ja jezdze swoja 3 rok i wymienilem tylko przpelywomierz

> powietrza, zadnych innych napraw grubszych nei mialem, silniki

> bardzo ekonomiczne i o to chodzi. Jezdzi sie a nie doklada

A z ktorego roku maz ta Asterke? Jak ze spalaniem dokladnie wychodzi? Orientujesz sie moze do ktorego roku produkowali z tym silnikiem bo to od Isuzu?

Napisano

Witam

Rowniez moge potwierdzic iz silniki te sa bardzo ekonomiczne. Wlasnie wrocilem z trasy ze Słowacji (Michalovce) 600 km i spalila mi tylko 30 litrow ropki. Na gorkach smigala az milo z pelnym skladem (4 osoby) + bagaznik zawalony po sama szybke.

Swoja Asterke posiadam od grudnia i nie robilem przy niej nic poza wymiana plynow.

Napisano

hej podeslalem ci wiadomosc na priv (nie wiem czy juz miales stycnzosc z taka wiaodmsocia kliknij na rygakaca koperte u gory) powiem ci ze jak wracalem z belgo na 1100km z hakiem przejechalem na 50 lub 55 litrach zaldowanym samochodem w 3 osoby. Autkiem jezdzi moj tata ogolnie i bali mu w grnaicahc 5 - 5,5 na 100km.

Napisano
  • Autor

Dzieki dostalem wiadomosc. Jestem ciekawy wlasnie za ile kupie interesuje mnie rocznik 2002 2003 ale nie w kombi. Zastanawiam sie nad sprowadzeniem ale sie troche boje, czy liczniki nie bedzie przekrecony itp.

Napisano

> Dzieki dostalem wiadomosc. Jestem ciekawy wlasnie za ile kupie

> interesuje mnie rocznik 2002 2003 ale nie w kombi. Zastanawiam

> sie nad sprowadzeniem ale sie troche boje, czy liczniki nie

> bedzie przekrecony itp.

Z tym roznie bywa smile.gif

Napisano

ale nie w kombi.

a dlaczego nie kombi..?? smile.gif

ja od kiedy mam kombi, wiem ze juz kazdy bedzie kombi smile.gif

nie woze prawie nic... ale.. na przyklad ostatnio materac, zlozylem w pol i w bagaznik. Jakies kwiatki czy cuś, tez nie trzeba nic giąć. Mi to napewno kombi nie potrzebne gdyz jezdze przewaznie sam na pusto ale jak raz sie zapakujesz "lepiej" niz w "niekombi" przekonasz sie smile.gif

TUTAJ PROSZE O WSPARCIE RESZTE WLASCICIELI KOMBI.

Napisano

> ale nie w kombi.

> a dlaczego nie kombi..??

> ja od kiedy mam kombi, wiem ze juz kazdy bedzie kombi

> nie woze prawie nic... ale.. na przyklad ostatnio materac, zlozylem w

> pol i w bagaznik. Jakies kwiatki czy cuś, tez nie trzeba nic

> giąć. Mi to napewno kombi nie potrzebne gdyz jezdze przewaznie

> sam na pusto ale jak raz sie zapakujesz "lepiej" niz w

> "niekombi" przekonasz sie

> TUTAJ PROSZE O WSPARCIE RESZTE WLASCICIELI KOMBI.

powteirdzam zlosnik.gif

wmawiałem sobie na co mi kombi i tu klops trafiła sie kombi 893goodvibes.gif

może wyglądem nie powala ale jest naprawdę praktyczna, rzucasz , szmargniesz nie patrzysz gdzie i jak i jedziesz...

zależy jak sie zapattrujesz jeśli auto ma być praktyczno-rodzionno wypadowe polecam w kombiaku...

20.GIF

Napisano

Witam !

Ja ujeżdżam 1.7 CDTi od półtora roku - mam już 98 kkm...

Jak na razie poza jedną końcówką drążka kierowniczego i gumą stabilizatora żadnych dodatkowych napraw...

Tylko serwis...

Nawet tarcze przednie jeszcze oryginały...

Bardzo oszczędny silnik - mój rekord to 4,2 l/100 km w tasie przy 90-100 km/h (1330 km na jednym baku !!)

Żeby wziął 7 litrów to trzeba cudów dokonywać...

Jedna uwaga przy zakupie diesla - zwróć uwagę czy ma matę głuszącą pod maską silnika - u mnie nie ma i jest znacznie 30-40% głośniejszy od identycznego silnika u kumpla który taką matę posiada.

Napisano

Witam wszystkich i podłączę się pod wątek bo sprawa pilna i mnie też dotyczy.

Zacznę od początku, chcę nabyć astrę 1.7 kombi diesel rocznik 2000-2001 samochód będzie kupowany w UK bo tu obecnie mieszkam. Spotkałem się z całą masą różnych oznaczeń silników i przyznam że niektórzy sprzedający tutaj sami nie dokońca wiedzą co sprzedają. Interesuje mni 1.7 TDI z silnikiem isuzu. Czy rocznik 01-02 z tym silnikiem ma takie oznaczenie czy można spotkać wersję z oznaczeniem 1.7 DTI i czy wersja z silnikiem isuzu ma jak się otworzy maskę to gdzieś napisane jak to mogę rozpoznać ? Bo otwierałem ostatnio jedno kombi znajomej szkotki z oznaczeniem 1.7 DTI i na silniku było napisane VAuxhall więc pomyślałem że to silnik niemiecki a nie japoński.Ufff...wybaczcie ten przydługi post. Czy ktoś mnie może oświecić ? Dziękuję serdecznie i pozdrawiam

wulisu

Napisano

> Nawet tarcze przednie jeszcze oryginały...

Ja mam 126 kkm i tarcze też oryginalne - mechanior powiedział, ze jeszcze z 30 kkm wytrzymają

Napisano

> powteirdzam

> wmawiałem sobie na co mi kombi i tu klops trafiła sie kombi

> może wyglądem nie powala ale jest naprawdę praktyczna, rzucasz ,

> szmargniesz nie patrzysz gdzie i jak i jedziesz...

> zależy jak sie zapattrujesz jeśli auto ma być praktyczno-rodzionno

> wypadowe polecam w kombiaku...

Potwierdzam w całaj rozciągłosci.nawet moja kobieta bywa zdziwiona co się zmieści do tego auta.Mam siatkę oddzielającą bagaż i mogę spokojnie ładować aż pod dach.

Zrobiłem nia ok 50 tys - z 160 przejechane i jak do tej pory to tylko końcówki drążków i nowe tarcze przód.

Spalanie średnie wg komputera 6,1 z tego 50% to krótkie / 3-5km/ odcinki miejskie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.