Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fioletowa tarcza...

Featured Replies

Napisano

wczoraj gdy zająłem sie "profilaktycznym" przeglądem (przy hamowaniu zaczelo delikatnie majtać na boki kierownicą - cos w rodzaju rezonansu)

i jak zdjąłem kolo to moim oczom ukazała się fioletowa tarcza hamulcowa confused.gif mój staruszek mówi ze to od przegrzania a wy co o tym myślicie ... okazalo się takrze ze mam pękniętą osłone przegubu kupilem i dzis wziąłem się do zamiany ok 3godzin jak na pierwszy raz to chyba nie za dlugo wink.gif893goodvibes.gif

pozdrawim

Napisano

Oj kolega miał zapieczony tłoczek lub bardzo ostro jeżdzi i mocno hamuje to nawet żeliwo nie wytrzymuje.Twój staruszek miał racje przegrzałeś tarcze,Być może gdzieś już nawet pękła lub się wyprężyła i stąd rezonans. hmm.gif a co do gumy to waytogo.gif

Napisano
  • Autor

pęknieta nie jest... cały docisk tez nie stoi... tloczek nie jest zapieczony... ale ta osta jazda robi swoje.... wink.gif ostatnio po wawie 160 km/h mykalem grinser006.gifdevil.gif

Napisano

> pęknieta nie jest... cały docisk tez nie stoi... tloczek nie jest

> zapieczony... ale ta osta jazda robi swoje.... ostatnio po

> wawie 160 km/h mykalem

Czyli mamy czekać na Twój nekrolog sciana.gifwrrr.gifczerwona.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli mamy czekać na Twój nekrolog

panowie to bylo kolo północy wink.gif jeszcze sie nigdzie nie wybieram... (przynajmniej narazie) zlosnik.gif

Napisano

> panowie to bylo kolo północy jeszcze sie nigdzie nie wybieram...

> (przynajmniej narazie)

Pora dnia nie ważna. Dzięki takim jak Ty ginie wielu niewinnych ludzi angryfire.gif

Napisano
  • Autor

> Pora dnia nie ważna. Dzięki takim jak Ty ginie wielu niewinnych ludzi

a ty jak masz pustą droge to jedziesz prawym pasem 50 km/h ??

wydaje mi sie ze nie...

Napisano

> a ty jak masz pustą droge to jedziesz prawym pasem 50 km/h ??

> wydaje mi sie ze nie...

Napewno po mieście nie jadę 160 km/h

A przez takich jak Ty nieżyje mój przyjaciel !! angryfire.gif

Napisano

> ostatnio po

> wawie 160 km/h mykalem

nie dosc ze starym gratem to jeszcze 160 km/h, puknij sie w glowe czlowieku screwy.gif

palacz.gif

PS: ile ty masz lat bo sadzac z zachowania nascie

Napisano
  • Autor

> nie dosc ze starym gratem to jeszcze 160 km/h...

twój to moze i jest gratem ale mój astolocik nie ... grinser006.gif

ja a co do temtego kolegi to ja mu nie kazalem szybko jeździć... sick.gif

i nie czepiaj sie mnie bo ja ci niczego nie jestem winien... spineyes.gif

Napisano

> twój to moze i jest gratem ale mój astolocik nie ...

> ja a co do temtego kolegi to ja mu nie kazalem szybko jeździć...

> i nie czepiaj sie mnie bo ja ci niczego nie jestem winien...

Narazie nie jesteś niczego winien. A ten mój kolega zginął przez takiego jak ty wariata któy nieopanował samochodu w mieście (licznik zatrzymał się na ok. 140km/h) i uderzył w samochód mojego kolegi. Mój przyjaciel zmarł po 10 godz. w szpitalu a tamten wariat miał tylko złamaną nogę

Wszyscy młodzi siadają za kółkiem i myślą że są najlepszymi kierowcami na świecie i są w stanie opanować samochód przy 160 km/h.

A potem czyta się że 4-5 młodych ludzi zgineło w samochodzie wracając z "trzepania dywanów" (czyt. dyskoteki) uderzając w drzewo lub w inny samochód przy okazji zabijając innych niewinnych ludzi.

Chłopie opanuj się bo wcale nie robisz na nas wrażenia że po warszawie jeździsz 160km/h a raczej wzniecasz w nas złość.

Zresztą o swoim sposobie jazdy już nam wiele powiedziałeś zwracając uwagę na tytuł postu i Twoje wypowiedzi . angryfire.gif

Napisano

> wawie 160 km/h mykalem

Szczerze powiedziawszy NIGDY nie odważyłbym sie jeździć po jakimkolwiek mieście z prędkością 160 km/h , przecież to śmierć w oczach normalnie. A niech coś ci wskoczy pod koła to umierasz TY i wszyscy w około . ZABIJASZ LUDZI.

Tak się nie robi, takie zachowanie jest poprostu niewybaczalne, dziwie się że jeszcze modem Cię nie zbanował. czerwona.gifczerwona.gifczerwona.gifczerwona.gifczerwona.gifczerwona.gifczerwona.gifangryfire.gif

Napisano

Dodam jeszcze; niech Ci tak ta tarcza przy hamowaniu ze 160 km/h pęknie, to przyglebisz i trzy beczki w powietrzu wywiniesz.

P.S. Nie zapodaje stosownych "emotów", bo szkoda obciążać serwer.

Napisano

> wawie 160 km/h mykalem

To aż strach się przyznać ile ja jechałem po warszawie trasą siekierkowską wink.gif Ale co racja to racja trzeba miec pewny samochód i sprawny w 100% przede wszystkim nawet i przy 40 nieraz się moze coś stać wink.gif

Tarcza robi się fioletowa od przegrzania i lepiej by było taką tarczke wymienić ja lekceważyłem przegrzanie tarczki i pękła na szczęście nie rozleciała sie i dało się bezpiecznie wrócić do domu..

Napisano

to fakt ze mlodzi czesto przesadzaja. Ja mam 19 lat prawko od 10 miesiecy. Niby po Lublinie jechalem max 140 ale jak ktos mieszka tutaj to napewno zna 1000-lecia ( 4 pasy, asfalt rowny jak stol) a chcialem sprawdzic ile pojedzie moja asterka smile.gif.A tak to nawet na trasie to 100 to max bo wiadomo starsze samochodzy nie sa tak bezpieczne jak jakies najnowsze BMW z abs, kontrola trakcji i wiele innych bajerow. Dlatego sam uwazam ze zasuwanie 160po Wawie to głupota i nic wiecej. Jakos w czerwcu u nas jechała babka honda civc. Na liczniku miala ponad 100 uderzyla w barierke a ze nie miala pasa zapietego to podobno pol twarzy stracila ( mowil mi to policjant ktory w tym czasie mial dyżur)

Dlatego uwazam ze jazda powyzej 120 w Polsce(nie tylko w miescie ) to juz duze ryzyko bo nigdy nie wiadomo gdzie jest dziura na ulicy o ktora w naszym kraju nie trudno :/ i przy wiekszej predkosci to tylko cudem przezyje ktos

crazy.gif

Napisano

> wawie 160 km/h mykalem

ja sam lubię ostrą jazdę ale to co ty wyczyniłeś i czy się chwalisz to już przesada. Zwolnij bo szkoda innych,

Napisano

> Dlatego uwazam ze jazda powyzej 120 w Polsce(nie tylko w miescie ) to

> juz duze ryzyko bo nigdy nie wiadomo gdzie jest dziura na ulicy

> o ktora w naszym kraju nie trudno :/ i przy wiekszej predkosci

> to tylko cudem przezyje ktos

zdecydowanie popieram ta wypowiedz! przy polskiech drogach 120km/h to predkosc swiatla! niestety jak narazie autostrad nie posiadamy wiec trzeba jezdic powoli i rzepuszcac co wiekszych polglowkow ktorym sie spiesz... a na kolejnych swiatlach sa jedno auto przed nami!!! GLUPOTA czerwona.gif

Napisano
  • Autor

To fakt ze nasze drogi nie są w najlepszym stanie ...

ale są i dobre odcinki gdzie sie tylko prosi zeby nie wlec sie 60...

samobujcą nie jestem i nie zapie...alam 160 po drodze na której jadąc 60 podskakuje se do sufitki ...

jak znam dany odcinek drogi i wiem ile mozna poleciec to jade ...

a co do zekomego bana to zaco niby mialbym go dostac ??

pozdrawiam

Napisano

Ja powiem tak z racji swego zawodu widziałem mnustwo aut po wypadku i w tym jedno w którym licznik zamknoł się na 160km/h.Tym autem był Mercedes "c" Jak go przywieźli do nas na plac to wszyscy zastanawiali się co to za auto i gdzie jest przód a gdzie tył auta!!!!Niepowiem ja też lubie przycisnąć ale w miescie 160???? sciana.gif taka głupota musi boleć!Ale rób jak chcesz ale zabij tylko siebie a nie innych czerwona.gif

Napisano

> a ty jak masz pustą droge to jedziesz prawym pasem 50 km/h ??

> wydaje mi sie ze nie...

ja jeżdże bo mam 18 pkt na koncie. A jak tak jeździsz to patrz w tylne lusterko czesto bo spotkasz skode octavie i od razu zarobisz 26 pkt i będzie po wszystkim

Napisano

> wawie 160 km/h mykalem

waytogo.gifwinner.gifbrawo.gif

Asterka sie zbiera, nie ma co biglaugh.gif

Napisano

> To fakt ze nasze drogi nie są w najlepszym stanie ...

Mózgi niektórych kierowców też nie. Niestety...

> a co do zekomego bana to zaco niby mialbym go dostac ??

Za głupotę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.