Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stalo sie!!Pierwszy wrzod!!

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj dokladnie oblukalem Astre,czy aby gdzies ruda sie nie pokazala!!No i znalazlem angryfire.gifDwa bable na rancie tylnego nadkola.Wku.... sie jeszcze bardziej bo mialem nadkola,przed kazda zima ladnie zakonserwowane.Prog juz na wiosne lekko zaczelo mi zbierac,ale zatrzymalem to!Po moich obserwacjach,dochodze do wniosku ze przed biodegradacja tego auta nie mozna uratowac!Najwyzej opuzniac ten proces sick.gif

Napisano

No niestety wiek swoje robi. U mnie tez nadkola i progi jesszcze zdrowe ale tylna klapa oraz dolny rant drzwi kierowcy zaczyna sie sypac sciana.gif

Napisano

Spójż na to inaczej. Gdyby to był poldek to już dawno by spruchniał.

Napisano
  • Autor

> Spójż na to inaczej. Gdyby to był poldek to już dawno by spruchniał.

Marna pociecha...porownywac Astre do poldka crazy.gifZlosc czlowieka bierze jak stara sie zeby w autku bylo wszystko na cacy,a tu rdza buu.gifBoje sie co bedzie na wiosne,jak zima beda na drogach solne kapiele!

Napisano

> Dzisiaj dokladnie oblukalem Astre,czy aby gdzies ruda sie nie

> pokazala!!No i znalazlem Dwa bable na rancie tylnego

> nadkola.Wku.... sie jeszcze bardziej bo mialem nadkola,przed

> kazda zima ladnie zakonserwowane.Prog juz na wiosne lekko

> zaczelo mi zbierac,ale zatrzymalem to!Po moich

> obserwacjach,dochodze do wniosku ze przed biodegradacja tego

> auta nie mozna uratowac!Najwyzej opuzniac ten proces

ja w F robilem juz z tylu lekkie poprawki;) po rude

w G znalazlem lekko podniesiony lakier na slupku od przednicj drzwi kierowcy wrrr...

Napisano

> Dzisiaj dokladnie oblukalem Astre,czy aby gdzies ruda sie nie

> pokazala!!No i znalazlem Dwa bable na rancie tylnego

> nadkola.Wku.... sie jeszcze bardziej bo mialem nadkola,przed

> kazda zima ladnie zakonserwowane.Prog juz na wiosne lekko

> zaczelo mi zbierac,ale zatrzymalem to!Po moich

> obserwacjach,dochodze do wniosku ze przed biodegradacja tego

> auta nie mozna uratowac!Najwyzej opuzniac ten proces

No niestety masz rację. Chciaż to niesprawiedliwe. Moja ma już 14 lat i przejechała 180 tys, ile naprawdę - nie wiem. Mam ją od roku.... Możecie nie wierzyć ale jedyną rzeczą która się przez ten czas zepsuła to czujnik pp który sam sobie zresztą zepsułem smile.gif Byłem nią w wiedniu, w brnie, na sylwestra w zakopanem, na wakacjach.. zrobiłem przez ten rok 20 kkm i nigdy, ani jeden raz mnie nie zawiodła, nie stanęła na środku drogi, nie odmówiła posłuszeństwa.

Ostatnio mierzyłem kompresję przy wymianie świec i wyszło rewelka (nie wiem jaki tam dokładnie wsółczynnik ale mech powiedział że to normalnie silnik zdrowiutki jak trzeba).

Chciałbym jeszcze nią pojeżdzić ale... no właśnie u mnie też zaczyna się biodegradacja. Co prawda na zewnątrz jeszcze mało co widać ale jak zdjąłem boczek z bagażnika yikes.gifyikes.gif

Ona po prostu umrze przedwcześnie mimo iż serducho ma zdrowe frown.gif

Napisano

Zima, zima, a wprost - ilość soli, która poszła w tym roku na tzw. utrzymanie nawierzchni. Jechałem w między Tczewem a Gdańskiem, stopni minus 15 za burtą, asfalt suchy, tyle, że na nim, za jadącymi pojazdami, podskakiwały kryształy świeżej soli. Śnieg jescze nie padał, a drogowcy już sypneli. Prewencyjnie...

Napisano
  • Autor

> Chciałbym jeszcze nią pojeżdzić ale... no właśnie u mnie też zaczyna

> się biodegradacja. Co prawda na zewnątrz jeszcze mało co widać

> ale jak zdjąłem boczek z bagażnika

> Ona po prostu umrze przedwcześnie mimo iż serducho ma zdrowe

Tak!!Niestety,doszlem juz dawno do tego samego wniosku!Odpukac nigdy nie narzekalem na silnik itp itd. Zima sol jest bez litosci!Taka prawda i tyle...

Napisano

Dlatego niezakladam nadkoli bo dzieki nim zbiera sie tam duzo wiecej syfu w tym soli.

Wole zamiast tego raz w tygodniu w zimie podjechac na myjnie i dokladnie umyc samochod zeby wyplukac ta solanke.

Jak narazie skutkuje ale to tylko auto a nasi drogowcy za nasze pieniadze niszcza nam auta.

Napisano

U mnie w A II też są 2 małe purchle na nadkolu z tyłu, astra ma 7 lat. narazie to zostawiłem ale trzeba bedzie to jakoś zabezpieczyć crazy.gif

Napisano

> U mnie w A II też są 2 małe purchle na nadkolu z tyłu, astra ma 7

> lat.

Tata ma octavie 2003r. - rdzewieje tylna klapa

Mama ma almere 2003- rdzewieje dolna część drzwi kierowcy

ja miałem astre II 1999- zero rdzy, teraz mam corse- też na razie nie widać rdzy, na razie... grinser006.gif ciekawe czy to przypadek ze w mojej rodzinie tylko ople nie rdzewieją cool.gif

Napisano

Nie wiem czy to Ciebie pocieszy, ale u mnie też wyszła ruda w ... siódemce, prawa - góra, no i czeka mnie wizyta. Tak to już w życiu bywa, jak nie blacha to ząb 893goodvibes.gif!

Napisano

> Nie wiem czy to Ciebie pocieszy, ale u mnie też wyszła ruda w ...

> siódemce, prawa - góra, no i czeka mnie wizyta. Tak to już w

> życiu bywa, jak nie blacha to ząb !

oj to wole blache, przynajmniej nie ja będe cierpiał podczas borowania cfaniaczek.gif

a moja 7latka też już ma ogniska - klapa (pod plastikiem chyba od wytarcia), jakieś małe kropki na dzwiach, w środku otarcia przy uszczelkach, za to standartowe nadkola - zdrowe smile.gif

Ostatnio wypatrzyłem bombla na drzwiach, pod listwą, między szybą a blachą frown.gif

Napisano

> oj to wole blache, przynajmniej nie ja będe cierpiał podczas

> borowania

A no, niekiedy trzeba wycierpieć by było lepiej.

Moja "A", o podobnym wieku, jak na razie trzyma się wink.gif

Fakt - konserwuję regularnie tak spód jak i górę. Ale każdy model ma swoje zakamarki, gdzie sól gromadzi sie jak bród za paznokciami (podczas drobnych prac przy "A" smirk.gif) i wyjdzie ruda prędzej czy później. Więc najlepiej zapobiegać i sprawdzać. Ból i koszty będą wtedy mniejsze!

Napisano
  • Autor

> U mnie w A II też są 2 małe purchle na nadkolu z tyłu, astra ma 7

> lat. narazie to zostawiłem ale trzeba bedzie to jakoś

> zabezpieczyć

Nie no II tez wpiernicza ruda...Jednak potwierdza sie opinia w dalszym ciagu,ze Ople zżera rdza sick.gifChce w przyszlym roku kupic II,ale strace checi jak tez ma rdzewiec frown.gif

Napisano
  • Autor

> A no, niekiedy trzeba wycierpieć by było lepiej.

> Moja "A", o podobnym wieku, jak na razie trzyma się

> Fakt - konserwuję regularnie tak spód jak i górę. Ale każdy model ma

> swoje zakamarki, gdzie sól gromadzi sie jak bród za paznokciami

> (podczas drobnych prac przy "A" ) i wyjdzie ruda prędzej czy

> później. Więc najlepiej zapobiegać i sprawdzać. Ból i koszty

> będą wtedy mniejsze!

Ano wlasnie tez zawsze konserwowalem...Ale bable sie wypierniczyly tak czy siak angryfire.gif

Napisano

> Ano wlasnie tez zawsze konserwowalem...Ale bable sie wypierniczyly

> tak czy siak

I dlatego uważam, że każdy z nas powinien zapoatrzyć się w stopery do uszu i zakładać je na noc!

confused.gifconfused.gifconfused.gif

A no po to, by nie budził go odgłos chrupania, gdy ruda wcina karoserię "A"

wpysk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.