Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

małe bum

Featured Replies

Napisano

Witam

dzisiaj rano niestety moja astra dostała w tył oraz lekko w przód. Sprawca przyznał się do winy, tylko teraz się zastanawiam gdzie naprawiać- czy salon i bezgotówkowo, czy brać kasę i na własną ręke.

Napisano

> Witam

> dzisiaj rano niestety moja astra dostała w tył oraz lekko w przód.

> Sprawca przyznał się do winy, tylko teraz się zastanawiam gdzie

> naprawiać- czy salon i bezgotówkowo, czy brać kasę i na własną

ręke.

ja bym brał kasiure i naprawiał we własnym zakresie-u swojego mechanika, raz że dopilnujesz i bedziesz wiedział co ci włoży mechaniora w asterke a dwa że jeszcze może ci zostać kasiury na łapie jak dobrze sie postarasz:)

Napisano

Zdecydownie bierz kase do ręki, wiem z własnego doświadczenia. Gdy miałem "małe bum" w seicento, wycenili naprawę na 5000 zl. no i dałem zrobic bezgotówkowo do ASO Fiata. Obliczjac to z moim znajomym mechanikiem, zrobiłby mi to samo na 3000 zl. (no ale wtdey go jeszcze nie znałem smile.gif

Napisano

> Witam

> ręke.

jak ja mialem w moja asterke bum w tyl to mi wycienili dokladnie na 2770,29 PLN. powiedzialem ze chce kase i bede robil sam - blacharka plus polakierowanie 3 elementow plus nowy tylny zderzach (uzywka oczywiscie) - w sumie za to dalem 1200 rowno a reszta moja . i pozatym widzialem jak ida postepy prac bo odwiedzalem warsztacik. wiec ja bymn bral kasiure .

czesci uzywanych jest mnostwo a i zamiennikow nie malo - no chyba ze chcesz wmiec cale auto na czesciach z magicznym logo GM- wtedy to juz inna sprawa

Napisano
  • Autor

Czy ktoś może polecić jakis dobry warsztat w wawie gdzie dobrze to naprawią.

Napisano

> Witam

> ręke.

Bierz kase i rob na wlasna reke.....u mnie ubezpieczyciel wyplacil za szkode kolo 2500 (stukniety tyl)..naprawa 1300....zostalo troche na 20.GIFgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

To u mnie wyszło chyba najlepiej - wycena PZU 12800, naprawa 6600 zlosnik.gif

Gdyby tylko nie to, że się niestety stało, ale przynajmniej zostało na bułki winner.gif

Napisano

> Witam

> ręke.

Moim skromnym zdaniem to zależy który ubezpieczyciel będzie Ci wypłacał pieniążki, w zeszłym roku miałem mała stłuczke nie z mojej winy, a sprawca wypadku miał ubezpiecznie w MTU HESTIA i to właśnie oni wypłacali mi sianko. Nie chciałem naprawiać bezgotówkowo i zarządałem siana na witke, chyba na to samo by wyszło bo dostałem naprawde pare groszy dosłownie na naprawe wystarczyło, a może i nie ...

Napisano

> Moim skromnym zdaniem to zależy który ubezpieczyciel będzie Ci

> wypłacał pieniążki, w zeszłym roku miałem mała stłuczke nie z

> mojej winy, a sprawca wypadku miał ubezpiecznie w MTU HESTIA i

> to właśnie oni wypłacali mi sianko. Nie chciałem naprawiać

> bezgotówkowo i zarządałem siana na witke, chyba na to samo by

> wyszło bo dostałem naprawde pare groszy dosłownie na naprawe

> wystarczyło, a może i nie ...

To samo jest ze (Sr)ink4.

W marcu ojciec miał lekkiego dzwonka z przodu i sprawca miał polisę OC w ww firmie. Nie dość, że bujał się z wypłatą chyba ze dwa miechy to w dodatku policzyli po cenie najtańszych zamienników mad.gif

Napisano
  • Autor

A czy ktoś może polecić dobry warsztat blacharski w wawie lub w okolicach warszawy

Napisano

> A czy ktoś może polecić dobry warsztat blacharski w wawie lub w

> okolicach warszawy

Akurat jestem w na gorąco w tym temacie, miałem stłuczkę nie z mojej winy, gość przytarł mi cały bok samochodu, jak dostałem wycenę były w niej policzone zamienniki a nie oryginalne części, jeśli oryginalne bym kupował to kazali dostarczyć faktury, poza tym dali mi odszkodowania 2040 PLN i w sumie była to kwota która starczała na pokrycie kosztów zrobienia blacharki, ale jeśli miałbym kupować lusterko, listwy ochronne na drzwi i jeszcze pare innych pierdułek to nie starczyłoby, odwołałem się i wiecie ile mi podwyższyli o całe 40 PLN (to normalnie woła o pomstę do nieba), teraz wychodzę z założenia że jeśli kiedykolwiek niedaj Boże miałbym stłuczkę to dogaduję się z blacharzem , że robię bezgotówkowo i on ewnetualnie zwraca mi kasę jaka jeszcze zostanie. Oczywiście blacharz musi być znajomy, albo zaufały żeby cię nie wykiwał.

Napisano
  • Autor

Witam

Otrzymałem wycenę z PZU wycenili na 4 tysiące.

Ma teraz tylko problem czy brać kasę i uderzać do blacharza czy iśc do ASO. Czy warto korzystać z ASO, czy wymienią części na nowe i nic nie zpartaczą. Może ktoś robił w wawie w ASO i możę polecić.

Napisano

> Witam

> Otrzymałem wycenę z PZU wycenili na 4 tysiące.

> Ma teraz tylko problem czy brać kasę i uderzać do blacharza czy iśc

> do ASO. Czy warto korzystać z ASO, czy wymienią części na nowe i

> nic nie zpartaczą. Może ktoś robił w wawie w ASO i możę polecić.

w ASO moze ci braknac te 4 tys

Napisano
  • Autor

> w ASO moze ci braknac te 4 tys

no tak ale chodzi mi o naprawę bezgotówkowo.

Napisano

> no tak ale chodzi mi o naprawę bezgotówkowo.

RÓb na ASO

z dwqóch powodów

1. Będziesz miał nowe częsci ( w miejsce tych ktore juz troche świata widziały

2. Będą t oczęści oryginalne a na wykonaną usługę dostaneisz gwarancję. Przecież stłuczki nei wywolales dal zarobku - i tak nowe częsci oryginalne dostajesz...

poza tym ASO nei bawi się w zamienniki ( smile.gif nie kupisz samej reperaturki tylnych nadkoli tylko całe nadkola smile.gif )

Napisano

> Witam

> ręke.

Jest jeszcze szansa, że (w zależności od wartości/wieku auta i rozmiaru uszkodzeń) orzekną szkodę całkowitą. U mnie tak było, chociaż moje auto jest już dość wiekowe. Towarzystwo ubezpieczeniowe sprawcy dało 3600 (w myśl szkody całkowitej), naprawiłem za ok 2500-2600. Dzięki Kolegom z forum wykłóciłem się z ubezpieczalnią jeszze o dodatkowy 1000 zł, a więc na całej operacji byłem 2000 zł do przodu. Ale fakt - autko po wypadku czy większej stłuczce nie jest nigdy takie jak wcześniej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.