Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak regulacji ciepla

Featured Replies

Napisano

Witam jestem nowy na stronce i od niedawna mam uniaczka. i mam problem a mianowicie nie wazne w jakiej jest pozycji galka od regolacji cieplo zimno i tak leci cieple powietrze czy ktos moze wie oco w tym chodzi ?????

Napisano

> Witam jestem nowy na stronce i od niedawna mam uniaczka. i mam

> problem a mianowicie nie wazne w jakiej jest pozycji galka od

> regolacji cieplo zimno i tak leci cieple powietrze czy ktos moze

> wie oco w tym chodzi ?????

Witam

Znaczy się, że regulacja nie działa wink.gif

Poszukaj w archiwum bo ktoś ostatnio opisywał budowę ustrojstwa i fotki podawał.

Napisano
  • Autor

> Witam

> Znaczy się, że regulacja nie działa

> Poszukaj w archiwum bo ktoś ostatnio opisywał budowę ustrojstwa i

> fotki podawał.

szukalem i cos nie moge znajsc byl bym wdzieczny za pomoc w odnalezieniu temaciuku

Napisano

u mnie jest np: tak że jak chcę żeby leciało zimne a nie ciepłe to muszę najpierw dać pokrętło na zimne na maxa i zanurkować ręką pod deskę i dociągnąć dzwigienkę do której jest podłączone cięgno od poktętła ciepło-zimno. Wybadaj czy u Ciebie nie jest tak samo jak u mnie... waytogo.gif

Napisano

A może urwała się linka... albo zaczep...

Tak czy inaczej trzeba zanurkować pod konsolę.

Napisano

> Witam jestem nowy

Witaj

20.GIF

Napisano

U mnie ukręciła się oś wewnątrz zaworu przy nagrzewnicy. Z zewnątrz cała regulacja działała jak należy a ciepełka nie regulowało. Więc musisz sprawdzić całość bo konkretne miejsce uszkodzenia trudno wskazać na odległość.

Napisano

przyczyny moga byc trzy:

1. zapowietrzona nagrzewnica

2. urwana/poluzowana linka od galki przy zaworze nagrzewnicy

3. uszkodzony zawor nagrzewnicy

najprawdopodobniej masz 2 lub 3. w tym celu nurkujesz pod deske rozdzielcza od strony pasazera i demontujesz taka czarna obudowe. chyba na 3 srubkach jest przykrecona.

po jej zdjeciu bedziesz widzial zawor i linke. wylukasz czy przy kreceniu galka zmienia sie pozycja ramienia zaworu. jesli nie to musisz sobie linke mocniej przykrecic.

bardzo niewygodna pozycja smile.gif jesli chce sie to zrobic bez demontowania zaoru

jesli linka mimo wszystko dziala dobrze tzn przy ruszaniu pokretlem zmienia sie pozycja ramienia zaworu nagrzewinicy to bedziesz mial uszkodzony ten zawor. praktycznie jest on nienaprawialny, choc dla chcacego nic trudnego...

nowy zawor to koszt 24zl (ja wymienialem pol roku temu) w tym celu spuszczasz plyn z chlodnicy, i wykrecasz zawor. przygotuj sobie teaz jakac miske bo wyleci plyn z nagrzewnicy.

zawor wymieniasz, ustawiasz prawidlowo linke od pokretla i skrecasz wsyzstko do kupy.

po wsyzstkim napelniach uklad chlodzenia i odpowetrzasz.

mi najewiecej czasu zajela prawidlowa regulacja linki, tzn ustawienie min i max pozycji otwarcia zaworu. ale po kilkunastu probach sie udalo.

Napisano

a czy idzie kupic sama ta linke - ciegno bodwena , bo chyba tak to sie nazywa. bo moje to takie troche zuzyte chyba od zby czestego demontowania, gdyz jak krece pokretlem to ona odpycha plastikowa czesc do krotej jest zamocowana (przy pokretle) przez co zabki przeskakuja.

Napisano

> a czy idzie kupic sama ta linke - ciegno bodwena , bo chyba tak to

> sie nazywa. bo moje to takie troche zuzyte chyba od zby czestego

> demontowania, gdyz jak krece pokretlem to ona odpycha plastikowa

> czesc do krotej jest zamocowana (przy pokretle) przez co zabki

> przeskakuja.

no chyba mozna dokupic. ja akurat osobiscie tego elementu nie wymienialem. u mnie strzelil sam zawor nagrzewnicy. pekl gdzies w srodku tak ze raz zamykal i sie nie chcial otworzyc albo jak juz sie otworzyl to nie chcial sie zamknac. trzeba bylo krecic ze 20 razy zeby zaskoczylo.

sama linka nie wiem jak jest przymocowana do pokretla bo tego nie rozbieralem. natomiast do zaworu jest przyczepiona do takiego metalowego walca ktory jest ruchomy w ramieniu zaworu, a linka ktora przchodzi przez ten walec jest blokowana przez mala srubke.

byc moze masz ta srubeczke niedokrecona i dlatego ci luzno chodzi w tym walcu przez co nie reguluje polozenia ramienia zaworu??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.