Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podświetlenie jeszcze raz

Featured Replies

Napisano

cze , wiem ze to jusz było na forum .Ale prosze o info .nie działa podświetlenie pokrenteł na środkowym panelu oprucz wł.obiegu zamkniętego w mojej asterce F.Jak się dostać do żarówek.OPEL ASTRA F1.6 KOMBI 98r

Napisano

najlepiej zdjąc kokpit i dobrac się do zarówek, bez zdejmowanie podobno tez się da ale jak ktoś ma wielkie łapy to będzie miał problemy

Napisano

> cze , wiem ze to jusz było na forum .Ale prosze o info .nie działa

> podświetlenie pokrenteł na środkowym panelu oprucz wł.obiegu

> zamkniętego w mojej asterce F.Jak się dostać do żarówek.OPEL

> ASTRA F1.6 KOMBI 98r

Korzystaj z manuali na astra.autokacik.pl

Sam ostatnio zmieniałem w konsoli środkowej całe podświetlanie włącznie z przyciskami obiegu zamk. i klimy, więc wydrukowałem sobie instrukcję od Kolegów i zerkałem na nią podczas odkręcania śrubek.

ok.gif

Napisano

> cze , wiem ze to jusz było na forum .Ale prosze o info .nie działa

> podświetlenie pokrenteł na środkowym panelu oprucz wł.obiegu

> zamkniętego w mojej asterce F.Jak się dostać do żarówek.OPEL

> ASTRA F1.6 KOMBI 98r

Do wymiany żaróweczek (1,2W) musisz odkręcić 2 śrubeczki za kierownicą (mogą być za zaślepkami).Zdejmujesz górną część osłony kolumny kierownicy.Od dołu odkręcasz trzy kolejne śruby osłony kolumny.Potem odkręcasz dwie śruby nad licznikiem i 2 które znajdziesz za zdjętą obudową kolumny.Demontujesz za pomocą dwóch wąskich śrubokrętów środkowe dysze nawiewu powietrza w desce rozdzielczej.Skrajne pokrętła wymontuj podważając delikatnie wąskim śrubokrętem.Pokrętło środkowe zdemontujesz wkładając wąski śrubokręt w otwór w gałce.Musisz jeszcze odkręcić 6 śrub.Dwie na dole konsoli,2 pod gumą pod wyświetlaczem i 2 za wyjętymi nawiewami środkowymi.Wyjmując nawiew lewy środkowy musisz zdjąć metalowe ciegno.Po zdemontowaniu konsoli znajdziesz 2 żarówki(do wymiany).Jeśli nie świeci się także ta od ogrzewania przedniej szyby to muszisz wymontować ją znad włącznika nawiewu(srodkowe pokrętło).Nie widać jej bo jest wciśnięta w czarnej obudowie.Życzę powodzenia przy pracy.Czas to około 2 godziny.

Napisano

Wiesz... właśnie po to aby nie pisac za każdym razem elaboratów ja twój, takie operacje, o które ludzie najczęsciej pytają zostały opracowane, zaopatrzone fotkami, itp i umieszczone w http://astra.autokacik.pl/technika/napraw2.html .

Więc zamiast się rozpisywać, trzeba było podac link:

http://astra.autokacik.pl/technika/napraw/konsola.html

Co zresztą uczynił wcześniej kolega 51cent wink.gif

Pozdroofka

Napisano

Po drugie: słownik poprawnej polszczyzny!

Wiem, że admin mnie zaraz zastrzeli za ten wpis, ale wkurza mnie poważnie jak ludzie nie potrafią poprawnie napisać nawet własnego nazwiska. Do tego jeszcze lenistwo! Opis wymiany żarówek "pokrenteł" dawno wisi na AK. Wystarczy zapytać!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.