Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alpine vs Blaupunkt

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Zastanawiam się na radiem do auta. Planuję wydać na to 550zł. Moje ostateczne typy to alpine 9846 oraz Blaupunkt mp36 santa cruz. Kryteria którymi się kieruję to:

- jakość grania

- wygląd a dokładniej prostota wyglądu (regularne kształty) i wizualna "pasowność" do kokpitu vectry

- kolor podświetlenia komponujący się z podświetleniem oryginalnym vectry

Teraz mam jakiegoś sony kaseciaka.

Co do alpiny to widziałem już kilku zadowolonych. Może znajdzie się też ktoś kto ma Blaupunkta tego akurat.

Proszę o wszelkie opinie i propozycje co wybrać za wyjątkiem tych z rodziny "dozbieraj jeszcze 150 zł i kup pionka lub lepszą alpinę".

Z góry dziękuję.

Napisano

> Blaupunkt mp36 santa cruz.

po Twoim poscie zwrocilem uwage na to radio - na moje (laickie wink.gif ) oko wyglada niezle

4 wyjscia na wzmaka + stale wyjscie na suba to rzadkosc w radiach z tej polki cenowej (a przydalo by sie)

dodatkowo nie jest srebrne (dla mnie to zaleta zlosnik.gif ) i nie wyglada festyniarsko (to tez wazne, chociaz to rzecz gustu zlosnik.gif )

czy ktos wie cos wiecej o tym radiu? chetnie poslucham za i przeciw, bo tez jestem na kupnie i podoba mi sie smile.gif

Napisano

> po Twoim poscie zwrocilem uwage na to radio - na moje (laickie ) oko

> wyglada niezle

> 4 wyjscia na wzmaka + stale wyjscie na suba to rzadkosc w radiach z

> tej polki cenowej (a przydalo by sie)

> dodatkowo nie jest srebrne (dla mnie to zaleta ) i nie wyglada

> festyniarsko (to tez wazne, chociaz to rzecz gustu )

> czy ktos wie cos wiecej o tym radiu? chetnie poslucham za i przeciw,

> bo tez jestem na kupnie i podoba mi sie

No i te przelaczenia kolorow!

Osobiscie mam Alpine(wyzszy model) ale bym stawial na Blaupunkta,tez fajniutko graja! alien.gif

Napisano

Blaupunkt ok.gifOsobiscie mialem juz trzy i wszystkie byly ok.gif

Dobry serwis niewygorowana cena i dobre parametry odbioru waytogo.gif20.GIF

Napisano

Z tych dwóch którymi jesteś zainteresowany zdecydowanie wziąłbym Blaupunkta!

Alpine to najniższy model a ten Blaupunkt naprawdę wygląda świetnie ma dobre parametry i na pewno o niebo lepszy tuner.

Jestem za Blaupunktem waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Z tych dwóch którymi jesteś zainteresowany zdecydowanie wziąłbym

> Blaupunkta!

> Alpine to najniższy model a ten Blaupunkt naprawdę wygląda świetnie

> ma dobre parametry i na pewno o niebo lepszy tuner.

> Jestem za Blaupunktem

Sęk w tym że blaupunkt jest trochę za piękny jak na mój trochę za skromny pulpit.

277730151-radio.jpg

post-29549-14352475374497_thumb.jpg

Napisano

> Sęk w tym że blaupunkt jest trochę za piękny jak na mój trochę za

> skromny pulpit.

Bierz blaupunkta ja też jestem przed zakupem radia i tylko w gre wchodzi ta firma. Zastanawiam sie tylko miedzy modelami Orlando MP46 a Queens MP56. Ale teraz jestem w trakcie gromadzenia funduszy więc mam jeszcze czas. Co do ich wyglądu , uważasz ze nie będzie pasował do twojego auta - przyjżyj się czy nie uważasz że ten desain bardzo pasuje do naszych starszych aut czego nie można powieszieć np. o pionierze.

• 8 miesięcy później...
Napisano

> Sęk w tym że blaupunkt jest trochę za piękny jak na mój trochę za

> skromny pulpit.

No nie wiem, ja mam starą Astrę i jakoś się komponuje (z tym, że to Orlando, troszkę inny wyświetlacz)

279279969-Schowek03.jpg

279279969-Schowek23.jpg

279279969-Schowek06.jpg

Do tego ta uniwersalność kolorystyki wyświetlacza pozwala dostosować barwę do każdej deski (przyciski niestety są podświetlone na stałe,m na czerwono), bardzo ładne brzmienie, zdecydowanie lepsze od mojego poprzedniego Pioneera DEH-3700MP, bez wodotrysków smile.gif

polecam.

EDIT: Hmm, zdaje się, że przez przypadek odkopałem nieaktualny już temat. Szukałem czegoś i spojrzałem na pierwszy człon daty... na rok spojrzałem dopiero później... 270751858-jezyk.gif

post-15760-14352485160115_thumb.jpg

Napisano

tez mialem wlasnie dylemat i chyba sie zdecyduje na blaupunkta smile.gif ale ciagle sie wacham miedzy pionkiem 2920 jvc kdg 332 i blaupunktem santa cruz MP36

Napisano

> Witajcie

> Zastanawiam się na radiem do auta. Planuję wydać na to 550zł. Moje

> ostateczne typy to alpine 9846 oraz Blaupunkt mp36 santa cruz.

> Kryteria którymi się kieruję to:

> - jakość grania

> - wygląd a dokładniej prostota wyglądu (regularne kształty) i

> wizualna "pasowność" do kokpitu vectry

> - kolor podświetlenia komponujący się z podświetleniem oryginalnym

> vectry

> Teraz mam jakiegoś sony kaseciaka.

> Co do alpiny to widziałem już kilku zadowolonych. Może znajdzie się

> też ktoś kto ma Blaupunkta tego akurat.

> Proszę o wszelkie opinie i propozycje co wybrać za wyjątkiem tych z

> rodziny "dozbieraj jeszcze 150 zł i kup pionka lub lepszą

> alpinę".

> Z góry dziękuję.

Blaupunkt podobno ma lepszy tuner ale bezalacyjnie z Cd gra lepiej Alpine i ogolnie to lepszy wybór IMO

Napisano
  • Autor

> Blaupunkt podobno ma lepszy tuner ale bezalacyjnie z Cd gra lepiej

> Alpine i ogolnie to lepszy wybór IMO

smile.gif

Trochę temat trwał i powrócił. Otóż od tamtego czasu zdąrzyłem kupić nowe Alpine 9846 i za dwa tygodnie go sprzedałem bo obsługa doprowadzała mnie do pasji.

Teraz mam Seattle mp74 i to jest dopiero radio które mogę każdemu polecić. Kupiłem używkę za 500 żł w bdb stanie.

Napisano

> Trochę temat trwał i powrócił. Otóż od tamtego czasu zdąrzyłem kupić

> nowe Alpine 9846 i za dwa tygodnie go sprzedałem bo obsługa

> doprowadzała mnie do pasji.

> Teraz mam Seattle mp74 i to jest dopiero radio które mogę każdemu

> polecić. Kupiłem używkę za 500 żł w bdb stanie.

Podobno Alpine sa bardzo proste w obsludze,co cie wnerwialo?

Napisano

> Witajcie

> Zastanawiam się na radiem do auta. Planuję wydać na to 550zł. Moje

> ostateczne typy to alpine 9846 oraz Blaupunkt mp36 santa cruz.

> Kryteria którymi się kieruję to:

> - jakość grania

> - wygląd a dokładniej prostota wyglądu (regularne kształty) i

> wizualna "pasowność" do kokpitu vectry

> - kolor podświetlenia komponujący się z podświetleniem oryginalnym

> vectry

> Teraz mam jakiegoś sony kaseciaka.

> Co do alpiny to widziałem już kilku zadowolonych. Może znajdzie się

> też ktoś kto ma Blaupunkta tego akurat.

> Proszę o wszelkie opinie i propozycje co wybrać za wyjątkiem tych z

> rodziny "dozbieraj jeszcze 150 zł i kup pionka lub lepszą

> alpinę".

> Z góry dziękuję.

Kupiłem jakiś prosty model santa cruz, już nie pamiętam dokładnie jaki, ale jeden z prostszych, bo bajerki nie były mi potrzebne, podpiąłem pod oryginalną instalkę bmw z oryginalnym piecykiem. Kierowałem się tym co napisałeś wyżej - prostotą wyglądu, konkretnie chodziło mi o kolor podświetlenia (pomarańczowo niebieski - bo ten czerwony ciężko czerwonym nazwać). Wkomponowało się idealnie w deskę bmw, co do jakości grania - przeszło moje najśmielsze oczekiwania smile.gif tak, że mogę z czystym sumieniem polecić blaupunkta. Powiem bez bicia, że po raz pierwszy w życiu skusiłem się na blaupunkta, zawsze wydawało mi się, że grają strasznie sztucznie, ale fabryczna instalka... jak by wszystko zmiękczała aż przesadnie i radio idealnie się do niej dopasowało. Suma sumarum jestem naprawdę zadowolony smile.gif Alpinę też brałem pod uwagę, ale raził mnie kolor panela i kolor na jaki świecił wyświetlacz, z kolei znalazłem też clariona świecącego na "bursztynowo" w zasadzie to miał zmienne kolory podświetlania podobnie jak santa cruz blaupunkta, ale nie dość, że kosztował prawie 2 tys zł, to w dodatku wyglądał przeokropnie tandetnie i w ogóle dziwię się, że taki maszkaron ujrzał światło dzienne i to z ręki fachowców z clariona.

Napisano
  • Autor

> Podobno Alpine sa bardzo proste w obsludze,co cie wnerwialo?

Wnerwiło to może nie ale przeszkadzał mi brak wyjść na wzmacniacz bo miałem tylko jedną parę, do tego przeszkadzał bo brak możliwości włączenia radia na postoju i samoistnego wyłączenia go kluczykiem.

Przeszkadzało a raczej szybko się obdarło pazłotko z panela, do tego każde ustawianie basów itp wymagało przejścia sekwencji - bass, treble, balance, fader, subwoofer, flat i dopiero można było podgłosić i sprawdzić czy się dobrze ustawiło.

Przeszkadzało mi też to że radia nie można wyjąć bo zapomni stacje i ustawienia oraz na końcu przeszkadzało mi to że nie mogę podpiąć do niego mojego telefonu z mp3.

Część z tych problemów dałoby się przezwyciężyć kupując droższy model ale znowu droższy świeci na czerwono, niebiesko itd - kompletnie nie pasuje mi do auta.

Napisano

Bo to radyjko [bP Seattle MP74] jest naprawde zacne- licząc od topowego bremen'a przez los angeles to jest trzecie w kolejce jezeli chodzi o wypaśne radia CD/MP3 blaupunkta.

Sam mam od niedawna takie w corsie i jest bardzo przyjemne-pasuje idealnie do czarnego kokpitu, pamieta włączenia i wyłączenie [jak fabryczne] podgłaśnia sie samo i scisza sie samo w zależności od predkosci i tak mozna by wymieniać ....polecam jeszcze za kilka stówek zestaw bluetooth Blaupunkta i masz full zestaw - zapewniam- działa rewelacyjnie- wystarczy podpiąć i jazda wink.gif

> Trochę temat trwał i powrócił. Otóż od tamtego czasu zdąrzyłem kupić

> nowe Alpine 9846 i za dwa tygodnie go sprzedałem bo obsługa

> doprowadzała mnie do pasji.

> Teraz mam Seattle mp74 i to jest dopiero radio które mogę każdemu

> polecić. Kupiłem używkę za 500 żł w bdb stanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.