Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drugi zonk ...

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj po umyciu autka i dokładnych oględzinach moja cierpliwość do Fiata się wyczerpała pojechałem do ASO zgłosić usterki gwarancyjne ... wszystkie zostały grzecznie przyjęte ok.gif i będą usunięte :

Nr. 1 listwa w drzwiach się oderwała , próbowałem ją lepić ale uparcie się odrywa - wymienią na nową

272194887-listwa_1.JPG

Nr 2 Drzwi kierowcy mają na większej części obwodu chropowatości - do poprawek lakierniczych

272217503-drzwi.jpg

Nr 3 wynika z Nr 2 chropowatość na drzwiach przetarła uszczelkę zlosnik.gifyikes.gif- uszczelkę wymienią

272217516-uszcz.jpg

Po za tym ograniczniki drzwi do smarowania ... wink.gif

I na tym koniec na razie ASO stanęło na wysokości zadania ... zobaczymy jak zrobią - czekam na uszczelkę i listwę którą zamówili ... zlosnik.gif

Pozdro !!!!

Napisano

Nowy kurna samochod i takie przeboje sick.gif

w przyszlym tygodniu zapowiada mi sie wyjazd moze kilka razy do Walbrzycha do jakiegos szpitala; moze jakis spocik? yay.gif

Napisano
poki masz gwarancje, to ich nekaj ile wlezie wink.gif
Napisano

Z uszczelka mialem dokladnie to samo - troche wieksza byla dziura busted.gif

Choc poczatkowo zbywali mnie, zebym do lakiernika pojechal blachy prostowac w ramach gwarancji to jednak wymienili mi sama uszczelke i od tego czasu jest OK ok.gif

Przypilnij, zeby Ci ja dobrze przypasowali (trzeba glaskac) to nie powinna sie przetrzec ponownie (choc lekko zawsze bedzie tarlo biglaugh.gif)

A wadami lakierniczymi sie nie przejmuje, bo pewnie kazdy element mialbym do poprawki hehe.gif

Napisano
  • Autor

> w przyszlym tygodniu zapowiada mi sie wyjazd moze kilka razy do

> Walbrzycha do jakiegos szpitala; moze jakis spocik?

niestety w sobotę wyjeżdżam na 10 dni nad morze ok.gif , ale będzie jeszcze okazja ok.gif ... daj znać następnym razem cfaniak.gif

Napisano
  • Autor
Ta dziura w uszczelce wynika z nadmiaru chropowatego lakieru dokładnie na narożniku drzwi (od spodu) jak wymienią samą uszczelkę to i tak się przetrze no.gif , muszą rant drzwi wypolerować zlosnik.gif
Napisano
  • Autor

> poki masz gwarancje, to ich nekaj ile wlezie

Tak też czynię 270635636-JUMP2.gif

Napisano

Ja mam w tym miejscu zaciek czyli wystajacy lakier - nie polerowali go biglaugh.gif

Nowa uszczelka byla dokladniej spasowana - glaskanie bylo glownym punktem jej wymiany hehe.gif

Napisano

> Z uszczelka mialem dokladnie to samo - troche wieksza byla dziura

> Choc poczatkowo zbywali mnie, zebym do lakiernika pojechal blachy

> prostowac w ramach gwarancji to jednak wymienili mi sama

> uszczelke i od tego czasu jest OK

> Przypilnij, zeby Ci ja dobrze przypasowali (trzeba glaskac) to nie

> powinna sie przetrzec ponownie (choc lekko zawsze bedzie tarlo )

> A wadami lakierniczymi sie nie przejmuje, bo pewnie kazdy element

> mialbym do poprawki

A ja swoją potraktowałem takim eleganckim sprayem.

I przestała sie przecierać, chociaż do dziury jest już blisko frown.gif

Napisano

> Dzisiaj po umyciu autka i dokładnych oględzinach moja cierpliwość do

> Fiata się wyczerpała pojechałem do ASO zgłosić usterki

> gwarancyjne ...

Tu jest lista moich: KILK.

Wszystkie problemy poza nr 8 są załatwione - a nic nowego na razie nie znalazłem hehe.gif. Z numerem 8 ASO na razie nie wie co zrobić, ale się zastanawia. Ja też się pozastanawiałem i chyba znalazłem solucję. Jako że wypadanie tego panelu to popularna przypadłość, to jeśli mi się powiedzie, nie omieszkam sporządzić szczegółowej instrukcji busted.gif

A jak ktoś chce opis wszystkich moich perypetii ze szczegółami, to jest on dostępny tutaj: KILK. Po kliknięciu na "Pokaż wszystkie opisy" w nagłówku tabelki wyświetli się od razu całość.

BTW. zdaje się, że odbieraliśmy auta w podobnym momencie? Ja chyba około miesiąca po Tobie, o ile dobrze pamiętam hmm.gif.

Napisano
  • Autor

> a co sie dzialo z ogranicznikiem??

Stał się głośny ... tzn. szura nadmiernie zlosnik.gif

Napisano

> Stał się głośny ... tzn. szura nadmiernie

no to masz co innego, u mnie stuka crazy.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja chyba

> około miesiąca po Tobie, o ile dobrze pamiętam .

wyjechałem z salonu 6.01.2004 ... widzę ,że spot jest nieunikniony ... trzeba zewrzeć szyki brawo.gifuzbroj_zlo.gif

Napisano
  • Autor

> no to masz co innego, u mnie stuka

Pan w ASO powiedział jak stukają to do wymiany brawo.gif ale mój skubany nie chciał stukać food.gif

Napisano

> Stał się głośny ... tzn. szura nadmiernie

u mnie w tylnych drzwiach szuraja strasznie ograniczniki zaden WD40 , silikonowe cuda nie dzialaja

frown.gif

Napisano

> Pan w ASO powiedział jak stukają to do wymiany ale mój skubany nie

> chciał stukać

wiem, ze do wymiany, ale to tylko ogranicznik, wiec sobie stuka zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

>glaskanie bylo glownym

> punktem jej wymiany

W ilu ją głaskaliście ... hehe.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> wiem, ze do wymiany, ale to tylko ogranicznik, wiec sobie stuka

Fakt jakby chciał wszystko w Puntku wymienić co stuka to trzeba by auto zmienić brawo.gif

Napisano

> W ilu ją głaskaliście ...

Ja bym chciał wiedzieć, w którym ASO są tacy specjaliści od głaskania... Zawiózłbym im swojego kota biglaugh.gifzlosnik2.gifbusted.gif

Napisano

> u mnie w tylnych drzwiach szuraja strasznie ograniczniki zaden WD40 ,

> silikonowe cuda nie dzialaja

U mnie też szurały - tzn. lewy głośno szurał przy otwieraniu i zamykaniu, prawy był cicho. Przez tydzień codziennie rano polewałem go oliwą do maszyn - drzwi nie były otwierane przez cały dzień. Z dnia na dzień szurał coraz ciszej, aż w końcu przestał. Trzeba go było tylko oczyścić z tłuszczu, bo cały aż się lepił po tych zabiegach, ale teraz mimo że jest suchy to chodzi cicho. ok.gif

Napisano

> Ty masz podobno awersje do ADFu

No tak - do ADFu kota nie oddam, bo żywego by mi go nie oddali hehe.gif

Napisano

> No tak - do ADFu kota nie oddam, bo żywego by mi go nie oddali

Tak w zasadzie to byla filia ADFu na wsi wiec jest szansa, ze sie na kotach znaja rotfl.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Informuję ,że w dniu dzisiejszym ASO usunęło w/w usterki , przy okazji dokonałem małegu tjunu zlosnik.gif przykleiłem listwy progowe - gumowe ponieważ mam długie nogi zlosnik.gif i zahaczam ciągle butami o próg ... dlaczego gumowe ... bo z aluminium mam do czynienia w pracy ...

272287211-progowa_1.jpg

Pozdro !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.