Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TEMPERATURA :/ help

Featured Replies

Napisano

Wskazowka temperatury nie zawsze lecz czesto idze do gory do ostatniej bialej kreski na skali ( pozostaja tylko 2 czerwone i max ) lecz nie wlacza sie wiatrak i nie ma zadnych dziwnych objawow... po chwili spada znacznie 2-3 kreski pod sierodek skali.... uklad byl juz odpowietrzany tyle ze nie ma orginalnych odpowietrznikow tylko sa jakies sruby... moze macie jakies pomysly ??

Napisano

Jak podskoczy to walnił w deske i jak nagle spadnie to bedziemy znac odpowiedź 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Wskazowka temperatury nie zawsze lecz czesto idze do gory do

> ostatniej bialej kreski na skali ( pozostaja tylko 2 czerwone i

> max ) lecz nie wlacza sie wiatrak i nie ma zadnych dziwnych

> objawow... po chwili spada znacznie 2-3 kreski pod sierodek

> skali.... uklad byl juz odpowietrzany tyle ze nie ma orginalnych

> odpowietrznikow tylko sa jakies sruby... moze macie jakies

> pomysly ??

Termostato pewie ci nawala sick.gif

Napisano

99% termostat... miałem to samo, potem wogóle się nie nagrzewał silnik bo termostat sie otworzył na stałe... po wymianie tego patentu jakim jest termostat problem zniknął...

sprawdź czy po odpaleniu silnika (jak tylko złapie lekko temperaturę) wąż wlotowy i wylotowy do chłodnicy ma taką samą temperaturę jeśli tak to znaczy że lipeczka z nim... w sumie u Ciebie może być że się nie otwiera w odpowiedniej temperaturze tylko grubo powyżej, jakby nie było diagnozuj termostat...

Napisano
  • Autor

> Termostato pewie ci nawala

Dzisiaj sie na trening wybieram takze zobacze podczas .. ale napisze dopiero wieczorem co i jak... oby to nie byl termostat...bo kaski nie mam tymczasowo... moze sie orientujecie ile nowka kosztuje do 1.6 16v? bo slyszalem ze nie regeneruja

Napisano
  • Autor

wlasnie wrocilem i mialem nie mila przygode.. plyn chlodniczy mi wyciekl z podspodu...naszczescie mialem troszke w bagazniku i uzupelnilem... moze ktorys z forumowiczow wie o co chodzi ?? plynu wylalo sie dosc sporo.. moze jakis wezyk czy cos... podejrzewalem uszczelke pod glowica ale bylem pare miechow u mechanika z podobna sytuacji i rozkrecili zobaczyli i powiedzieli ze to tylko wezyk,.. poczym wymienili i powiedzieli 50 zl ....

Napisano

>moze sie orientujecie ile nowka

> kosztuje do 1.6 16v? bo slyszalem ze nie regeneruja

termostat Wahler 135zł + 50 za wymiane (sporo roboty bo komp trzeba wyciągnąć żeby się dostać) wymieniłem przy takich objawach jak twoje i pomogło.

Napisano

Na allegro jest spory wybór termostatów i to raczej on szwankuje

Napisano

Miałem podobną sytuację i tez na pierwszą myśl wpadł mi termostat ale na szczęście wstrzymałem się z zakupem. Okazało się, że umasowienie w zestawie wskaźników nawaliło. Więc walnięcie pięścią w deskę może dać odpowiedź. Wtedy tylko trzeba sprawdzić to umasowienie. Koszt w ASO 120 zł :/ niestety. Można pobawić się samemu i to za darmo smile.gif

Pozdrawiam

d007

Napisano
  • Autor

dziwi mnie tylko ten cholerny wiatrak czemu sie nie wlacza.. dodam ze jak wlaczam nawiew to leci cieplutkie powietrze.... czyli tak jak powinno byc... musze ten wyciek zlokalizowac ale to zrobie dopiero jutro bo dzisiaj ciemno i zimno... moze macie jeszcze jakies wskazowki??

Napisano

> Miałem podobną sytuację i tez na pierwszą myśl wpadł mi termostat ale

> na szczęście wstrzymałem się z zakupem. Okazało się, że

> umasowienie w zestawie wskaźników nawaliło. Więc walnięcie

> pięścią w deskę może dać odpowiedź. Wtedy tylko trzeba sprawdzić

> to umasowienie. Koszt w ASO 120 zł :/ niestety. Można pobawić

> się samemu i to za darmo

> Pozdrawiam

> d007

U mnie taż podejrzewam umasowienie. Jak powiedzialem zeby to sprawdzili w moim ASO to niewiedzieli jak sie za to zabrać. hehe.gif I moj wskaznik nadal swiruje. Chcialbym wiedziec gdzie to sprawdzic

Napisano

> U mnie taż podejrzewam umasowienie. Jak powiedzialem zeby to

> sprawdzili w moim ASO to niewiedzieli jak sie za to zabrać. I

> moj wskaznik nadal swiruje. Chcialbym wiedziec gdzie to

> sprawdzic

No właśnie ja byłem w ASO. Niestety, ale zależało mi na czasie i wolałem zapłacić i mieć zrobione ale nie przyglądałem się gdzie dokładnie grzebali.

Pozdrawiam

d007

Napisano

Objawy bardzo ciekawe - czyli takie jak u mnie byly. Przede wszystkim przyjrzyj sie zachowaniu wskazowki temp. - jesli porusza sie ona czasami skokowo (nie plynnie) oraz potrafi zmienic swoje wartosci gwaltownie - to jest problem ze wskaznikiem - tak jak u mnie. Jak ci podskoczy temp. to walnij piescia w tablice nad wskaznikiem (bedziesz mial bardzo szybka diagnoze). Widze ze masz samochod z '97r wiec z tego co pamietam sa tam dwa czujniki temp. Jeden podaje na wskazniki a drugi do kompa co steruje min. wiatrakiem na chlodnicy. Skoro nie wlacza sie wiatrak to raczej masz problem z wskaznikami.

Napisano

> Objawy bardzo ciekawe - czyli takie jak u mnie byly. Przede wszystkim

> przyjrzyj sie zachowaniu wskazowki temp. - jesli porusza sie ona

> czasami skokowo (nie plynnie) oraz potrafi zmienic swoje

> wartosci gwaltownie - to jest problem ze wskaznikiem - tak jak u

> mnie. Jak ci podskoczy temp. to walnij piescia w tablice nad

> wskaznikiem (bedziesz mial bardzo szybka diagnoze). Widze ze

> masz samochod z '97r wiec z tego co pamietam sa tam dwa czujniki

> temp. Jeden podaje na wskazniki a drugi do kompa co steruje min.

> wiatrakiem na chlodnicy. Skoro nie wlacza sie wiatrak to raczej

> masz problem z wskaznikami.

U mnie walenie nic nie daje, ale jestem pewien ze to problem z masa. Jak wlacze/ wylacze jakies odbiorniki pradu np wentylator, wskazowka potrafi natychmiast zmienic swoje wartosci skokowa o 1 kreske. Ktos kiedys napisal, ze masa od wskaznika temperatury jes pod wykladzina w oklicach miejsca na nogi przedniego pasazera- ja niestety nie znalazlem.

Napisano
  • Autor

Dzis bylem u mechanika.. pierwsza diagnoza - termostat.. bo chlodnica zimna i dla tego wiatrak sie nie wlacza... ale zauwazyl tez niepokojacy problem.... minimalna ilosc oleju na bagnecie....dziwne bo wymienialem go na poczatku maja i pozniej pare razy sprawdzalem... jutro ma sie do nigo zabrac i jutro wszystko bede wiedzial

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.