Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opel Delco CDR500 - dobrze to gra??

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy dobrze sprawuje sie w/w radio ?? chodzi mi o jakosc dzwieku, mozliwosci regulacji sygnału i mozliwosc podpiecia wzmacniacza???

Mam aktualnie Blaupunkt Munchen RDM169 - nie narzekam na niego- gra znakomicie, ma rozbudowany system korekcji sygnału wyjsciowego, ale ma jedną wade-strach go zostawić w aucie- dlatego po przeróbe na kieszen musze go zabierać ze sobą - szczerze powiem - juz mi sie znudziło- dlatego mysle nad zamontowaniem czegoś fabrycznego , co w miare porzadnie by zagrało i jednoczesnie nie kusiło złodzieja...

post-15825-14352475450949_thumb.jpg

Napisano

Miałem takie fabrycznie... grało całkiem fajnie. Ale sprzedałem i założyłem pioneer'a mp3 i powiem tyle że... niebo a ziemia. Korzystam z fabrycznych głośników (które swoją drogą są bardzo dobre i nieźle brzmią na dobrym radyjku) i dzwięk znacznie się polepszył i pogłębił.

CDR500 ma niewielkie możliwości pod względem sterowania dźwiękiem. No ale za to proste w obsłudze, działa z TID'em, współpracuje z zestawami głośnomówiącymi etc... No i zazwyczaj dobrze radzą sobie z czytaniem cd (mój czytał nawet nagrywane hawki)...

Napisano

> Witam

> Czy dobrze sprawuje sie w/w radio ?? chodzi mi o jakosc dzwieku,

> mozliwosci regulacji sygnału i mozliwosc podpiecia

> wzmacniacza???

Mam to radyjko, tylko w wykonaniu Siemensa. Delco nie wiem, jak gra, natomiast na forum "elektroda.pl" była mowa, że jednak odstaje jakością od siemensa CDR500. Dźwięk, zarówno z radyjka ale szczegolnie z CD na instalacji fabrycznej wydaje mi się super ( zaznaczam jednak, że nie jestem wysublimowanym melomanem ) oraz nie ucieka na wertepach ( no musi już być niezła tarka ).Co do mozliwości podpięcia wzmacniacza to przyznam się, że nawet o tym nie myślałem. Jeżeli to Ci pomoże, to dodam, że w złączach ISO ( są na 3 kostki ) z tyłu mojego radyjka są wszystkie piny ( w poprzednim Blaupunkcie CAR300 niektórych nie było ).Pozdr

Napisano

> Witam

> wzmacniacza???

> Mam aktualnie Blaupunkt Munchen RDM169 - nie narzekam na niego- gra

> znakomicie, ma rozbudowany system korekcji sygnału wyjsciowego,

> ale ma jedną wade-strach go zostawić w aucie- dlatego po

> przeróbe na kieszen musze go zabierać ze sobą - szczerze powiem

> - juz mi sie znudziło- dlatego mysle nad zamontowaniem czegoś

> fabrycznego , co w miare porzadnie by zagrało i jednoczesnie nie

> kusiło złodzieja...

Witam

Powiem tak że troszke się mylisz bo właśnie podany przez ciebie model jest kuszący dla złodzieja a to z racji że jest duży popyt na to radyjko. Więc w tej kwestji bym się z tobą niezgodził. Wdedług mnie mają równe szanse

zlosnik.gif . Co do walorów akustycznych całkiem fajnie to gra, coprawda niema full wypas ustawień a tylko korekcje wysokie, bas , balans i reg. fader itp. tak podstawa więc wszystko zleży od tego jakie masz wmagania. Jeżeli nie jesteś melomanem to styka ale jeżeli spędzasz w autku znaczną ilość czasu i lubisz jak z głośników brzmi fajny dźwięk to niebardzo. Ale jak wcześniej napisałem kwestia gustu. Oj zapewne dostani mi się za te porównanie biglaugh.gif

pzdr.

Napisano

IMHO lipa... Miałem Philips CAR 400, Delco CDR 500 a teraz mam Blaupunkta Milano z MP3. Różnica znaczna na korzyść Blaupunkta. Za używkę CDR500 musisz dać pewnie ze 3 stówki. Dokładasz stówkę i kupisz w jakimś Mediamarkcie markowe radio z MP3. Niedawno widziałem za takie pieniądze jakiegoś Blaupunkta i JVC. Dokładasz kolejne 120 zł i masz fejsik do sterowania z kierownicy.

Napisano

> Witam

> wzmacniacza???

To radio nie ma żadnych wyjść tylko kostke ISO także o wzmacniaczu zapomnij chyba że samodzielnie coś pokombinujesz. Odpuść sobie to radio bo gra kiepsko i ma mało mocy. Jednym słowem nie warto za nie dać tyle pieniędzy ile za nie żadają czyli pewnie ponad 300 PLN dla mnie jest ono warte max 150 PLN ale nawet za tyle bym go nie kupił.

Napisano

> Witam

> wzmacniacza???

> kusiło złodzieja...

Powiem ci tak.Nie pchaj się w to radio,bo dzwięk jest kiepski.Moc to ma taką jak CAR-300.Nie ma nawet osobnej regulacji tonów niskich i wysokich.Pracuje w sklepie RTV i na codzień mam kontakt z radiami.Nie chcę robić reklamy,ale TYLKO PIONEER zapewni dobrą jakość dzwięku na fabrycznych głośnikach w astrze.Miałem ostatnio podpięte radio blaupunkt

(patrz załącznik) i dzwięk jest dużo gorszy niż w PIONEERACH.Warto poszukać starszego modelu pioneera.Nie polecam modeli MP30,mają płaski dzwięk!Starsze modele takie jak:1400/1430 lub z korektorem parametrycznym 1500/1530/1600/1630...Jeżeli ktoś ma takie radio a nie wie oczym piszę to proszę wcisnąć przycisk audio i potrzymać go parę sekund,to pojawią się ustawieni krzywych korekcji tonów niskich,średnich i wysokich.Jednym słowem TYLKO PIONEER!!!

post-77397-14352475453981_thumb.jpg

Napisano

> Powiem ci tak.Nie pchaj się w to radio,bo dzwięk jest kiepski.Moc to

> ma taką jak CAR-300.Nie ma nawet osobnej regulacji tonów niskich

> i wysokich.Pracuje w sklepie RTV i na codzień mam kontakt z

> radiami.Nie chcę robić reklamy,ale TYLKO PIONEER zapewni dobrą

> jakość dzwięku na fabrycznych głośnikach w astrze.Miałem

> ostatnio podpięte radio blaupunkt

> (patrz załącznik) i dzwięk jest dużo gorszy niż w PIONEERACH.Warto

> poszukać starszego modelu pioneera.Nie polecam modeli MP30,mają

> płaski dzwięk!Starsze modele takie jak:1400/1430 lub z

> korektorem parametrycznym 1500/1530/1600/1630...Jeżeli ktoś ma

> takie radio a nie wie oczym piszę to proszę wcisnąć przycisk

> audio i potrzymać go parę sekund,to pojawią się ustawieni

> krzywych korekcji tonów niskich,średnich i wysokich.Jednym

> słowem TYLKO PIONEER!!!

a co powiesz o JVC z serii SH, uzywka za jakies 350zl, aluminiowy panel, trojstopniowa winda i 4x50W na mosfetach, radyjko nie jest z najnizszej polki i podobno gra niezle,chyba na takie bym sie zdecydowal kupujac radyjko

Napisano

> Witam

> wzmacniacza???

> kusiło złodzieja...

Jest to radyjko bez specjalnego wypasu passed_out.gif Ale wystarcza do słuchania radia i płytek CD.

Bo jeżeli mówimy o super graniu to nie to radio i nie te głośniki.

Ja mam to radio i jestem zadowolony, bo mi wystarcza, bo dobre granie to mam w domku na innym sprzęcie.

Jak masz możliwość kupienia do 200 PLN to tak więcej poszukaj coś innego smile.gif

Napisano

> a co powiesz o JVC z serii SH, uzywka za jakies 350zl, aluminiowy

> panel, trojstopniowa winda i 4x50W na mosfetach, radyjko nie

> jest z najnizszej polki i podobno gra niezle,chyba na takie bym

> sie zdecydowal kupujac radyjko

Z doświadczenia ci powiem że w JVC się nie pchaj.Dzwięk na przyzwoitym poziomie(choć nie to co Pioneer)tylko awaryjność dość duża.Nie są to jakieś poważne awarie,ale drobnostki które są dość kłopotliwe np:w modelach z opadanym panelem nie łączą z biegiem czasu styki,lub zanikaące podświetlenie wyświetlacza...Firma JVC kusi klienta 3-letnią gwarancją,ale w 70%te radia są naprawiane na gwarancji.Co chodzi o bezawaryjność to polecam:Pioneer,Sony,Clarion.Z tym że Sony przeskakuje na dziurach.Ja sam mam dojście do różnych radyjek,ale kupiłem ostatnio żonie stary model Pioneera,bo te nowe 1800/1820itd. ładnie wyglądają,ale testowaliśmy je w naszej szafie i jednak starsze modele troszkę mają lepsze podbicie basów i wysokich.

Napisano

> Z doświadczenia ci powiem że w JVC się nie pchaj.Dzwięk na

> przyzwoitym poziomie(choć nie to co Pioneer)tylko awaryjność

> dość duża.Nie są to jakieś poważne awarie,ale drobnostki które

> są dość kłopotliwe np:w modelach z opadanym panelem nie łączą z

> biegiem czasu styki,lub zanikaące podświetlenie

> wyświetlacza...Firma JVC kusi klienta 3-letnią gwarancją,ale w

> 70%te radia są naprawiane na gwarancji.Co chodzi o bezawaryjność

> to polecam:Pioneer,Sony,Clarion.Z tym że Sony przeskakuje na

> dziurach.Ja sam mam dojście do różnych radyjek,ale kupiłem

> ostatnio żonie stary model Pioneera,bo te nowe 1800/1820itd.

> ładnie wyglądają,ale testowaliśmy je w naszej szafie i jednak

> starsze modele troszkę mają lepsze podbicie basów i wysokich.

Wiesz co, to może napisz jakie modele polecasz, tak dokładnie...

jeden pod drugim

A ja już sobie znajdę np. na allegro.

Warto skozystać z tak dużego doświadczenia jakie posiadasz!

Napisano

> Bo jeżeli mówimy o super graniu to nie to radio i nie te głośniki.

Zgadza się że to nie to radio ale co do głośników to zdziwiłbyś sie co one potrafią

> Ja mam to radio i jestem zadowolony, bo mi wystarcza, bo dobre granie

> to mam w domku na innym sprzęcie.

Pożycz sobie chociaż na chwilę inne radio, a nie będziesz już chciał swojego CDR500 więcej słuchać.

Napisano

> Co chodzi o bezawaryjność

> to polecam:Pioneer,Sony,Clarion.Z tym że Sony przeskakuje na

> dziurach.

Zgodze się co do Pioneera (sam posiadam i jestem zachwycony waytogo.gif) i Clariona ale co do Sony to zaprzeczasz opiniom na różnych forach CA gdzie jasne jest że Sony to jedna wielka kupa jeśli chodzi o CA i to pod każdym względem.

> Ja sam mam dojście do różnych radyjek,ale kupiłem

> ostatnio żonie stary model Pioneera,bo te nowe 1800/1820itd.

> ładnie wyglądają,ale testowaliśmy je w naszej szafie i jednak

> starsze modele troszkę mają lepsze podbicie basów i wysokich.

Też się zgodze co do nowych modeli to niestety grają gorzej niż stare. Osobiście kupiłem starszy wyższy ale używany model Pioneera wiedząc że będzie lepiej grało niż nowe w tej samej cenie.

Napisano

> Zgadza się że to nie to radio ale co do głośników to zdziwiłbyś sie

> co one potrafią

> Pożycz sobie chociaż na chwilę inne radio, a nie będziesz już chciał

> swojego CDR500 więcej słuchać.

Wybrałem je świadomie i z pełną premedytacją zeby.GIF

Wręcz polowałem na nie smile.gifzeby.GIF

A to dla tego, że ładnie się komponuje z całą deską hahaha.gif No i lubię opcje dedykowane (acz nie zawsze polecane)

Poprostu wiem, że jak ktoś mi je za..... pożyczy to raczej do Opla, więc grono potencjalnych chętnych zawęża się rotfl.gif

Napisano

> Zgodze się co do Pioneera (sam posiadam i jestem zachwycony ) i

> Clariona ale co do Sony to zaprzeczasz opiniom na różnych forach

> CA gdzie jasne jest że Sony to jedna wielka kupa jeśli chodzi o

> CA i to pod każdym względem.

> Też się zgodze co do nowych modeli to niestety grają gorzej niż

> stare. Osobiście kupiłem starszy wyższy ale używany model

> Pioneera wiedząc że będzie lepiej grało niż nowe w tej samej

> cenie.

Ja w swoim autku zamontowalem Pionka Deh-6700MP i powiem ze idalny jest jak na moje wymagania.A spisuje sie jeszcze lepiej 893goodvibes.gif .Wole dolozyc i kupic cos pozadnego niz jakies radio co niby OPEL mial wstawiane firmowo.Pozdrawiam,Adrian

Napisano

> Odpuść sobie

> to radio bo gra kiepsko i ma mało mocy. Jednym słowem nie warto

> za nie dać tyle pieniędzy ile za nie żadają czyli pewnie ponad

> 300 PLN dla mnie jest ono warte max 150 PLN ale nawet za tyle

> bym go nie kupił.

Ciekawe dlaczego w ASO wołaja za nie 2500 zeta?????? yikes.gif

Napisano

> Ciekawe dlaczego w ASO wołaja za nie 2500 zeta??????

W ASO za CAR300 chcą chyba ponad 1000 PLN mlot.gif ale ja moje CAR300 mogę Ci sprzedać w promocji za 500 PLN bierzesz? spineyes.gif

Napisano

> CA gdzie jasne jest że Sony to jedna wielka kupa jeśli chodzi o

Powiem ci że od kiedy pracuję w tym sklepie (5lat)to jeszcze nie nie spotkałem się z naprawą gwarancyjną radia SONY.Ja nie przeczę że to kupa(przeskoki na dziurach i kiepski dzwięk)ale co chodzi o egzemplarze sprzedane w naszym sklepie,to nie było reklamacji.Jednym słowem najbardziej się psuje JVC i odziwo BLAUPUNKT.Przynajmniej u nas.

Napisano

Czytam tego posta z uwagą, bo mam car 300 dodatkowo nawet nie działa mi kieszeń. Chciałem kupić coś na mp3, ale w tym rozmiarze opel nic miał. Koniecznie chciałem mieć coś co zgrywa się z Tidem i wypadło na cdr500 + transmiter(mp3) do zapalniczki. Ale z tego co tu czytam to dźwięk moze się okazać kiepski. Może wieć są jakieś radia które mają mp3 i mozna je zgrać z tidem.

Napisano

> Koniecznie chciałem mieć coś co zgrywa się z Tidem

Też koniecznie chciałem mieć radio z CD i żeby działało z TIDem. Sąsiad miał CDR500 posłuchałem u niego jak to gra i grało nieżle. Już prawie zdecydowałem się na to radio jednak trafiła mi się okazja kupić niezłego Pioneera i jednak zdecydowałęm się na nie. Sąsiad do póki nie usłyszał mojego pionka myślał że jego radyjko gra super. Teraz myśli tylko o jednym aby zmienić radio i ma gdzieś TIDa.

Napisano

> gdzie jasne jest że Sony to jedna wielka kupa jeśli chodzi o

>

pod każdym...... oprócz serii Xes zlosnik.gif

Napisano

> Teraz myśli tylko o jednym aby zmienić radio

> i ma gdzieś TIDa.

Mialem podobnie smile.gif Chciałem radio z TIDem , sterowaniem z kiery , MP3 oraz w rozsądnej cenie. Niestety tak to tylko w Erze... Teraz mam radio które spełnia powyższe wymagania z wyjątkiem TIDa. I wcale nie żałuję. Powiem więcej. Nawet bardziej pasuje mi wyświetlacz od radia niż TID.

Napisano

> Warto

> poszukać starszego modelu pioneera.Nie polecam modeli MP30,mają

> płaski dzwięk!

A ja właśnie mam takiego pionka (dokładnie DEH-30MP) i to właśnie na nim wyczułem kolosalną zmianę na lepsze palacz.gif

Napisano

> A ja właśnie mam takiego pionka (dokładnie DEH-30MP) i to właśnie na

> nim wyczułem kolosalną zmianę na lepsze

Ale z tego co sobie przypominam,to to radio nie ma nawet podbicia tonów średnich(mid)To radio weszło dokładnie rok temu do sprzedaży.Po zamówieniu go na sklep byliśmy z kolegami zachwyceni wyglądem,ale po podłączeniu i porównaniu chyba z modelem DEH-3700 bez mosfeta czar prysł.Model mp30 wygląda ładnie,ale dzwięk ma kiepski.Jeżeli masz możliwość podpiąć jakiegoś innego pioneera,to podepnij i porównasz.Sam porównasz.

Napisano

> Jeżeli masz możliwość podpiąć

> jakiegoś innego pioneera,to podepnij i porównasz.Sam porównasz.

Powiem tyle że w sklepie porównywalem słuchowo kilka pionków (nie pamiętam modeli) i jakichś specjalnych różnic nie zauważyłem. Choć pewnie dlatego że wyszukanym melomanem nie jestem. Tak czy inaczej radio aż nadto spełnia moje oczekiwania i o to chodzi.

Napisano

> ale ja moje CAR300 mogę Ci

> sprzedać w promocji za 500 PLN bierzesz?

A czy ja napisałem że chcę kupić???????Interesowałem sie ostatnio CDR500 i pytałem w ASO jak powiedział cene mało sie ze smiechu na podłogę nie zwaliłem.

Po drugie to bez promocji za 500 na allegro kupie CDR500 wiec ta Twja promocja to chyba z przed dwóch lat co najmiej zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.