Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rozwalili mi lusterko i wygieli ch**e antene ;/

Featured Replies

Napisano

Witam

angryfire.gifangryfire.gif pojechałem ze swoja mulher.gif na impreze do Centrum Gdanska postawiłem samochód w miejscu monitorowannym tj. kolo teatru wybrzeze (targ weglowy) ok 21 po powrocie juz z oddali zauwazyłem ze moja antena cos dziwnie przekrzywiona jest ... zaniepokoiłem sie ...po dojsciu do samochodu zauwazylem ze lusterko od kierowcy wisi zupelnie oderwane (na takich metalowych trzymadlach .... lusterka odbijajacego nie ma ...ale tez szkla nie ma ...probowałem znalezc ale je**ne dziady musiały wziąść chyba jako gadzet na impreze bo nie znalazłem nigdzie angryfire.gifangryfire.gif

Podszedłem do parkujacych jakies 20 metrow dalej taksiazy z zapytaniem czy nic nie widzieli .... oczywiscie nic nie widzieli ..... dowiedzialem sie ze jest monitoring podjechalem na policje przejzałem tasmy z najprawdopodobniejszymi momentami tj od 1 do 2 (samochod stał od 21 do 2w nocy) wiecej dałem sobie spokoj bo nie dosc ze ta kamera ciagle sie kreci i samochod widac co minute to jeszcze trudno w tej jakosci monitoringu wogole zauwazyc ludzką postać czerwona.gifczerwona.gif ...a co dopiero dojsc kto to ...wiec dałem sobie spokoj

Co za k***a debile ...nogi z dupy bym wyrwał dziadostwu

PS1. sory za słownictwo ale nerwy mną kieruja ...jak tu sie nie zdenerwowac wrrr.gifangryfire.gif

PS2W zalaczniku podsyłam zdjecie ...moze mi poradzicie co zrobic ...jechac na szrot i znalezc nowe czy da sie to zreanimowac (mysle ze sie da choc nie wiem z kad odblask wezme rant.gif )

czolem

Zdenerwowany furious.gif Oberon

post-58851-14352475820128_thumb.jpg

Napisano

współczuje - obudowa powinna dac sie poskładac - czeka kolege w takim wypadku "tylko" zakup wkładu lusterka (szkło plus plastik z uchwytami) - max 50 zł

Napisano

jeżeli ten metalowy element wypiął się tylko na sprężynach(zatrzaskach jak kto woli) to spoko można poskładać, i tak jak kolega wyżej napisał - kupić sam wkład z lustrem

są na allegro zamienniki, oryginały jednak będą lepsze bo mają inną krzywiznę lustra, w tych z "krajowej" produkcji po prostu mniej widać

Napisano
  • Autor

> współczuje - obudowa powinna dac sie poskładac - czeka kolege w takim

> wypadku "tylko" zakup wkładu lusterka (szkło plus plastik z

> uchwytami) - max 50 zł

Tak tez mam takie wrazenie ze to da sie do kupy złozyc ...lekko wygiety jest tylko 1 metalowy uchwyt z takim bolcem ale to kąbinerkami naprostuje

Jak wyglada lusterko z 2 strony ...chodzi mi o samo szklo? to bolce sa do tego jakos przyczepione czy jak? ono jest na wcisk ? czy trzeba duzo kąbinowac?

znalazlem cos takiego na alledrogo i chyba sie zdecyduje

czolem

Oberon

Napisano

znam Twój ból i chyba nie tylko ja, tylko w twoim przypadku boli bardziej bo skoro ktoś coś ukradnie to jest oczywiste - sprzeda i ma kase a jak coś zniszczy, zdewastuje to świadczy o tym że Twoje lusterko nie było mu potrzebne ale i tak mu przeszkadzało! Sukinsyny! bokser.gif

Napisano

kupuj póki jeszcze jest, cena bardzo dobra. Za te pieniążki to ciężko Ci będzie samo szkło dokupić.

Napisano

> Tak tez mam takie wrazenie ze to da sie do kupy złozyc ...lekko

> wygiety jest tylko 1 metalowy uchwyt z takim bolcem ale to

> kąbinerkami naprostuje

> Jak wyglada lusterko z 2 strony ...chodzi mi o samo szklo? to bolce

> sa do tego jakos przyczepione czy jak? ono jest na wcisk ? czy

> trzeba duzo kąbinowac?

> znalazlem cos takiego na alledrogo i chyba sie zdecyduje

> czolem

> Oberon

Upewnij się najpierw, czy nie jest z Astry, która stała ulicę dalej cfaniak.gif

Bo zaraz będziemy mieli kolejne posty, że komuś innemu zginęło nono.gif

Pzdr,

PezeT

Napisano
  • Autor

> Upewnij się najpierw, czy nie jest z Astry, która stała ulicę dalej

dzwonilem niby z rozbitej astry jest wlasciciela choc przy takim kupwaniu to nigdy nie wiadomo...

czolem

Oberon

Napisano

Szkło lustra jest przyklejone do plastikowej ramki z zatrzaskami i trzema metalowymi (blaszanymi) uchwytami. SAMO szkło nic ci nie da nie zamocujesz.

Napisano

> dzwonilem niby z rozbitej astry jest wlasciciela choc przy takim

> kupwaniu to nigdy nie wiadomo...

> czolem

> Oberon

widzę, że już kupiłeś smile.gif

sugeruję żebyś wyjął z tego kupionego wkład z lustrem i przełożył do swojego

na zdjęciu z allegro widać że cała obudowa jest odłączona od elementu, który przykręcasz do drzwi - u mnie nie dało się tego trwale poskładać (nie trzymały te śmieszne zawiasy z przodu) efekt był taki, że na myjni szczotki urywały mi lusterko. po dwóch razach sie wk...zdenerwowałem i przewierciłem całość z plastikiem, wkleiłem stalowy pręcik jako oś i się trzyma

i na wszelki wypadek jeżdżę na ręczne myjnie zeby.GIF

mam nadzieję, że nie będziesz miał takich kłopotów

pozdro

Napisano

> dzwonilem niby z rozbitej astry jest wlasciciela choc przy takim

> kupwaniu to nigdy nie wiadomo...

> czolem

> Oberon

Pewnie Twoje lusterko - o ile coś z niego zostało - pójdzie też jako "z rozbitka"...Dobrze, że chociaż masz tego świadomość grinser006.gif

Pzdr,

PezeT

Napisano

Niedawno przerabiałem temat lusterka które przetrącił podczas jazdy nocą nieoznakowany rowerzysta... Lusterko oczywiście odpadło i przetoczyło się kilkadziesiąt metrów. Oczywiście szyba w drobny mak ale kupiłem samo szkło (jakieś 13pln) i wkleiłem do plastikowej ramki - którą przedtem oczyściłem. Widzę że u ciebie ramki montażowej nie ma (zawinęłi cały wkład) ale spokojnie kupisz zamienny komplecik szkło + ramka (nawet na allegro są).

Co do ponownego zamocowania to jeśli nic się nie wyłamało to da się założyć spowrotem...

U mnie po kolizji wyglądało to tak:

lusterko.jpg

O ile dobrze widzę u ciebie na focie wyskoczył ci też ten trójkąt plastikowy (to co łączy drzwi z lusterkiem) ale jeśli da ci się to włożyć spowrotem (u mnie jak widać to zostało) to nie będzie większego problemu. Jak drzwi będą wyglądały tak jak na mojej fotce to zakładanie lusterka wygląda tak:

- wkładasz ten biały plastikowy "patyk" w otwór w lusterku

- potem zaczepiasz 2 blaszki (takie z wypustkami) o dwie z odpowiednimi wgłębieniami w drzwiach

- na koniec pchasz zewnętrzną część lusterka do tyłu żeby ta szeroka blaszka zatrzasnęła się na pionowym pręcie i już (czasem tzreba użyć trochę siły i/lub przy dociskaniu lusterka).

Nie bój żaby - da się zrobić...

PS. Spłodziłem taki schemacik zakładania lusterka - może ci pomoże hmm.gif

277820977-schemat.gif

post-27080-1435247583081_thumb.gif

Napisano
  • Autor

> Nie bój żaby - da się zrobić...

dzieki wielkie waytogo.gifpub2.gif

W sumie u mnie na szczescie az tak zle nie jest jak było u ciebie ... część czesci mam ...zdemontowałem zeby nie jechać z wiszacym lusterkiem bo by sie jeszcze wieksze gugu zrobiło. Zawineli ..a raczej wzieli i rzucili gdzies tylko tą czesc odbijającą ... i lekko wygiete są metalowe mocowanie ale to idzie naprostowac .... antene tez juz prawie naprostowałem wiec jest ok

Tak teraz sobie mysle ze moja Asterka im nie pasowała z jednego powodu ... rzuca sie w oczy poniewaz jest cała natarta woskiem i nie jest wypolerowana... chyba to zetrę bo wszyscy sie ogladaja i tamtych pewnie tez to zaciekawiło angryfire.gif

zobacze co przyjdzie z allegro i wtedy bede kąbinował

dzieki wielkie jeszcze raz za "manuala"

czolem

Oberon

Napisano

> .... antene tez juz prawie naprostowałem wiec jest ok

A co ja mam powiedzieć? Niedawno siorze zakładałem zamiennik teleskopowej anteny - co w hatchbacku oznqacza rozebranie połowy obić w bagażniku... Pierdaczyłem się z tym niemiłosiernie było zimno i mokro. Jeszcze się pociłem nad łączeniem przewodów antenowych...

Minął tydzień i siora dzwoni co robić bo wiatr lekko odgiął nieschowaną antenę, ona otworzyła bagażnik i zamykając go zahaczyła o antenę i złamała (jakieś 2/3 odpadło) angryfire.gifsciana.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.