Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie opony zimowe?

Featured Replies

Napisano

Myślę o Dunlop SP Winter Sport D3. Może jakieś Michelin, Goodyear, Continental?

Mam letnie 195, dać zimowe 185, czy zostać przy 195? W sumie w większych miastach drogi są generalnie odśnieżone więc jeździ się głównie po czarnym asfalcie. Poradźcie, bo nie wiem confused.gif

Napisano

Ostatnio zakupiłem opony FULDA KRISTAL MONTERO i jestem bardzo mile zaskoczony. Cichutkie, bardzo dobrze trzymają się drogi i dobra cena. Jak na razie same plusy, zobaczymy jeszcze co śnieg pokaże.

Napisano

> Myślę o Dunlop SP Winter Sport D3.

Cześć. Ostatnio kupiłem właśnie te Dunlopy w rozmiarze 185/65/R15. Przejechałem na nich dopiero 400km więc dużo nie mogę powiedzieć. Jedyne co udało mi się zaobserwować to niezłe odprowadzanie wody, nieżle trzymają się drogi. Raczej do cichych nie należą ale która zimówka jest cicha... smile.gif

PS. Ciekawe jak będzie na śniegu.. smile.gif

Napisano

> Myślę o Dunlop SP Winter Sport D3. Może jakieś Michelin, Goodyear,

> Continental?

Mam na przodzie Michelin Alpin i jak najbardziej polecam, jedyne co mogę im zarzucić to to że jak wpadne w głębszy śnieg to ciężko się na nich wykopać (ale to chyba raczej wina szerokości 185!?hmm.gif) natomiast podczas jazdy czuje się na nich bardzo pewnie, auto mnie słucha nawet na bardzo śliskiej powierzchni ok.gif

Na tyle mam Dunlopy SP Winter Sport M3 (opona kierunkowa) i nie ściemniam ale zaszłej zimy ani razu mnie nie zarzuciło wchodząc nawet ostro w zakręt na śniegu więc również polecam, nie wiem jednak jak zachowują się na przedniej osi.

> Mam letnie 195, dać zimowe 185, czy zostać przy 195? W sumie w

> większych miastach drogi są generalnie odśnieżone więc jeździ

> się głównie po czarnym asfalcie. Poradźcie, bo nie wiem

Szczerze mówiąc to jeśli miałbym kupować teraz opony nowe zimowe to zdecydowałbym się na 175 ale Ty masz AII więc na Twoim miejscu lepiej mieć chociaż 185 niż 195.

Co do hałasu to obie opony są naprawdę ciche biorąc pod uwagę że są to zimówki.

Mój głos oddaje na Dunlop SP Winter Sport M3

Pzdr.

Napisano

a ja kupilem BFGoodrich Winter G 175/70R13 - na razie 100% zadowolenia..

brawo.gif

pozdrowienia,

gl

Napisano

> a ja kupilem BFGoodrich Winter G 175/70R13 - na razie 100%

> zadowolenia..

> pozdrowienia,

> gl

No,ale tak w ogóle to ta nasza tegoroczna zima cos kiepsko...

Szkoda mi zimowek. frown.gif

Napisano

> No,ale tak w ogóle to ta nasza tegoroczna zima cos kiepsko...

> Szkoda mi zimowek.

a ja mam winterstar od roku i są niezłe i czuć jak trzymają auto w ryzach lecz nie niejcie żadnych zludzeń z tych których znam z firm w których pracowałem jako kierowca nikomu nie udało się wyjść z poślizgu takiego prawdziwnego(prawa lewa prawa rów las - koniec jazdy-bardz często przy szybkości 50km/h-zresztą jak widać zdrowy rozsądek też nie pomógł

---------------------------

fc14nz/96

Napisano
  • Autor

> Ostatnio zakupiłem opony FULDA KRISTAL MONTERO

Miałem dwa razy letnie Dębica Tersus. Były beznadziejne. Czytałem wiele negatywnych opinii o oponach różnych marek low-endowych i mam do nich niechętny stosunek. Raczej nie zdecyduję się na opony (wyroby oponopodobne?) Barum, Dayton, Dębica, Matador itp. czerwona.gif

Napisano

> a ja kupilem BFGoodrich Winter G 175/70R13

Wery gud wybór jak mawiali starożytni indianie wink.gif

Pozdroofka

Napisano

Ja kupiłem w tym roku nówki SAVA ESKIMO S3 i jestem bardzo z nich zadowolony, niska cena (148 zł na www.netcar.pl ), ciche, świetnie trzymają. Rozmiar 175/65R14 (latem śmigam na Nokianach 195/50R15)

SAVY polecam !!!!

Napisano

W zeszłym roku zakupiłem Goodyear ULTRA GRIP 7 185/65R14

i jestem zaskoczony ich walorami w porównaniu do porzednich

ULTRA GRIP 5.

Nowe są po prostu rewelacyjne: prawie ich nie słychać, świetnie trzymaja sie na mokrym i na śniegu, a po 1 sezonie prawie nie widać zużycia /lekko zaokrągliły sie ranty lamelek/

Pozdro

Napisano

> Szkoda mi zimowek.

Obyś nie wykrakał i za miesiąc nie znikał pod zaspami grinser006.gif

Napisano

> Obyś nie wykrakał i za miesiąc nie znikał pod zaspami

He,he.Oby.Jak dla mnie to juz moze byc wiosna.

Napisano

> Ostatnio zakupiłem opony FULDA KRISTAL MONTERO i jestem bardzo mile

> zaskoczony. Cichutkie, bardzo dobrze trzymają się drogi i dobra

> cena. Jak na razie same plusy, zobaczymy jeszcze co śnieg

> pokaże.

Mam takie opony i wg mnie nie sa zbyt dobre. Bieznik lubi sie zaklejac sniegiem a co sie wtedy dzieje to chyba pisac nie musze. Fakt ze dostalem je prawie nowki gdy kupowalem astre wiec darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada. Debica Frigo na sniegu sprawowala sie o wiele lepiej ale tam jest inny wzor bieznika, bardzie "klockowy" i wiecej lamelek jest

Napisano

> Szkoda mi zimowek.

Ja też tak myślałem. Jezdnia czarna, + 7, ale jak się zatrzymałem na środku przejścia to raz dwa pojechałem zmienić. Jechałem wolno i z daleka wiedziałem, że będę hamował bo zapaliło się pomarańczowe, lekko zwiększałem nacisk na hamulec i w pewnym momencie ślizzg, puściłem, ponownie wciskam - znowu ślizzg. Niestety letnie opony nie sprawdzają się w niskich temperaturach, guma twardnieje. Letnie mam Firestone TZ200. Zimowe - 2xSava S3 i 2x jakieś michelin - dziś ostro hamowałem i dały radę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.