Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wtrysk gazu

Featured Replies

Napisano

Czy ktos ma doswiadczenia z instalacja wtrysku gazu do aut z plastikowym kolektorem ?

Coraz mocniej zastanawiam sie nad zalozeniem takiej instalacji, tylko ta cena frown.giffrown.giffrown.gif.

P.S. Inna instalacja nie wchodzi w gre bo przy moim pechu zaraz rozwali kolektor.

Napisano

przejechałem na takiej instalce typu SGI 3kkm polecam

Napisano
  • Autor

> przejechałem na takiej instalce typu SGI 3kkm polecam

Jesli mozesz to napisz cos wiecej:

- jaka firma,

- jaki koszt,

- gdzie zakladales,

- potrzebne byly dodatkowe regulacje instalacji przez te 3kkm.

Pozdrawiam

Napisano

> Jesli mozesz to napisz cos wiecej:

> - jaka firma,

> - jaki koszt,

> - gdzie zakladales,

> - potrzebne byly dodatkowe regulacje instalacji przez te

> 3kkm.

> Pozdrawiam

założyłem iinstalke firmy Bigas za 4700 chociaż ktoś utargował u nich do Punto do 4300. Zakładałem w Łodzi na ul. Weselnej. Miałem podjechać na regulacje ale nie miałem czasu a wszystko działa ok. więcej szczegółów na temat SGI

Napisano

Mam metalowy kolektor, ale za to przepływomierz, więc też wybrałem wtrysk gazu. I jak na razie nie żałuję.

Bigas SGIS możesz założyć tutaj: http://republika.pl/autowis/

Warszawa, ul. Karczewska 18A

Mnie to kosztowało 4800zł a np. AG SGI w Ząbkach - jak wyjeżdzasz z Ząbek ul. Chełmżyńską to po prawej stronie jest ASO Daewoo - kolega u nich instalował i też był zadowolony.

Jeszcze jedno mi się przypomniało - AG SGI wymaga wywiercenia w kolektorze otworów 13mm pod wtryskiwacze a BIGAS tylko 7mm jeśli dobrze pamiętam. To może mieć wpływ na wytrzymałość kolektora.

Napisano
  • Autor

Dzieki za info.

Wyglada na to ze jak sie zdecyduje (kaska frown.giffrown.giffrown.gif) to bedzie to BIGAS na Karczewskiej bo ma duzo dobrych opinii.

Napisano

> Czy ktos ma doswiadczenia z instalacja wtrysku gazu do

> aut z plastikowym kolektorem ?

> Coraz mocniej zastanawiam sie nad zalozeniem takiej

> instalacji, tylko ta cena .

> P.S. Inna instalacja nie wchodzi w gre bo przy moim

> pechu zaraz rozwali kolektor.

kilku nas jeździ na II generacji i jak na razie odpukać...

PII 1,2 8v ma mały kolektor i siakiś wytrzymały. Jak się do tego dobrze dba wyregulowanie zaworów, to może się da wytrzymać. Nie bardzo wierzę, aby eLkowe Punta miały wtrysk

Napisano

> kilku nas jeździ na II generacji i jak na razie

> odpukać...

> PII 1,2 8v ma mały kolektor i siakiś wytrzymały. Jak się

> do tego dobrze dba wyregulowanie zaworów, to może

> się da wytrzymać. Nie bardzo wierzę, aby eLkowe

> Punta miały wtrysk

Podpisuję się pod tym. Punto2 ma mały kolektor i do tego jest odlewany w całości z plastiku w przeciwieństwie np. do Multipli gdzie kolektor jest klejony z dwóch cześci i ryzyko rozerwania jest wielkie.

Ja przejechałem jak narazie ponad 2kkm na LPG i jeszcze nie miałem żadnego strzału.

Napisano

> Dzieki za info.

> Wyglada na to ze jak sie zdecyduje (kaska ) to bedzie

> to BIGAS na Karczewskiej bo ma duzo dobrych opinii.

hmm a dlaczego jednak nie Elpigaz ? na przyklad na szpacza 2 ? czyli jadac marsa od strony centrum masz kladke i potem skrzyzowanie.. na skrzyzowaniu w prawo i potem znow w prawo na tereny hal produkcyjnych ( tam jest szpacza 2 ) .. byles tam ? mi krzyczeli cos kolo 5900 jak dobrze pamietam alebo 5700... co do bigasu vs Elpigaz to wiem jedno elpi przychodzi dedykowane na pojazd al Bigaz mechanik dostraja i pisze mapy wtrysku dynamicznie...

bigaz chyba wiecej ma elementow z tego co wiem....

w kazdym badz razie.. jak bedziesz chcial instalowac to mow... ja mam kase i czekam aby ktos w kolicy chcial intalowac to co ja.. to moze sie dostanie jakis rabacik... smile.gif na razie u mnie jest na piewszym miejscu Elpi ... i takze te dwa warsztaty szpacza 2 i karczewska

Napisano

> Dzieki za info.

> Wyglada na to ze jak sie zdecyduje (kaska ) to bedzie

> to BIGAS na Karczewskiej bo ma duzo dobrych opinii.

Polecam ich sam tam zakladalem 3 instalki ok.gif

Napisano

> Czy ktos ma doswiadczenia z instalacja wtrysku gazu do

> aut z plastikowym kolektorem ?

> Coraz mocniej zastanawiam sie nad zalozeniem takiej

> instalacji, tylko ta cena .

> P.S. Inna instalacja nie wchodzi w gre bo przy moim

> pechu zaraz rozwali kolektor.

Ja zaryzykowalem mimo ze bylem sceptykiem w tej sprawie...co mnie przekonalo:

1)Cena

2)Mioj szwagier ma Bar obiadowy gdzie rozwoza obiadki...ma SC 1100 zrobione na Gaz ten silnik ma tez plstikowy kolektor...i jak narazie odpokac kierowca natluk kupe kilosow i nic mu nie rozwalilo.

3)Kumpel pracujacy w ASO Fiata twierdzi ze odkad zakladali Gaz nie bylo zadnej reklamacji na to ze kolektor wydmuchnelo:)

Wiec jeszcze przemysl kolego czy warto wydawac tyle kasy na wtryski gazowe zlosnik.gif

Pozdrawiam spineyes.gif

Napisano
  • Autor

Nie wiem czy na karczewskeij zakladaja elpigaz ale polecali bigas poniewaz nie bedzie problemu ze wtryskiwaczami jak sie zasyfia.

Z doswiadczenia mowili ze te w bigas sa najlepsze a inne padaja tylko nie pamietam czy mowili tez o elpigaz.

Napisano

> w kazdym badz razie.. jak bedziesz chcial instalowac to

> mow... ja mam kase i czekam aby ktos w kolicy

> chcial intalowac to co ja.. to moze sie dostanie

> jakis rabacik

jeszcze się nie zagazowałeś????!!!! yikes.gif Twoje "zaczepne" wątki o instalki krążą po forum chyba już od kilku miesięcy - w tym czasie juz byś uzyskał ten "rabacik" na różnicy w cenie paliw zlosnik.gif

• 8 lat później...
Napisano

> Czy ktos ma doswiadczenia z instalacja wtrysku gazu do aut z plastikowym kolektorem ?

> Coraz mocniej zastanawiam sie nad zalozeniem takiej instalacji, tylko ta cena .

> P.S. Inna instalacja nie wchodzi w gre bo przy moim pechu zaraz rozwali kolektor.

ja na plastikowym najechałem już 60kkm i ani jednego strzału, za staga 300 plus na wtryskach rail chcą w Szczecinie 2700zł.

Napisano

> ja na plastikowym najechałem już 60kkm i ani jednego strzału, za staga 300 plus na wtryskach rail

> chcą w Szczecinie 2700zł.

popatrzyłeś na datę, temat z 2003r. icon_eek.gif

swoją drogą widać jak poszło wszystko do przodu, a ceny spadły grinser006.gif

Napisano

> Ale mega-kotlet.

A ja już zacząłem pisać odpowiedź, ale jak coś mnie tknęła cena instalacji, jak skojarzyłem daty to odpuściłem, bo pewnie i tak nieaktualne ...

Napisano

> ja na plastikowym najechałem już 60kkm i ani jednego strzału, za staga 300 plus na wtryskach rail

> chcą w Szczecinie 2700zł.

Tak czułem, że ktoś w końcu odpowie na tego posta rotfl.gif Teraz kolega pytajacy moze już śmiało zakładać instalację

Napisano

> Tak czułem, że ktoś w końcu odpowie na tego posta Teraz kolega pytajacy moze już śmiało zakładać

> instalację

hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifzlosnik2.gif

Też myślę że kolega pytający w końcu się zdecyduje - w końcu miał na to parę ładnych latek zlosnik2.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.