Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CHROM w astrze

Featured Replies

Napisano

Witajcie, od dłuższego czasu myślę żeby sobie co nieco zmienić w moim astrolocie, mianowicie chodzi mi o wykończenie chromowe (klamki, listwy, rygle itp. itd.)Szukałem różnych gotowych zamienników ale nic mi się nie udało znaleźć. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat to proszę piszcie czym można to zrobić. Czy dostępne na rynku różnego rodzaje folie chromowe lub spraye czy to jest dobre czy nie.

np.

http://moto.allegro.pl/item149604532_chrom_wysokotemperaturowy_do_800_c_nowosc_.html

lub

http://moto.allegro.pl/item146800626_folia_aluminium_chrom_zobacz_mega_gratis.html

Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to piszcie.

Napisano

Tylko żeby koledze za bardzo jakaś KOREA nie wyszła z astry grinser006.gif

Napisano

Naklejanych chromów odradzam. Wypłowieje a z czasem się odkleji.

Napisano

Cytat z jednej z tych aukcji:

"CHROM W SPRAYu NIEMIECKIEJ FIRMY MiSTAR

ZAWIERA AZ 99.5 % CZYSTEGO ALUMINIUM"

A mnie na chemii uczyli że Cr i Al to dwa różne związki... Lelku, czy coś się od tamtej pory może zmieniło? spineyes.gif

Napisano

> Witajcie, od dłuższego czasu myślę żeby sobie co nieco zmienić w

> moim astrolocie, mianowicie chodzi mi o wykończenie chromowe

> (klamki, listwy, rygle itp. itd.)Szukałem różnych gotowych

> zamienników ale nic mi się nie udało znaleźć. Jeżeli ktoś wie

> coś na ten temat to proszę piszcie czym można to zrobić. Czy

> dostępne na rynku różnego rodzaje folie chromowe lub spraye czy

> to jest dobre czy nie.

> np.

> http://moto.allegro.pl/item149604532_chrom_wysokotemperaturowy_do_800_c_nowosc_.html

> lub

> http://moto.allegro.pl/item146800626_folia_aluminium_chrom_zobacz_mega_gratis.html

> Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to piszcie.

A ja koledze powiem, ze:

1. chromowane obramowki zegarow

2. chromowane klamki drzwi

3. (to juz moja ingerencja) chromowana nakladka na reczny (kupilem na allegro jakis badziew ramka chrom +imitacja drewna. Imitacje drewna wywalilem a w to miejsce wkleilem kawalek czarnej skory)

4. aluminiowa galka biegow (tez z allegro i uwaga bo jak jest zimno to nie idzie sie do niej dotknac!)

i jak na moj gust to juz jest tyle chromu ile byc powinno zeby nie wyszla z tego jakas ... tu sobie wpiszcie dowolne slowo 893goodvibes.gif

5. nakladki na pedaly (tez z allegro)

Napisano
  • Autor

> A ja koledze powiem, ze:

> 1. chromowane obramowki zegarow

> 2. chromowane klamki drzwi

> 3. (to juz moja ingerencja) chromowana nakladka na reczny (kupilem na

> allegro jakis badziew ramka chrom +imitacja drewna. Imitacje

> drewna wywalilem a w to miejsce wkleilem kawalek czarnej skory)

> 4. aluminiowa galka biegow (tez z allegro i uwaga bo jak jest zimno

> to nie idzie sie do niej dotknac!)

> i jak na moj gust to juz jest tyle chromu ile byc powinno zeby nie

> wyszla z tego jakas ... tu sobie wpiszcie dowolne slowo

> 5. nakladki na pedaly (tez z allegro)

Panowie co za dużo to nie zdrowo i ja to wiem, ale dokładnie zamierzam sobie zrobić chromowane wloty powietrza, chromowane klamki i aluminiowe rygle. i to tyle co w środku bym zrobil no może jeszcze obwódki zegarów. chodzi mi dokładnie o klamki nie ma takich choć kiedyś słyszałem, ze od vectry B pasują ale nie mogę znaleźć chromowanych i nie wiem jak mam te zrobić.

Napisano

> Panowie co za dużo to nie zdrowo i ja to wiem, ale dokładnie

> zamierzam sobie zrobić chromowane wloty powietrza, chromowane

> klamki i aluminiowe rygle. i to tyle co w środku bym zrobil no

> może jeszcze obwódki zegarów. chodzi mi dokładnie o klamki nie

> ma takich choć kiedyś słyszałem, ze od vectry B pasują ale nie

> mogę znaleźć chromowanych i nie wiem jak mam te zrobić.

no to dobrze słyszaleś ze od Vectry b pasują. Jest nawet manual na autokąciku. A ramki zegarów bardzo fajnie wyglądają ale ich cena jest mocno przesadzona (od 50 do 60zł) nono.gif

Dokładam 30zł i mam zajefajny podłokietnik z którego byłbym bardziej zadowolony.

Napisano

W wersji 3D, najlepiej z ciemnymi szybami prezentuje sie chrom na linii okien. Mozna to zrobic z folii chrom dostepnej na allegro za 15 zl rolka 50mm/50 metrow. Troche to docinanie nożykiem czasochlonne ale efekt powalajacy palacz.gif Mialem tak w mojej astrze od kilku miesiecy i nic sie nie dzialo. Cos podobnego maja najnowsze passaty, audi itp.

Napisano

> 2. chromowane klamki drzwi

Masz jakieś nakładki na klamki czy poprostu inne. jak to wygląd gdzie kupiłeś?

w prawdzie mam już troche chromu ale lubie patrzeć na moją czarną astre z tymi dodatkami.

Napisano

> A mnie na chemii uczyli że Cr i Al to dwa różne związki... Lelku, czy

> coś się od tamtej pory może zmieniło?

hahaha.gifwaytogo.gif

P.S.

nie "związki" tylko "pierwiastki" wink.gif

Pozdroofka

Napisano

Chrom w szpraju - już widzę "profesjonalizm" i "trwałość" takiego rozwiązania...

O ile dobrze kojarzę chromowanie to dość czasochłonny proces polegający m.in. na kilku kąpielach w wannach galwanicznych...

Napisano

> O ile dobrze kojarzę chromowanie to dość czasochłonny proces

> polegający m.in. na kilku kąpielach w wannach galwanicznych...

I najpierw trzeba jeszcze pomiedziować...

Pozdroofka

Napisano

> I najpierw trzeba jeszcze pomiedziować...

> Pozdroofka

A i owszem... stąd zapis "m.in." grinser006.gif

Napisano

> nie "związki" tylko "pierwiastki"

Zwiazki jednoatomowe, or something zeby.GIF Musiał sie chemik doczepić, no smile.gif

Napisano

> Zwiazki jednoatomowe, or something

Raczej to "something" wink.gif Jak "tandem jednoosobowy" grinser006.gif

> Musiał sie chemik doczepić, no

hahaha.gif

Pozdroofka

Napisano

> Masz jakieś nakładki na klamki czy poprostu inne. jak to wygląd gdzie

> kupiłeś?

> w prawdzie mam już troche chromu ale lubie patrzeć na moją czarną

> astre z tymi dodatkami.

Wiem, bo sam mam czarna 893goodvibes.gif klamki (mowimy o wewnetrznych) mam chromowane i takie byly ogrinalnie w mojej wersji ....

Napisano

> Wiem, bo sam mam czarna klamki (mowimy o wewnetrznych) mam

> chromowane i takie byly ogrinalnie w mojej wersji ....

Myslałem ze chodzi o te na zewnatrz, bo kurcze do vw sa na allegro nakładki a do asterki nie ma(nie widziałem). To srodeczek tez musi spoko wyglądać, widziałem kiedys w astrze wloty powietrza chromowane i bardzo mi sie to spodobało(wewnątrz).No ale dzieki.

Napisano
  • Autor

> Myslałem ze chodzi o te na zewnatrz, bo kurcze do vw sa na allegro

> nakładki a do asterki nie ma(nie widziałem). To srodeczek tez

> musi spoko wyglądać, widziałem kiedys w astrze wloty powietrza

> chromowane i bardzo mi sie to spodobało(wewnątrz).No ale dzieki.

No zamówiłem już chromowe wloty powietrz, chromowe klamki od vectry B oraz aluminiowe rygle. jak wszystko zamontuje to oczywiście pokarzę. zastanawiam się jeszcze na obwódkami do zegarów.

Napisano

> No zamówiłem już chromowe wloty powietrz, chromowe klamki od vectry B

> oraz aluminiowe rygle. jak wszystko zamontuje to oczywiście

> pokarzę. zastanawiam się jeszcze na obwódkami do zegarów.

gdzie kolega klameczki do vectry dorwal? szukam bezskutecznie od 3miesiecy frown.gif

Napisano
  • Autor

> gdzie kolega klameczki do vectry dorwal? szukam bezskutecznie od

> 3miesiecy

wczoraj na allegro za 100zl wyczaiłem ale znalazłem jedno ogłoszenie. Musisz dalej szukać

Napisano

> No zamówiłem już chromowe wloty powietrz, chromowe klamki od vectry B

Ale te klamki to zewnętrzne czy wew. i zapodaj linka jak widziałeś to na np.allegro.

Ja mam obwódki szyb, pasek na liswach i dodatki na lusterka, przy tym wszystkie szybki ciemne więc spoko to wygląda.

Napisano
  • Autor

> Ale te klamki to zewnętrzne czy wew. i zapodaj linka jak widziałeś to

> na np.allegro.

> Ja mam obwódki szyb, pasek na liswach i dodatki na lusterka, przy tym

> wszystkie szybki ciemne więc spoko to wygląda.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=150195867

klameczki oczywiście do środka. Możesz foto zamieścić twojej fury jak wygląda po chromowym wykończeniu?

Napisano

> Chętnie bym to zrobił ale wstyd się przyznać - nie umie foty na tym

> forum zamieścic az mi głupio, jak to zrobić?

Proszę: teks z FAQ

Jak wklejać obrazki do moich wiadomości (postów) na forum?

Wklejanie obrazków/zdjęć do postów zostało przedstawione z przykładami tutaj na forum

Poniżej skrótowo opiszę:

Zasady co do wielkości (rozmiaru zdjęcia) jak i pliku (ile kilobajtów) określone są w regulaminie - generalnie im obrazek "waży" mniej tym lepiej - jesli obrazki pochodza z innych stron miejcie na uwadze, ze nie wszyscy maja DSL zlosnik.gif- np 800kb zdjec to droche duzo dla "Kowalskiego" z modemem więc dobrze jest umieścić w tytule posta słówko określające że zamieszczane zdjęcia są "cięzkie".

Jeśli wklejane obrazki mają pochodzić z naszego komputera z dysku to przechodzimy do punktu 1 , jeśli wklejamy obrazki z innego serwera (np. jakiejś strony www) przechodzimy do punktu 7 (wystarczy podczas pisania wiadomości wybrać opcję "Obrazek" i wkleić adres obrazka z innego serwera jak to opisano wyżej w punkcie 7).

1. Po napisaniu treści wiadomości przewijamy okno przeglądarki w dół tak aby zobaczyć opcję "chcę podejrzeć moją wiadomość i/lub dołączyć plik" , zaznaczamy to pole kliknięciem myszy i klikamy "Dalej"

2. Pojawia się okno "Do swojej wiadomości ........... " itd możemy kliknąć "Przeglądaj" i z okna wybrać plik z naszego dysku, lub wpisujemy w okno jego nazwę i lokalizację jeśli ją znamy, wielkość obrazka (ile ma kB) czyli jego "waga" jest ograniczona do wartości wymienionej w regulaminie, dlatego też przy robieniu obrazków zwróćmy uwagę aby nie przekraczała ona dopuszczalnych wartości.

3. Klikamy OK, zatwierdzam i czekamy aż forum "przetrawi" całość, w zależności od obciążenia samego forum lub łącza może to trwać dłużej niż kilka sekund (w krańcowych przypadkach nawet i kilkadziesiąt sekund).

4. Pojawi się okno powrót do forum lub zobacz swoją wiadomość

5. Tu możemy kliknąć "Zobacz swoją wiadomość" (lepiej - widzimy ją od razu i nie musimy szukać) lub poczekać aż załaduje się forum z naszą wiadomością (wtedy musimy ją wyszukać, klikamy na nią tak jakbyśmy ją chcieli przeczytać). Znajdujemy u góry naszej wiadomości link do załącznika (w kolorze niebieskim)

6. Klikamy na załącznik i pojawi się okno przeglądarki z załącznikiem

7. Zaznaczamy myszą cały adres załącznika na pasku adresu przeglądarki (będzie wyglądał jakoś tak: http://forum.autokacik.pl/files/1212334-xxxxxx.jpg) i kopiujemy go naciskając Ctrl-C lub prawy przycisk myszy i opcja "kopiuj"

8. Kliknąć wstecz na przeglądarce - wracamy do swojej wiadomości (jak w p. 5)

9. Klikamy na "Edytuj" żeby wyedytować post. Kursorem ustawiamy się w miejscu tekstu gdzie chcemy wkleić obrazek (najlepiej enterem zacząć nową linię)

10. Wybieramy z menu pod okienkiem z tekstem opcję "Obrazek"

11. W wyświetlone okienko wkleić (Ctrl-V) skopiowany adres naszego wysłanego obrazka i naciskamy OK

12. W treści naszej wiadomości ujrzymy "adres" obrazka :

276608232-wklej09.jpg

Uwaga - w niektórych przeglądarkach internetowych (np. Firefox) może się zdarzyć że wklejany link nie będzie w tym miejscu gdzie ustawiliśmy kursor ale na samym końcu tekstu naszej wiadomości (podobnie jest jak wklejamy nawet zwykłego emotikona z listy). Wtedy po prostu całą taką linijkę z "adresem" obrazka (tekst jak na powyższym obrazku: "image ... /autokacik.pl/files/... image " ) "wycinamy" (np. "wytnij" lub Ctrl+X) a następnie wklejamy w miejsce w tekście gdzie ma się znajdować.

13. Jeśli wklejaliśmy tylko jeden obrazek i nie chcemy więcej Klikamy "Zmień wiadomość" i przechodzimy do puntku 14, jeśli mamy więcej obrazków niż jeden i chcemy je elegancko wkleić wówczas w punkcie 13 nie klikamy od razu "zmień wiadomość" ale przewijamy w dół okno przeglądarki i zaznaczamy opcję "Podgląd po edycji / dodanie lub zmiana załącznika" i postępujemy zgodnie jak to opisano w punktach od 2 do 12

14. Obrazek powinien pojawić się w treści postu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.