Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wywalić ten filtr?

Featured Replies

Napisano

Powiedzcie co mam zrobić w Astrze G gdy po odkręceniu max nawiewy czyli na 4 z dmuchawy leci jak u mnie w F-ce na 1 a przednia szyba jest zaparowana przez 5 minut,

Słyszałem a właściwei to czytałem żeby nie wymieniać tylko WYWALIĆ filtr przeciwpyłkowy (umieszczony za schowkiem)

A czy przypadkiem nie będę miał patyków i liści na tapicerce?

Wogóle to nie mogę się dobrać do tego filtra! angryfire.gif Tak go umieścili, jeszcze jakieś nie do odkręcenia śróbki!

Muszę staruszka poratować bo mi jeszcze wypadek spowoduje z tymi zaparowanymi szybami.

A może to dmuchawa dupy dała?

Bo chyba na 4 to poiwinno wiać mało łba nie urwie a tu dmucha jak 90-letni dziadek na tort urodzinowy tongue.gif

Napisano

Wywalić możesz, ale będziesz miał kurz na tapicerce jak na meblach.

Napisano

wywalić !!!!!

ja tak zrobiłem trzy lata temu i mam spokój z parującymi szybami tyle, że faktycznie szmatka idzie częściej w ruch

Napisano

Ja niedawno wymieniałem u siebie, bo zacząl mi "łupież" lecieć z liśćmi razem i dodatkowo wilgoć potworną miałem jak nie było tego filtra, ale z drugiej strony wiem, że część ludzi jeździ bez niego i nie narzekają.

Napisano
  • Autor

de fakto ja nim nie będę jeździł ale rodzinie trzeba pomagać nie? Jutro go wymontuje i zobaczę co nie gra.

Napisano

> de fakto ja nim nie będę jeździł ale rodzinie trzeba pomagać nie?

> Jutro go wymontuje i zobaczę co nie gra.

Może po prostu jest mokry? Tak obstawiam bo na to wskazują objawy: mała siła nadmuchu (powietrza ma strasznie trudno przeciskać się przez mokre pory) i parowanie (z każdą sekundą dostarczasz do wnetrza potężne ilości pary wodnej)

Jeżeli wyjmiesz filtr i będzie mokry to nie wymieniaj na nowy ani nie pozbywaj się go wogóle. Znajdź przyczynę zamakania a potem rób co chcesz.. wink.gif Proponuję założyć nowkę sztukę.

Pozdroofka

Napisano

> Wywalić możesz, ale będziesz miał kurz na tapicerce jak na meblach.

witam,jak wywaliłeś filtr to nie slychać bardziej wentylatora ,bo ja robiłem próby z nim i bez i jest wyraznie glośniej

Napisano

ja u siebie wywaiłem na zimę i jest ok.na 1 poziomie dobrze wentyluje choc tylne szyby zawsze parują(kombi) ale wczesniej mialem podobny problem do twego gdy włącznik obiegu wewnętrzego mialem uszkodzony.zaklowował klapy wlotu powietrza z zewnątrz i dopiero jak rozebrałem przedni panel i przesmarowałem ten cały mechanizm to włącznik zadziałał i klapki opadły..ale jesli ci po 5 minutach para schodzi to raczej nie masz zablokowanego gdyz u mnie caly czas parował(brak doplywu świezego powietrza) no chyba ze szybe otwierałem przy -20.. oslabiony.gif

Napisano

Ja w F-ce wywalilem jakies trzy miesiace temu.Problem z parowaniem ustal ale co jakis czas wpadaja mi jakies wieksze "syfki" w mechanizm dmuchawy,ktora wtedy "terkocze" dosc słyszalnie.

Napisano

> Powiedzcie co mam zrobić w Astrze G gdy po odkręceniu max

Witam

czytałem tu na forum że ktoś zakładał pończochę zamiast tego filtra , niby kurz nie leci a oddychanie lzejsze hehe.gif

Pozdrawiam

Napisano

> czytałem tu na forum że ktoś zakładał pończochę zamiast tego filtra ,

> niby kurz nie leci

Nie lecą to może większe paprochy, ale kurz zapitala. Porównaj otwory w pończosze a rozmiar cząstek kurzu i pyłu.

Pozdroofka

Napisano

> Witam

> czytałem tu na forum że ktoś zakładał pończochę zamiast tego filtra ,

> niby kurz nie leci a oddychanie lzejsze

> Pozdrawiam

Lelek ma racje.Kurzu sie nie pozbedziesz dzieki ponczosze.Jednak zapobiega ona wpadaniu do srodka lisci,kijków i roznych wiekszych "duperelków".Moim zdaniem spełnia role ochronna dla mechanizmow dmuchawy a nie wnetrza.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.