Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Walczyłem z regulacją LPG i dalej strzela - długie

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj podłączyłem się do sterownika i zacząłem pracować nad mieszanką ale jednak dalej jest coś nie tak...

Ustawiłem pozycję wyjściową attuatora (PWA) na 115 (początkowo było 105 ale ponieważ zakres pracy attuatora jest +/- 25 kroków po dodaniu gazu mieszanka była cały czas uboga) i teraz pracuje on w zakresie 90...140. Przy takim ustawieniu na wolnych obrotach mieszanka miga mi miedzy uboga i bogatą. Jak dodam gazu początkowo jest uboga ale attuator zmierza po chwili do 140 i ponownie mieszanka miga między ubogą i bogatą jak zjadę do wolnych obrotów mieszanka jest bogata ale attuator zamyka sie do 95-100 a potem wyrównuje do 115 i oscyluje wraz z "miganiem" mieszanki. więc w moim mniemaniu powinno być dobrze.

Ale co z tego jeśli zaraz po zakończeniu regulacji pod obciążeniem (auto lekko sie cofało a ja nawet nie mocno dodałem gazu na jedynce) nastąpił wystrzał już nie mam sił. sciana.gif

Gaziarzy też mam dość coś pomieszają i mówią że już powinno być dobrze i jest do kolejnego wystrzału.

Powiem tak: kable WN mają może 2 miesiące (2000km), świece ok. 2 tyg, filtr powietrza też wymieniłem

Powiedzcie mi bo się pogubiłem czy większe prawdopodobieństwo wystrzału występuje przy ubogiej czy bogatej mieszance

...a może coś popieprzyłem przy tej regulacji.

Napisano

strzela jak jest mieszanka uboga sprawdz czy masz dobrze dobrana srednice miksera znajdz katalog online brc i tam sa wymiary do poszczegolnych samochodow mozesz probowac ustawiac opcje wzbogacania miesznaki przy dodaniu gazu

Napisano

To, że masz nowe przewody WN wcale nie musi oznaczać, że są dobre. Kiedyś kupiłem Sentechy i nie dało się na nich jeździć - wyrzuciłem je do kosza po przejechaniu ok 300 km, następnie kupiłem orginalne i dopiero wtedy problem ze strzelaniem ustąpił. Sprawdź czy przewody WN nie mają przebić, a może powinieneś zmniejszyć przerwę na świecach? Pozdrawiam

Napisano

> To, że masz nowe przewody WN wcale nie musi oznaczać, że są dobre.

> Kiedyś kupiłem Sentechy i nie dało się na nich jeździć -

> wyrzuciłem je do kosza po przejechaniu ok 300 km, następnie

> kupiłem orginalne i dopiero wtedy problem ze strzelaniem

> ustąpił. Sprawdź czy przewody WN nie mają przebić, a może

> powinieneś zmniejszyć przerwę na świecach? Pozdrawiam

oryginalne tzn jakie?

ja mam co prawda astre ale przymierzalem sie do sentechow :/

Napisano

> oryginalne tzn jakie?

> ja mam co prawda astre ale przymierzalem sie do sentechow :/

Chodzi mi o przewody WN które były montowane w fabryce - nazwy niestety nie znam niewiem.gif Zdecydowanie odpuść sobie Sentechy no.gif Lepiej dołożyć trochę kasy i kupić te z wyższej półki np. NGK. Pozdrawiam

Napisano

> ...

> Powiem tak: kable WN mają może 2 miesiące (2000km), świece ok. 2 tyg,

> filtr powietrza też wymieniłem ...

>

W tych silnikach potrafią też padać cewki zapłonowe.

Napisano

> Chodzi mi o przewody WN które były montowane w fabryce - nazwy

> niestety nie znam Zdecydowanie odpuść sobie Sentechy Lepiej

> dołożyć trochę kasy i kupić te z wyższej półki np. NGK.

> Pozdrawiam

szukalem na allegro i sentechy sa w cenie ngk (cos okolo 70zl).

zajrze do serwisu i zapytam po ile tam maja oryginaly.

Napisano

U mnie też strzelało na LPG, głównie podczas "strzałogennego" stylu jazdy, tzn. podczas gwałtownego wciśnięcia pedału gazu na za wysokim biegu (np. przy 30 km/h i 3 biegu droga lekko pod górkę). Wymiana świec nic nie dała. Po wymianie filtra LPG (był bardzo zanieczyszczony) problem zniknął. Jak ja na to wpadłem, sam nie wiem, nic nie wkazywało na filtr, bo podczas normalnej, ustalonej jazdy nie odczuwałem najmniejszego spadku mocy... Od tamtego czasu (minął ponad rok) nie miałem ani jednego strzału, ale też co około 2-3 miesiące czyszczę ten filterek z opiłków grafitowych za pomocą odkurzacza i jest ok. Pozdr.

Napisano

świece ok. 2 tyg,

jakie przerwy na świecach

Napisano

Moim skromnym zdaniem przyczyny szukałbym w silniku. Możliwe, że wypalone są zawory (oczywiście nie całkiem - na tyle ze silnik jeszcze poprawnie chodzi), Jeśli tak faktycznie jest to próżne Twoje szukanie i wszelkie regulacje. A może rozrząd źle jest poskładany np: o jeden ząbek pasek źle założony?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.