Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opony letnie

Featured Replies

Napisano

> Witam...czy ma ktoś z was takie oponki ?? i co sadzicie o nich,

> nadaja sie czy lepiej kupic jakies '' firmowe ''...pozdrawiam

Opony są jedynym łącznikiem auta z nawierzchnią. IMHO są ważniejsze niż dobre hamulce. wink.gif Różnice między oponami tanimi, a markowymi bywają wręcz kolosalne. shocked.gif Ponieważ opony mają bardzo duży wpływ na bezpieczeństwo jazdy - drogę hamowania, trzymanie na zakrętach, aquaplaning - ja bym wydał pareset złotych więcej na coś sprawdzonego i polecanego.

Poza tym, te akurat opony mają rozmiar 215/40 R17. To nie jest rozmiar do stilo. Mają zbyt mały profil, co zaowocuje przekłamaniami w liczniku, zmniejszeniem prześwitu auta oraz zmniejszeniem ilości gumy przy wjeździe w dziurę. frown.gif

Poza tym w Polsce są oferowane chyba tylko na allegro, więc jak Ci trzaśnie jakaś, to będziesz uzależniony od jednego dostawcy.

Napisano

> http://www.allegro.pl/item164958245_nowe_opony_syron_215_40_17_okazja_sprawdz_.html

Pierwsze slysze o takowej firmie a cena tez nie zachecajaca icon_eek.gif

Ja jezdze na BFGoodrich i letnie i zimowe i sa spoko a cena tez zachecajaca ok.gif

278361073-bfGOODRICH.jpg

post-61299-14352478795406_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Poza tym, te akurat opony mają rozmiar 215/40 R17. To nie jest

> rozmiar do stilo.

Dzieki za podpowiedz....w sumie chyba masz racje....dodam troche wiecej kasy i bedzie na opony firmowe....co do profilu to 45 tez jest na aukcji z oponami tej firmy tylko jakos wyskoczyla mi aukcja z profilem 40 270751858-jezyk.gif...dzieki jeszcze raz...pozdrawiam

Napisano

> http://www.allegro.pl/item164958245_nowe_opony_syron_215_40_17_okazja_sprawdz_.html

ja mam firmowe dobryrok 215x45 i po kilku , kilkunastu tysiacach kilometrów zawsze wyskakuje guz z boku opony firmowe i szajs nie sugruj sie firma mało znaną debica po za polską tez nie istnieje. Najważniejsze to praktyka własna a nie zasłyszane opowiesci ,a polacy w tym przodują.

Napisano

> ja mam firmowe dobryrok 215x45 i po kilku , kilkunastu

> tysiacach kilometrów zawsze wyskakuje guz z boku opony

W niskoprofilowych (tak do profilu 50 włącznie) GY to standard - dziadostwo straszne ok.gif

Napisano

> Pierwsze slysze o takowej firmie a cena tez nie zachecajaca

cyt. "Producentem opon jest firma SYRON która należy do grupy KESKIN - TUNING (znawcom nie muszę reklamować tej firmy "

ja tez o nie j nie słyszałem niewiem.gif

mało masz opon na rynku weź jakieś sprawdzone marki ok.gif

Napisano

> KESKIN - TUNING (znawcom nie muszę reklamować tej firmy "

To chyba nie nalezymy do znawcow icon_eek.gif Ja wiem swoje BF Goodrich profiler g-force ok.gif

>

Napisano

> To chyba nie nalezymy do znawcow Ja wiem swoje BF Goodrich profiler

> g-force

>

BF Goodrich profiler

Jak w poście Mar Co, jestem pozytywnie zaskoczony relacją ceny do jakości, świetnie sie sprawdza na mokrym ( w warunkach ulewy). seryjne Bridgestony potrafiły stracic przyczepność w koleinie (miganie ASR'u), tutaj nie zaobserwowałem tego zjawiska a parę setek kilometrów przejechałem w koszmarnym deszczu (804 kilometrów w 11 godzin Kołobrzeg - Tomaszów, początek sierpnia ubiegłego roku, słynna ulewa w Warszawie, cała droga była taka.)

Napisano

claps.gifPowiem banal.,,jezeli cos jest dobre to po co przeplacac"

20.GIFwaytogo.gif

Napisano

> ja mam firmowe dobryrok 215x45 i po kilku , kilkunastu

> tysiacach kilometrów zawsze wyskakuje guz z boku opony

U mnie są ok.gif (GSD3) . Nic się nie wybrzuszyły.

W rainy.gif też sobie radzą.

Napisano

a ja poelcam BF Goodrich na których jeżdże obecnie ( w sezonie letnim) i Micheliny na których jeździłem jakiś czas temu...

Opony obu firm (modele odpowiednio profiler G i mxt) świetne spisują się na deszczu...nie polecam natomiast Continentali...letnich dębic i innych polskich produkcji...a już tym bardziej nalewek...

Napisano

Ja przed dokonaniem wyboru najczęściej posiłkuję się np.

TESTEM

Zwracam dużą uwagę na trzymanie i hamowanie na mokrym oraz hałas w czasie jazdy.

Do opinii innych użytkowników odnoszę się z rezerwą, gdyż część ich powstaje na zasadzie: każda sroczka swój ogonek chwali smile.gif

Napisano

Ja nie polecam wynalazkow bo niewiadomo jak z jakoscia a jak ci za rok jedna sie rozpadnie niewiadomo czy dostaniesz taka.

Ja jak mialem stilak to jezdzilen na takich oponkach i byly naprawde super jak za taka cene

• 2 tygodnie później...
Napisano

a jaki rozmiar i profil na 15" felgi zakładaciebow.gif

Napisano

> a jaki rozmiar i profil na 15" felgi zakładacie

standardowo 195/65, można też 205/60 ale nie sa homologowane.

Napisano

> standardowo 195/65, można też 205/60 ale nie sa homologowane.

wielkie dzięki pad.gifma sie rozumieć mniejszy profil do 195 nie wchodzi w rachube hmm.gifpolicial.gif

Napisano

> wielkie dzięki ma sie rozumieć mniejszy profil do 195 nie wchodzi w

> rachube

Przy niższym profilu średnica kół będzie mniejsza, licznik będzie zawyżał wskazania, itd.

Nawet jeśli zakłada się niehomologowany rozmiar opon, to warto przynajmniej zadbać, żeby ten rozmiar był choćby w przybliżeniu zamiennikiem rozmiaru oryginalnego. hmm.gif Tutaj: KLIK masz fajny kalkulator pozwalający porównywać ze sobą opony w różnych rozmiarach. ok.gif

Napisano

> Przy niższym profilu średnica kół będzie mniejsza, licznik będzie

> zawyżał wskazania, itd.

dzięki z tego co widać w tym programie to najbliższy prównywalny rozmiar to 205/60 ale z braku homologacji mogą być problemy w razie wypadku więc nie warto kombinowaćpolicial.gifwaytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.