Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gasnacy silnik słabe ogrzewanie

Featured Replies

Napisano

Witajcie jestem Marek posiadam bravo 1.9 JTD 2001 r. i mam ostatnio male problemy nadeszly lekkie mrozy i silniczek migasnie jade i w pewnym momencie gasnie i wyskakuje kontrolka wtrysku. Czy to bedzie wina filtra paliwa lub zamrazniecia ...??b po rozgrzaniu silnika jest wszystko ok.....Kolejne pytanko jak Wam grzeja Wasze autka.??Bo u mnie kontrolka temp silnika pokazuje ze silnik jest rozgrzany natomiast wlanczam ogrzewanie i d.....zimno brrrr....

Pozdrawiam

Napisano

Co do pierwszego problemu na temat gasnącego silnika to nie bardzo, bo nie miałem samochodu na ON. Ale w następnej kwestii to najprawdopodobniej masz:

1)zapowietrzony układ chłodzenia, (poszukaj na kąciku jest tego mnóstwo na ten temat jak i co zrobić)

2) za mało płynu w układzie chłodzenia(dolej takiego płynu jakiego używasz)

Ach IMHO problemy z silniczkiem mogą mieć związek z niedoborem płynu w układzie a to bardzo niebezpieczne, bo jak zatrzesz wałkek rozrządu to duuzzzoooo pieniążków może skapnąć mechaniorom bokser.gif

Poprawiłem grinser006.gif

Napisano

>... w układzie a to bardzo niebezpieczne, bo jak zatrzesz wałki

> rozrządu to duuzzzoooo pieniążków może skapnąć mechaniorom

wałek zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

wycieku płynu nie widze zbytnio choć faktycznie plynu tez nie widze czy to moze byc wina uszczelki pod głowicą?? jakie były by tego objawy??

Napisano

Gdyby poszła uszczelka to olej miałby konsystencje gęstego mleka, sprawdź wewnątrz samochodu w okolicach nóg tam gdzie idzie kanał czy nie cieknie z nagrzewnicy. to też częsta przypadłość

Napisano
  • Autor

wprawdzie na technice motoryzacyjnej malo sie znam ale wydaje mi sie, iz gdyby to byla wina uszczelki pod glowica i plyn poszedl by do oleju to powinna chyba zapalic sie kontrolka informujaca o zlym cisnieniu oleju. Natomiast po wlaczeniu silnika gasnie ona....Moze sie myle takie jest moje odczucie.

A taka apropo nawet gdyby to jaki jest koszt wymiany uszczelki pod glowica??

Pozdrawiam

Napisano

podałem tylko jaki może być objaw walniętej uszczelki pod głowicą. Jeśli chodzi o ciśnienie to sądzę że byłoby ono utrzymywane, ale to moja opinia. Koszty hmm, no cóż myślę że około 200zł wszystko. Pzdr

Napisano

> Witajcie jestem Marek posiadam bravo 1.9 JTD 2001 r. i mam ostatnio

> male problemy nadeszly lekkie mrozy i silniczek migasnie jade i

> w pewnym momencie gasnie i wyskakuje kontrolka wtrysku. Czy to

> bedzie wina filtra paliwa lub zamrazniecia ...??b po rozgrzaniu

> silnika jest wszystko ok.....Kolejne pytanko jak Wam grzeja

> Wasze autka.??Bo u mnie kontrolka temp silnika pokazuje ze

> silnik jest rozgrzany natomiast wlanczam ogrzewanie i

> d.....zimno brrrr....

> Pozdrawiam

Trzeba uzupełnić płyn i spróbować odpowietrzyć układ. Jeśli nic to nie da- szukać dalej. Objawy uszkodzonej uszczelki związane z ogrzewaniem - przedmuch do układu chłodzenia, wtedy wygania płyn i zanika ogrzewanie oraz może pojawić siędużo białego dymu z wydechu- słodkiego dymu.

Napisano

objawy tak jakby było za mało płynu.

Problem wysokiej temp i kontrolki wtrysku miałem nie strasząc cię przy okazji kiedy mi pękła głowica silnika frown.gif

Woda nie musi mieć ujscia w glebę lub do oleju. Jets jeszcze możliwość, że idzie w wydech.

Napisano
  • Autor

mam nadzieje ze nie powtorzylem Twojego losu shocked.gif ale z ta peknieta glowica mogles jezdzic?? bo jak mi sie silnik rozgrzeje troszke to juz chodzi normalnie i nie ma problemow z wtryskiem. no jutro zaprowadze do mechanika zobaczymy co mnie czeka;(

Napisano

usterka prosta do diagnozy...

masz usterke zapisaną w sterowniku

Napisano
  • Autor

a tak przy okazji to skad wiedziec czy jest dostateczna ilosc plynu chlodzacego nie widze zadnej podzialki na zbiorniczku. Czy po odkreceniu kurka powinien byc widoczny plyn??do jakiego poziomu dolac??

Napisano
  • Autor

sprawdzilem dzis olej i jest ok wyglad normalny a pod autkiem....roztopiony snieg przez plyn chlodniczy . Auto juz u mechanika martwi mnie jednak ta kontrolka wtrysku i gasniecie silnika podczas jazdy...

Napisano

> sprawdzilem dzis olej i jest ok wyglad normalny a pod

> autkiem....roztopiony snieg przez plyn chlodniczy . Auto juz u

> mechanika martwi mnie jednak ta kontrolka wtrysku i gasniecie

> silnika podczas jazdy...

dzieje się tak kkidey silnik jest żle chłodzony i nabiera zbyt wysokiej temperatury

Napisano
  • Autor

> dzieje się tak kkidey silnik jest żle chłodzony i nabiera zbyt

> wysokiej temperatury

obecnie ukl chlodzenia jest zrobiony siadla pompa ale gasnacy silnik nadal pozostal.....caly czas pali sie kontrolka od wtsryku i nie idzie zapalic co ktorys raz zapali ale jak dodam gazu to dasnie i znow kontrolka od wtrysku.

Mechanik mowil ze moze byc wiele rzeczy woda w paliwie , przepustnica, ale on sam nie wie co to moze byc jestem uziemiony bo nie mam czym jezdzic auto jak zapali to po minucie gasnie .....??pomozcie macie jakies pomysly co to moze byc??

Dodatkowo dodam ze na poczatku mruga kontrolka swiec zarowych ok 15 sekund i gasnie

Napisano

> Dodatkowo dodam ze na poczatku mruga kontrolka swiec zarowych ok 15

> sekund i gasnie

Któraś ze świec prawdopodobnie padła.

Napisano
  • Autor

> Któraś ze świec prawdopodobnie padła.

Wydaje mi sie ze to nie świeca bo odpalic odpali ale po kilkunastu sekundach zgasnie jak by nagle odcielo paliwo i wyskakuje kontrolka wtrysku....

Lub gasnie przy dodaniu gazu.

Nie znam sie na tej technice ale wyglada jak by wtryski albo byly zapchane albo zepsute.

czy moze miec tu cos do powiedzenia filtr paliwa....??a moze wlac jakis specyfik do paliwa zeby przeczyscilo ukl paliwowy i wtryski i zobaczyc....??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.