Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto-Ekspert

Featured Replies

Napisano

Czy A-E nie obsługuje Fiatów?

Poszukiwałem warsztatu, który za normalnie pieniądze podepnie mi Maryśkę do kompa, zczyta błędy i ew. je wykasuje. Padło na A-E, bo z tego co widzę mają kompa Magnetti (czyli raczej do włochów) i raz robiłem u nich Bravo - co prawda rozrząd i wałek, ale diagnostykę wtedy zrobili.

Dziś zadzwoniłem zachęcony ceną diagnostyki z 'Kupuj z AK' na poziomie 50zł i jakaś mało kumata babeczka z wyraźną wadą wymowy (Rosjanka???!!!) powiedziała mi że 'tylko Ople'. Ba nie był to jej błąd, bo w tle słyszałem jak konsultuje z mechanikiem czy serwisują Fiaty. Na 100% był to A-E bo tak się przedstawiła odbierając tel..

Czy ktoś wie ossso chodzi? oslabiony.gifniewiem.gif

Napisano

Panowie pozwolą...

Moją żona ZOFIIIIIIAAAAAAAA hehe.gif

Napisano

> Czy A-E nie obsługuje Fiatów?

> Poszukiwałem warsztatu, który za normalnie pieniądze podepnie mi

> Maryśkę do kompa, zczyta błędy i ew. je wykasuje. Padło na A-E,

> bo z tego co widzę mają kompa Magnetti (czyli raczej do włochów)

> i raz robiłem u nich Bravo - co prawda rozrząd i wałek, ale

> diagnostykę wtedy zrobili.

> Dziś zadzwoniłem zachęcony ceną diagnostyki z 'Kupuj z AK' na

> poziomie 50zł i jakaś mało kumata babeczka z wyraźną wadą wymowy

> (Rosjanka???!!!) powiedziała mi że 'tylko Ople'. Ba nie był to

> jej błąd, bo w tle słyszałem jak konsultuje z mechanikiem czy

> serwisują Fiaty. Na 100% był to A-E bo tak się przedstawiła

> odbierając tel..

> Czy ktoś wie ossso chodzi?

To kolega ma coś nie tak ze wzrokiem bo ja widzę na zdjęciu TECH-a 2

Napisano

> zadzwoń do Bielińskiego na Modlińskiej - podobno jak na ASO tani jest

ha

wstawilem dzis astre do ASO na lotniczej bo pekl mi przewod paliwowy i kapalo pod astre paliwko frown.gif

po godzinie zadzwonil pan i mowi:

1. pekl przedwod - bedziemy naprawiac

2. trza dolac oleum a ja na to by moze wymienic bo juz w sumie 10 tys przejechane i zaproponowal mi 5w-30 - ktos moze powiedziec mi czemu akurat ten rodzaj?

3. zarowki uzupelnic

4. z elektryka ma pan cos nie tak bo zarowki ma pan sprawne a nie swieca - robic?

i tak po kolei zamiast wymiany przewodu paliwowego bede mial od razu ciut wiekszy wydatek..jak zadzwonia z cena to podam Wam od razu i ocenimy czy droga czy nie..za wymiane oleju 179 PLN

Napisano

> ha

> wstawilem dzis astre do ASO na lotniczej bo pekl mi przewod paliwowy

> i kapalo pod astre paliwko

> po godzinie zadzwonil pan i mowi:

> 1. pekl przedwod - bedziemy naprawiac

> 2. trza dolac oleum a ja na to by moze wymienic bo juz w sumie 10 tys

> przejechane i zaproponowal mi 5w-30 - ktos moze powiedziec mi

> czemu akurat ten rodzaj?

> 3. zarowki uzupelnic

> 4. z elektryka ma pan cos nie tak bo zarowki ma pan sprawne a nie

> swieca - robic?

> i tak po kolei zamiast wymiany przewodu paliwowego bede mial od razu

> ciut wiekszy wydatek..jak zadzwonia z cena to podam Wam od razu

> i ocenimy czy droga czy nie..za wymiane oleju 179 PLN

nie gódź sie na inne naprawy w ASO

zedrą strasznie

a i ten olej raczej nie zaciekawy do tego silnika

Napisano

Drogi kolego

Już od dawna co można zauważyć w podwieszonym wątku

AKCJA Wiosna a wcześniej jesień i tak dalej jest napisane że AUTO-EKSPERT pod względem diagnostyki komputerowej skoncentrował się na oplach i ma już od dawna komputer TECH2 dedykowany dla opla (MAGNETI to przeszłość)

Należy czytać podwieszony wątek. Ale mniejsza z tym.

Natomiast radziłbym się zastanowić nad wypowiedzią kolegi odnośnie oceny głosu i odpowiedzi telefonicznej.

Uważam to za nie stosowne. Czasem wszyscy pracownicy warsztatu są zajęci a trzeba odebrać telefon chociażby po to żeby można było się dowiedzieć kiedy szef lub mechanik będzie wolny. Jak to się zdarza w firmach rodzinnych przy dużym nawale pracy pomagają wszyscy w tym przypadku osoba starsza matka właściciela warsztatu która poinformaowała kolegę iż warsztat obsługuje grupę GM pod względem diagnostyki komputerowej. Ocena kolegi sposobu mowy osoby odbierającej telefon na forum kącikowym jest delikatnie mówiąc nie na miejscu i świadczy o braku kultury.

Z poważaniem

Tomek vel Dobson

PS W Profilu kolegi w sekcji " hobby" jest taki tekst:

"Piętnowanie chamstwa, niekonsekwencji i głupoty "

Proponuje zastosować sie do swojego hobby.

Napisano

> Drogi kolego

> Już od dawna co można zauważyć w podwieszonym wątku

> AKCJA Wiosna a wcześniej jesień i tak dalej jest napisane że

> AUTO-EKSPERT pod względem diagnostyki komputerowej skoncentrował

> się na oplach i ma już od dawna komputer TECH2 dedykowany dla

> opla (MAGNETI to przeszłość)

> Należy czytać podwieszony wątek. Ale mniejsza z tym.

> Natomiast radziłbym się zastanowić nad wypowiedzią kolegi odnośnie

> oceny głosu i odpowiedzi telefonicznej.

> Uważam to za nie stosowne. Czasem wszyscy pracownicy warsztatu są

> zajęci a trzeba odebrać telefon chociażby po to żeby można było

> się dowiedzieć kiedy szef lub mechanik będzie wolny. Jak to się

> zdarza w firmach rodzinnych przy dużym nawale pracy pomagają

> wszyscy w tym przypadku osoba starsza matka właściciela

> warsztatu która poinformaowała kolegę iż warsztat obsługuje

> grupę GM pod względem diagnostyki komputerowej. Ocena kolegi

> sposobu mowy osoby odbierającej telefon na forum kącikowym jest

> delikatnie mówiąc nie na miejscu i świadczy o braku kultury.

> Z poważaniem

> Tomek vel Dobson

hahaha no teraz to sie wtrace jesli chodzi o kulture ludzi pracujacych w serwisach

z moich doswiadczen wynika,ze ku**wa kultury to sie musza nauczyc..zero usmiechu w rozmowie z klientem, zero jasnych odpowiedzi apropos wyceny (chodzi np o rzad wielkosci kosztow za naprawe), serwisanci to juz w ogole czesto gesto buraki co polgebkiem cedza slowa co sie posypalo w furze, zawsze czuje,ze jestem traktowany z gory i niewazne czy chodzi o wymiane zarowki czy cos grubszego..prawie,ze łaske czlowiekowi robia,ze w ogole musza sie za cos zabrac..sory ale tylko w jednym warsztacie bylem kulturalnie i milo obsluzony..jesli chodzi o autoeskperta to ja np nie dostalem rachunku za naprawe dzieki czemu moge zapomniec o gwarancji na wymieniana czesc..slabo? tak jest prawie wszedzie w malych warsztatach..wszystko na gebe a czlowiek stoi jak debil i wierzy,ze mu dobrze robia fure

ehhh

jak sie odbiera telefon to trzeba byc milym, rzeczowym i zalatwic temat a nie robic cos na odwal..nic mnie nie interesuje,ze dzwoni wlasnie drugi i trzeci telefon a szef stoi za plecami..

Napisano

Czy kolega kiedyś był w AUTO-EKSPERCIE gdzie kazdy klient jest przyjmowany kulturalnie i miło.

Proponuje nie prowadzić dywagacji jak to jest w innych warsztatach w tym wątku.

Opowiedź została udzielona poprawnie a chodzi zupełnie o coś innego czego kolega nadal nie rozumie.

Z poważaniem

Tomek vel Dobson

Napisano

Czy kolega kiedyś był w AUTO-EKSPERCIE gdzie kazdy klient jest

przyjmowany kulturalnie i miło

to jakas prowokacja? pewnie,ze bylem w AE i napisalem,ze nie dostalem rachunku za naprawe a cena za usluge byla zalatwiana szeptemprzez telefon z szefem przez jakas Pania,ktora byla w warsztacie i sie po nim przechadzala tam i z powrotem..czy bylo milo? nie bylo specjalnie milo..czulem sie jak petent a nie jak klient..co to w ogole za teksty,ze w AE "kazdy klient jest

przyjmowany kulturalnie i miło"? nasza wladza jest nieomylna i rzadzi najlepiej od czasow mieszka I a innej wersji nie ma ale,ze takie teksty fruwaja na tym forum hehehe to jakas nowosc..

Napisano

> Czy kolega kiedyś był w AUTO-EKSPERCIE gdzie kazdy klient jest

> przyjmowany kulturalnie i miło

> to jakas prowokacja? pewnie,ze bylem w AE i napisalem,ze nie dostalem

> rachunku za naprawe a cena za usluge byla zalatwiana

> szeptemprzez telefon z szefem przez jakas Pania,ktora byla w

> warsztacie i sie po nim przechadzala tam i z powrotem..czy bylo

> milo? nie bylo specjalnie milo..czulem sie jak petent a nie jak

> klient..co to w ogole za teksty,ze w AE "kazdy klient jest

> przyjmowany kulturalnie i miło"? nasza wladza jest nieomylna i rzadzi

> najlepiej od czasow mieszka I a innej wersji nie ma ale,ze takie

> teksty fruwaja na tym forum hehehe to jakas nowosc..

Kolega niech jedzie do ASO bedzio miło i tanio!!! No i bardzo dobrze.Pozdro!

Napisano

dzwonili z ASO

wrrr.gif

700 pln poszlo sie je**ac :\

przewod paliwowy

zarowki

olej

filtr oleju

cybant

wajcha od swiatel

400 pln czesci

280 robocizna

how nice wink.gif

dobrze,ze wodka schlodzona czeka w domu na zabicie tesknoty za siedmioma stowkami wink.gif

Napisano

Z Auto-Ekspertem jako kącik współpracujemy już od ponad 4 lat. Jeśli kolega ma jakieś zastrzeżenia proszę zgłosić się do Radka Wojdyny . Wszystkie zlecenia są przechowywane i nie musi kolega sie martwić o ewentualną reklamacje.

O tym że w Auto-Ekspercie jesteśmy obsługiwani kulturalnie i miło świadczy wiele wypowiedzi które pojawiły się przez te 4 lata. Nie zbieraliśmy ich jak forum astry ale było ich bardzo wiele. Oczywiście mogą zdarzyć się gorsze dni. Dlatego wspólpraca jest stale monitorowana.

Natomiast nadal kolega nie rozumie o co chodziło w mojej wypowiedzi. Proszę dokładnie przeczytać wątek kolegi SCREAM

Napisano

> Natomiast radziłbym się zastanowić nad wypowiedzią kolegi odnośnie

> oceny głosu i odpowiedzi telefonicznej.

> Uważam to za nie stosowne. Czasem wszyscy pracownicy warsztatu są

> zajęci a trzeba odebrać telefon chociażby po to żeby można było

> się dowiedzieć kiedy szef lub mechanik będzie wolny. Jak to się

> zdarza w firmach rodzinnych przy dużym nawale pracy pomagają

> wszyscy w tym przypadku osoba starsza matka właściciela

> warsztatu która poinformaowała kolegę iż warsztat obsługuje

> grupę GM pod względem diagnostyki komputerowej. Ocena kolegi

> sposobu mowy osoby odbierającej telefon na forum kącikowym jest

> delikatnie mówiąc nie na miejscu i świadczy o braku kultury.

> Z poważaniem

> Tomek vel Dobson

> PS W Profilu kolegi w sekcji " hobby" jest taki tekst:

> "Piętnowanie chamstwa, niekonsekwencji i głupoty "

> Proponuje zastosować sie do swojego hobby.

Nie widzę oznak braku kultury, w komentarzu odnośnie głosu, który został usłyszany w AE. Jak usłyszał, tak ocenił i nie należy traktować tego osobiście.

Nie można się usprawiedliwiać nawałem pracy i że nie ma kto odebrać. U mnie w firmie zostało ustalone, że nie dopuszczalnym jest aby jakikolwiek telefon nie został odebrany, nieodebranie jednego telefonu na 100 może być utratą jakiegoś zlecenia, nie odbiera tego telefonu też Pani, która sprząta czy Pan co dowozi kanapki. Nie odbiera dlatego, że klient nie może mieć wątpliwości co do profesjonalizmu firmy.

szacunek i pozdrawiam

Napisano

> Panowie pozwolą...

> Moją żona ZOFIIIIIIAAAAAAAA

Proszę bez żadnych uszczypliwości wobec straszych osbób. nono.gif

Napisano

> Kolega niech jedzie do ASO bedzio miło i tanio!!! No i bardzo

> dobrze.Pozdro!

radi: ciesze sie,ze masz takie dobre samopoczucie i stac Cie na super zart ale piszemy o kulturze w serwisach i tej kultury niestety w wiekszosci serwisow brak..brak jest rowniez jasnej polityki cenowej tak aby mozna bylo sobie porownac warsztaty np w oparciu o cennik w necie zanim sie tam pojedzie..proste? w ASO bylem pierwszy raz ze wzgledu na cieknace paliwo i to,ze tylko oni maja szybki dostep do czesci Oplowskich a w innych warsztatach wczoraj nikt nie chcial sie do tego dotknac wlasnie kierujac mnie na ASO

na szczescie (chociaz zobaczymy jak to bedzie w praktyce) chca sie wziac za warsztaty aby wystawialy rachunki i mialy jasna polityke cenowa..wiem,ze wiaze sie to ze wzrostem kosztow za naprawe bo wtedy skubancy beda musieli doliczac VAT (ktorego jesli rachunku nie ma, nie musza doliczac przez co mniej placimy) ale jak dla mnie to moze jedynie poprawic konkurencyjnosc i zaden podejrzany warsztat z ledwo stojacym garazem nie bedzie mial racji bytu a my bedziemy mieli kontrole na kazdym etapie naprawy i w razie czego normalnie skorzystamy z naleznej nam gwarancji w razie jakby po naprawie cos sie zaczelo dziac z samochodem..

Napisano

Ale odpowiedź została udzielona że obsługują grupę GM więc informacja została udzielona poprawnie. Nadal nie rozumiecie a co za tekst na forum jakaś "Rosjanka z wadą wymowy"

Naprawdę odnosicie się nie do tego do czego należy.

Z poważaniem

Tomek vel Dobson

Napisano

dobson: nie mam zastrzezen co do jakosci naprawy a to jest dla mnie najwazniejsze..to czy ktos ma lepszy czy zly dzien olewam i nie wkrecam sie..poruszylem watek bo byla ku temu okazja..nikt mnie nie obrazil w AE ale brak rachunku za naprawe wydal mi sie troszke dziwny bo w razie czego nie moge sie ubiegac o naprawe gwarancyjna..z reszta i tak mi nikt nie powiedzial o tym,ze w ogole jest na to co robilem jakakolwiek gwarancja

Napisano

> dobson: nie mam zastrzezen co do jakosci naprawy a to jest dla mnie

> najwazniejsze..to czy ktos ma lepszy czy zly dzien olewam i nie

> wkrecam sie..poruszylem watek bo byla ku temu okazja..nikt mnie

> nie obrazil w AE ale brak rachunku za naprawe wydal mi sie

> troszke dziwny bo w razie czego nie moge sie ubiegac o naprawe

> gwarancyjna..z reszta i tak mi nikt nie powiedzial o tym,ze w

> ogole jest na to co robilem jakakolwiek gwarancja

Zapewniam kolegę że gdyby potencjalnie coś sie wydarzyło to napewno Auto-Ekspert pomógłby i pamiętał że dana usługa była wykonywana u kolegi. Cały czas monitorujemy jako kącik współpracę

Chodzi zupełnie o coś innego że odpowiedź została udzielona poprawnie a że była to osoba starsza to porównywanie tego do Rosjanki z wadą wymowy uważam i będę uważał za niestosowne.

I to jest moje zdanie

Z poważaniem

Tomek vel Dobson

Napisano

> jak sie odbiera telefon to trzeba byc milym, rzeczowym i zalatwic

> temat a nie robic cos na odwal..nic mnie nie interesuje,ze

> dzwoni wlasnie drugi i trzeci telefon a szef stoi za plecami..

Trzeba pamiętać że nie mamy wpływu na to jak kto mówi i jaką ma dykcję itp. Dostałeś info odnośnie komputera że obsłubuje grupę GM. A co się tyczy rachunku to trzeba na wstępie zaznaczyć jaki typ potrzebujesz i zaznaczyć, że jesteś np. z klubu astry co ma wpływ na zniżki. Jak wiesz zresztą w małych firmach nie ma sensu zatrudniać kogoś tylko do odbierania telefonów bo lepiej pogadać albo z właściciel lub konkretnym mechanikiem.

A tak poza tym to ta Pani to mama pana Radosława i w miarę swoich mozliwości stara się pomagać jak może gdy inni są zajęci. Zreszta co tu dużo pisać, Polska to wolny kraj i można wybierać i przebierać w firmach wybór należy do Ciebie.

Napisano

> Trzeba pamiętać że nie mamy wpływu na to jak kto mówi i jaką ma

> dykcję itp. Dostałeś info odnośnie komputera że obsłubuje grupę

> GM. A co się tyczy rachunku to trzeba na wstępie zaznaczyć jaki

> typ potrzebujesz i zaznaczyć, że jesteś np. z klubu astry co ma

> wpływ na zniżki. Jak wiesz zresztą w małych firmach nie ma sensu

> zatrudniać kogoś tylko do odbierania telefonów bo lepiej pogadać

> albo z właściciel lub konkretnym mechanikiem.

> A tak poza tym to ta Pani to mama pana Radosława i w miarę swoich

> mozliwości stara się pomagać jak może gdy inni są zajęci.

> Zreszta co tu dużo pisać, Polska to wolny kraj i można wybierać

> i przebierać w firmach wybór należy do Ciebie.

Maki: samo sedno..nie wnikam kto jest kim w danym warsztacie. dziwne by bylo gdybym sie zastanawial czy Pani,ktora tam przebywa jest byc moze czyjas mama (bez urazy dla kogokolwiek)..to jak sobie AE organizuje prace to jest wylacznie ich sprawa a nie moja czy Twoja

jesli idzisz do banku i cos zalatwiasz a tam jakas dziundzia mowi cos pod nosem, nie mowi Ci dokladnych warunkow zawierania umow to czy myslisz o tym,ze moze to corka prezesa banku? obchodzi Cie to?

nic nie mam do AE..naprawiono i po sprawie..sek w tym,ze w wiekszosci warsztatow jest tak jak jest i nawet majac mozliwosc przebierania i tak nie masz zbyt duzego wyboru frown.gif i polegasz na tym co mowia kumple badz ludzie na forum..

Napisano

Właśnie w poniedziałek zadzwoniłem do AE, żeby się umówić na wymianę rozrządu i odebrała rzeczona starsza Pani. Uroczo oświadczyła, że jest już po 60-tce i już się nie umawia z mężczyznami, ale za chwilę do telefonu podejdzie szef. Tak też się stało i jestem umówiony (z szefem) na piątek. Pani wykazała się fajnym poczuciem humoru, a szef kompetencją. Na razie jestem zadowolony z kontaktu z A-E.

Pozdrawiam

Napisano

> Właśnie w poniedziałek zadzwoniłem do AE, żeby się umówić na wymianę

> rozrządu i odebrała rzeczona starsza Pani. Uroczo oświadczyła,

> że jest już po 60-tce i już się nie umawia z mężczyznami, ale za

> chwilę do telefonu podejdzie szef. Tak też się stało i jestem

> umówiony (z szefem) na piątek. Pani wykazała się fajnym

> poczuciem humoru, a szef kompetencją. Na razie jestem zadowolony

> z kontaktu z A-E.

> Pozdrawiam

Nic dodać nic ująć

Pozdrawiam

Tomek vel Dobson

• 2 miesiące później...
Napisano

Pytalem w AE o wymiane rozrzadu (wlasne czesci: pompa, termostat itp.) - 150pln.

Dwa dni pozniej dzwonie umawiac sie na konkretny dzien.

Przypomnialem, ze to bedzie rozrzad+pompa+termostat.

Cena uslugi wzrosla do 230 (z powodu termostatu!).

Poczulem sie 270747800-sex.gif.

Przy czym ceny ich czesci sa o 20-30% drozsze od tych, ktore mozna kupic w necie nie ruszajac tylka z krzesla.

Albo cie skroja na czesciach albo na robociznie.

Albo i na tym i na tamtym.

Wszystkie rozmowy przeprowadzalem z p. Wojdyna.

Takie sa fakty.

Zrobilem za 120 w innym warsztacie.

Nie polecam AE.

Napisano

Witam

W sumie miałem sie powstrzymać, ale co tam skoro kolega powyżej ma podobne odczucia co i ja:

dziś wracając z roboty pomyślałem sobie podjade do AE

i wymienie olej (oczywiście olej i filtr w bagażniku) zajeżdżam hmm warsztata wyglada na zamknięty ale ciągne za klamkę drzwi się otwierają, i pytam ile będzie kosztować wymiana oleum (graty mam swoje) z za auta wyłania sie P Radek i mówi 40 zeta, na to ja co tak drogo i czy nie da się taniej, na to Pan Radek nam to szkoda czasu na takie pierdoły i niech Pan sobie jedzie do Carmana tam wymienią Panu taniej, miła Pani która stała obok z komentowała to taniej i lepiej więc ze tak powiem z bity z tropu odwróciłem sie i wyszedłem, pojechał do domu zajechałem do fachmena gdzie stało juz 3 samochody w kolejce zajeło mi to ze 30 min olej wymieniłem i zapłaciłem 15 zeta..... nic dodać nic ująć, w zasadzie nic nie mam do warsztatu AE wymienili mi kiedyś pompę wspomagania i byłem zadowlony ale tym razem to według mnie lekkie przegięcie oraz samo potraktowanie klienta i jednak od dziś omijam ten warsztat szerokim łukiem

i proszę nie pytać czy powiedziałem że jestem z autokacika bo nie powiedziałem to nie ma nic do znaczenia (zresztą na tablicach rej. mam ich reklamę więc świadczy chyba to o tym że jestem ich klientem ale teraz postanowiłem je zdjąć )każdego klienta traktuje sie tak samo a nie odsyła mówiąc idź Pan gdzie indziej bo dla nas to gówniana robota a ta zrobią Panu taniej i lepiej (drwiąc sobie)

pozdrawiam

Napisano

> Witam

> W sumie miałem sie powstrzymać, ale co tam skoro kolega powyżej ma

> podobne odczucia co i ja:

> dziś wracając z roboty pomyślałem sobie podjade do AE

> i wymienie olej (oczywiście olej i filtr w bagażniku) zajeżdżam hmm

> warsztata wyglada na zamknięty ale ciągne za klamkę drzwi się

> otwierają, i pytam ile będzie kosztować wymiana oleum (graty mam

> swoje) z za auta wyłania sie P Radek i mówi 40 zeta, na to ja co

> tak drogo i czy nie da się taniej, na to Pan Radek nam to szkoda

> czasu na takie pierdoły i niech Pan sobie jedzie do Carmana tam

> wymienią Panu taniej, miła Pani która stała obok z komentowała

> to taniej i lepiej więc ze tak powiem z bity z tropu odwróciłem

> sie i wyszedłem, pojechał do domu zajechałem do fachmena gdzie

> stało juz 3 samochody w kolejce zajeło mi to ze 30 min olej

> wymieniłem i zapłaciłem 15 zeta..... nic dodać nic ująć, w

> zasadzie nic nie mam do warsztatu AE wymienili mi kiedyś pompę

> wspomagania i byłem zadowlony ale tym razem to według mnie

> lekkie przegięcie oraz samo potraktowanie klienta i jednak od

> dziś omijam ten warsztat szerokim łukiem

> i proszę nie pytać czy powiedziałem że jestem z autokacika bo nie

> powiedziałem to nie ma nic do znaczenia (zresztą na tablicach

> rej. mam ich reklamę więc świadczy chyba to o tym że jestem ich

> klientem ale teraz postanowiłem je zdjąć )każdego klienta

> traktuje sie tak samo a nie odsyła mówiąc idź Pan gdzie indziej

> bo dla nas to gówniana robota a ta zrobią Panu taniej i lepiej

> (drwiąc sobie)

> pozdrawiam

No to niezbyt ładnie z ich strony. Mógł powiedziedź, że poprostu nie ma czasu i tyle.

Napisano

> Czy A-E nie obsługuje Fiatów?

> Poszukiwałem warsztatu, który za normalnie pieniądze podepnie mi

> Maryśkę do kompa, zczyta błędy i ew. je wykasuje. Padło na A-E,

> bo z tego co widzę mają kompa Magnetti (czyli raczej do włochów)

> i raz robiłem u nich Bravo - co prawda rozrząd i wałek, ale

> diagnostykę wtedy zrobili.

> Dziś zadzwoniłem zachęcony ceną diagnostyki z 'Kupuj z AK' na

> poziomie 50zł i jakaś mało kumata babeczka z wyraźną wadą wymowy

> (Rosjanka???!!!) powiedziała mi że 'tylko Ople'. Ba nie był to

> jej błąd, bo w tle słyszałem jak konsultuje z mechanikiem czy

> serwisują Fiaty. Na 100% był to A-E bo tak się przedstawiła

> odbierając tel..

> Czy ktoś wie ossso chodzi?

Nie wiem o co chodzi. Każdy może mieć chwile słabości. Ja tam robiłem 2 razy jakieś duperele i chwale sobie ten zakład. ok.gif

Napisano

> Przy czym ceny ich czesci sa o 20-30% drozsze od tych, ktore mozna

> kupic w necie nie ruszajac tylka z krzesla.

Przecie to jest firma która musi zarabiać. On ma na utrzymaniu pracowników, sekretarkę itp.

Napisano

> Przy czym ceny ich czesci sa o 20-30% drozsze od tych, ktore mozna

> kupic w necie nie ruszajac tylka z krzesla.

Nie chcę tutaj nikogo bronić ani potępiać, ale marża rzędu 25% to standard - sklepiki netowe nie muszą płacić czynszu, pensji pracownikom itp., a do tego ktoś te części musi przewieźć z hurtowni do zakładu (jakiś DHL cy cuś). Ech, życie smile.gif

Napisano

> Nie chcę tutaj nikogo bronić ani potępiać, ale marża rzędu 25% to

> standard - sklepiki netowe nie muszą płacić czynszu, pensji

> pracownikom itp., a do tego ktoś te części musi przewieźć z

> hurtowni do zakładu (jakiś DHL cy cuś). Ech, życie

popieram, warsztat jakos musi zarabiac to nie instytucja charytatywna...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.