Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polerowanie lakieru

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> a tak wogóle to możesz sobie darować pomarańczowa gąbkę czarna sobie

> poradzi ewentualnie biala

No właśnie , jak to jest? Tłumaczyli mi w sklepach, że pomarańczowa jest mieksza od białej, czarna jeszcze bardziej. Czemu darować sobie pomarańczową?

Napisano

no to gratulacje wkoncu sie skloniles do polerki i kolejna osoba potwierdza ze G3 jest o niebo lepsza od tempo smile.gif

Co do wyboru materialow polerskich to kazdy lakiernik poleca swoje produkty ja polecam G3 i kazdy jest zadowolony smile.gif

Napisano
  • Autor

> ja polecam G3 i kazdy jest zadowolony

Bo to naprawdę dobra pasta. I wcale nie droga. Tubka 200 g spokojnie wystarcza na całe autko i jeszcze zostaje a cena ok 20 zł.

Pozdroofka

Napisano

> Bo to naprawdę dobra pasta. I wcale nie droga. Tubka 200 g spokojnie

> wystarcza na całe autko i jeszcze zostaje a cena ok 20 zł.

> Pozdroofka

Ja mam duuze wiadro chyba 10kg i starcza na dluugo smile.gif grunt to szlifierka z regulacja obrotow smile.gif

dla niespranego mechanika moze sie to skonczyc przypaleniem lakieru

Napisano
  • Autor

> grunt to szlifierka z regulacja obrotow

No chyba żartujesz wink.gif Najniższe obroty jakie da się ustawić w szlifierce to 2800 (tzn z taką szlifirką się spotkałem) ale standart to 3000 lub 4000. Nie wyobrażam sobie polerowania z taką szybkością. Juz przy 1000 widać jak gąbka się odkształca pod wplywem siły odśrodkowej. No, ale trzeba wziąć pod uwagę, że moje doświadczenie jest tylko niewiele większe od zerowego zlosnik.gif

Popdroofka

Napisano

> No chyba żartujesz Najniższe obroty jakie da się ustawić w

> szlifierce to 2800 (tzn z taką szlifirką się spotkałem) ale

> standart to 3000 lub 4000. Nie wyobrażam sobie polerowania z

> taką szybkością. Juz przy 1000 widać jak gąbka się odkształca

> pod wplywem siły odśrodkowej. No, ale trzeba wziąć pod uwagę, że

> moje doświadczenie jest tylko niewiele większe od zerowego

> Popdroofka

Ja jak nie mam to robie szlifierka bez regulacji smile.gif i daje rade ale parenascie aut juz zrobilem

Napisano

i ja sie przylacze smile.gif po przeczytaniu tych postow postanowilem pojechac do znajomka ktory pracuje na myjni dla tirow wink.gif pokazalem mu ze na mojej masce pozostaly "lapy" mechanikow brud ktory sie wgryzl po zimie oraz zacieki przy dyszach spryskiwacza i jakies tam pojedyncze nie domyte owady. A ten duzo nie myslac recznie spsikal super hiper aktywna piana poczekalisy 5 minutek splukal karcherem i ta czynnosc z piana powtorzyl jeszcze raz w efekcie koncowym wyszedl zniezno bialy kolorek bez zaciekow i pozostalosci brudu naturalnie rysek powstalych w skutek uzytkowania nie usunelo wink.gif z wiadomych powodow wiec pozostaje mi tylko pasta lekko scierno bo brudu - brak

pozdro

Napisano

> jakby ktoś oblał je szkłem.

Dokładnie to samo pomyślałem jak zrobiłem swojego volviaka...

jak bym wylał żywe szkło na auto grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> pozostaje mi

> tylko pasta lekko scierno bo brudu - brak

I to jak najprędzej bo aktualnie masz nastepującą sytuację: super hiper aktywna piana wyciągneła ci brud z lakieru ale pozostały po nim mikropory ktore bardzo szybko zapchają się ponownie brudem. Nie ma co liczyć na to, że piana wygladziła lakier wink.gif Trza było chociaż zaciągnąc woskiem coby pozamykać pory.

Napisano

no to teraz lelek będziesz musiał kupić asterce jakiś pokrowiec żeby się nie kurzyło biglaugh.gif

A tak na marginesie to ja właśnie zacząłem nakrywac w garażu asterkę białym prześcieradłem bo znudziło mi się codziennie rano ścierać 2 mm warstwę kurzu która jest jakoś naelektryzowana i trzyma się blachy nawet po bokach angryfire.gif

Nawet siła wiatu nie ściąga wszystkiego shocked.gif

A tak pozatym muchy, pająki i inne robale będę srały na prześcieradło a nie na blache!

I można sleeping_2.gif spokojnie! hehe.gifhehe.gifhehe.gifgrinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.