Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Olej Mobil

Featured Replies

Napisano

> Witam wszystkich.Kupiłem na allegro olej Mobil Super S 10W40 na

> aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=174453822 i po

> dostarczeniu przez pocztę do domu okazuje sie,że na opakowaniu

> niema daty produkcji,jest tylko termin ważności.Co wy o tym

> sądzicie?

to oznacza ze musisz go "wykorzystać" przed terminem ważności... pad.gif

Napisano

> Co wy o tym

> sądzicie?

Sądzimy, że sami byśmy nie kupili oleju nawet w opakowaniu z niepewnego źródła, że o zakupie oleju z beczki nie wspomnę.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Kupowanie markowego i bardzo popularnego produktu w niskiej lub okazyjnej cenie to proszenie sie o kłopoty. Ile zaoszczedziłeś, 20 zł? Wiesz ile kosztuje remont silnika? Sam wyciagnij wnioski. Pół biedy jesli kupiłeś produkt oryginalany a pochodzący powiedzmy z zaginonego tira, jednak jeśli to podróbka to nawet nie chcę strzelac co może byc zawartoscią. Komentarzami w przypadku środków smarnych nie ma sie co sugerować bo w 99% dotycza wysyłki i wyglądu opakowania. Silnik nawet na gównianym oleju zazwyczaj bedzie chodził dośc długo. Na Allegro było juz kilku supersprzedawców srodków smarnych renomowanych firm, dziwnym trafem po jakims czasie znikali bez sladu. Osobicie kupiłbym tylko od firmy, która wystawi fakturę a i tak nie spałbym spokojnie. Podam przykład - kilka dni temu w pewnym zupełnie legalnie działajacym sklepie internetowych nabyłem wahacze do auta marki x, wpłaciłem pieniadze i czekałem na przesyłkę, Wahacze przyjechały nastepnego dnia ładnie zapoakowane. Po odpakowaniu okazało się, że juz na pierwszy rzut oka różnia się od siebie w istotny sposób, miąły zupełnie inne tuleje i oznaczenia oraz inne oznaczenia na spodnich dekielkach sworzni. Napisałem maila, w którym podzieliłem sie swoimi wątpliwosciami ze sprzedawcą a ten zapewnił mnie, że towar jest napewno ryginalny i produkowany przez firmę y. Jestem dociekliwy a każde spojrzenie na wahacze nie dawało mi spokoju, więc skontaktowałem się z importerem. Przesłałem zdjęcia mailem oraz skan faktury zakupu i dostałem odpowiedź, że z cała pewnościa nie sa to oryginalne produkty firmy y, za które zpałaciłem! Finał taki, że dzisiaj po napisaniu n-tego maila i wytoczeniu cięzkiej artylerii w postaci US i Policji, sprzedawca zgodził się na zwrot towaru i kosztów przesyłki w dwie strony. Naprawdę nie warto czasem oszczędzać a jesli chcemy kupić taniej, co rozumiem bo marże sprzedawców są astronomiczne to lepiej kupic wysyłkowo od dystrybutora czy importera lub w autoryzowanej hurtowni! Środki smarne mozna często dostać w dobrych cenach w promocji w marketach typu Macro czy Selgros, bardzo czesto w niestandartowych promocyjnych opakowaniach co daje praktycznie 100% pewnoći, że kupujemy oryginał. To bardzo przykre, że żyjemy w kraju, gdzie sprzedaje się buble i podróbki ale z drugiej strony czesto przez własną niewiedzę lub naiwnośc napędzamy oszustom pieniądze.

Napisano

W podrabianych najczęściej po prostu jest sam olej 20W lub mieszanka pół na pół dobrego z gorszym frown.gif

Napisano

> sądzicie?

Cena tego oleju jak na mobil jest bardziej niż atrakcyjna. Moim zdaniem lepiej kupić gorszy olej ale z pewnego źródła niż markowy z niepewnego jakim jest w tym przypadku allegro.

Napisano

Co wy o tym

> sądzicie?

Sadzę że to niezbyt pewna transakcja shocked.gif

Ostatnio w dużej promocji sieciowej Mobila i dodatkowej 10% własnej Selgrosa za taki sam olej płaciłem 79 pln.

Na cenę złożyły się dwie obniżki, a tu ta cena jest normą confused.gif

Napisano

> sądzicie?

Ja za ten olej w hurtowni płace 98pln więc taka niska cena jak kolega zapłacił to jakiś żart. Pewnie jakiś minerał lotosu (przy odrobinie szczęścia)

Napisano

> Ja za ten olej w hurtowni płace 98pln więc taka niska cena jak kolega

> zapłacił to jakiś żart. Pewnie jakiś minerał lotosu (przy

> odrobinie szczęścia)

ale ludków troche się najarzyło na niego jak łysi na grzebienie zlosnik.gifzlosnik.gif

w TV pokazywali kiedys takiego super sprzedawcę co w baniaki po mobilu lał jakieś mazidło z beczki niewiadomego pochodzenia no.gifno.gifno.gif

Napisano

powiem ci że osobiście od kolesia brałem pare dni temu olej palacz.gif przynisł mi 3 butle do wyboru, kazda miała termin podany, wszystko wygledało że jest ok...koles pracuje w jakiej hurtowni motoryzacyjnej z tego co powiadał palacz.gif

Napisano

> powiem ci że osobiście od kolesia brałem pare dni temu olej

> przynisł mi 3 butle do wyboru, kazda miała termin podany,

> wszystko wygledało że jest ok...koles pracuje w jakiej hurtowni

> motoryzacyjnej z tego co powiadał

To spytaj czy może wystawic paragon albo fakture? Jak nie może to znaczy że sprzedaje "nadwyzki". W tym kraju k... nigdy nie bedzie normalnie do puki beda chetni na tanie radia, części i inne artykuły. Ludzie, opamietajcie sią, jak ktoś handluje hurtowo na Allegro to pierwsza rzecz jaka powinniście zrobic to zapytac o fakturę albo paragon. Jak koleś mówi, że nie ma to znaczy, że ukradł albo ma towar podobny do oryginalnego. Jak nie zaczniemy tak się zachowywać w sposób masowy to zawsze bedziemy kupowac złom lub czasem własne rzeczy w okazyjnych cenach. Inna sprawa, że prawnicy duzych koncernów już dawno powinni sie dobrać Alledrogo do dupy i zrobic porzadek z "hurtownikami" złodziejami.

Napisano

> że o zakupie oleju z beczki nie wspomnę.

Znaczy, ze od oleju w beczce z norauto trzymac sie z daleka? Pytam, bo niedawno przeszlo mi przez mysl zeby u nich wymienic olej i wziac wlasnie jakis markowy olej z beczki.

Napisano

witam, mam cos do dodania, popierwsze cena oleju może być atrakcyjna a olej oryginalny, wiem ponieważ siedze w motoryzacji, wyobraźcie sobie że kupując kilka palet mobila półsyntetyka od przedstawiacielstwa firmy mobil (czyli całkowicie pewnego źródła) płaci się 54,50 zł za opakowanie 4L a reszta to marże i narzuty kolejnych posredników, druga sprawa to to że na mobilu daty są słabo drukowane i czasem juz w kartonie się ścierają.

pozdrawiam

Napisano

> Znaczy, ze od oleju w beczce z norauto trzymac sie z daleka?

Tam też pracują polacy(celowo z małej litery).

> Pytam,

> bo niedawno przeszlo mi przez mysl zeby u nich wymienic olej i

> wziac wlasnie jakis markowy olej z beczki.

Szczerze mówiąc kiedyś(1997-1999rok) wymieniałem olej w takim małym warsztacie w mojej okolicy(miałem blisko), lali mi mobila z beczki i autko jeździło. Ale od czasu jak porozmawiałem ze znajomym z hurtowni oleju w Łodzi i powiedział mi, że warsztaty(także ASO) zamawiają 3 beczki lotosa i 1 beczkę mobila i ten mobil ciągle stoi i zawsze jest w takiej beczce olej a lotosa to chyba dużo w ASO nie leją. Później rozmawiałem ze znajomym, który pracował w sklepie z częściami do fiata i siłą rzeczy zna sporo mechaników i powiedział mi, że sam nie kupiłby oleju z beczki. Coś musi być na rzeczy a że Polska to kraj cudów...

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Tam też pracują polacy(celowo z małej litery).

Czyli jednym slowem lepiej nie "rydzykować" i kupic w motoryzacyjnym smile.gif

Napisano

> sądzicie?

czekamy na topik ... coś mi kopci albo chrobocze w silniku ...

Napisano

> sądzicie?

Kupiłeś olej na pewno, ale raczej nie Mobil1 hmm.gifzlosnik.gif Jakoś nie wierze w takie "okazje" no.gif

Napisano

> Co wy o tym

> Sadzę że to niezbyt pewna transakcja

> Ostatnio w dużej promocji sieciowej Mobila i dodatkowej 10% własnej

> Selgrosa za taki sam olej płaciłem 79 pln.

> Na cenę złożyły się dwie obniżki, a tu ta cena jest normą

jako ciekawostka,- pewna firma (potentat w swojej branży) taki sam produkt sprzedawała w cenie od ~250pln do ~1500pln,nie widzę tutaj nic nadzwyczajnego oslabiony.gif

Napisano

Widziałem w prasie ogłoszenie: "Kupię bańki po oleju silnikowym 4l., każdą ilość cena 5PLN za sztukę". Z tego wynika, że podróbki istnieją i nie tylko oleje Mobil są podrabiane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.