Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiosna w serwisach Fiata - WIELKA ŚCIEMA !!! Odradzam

Featured Replies

Napisano

Witam

Właśnie wróciłem z promocyjnej akcji serwisowej Fiata i szczerze mówiąc , zawiodłem się !!!. Byłem W serwisie RESMA w Olsztynie. Oto jak wyglądało sprawdzenie autka. Na początku powiedziałem że mam stuki w przednim zawieszeniu i żeby pod tym kątem też sprawdzić, no i :

1. ) standardowe sprawdzenie zawieszenia na "trzęsiawce", amortyzatory i hamulce

2.) sprawdzenie akumulatora i płynu hamulcowego oraz wycieraczek polegało TYLKO na zapytaniu : Kiedy było wymieniane ? SZOK , w odpowiedzi usłyszałem że pewnie dobre jest no i PAn wstawił plusik przy danych pozycjach na kartce

3.) potem kolejne punkty odwalone szybciutko

NA koniec stwierdzenie że wszystko jest OK, a to że stuka to tak ma być i dopiero jak się rozpadnie to będzie wiadomo co to było. Tyle, że ja nie mam ochoty wylądować na drzewie

Autko jak stukało tak stuka, tutaj chciałem podziękować kolegom z kącika za informację, że może to być stabilizator lub wachacz.

ODRADZAM RESME OLSZTYN no.gif

Napisano

Trzeba było od razu walić do kierownika serwisu i opisać sytuację. Można było też wspomnieć o piśmie do FAP. Z drugiej strony to te akcje właśnie są po to robione, żeby złapać klienta na naprawę ew. wymianę jakichś płynów. Dziwna polityka tego ASO.

Napisano

to nie akcja jest wielką ściemą, tylko aso smirk.gif

chociaż 10 na 13 pktów tego przeglądu można samemu zrobić rotfl.gifrotfl.gif

Napisano

Raz byłem dawno temu na takiej akcji jak przysłali zaproszenie imienne i teraz z własnej nieprzymuszonej woli bym nie pojechał, bo i po co - szkoda czasu ok.gif

Napisano

Byłem po raz pierwszy gdyz od niedawna jestem posiadaczem kropka.. Po raz pierwszy i ostatni zarazem.. Dzieląc się na forum z innymi tym co mi powiedziano w ASO widzę że to jedna wielka ściema..

-----------------------------------------------------------------

"ZŁOTA STRZAŁA" PUNTO2 DYNAMIC 2002 1,2 8V

Napisano

staram się omijać aso szerokim łukiem , nie wspominając o tego typu akcjach zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> Właśnie wróciłem z promocyjnej akcji serwisowej Fiata i szczerze

> mówiąc , zawiodłem się !!!. Byłem W serwisie RESMA w Olsztynie.

> Oto jak wyglądało sprawdzenie autka. Na początku powiedziałem że

> mam stuki w przednim zawieszeniu i żeby pod tym kątem też

> sprawdzić, no i :

> 1. ) standardowe sprawdzenie zawieszenia na "trzęsiawce",

> amortyzatory i hamulce

> 2.) sprawdzenie akumulatora i płynu hamulcowego oraz wycieraczek

> polegało TYLKO na zapytaniu : Kiedy było wymieniane ? SZOK , w

> odpowiedzi usłyszałem że pewnie dobre jest no i PAn wstawił

> plusik przy danych pozycjach na kartce

> 3.) potem kolejne punkty odwalone szybciutko

> NA koniec stwierdzenie że wszystko jest OK, a to że stuka to tak ma

> być i dopiero jak się rozpadnie to będzie wiadomo co to było.

> Tyle, że ja nie mam ochoty wylądować na drzewie

> Autko jak stukało tak stuka, tutaj chciałem podziękować kolegom z

> kącika za informację, że może to być stabilizator lub wachacz.

> ODRADZAM RESME OLSZTYN

Wszystko zalezy od konkretnego ASO i od konkretnego mechanika.

Na poprzedniej akcji Fiata bylem dwa razy - raz jeszcze przed zakupem kropka we Viamocie ok.gif a drugi raz juz moim kropiem w Auto-Kraku no.gif.

Przeglad niby ten sam a jednak roznil sie diametralnie - w Auto-Kraku olali mnie totalnie a po interwencji w FAP dostalem maila z Auto-Kraka

"W sprawnym samochodzie o ile nie stwierdzono żadnych usterek przegląd trwa krótko, w przypadku podejrzenia usterki, proces weryfikacji wydłuża czas przeglądu [...] W przypadku stwierdzenia jakichś niedomagań w przyszłości, zapraszamy do naszej stacji serwisowej, gdzie można bezpłatnie dokonać oględzin Państwa samochodu"

W poniedzialek jade do Viamotu -zobaczymy czy tym razem tez zrobia to solidnie czy tez pojda w slady Auto-Kraka.

pozdr.

Napisano

Podejście pewnie zależy od ASO a nie od wytycznych Fiata. Sens takich bezpłatnych przeglądów jest taki że należy wyszukać maksymalnie dużo usterek i zaproponować klientowi "tanią" ich naprawę-może kilku się skusi. Swoją drogą to znaleźli mi kilka razy jakieś luzy których jeszce nie czułem ale po krótkim czasie się jednak pojawiły. Tak więc podejście twojego ASO jest dziwne.

Napisano

ja tam nigdy nie korzystam z tego i nigdy nie bylem w ASO z zadna wymian oleju czy tam innymi rzeczami odbywalem praktyki w Polsce w kilku serwisach i czy to Ford czy Nissan to podobnie to wygladalo wszystko aby szybciej ogolnie nieciekawie,nawet stare czesci zakladali frown.gif a bylem w Niemczech na takiej praktyce w serwisie Audi i Volvo to niebo a ziemia w porownaniu do Polksi tam to mozna pojechac do serwisu wszystko ladnie czysto,i nie ma takich przekretow jak u nas ze stare czesci inne spojrzenie na serwis dlatego nie jezdze do serwisow a na tyle co sie znam to sam sobie robie a do tego ojciec mechanik wiec wszystko samemu wink.gif doswiadczenie jest prawie 40 letnie i moje rowniez chociaz troche mlodsze wink.gif wiem wtedy ze nikt lepiej nie zadba o mojego Punciaka niz ja sam wink.gif

Napisano

Dzisiaj bylem na wiosennym przegladzie we Viamocie.

Podobnie jak w zeszlym roku mechanik podszedl do sprawy bardzo serio.

pozdr.

Napisano

Witam!!!

Właśnie byłem na tej akcji wiosennej w serwisie w Ciechanowie. Totalna porażka!!! Oprócz wymiany Paraflu - którą to sobie zazyczyłem nie zrobili nic, dosłownie nic. Pan powiedział już gotowe i tyle. Byłem tak wściekły, że nawet nie miałem siły się wykłócać z nimi. To już więcej dowiedziałem się od mechanika ze zwykłego warsztatu. Napisałem pismo do Fiata, zobaczymy co odpiszą.

Napisano

> Witam!!!

> Właśnie byłem na tej akcji wiosennej w serwisie w Ciechanowie.

> Totalna porażka!!! Oprócz wymiany Paraflu - którą to sobie

> zazyczyłem nie zrobili nic, dosłownie nic. Pan powiedział już

> gotowe i tyle. Byłem tak wściekły, że nawet nie miałem siły się

> wykłócać z nimi. To już więcej dowiedziałem się od mechanika ze

> zwykłego warsztatu. Napisałem pismo do Fiata, zobaczymy co

> odpiszą.

Trzeba było na gorąco uderzyć do szefa salonu/serwisu, a nie wyżalać się teraz, pismo do Fiata też nic IMHO nie da no.gif

Napisano

W tym zakresie to ASO w Ostrowie muszę pochwalić, mimo, że w innych sprawach na nich psy wieszam.

Samochód sprawdzali dokładnie, oczywiście nie znam sie na tym całkowicie, ale cos przy nim robili. w sumie poświęcili na mój przegląd ponad godzinę.

Poza tym pytali sie czy cos mu dolega, na co maja zwrócic szczególna uwagę i oferowali darmową naprawę w ramach akcji, no chyba, żeby naprawa wymagałaby wymiany cześci to wtedy za daną część musiałbym zapłacić. Na szczęście nie musiałem i wszystko jest w porządku.

Aha! Na miejscu kupiłem kołpak oryginalny (normalna cena 69 po zniżkach zapłaciłem 50 - tyle co na allegro z kosztami przesyłki za używkę) i gratis mi go założyli :-).

Napisano

> Trzeba było na gorąco uderzyć do szefa salonu/serwisu, a nie wyżalać

> się teraz, pismo do Fiata też nic IMHO nie da

Dokładnie, jak tam byłeś - wkurzyłeś się mogłeś powiedzieć 2 zdanka. A Ty za pisemko... crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.