Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xenony - ostateczne info + przestroga

Featured Replies

Napisano

> jeli nie masz zamiaru robic samopoziomowania to

> tylko mostek w lampie i działa...

A czy w xenonach jest inny siłownik od regulacji czy taki sam jak w zwykłych?

Napisano

> generalnie roznice to brak w jednej masy to w nowszych i okrojonych

> modelach... jeli nie masz zamiaru robic samopoziomowania to

> tylko mostek w lampie i działa... <...............................>

A jak subiektywnie różnica w jakości świecenia? Mówi się powszechnie że w Stlio te xenony nieświecą jakoś specjalnie dobrze.

Napisano

> A czy w xenonach jest inny siłownik od regulacji czy taki sam jak w

> zwykłych?

tak inny .... tam jest inaczej rozwiazane...

Napisano

Ja natomiast odważyłem się założyć do Stilo hid-y tylko że nie standardowe H7 tylko z przysłonami H7R 4300K.

Efekt jest taki że napewno nie oślepiam nikogo, żona ma CLIO II (lepsze światła fabryczne niż w Stilo) też na zwykłych reflektorach przy czym zwykłe żarówki H7 i oprócz tego że świecą bardziej na żółto to praktycznie jak testowaliśmy jeżdząc w nocy są nie do odróżnienia od hid-ow w Stilo.Ani jedne, ani drugie nie oślepiają we wstecznym, bocznym i z na przeciwka.Jedynie co straciłem w Stilo po założeniu hid z przesłoną to że linia odcięcia jest taka ---- czyli brak lepszego oświetlenia przede wszystkim znaków (nie odbijają się jak w zwykłych), pobocze z powodu tego że światła lepiej świecą jest i tak dobrze oświetlone.

Oczywiście nikt mi nigdy nie mrugał że go oślepiam, nawet w najciemniejszych miejscach, gdzie mocne oślepiające światło napewno by nie jednego wyprowadziło z równowagi.Jak piszę testowałem to podczas jazdy i jeśłi tylko światła są ustawione prawidłowo to dzięki przesłonie linia odcięcia jest wyraźna i nie ma efektu olśnienia.

Troszkę się usprawiedliwie, jeżdzę przez miejscowości bez latarń obok drogi, na których często można spotkać nawet w zimie rowerzystów i ludzi idących drogą (brak pobocza) i ze względów bezpieczeństwa postanowiłem założyć lepsze oświetlenie, po uprzednim wnikliwym testowaniu czy nie jestem uciążliwy dla innych.

Wiem że nie mam układu samopoziomowania, ale pilnowanie regulacji ręcznej to nie kłopot, natomiast może nie rozjadę pijaczka idącego środkiem jezdni, czy nieoświetlonego rowerzysty.

Napisano

> Oczywiście nikt mi nigdy nie mrugał że go oślepiam, nawet w

> najciemniejszych miejscach, gdzie mocne oślepiające światło

> napewno by nie jednego wyprowadziło z równowagi.

Mi po przeglądzie na zwykłych reflektorach migali że świecę po oczach i opuściłem na "1", ale teraz ja mam za krótki zasięg.

Napisano

> Mi po przeglądzie na zwykłych reflektorach migali że świecę po

> oczach i opuściłem na "1", ale teraz ja mam za krótki zasięg.

A czy komuś jeszcze też dawali długimi, że dajecie po oczach? Ja co jakiś czas też dostaję długimi, ale autko po przeglądzie i światła ustawione prawidłowo.

Przesiadłem się do Stilo z Nissana Sunny i różnica w oświetleniu jest kolosalna, czasem jak patrzę w przód to nawet się nie dziwię, że mogą lekko oślepiać. Ale tak jak kolega napisał, obniżenie o 1 pogorszy widoczność.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.