Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

25.000 przejechane Kontrola paska rozrzadu - FOTKI

Featured Replies

Napisano

Witam 25.000km wstecz robilem caly rozrzad mam takie pytanko czy taki wyglad paska po takim przebiegu jest normalny??

74877330cc1.jpg

28807760hc6.jpg

Napisano
  • Autor

> Pokaż zęby a nie zewnetrzną stronę

> Pozdroofka

o kufta zebow nie uwieczniłem na fotografi, myslalem ze zewnetrzna strona ma tez jakies znaczenie bo dziwia mnie te takie górki

Napisano

> o kufta zebow nie uwieczniłem na fotografi, myslalem ze zewnetrzna

> strona ma tez jakies znaczenie bo dziwia mnie te takie górki

Górki to i w nówce da się wyczuć. Istotne jest zużycie zębów, czy nie ponadrywane, starte jedną stroną itp.

Pozdroofka

Napisano

w kazdym razie ten pasek wygląda jakby miał dużo wiecej przejechane, mój ma ponad 60tkm i wygląda dużo lepiej. Jakiej firmy jest ten pasek? jakie rolki dałeś, itd..??

Napisano

Mi to też dziwnie wygląda, jakby był wyciągnięty. Mój nie ma takich fałdek (ok 20 tyś przebiegu). Zobacz w jakiej pozycji jest napinacz.

Napisano
  • Autor

> Mi to też dziwnie wygląda, jakby był wyciągnięty. Mój nie ma takich

> fałdek (ok 20 tyś przebiegu). Zobacz w jakiej pozycji jest

> napinacz.

pasek gates, rolki nie wiem ale tanie nie byly, napinacz kosztowal chyba 90, mysle ze pasek wymienie niedlugo bo mi sie on nie podoba

Napisano

a ja myślę że pasek po prostu obciera gdzieś o obudowę i dlatego tak wygląda

a tak btw: mój po 80tkm wyglądał lepiej z wierzchu

Napisano

> a ja myślę że pasek po prostu obciera gdzieś o obudowę i dlatego tak

> wygląda

Zgadza się. Przy lepszym przyjrzeniu się widać otarcia na "górkach".

Pozdroofka

Napisano

> pasek gates, ...

Tak tez myslałem, utwierdziły mnie teraz te fotki ze rzeczywiscie gates-y to badziewie, naczytalem sie sporo zlego o nich, a teraz widze jaki to szajs, na fotkach widac co nieco zęby z boku i one jednak nie są wszystkie jednakowo równe, wymien ten pasek ino szybko bo pęknie i będzie zonk pad.gif, a najlepiej zawieź go do reklamacji tam gdzie kupiles i pokaz im jakie badziewie sprzedają, przy klientach najlepiej shocked.gif.

Napisano

> pasek gates

Kiedyś wyszły podróby Gates'a ale zaczynam się zastanawiać czy wszystko mozna zwalać na podróby...

Może rzeczywiście Gates zszedł na psy.

Pozdroofka

Napisano

Widać po produktach Microsoftu, że już dawno zszedł na psy grinser006.gif

Napisano

> Kiedyś wyszły podróby Gates'a ale zaczynam się zastanawiać czy

> wszystko mozna zwalać na podróby...

> Może rzeczywiście Gates zszedł na psy.

> Pozdroofka

ee tam

ja myśle że on tylko z wierzchu poocierany ( i to nie z winy marki tylko z winy niezupełnie sprawnej obudowy) a zęby jeszcze ma zdrowe. niech kolega, który założył wątek, zapoda fotke ''od środka'' to się przekonamy co wart jest gates.

Napisano

> ee tam

> ja myśle że on tylko z wierzchu poocierany ( i to nie z winy marki

> tylko z winy niezupełnie sprawnej obudowy) a zęby jeszcze ma

> zdrowe. niech kolega, który założył wątek, zapoda fotke ''od

> środka'' to się przekonamy co wart jest gates.

i niech tez popstryka slady ewentualnych otarc na obudowie jesli są oczywsice, i oblooka rolki, bo mi to bardziej wygląda na wade ktorejs rolki, jak by sie przytarła albo co? nie znam sie na tym za bardzo, jednak ja osobiscie bym wymienił ten pasek bo jest baaardzo podejrzany.

aha i sprawdzc czy są napisy na pasku, przy tym przebiegu powinny jeszcze byc w miare ladne, a jesli ich juz nie ma, to nie ma nawet o czym mowic....

Napisano

> Widać po produktach Microsoftu, że już dawno zszedł na psy

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Pozdroofka

Napisano

Ja mam u siebie getsa i 50 tyś przebiegu i się kręci smile.gif Co ile najlepiej wymieniać paseczek w skubanym x16xel.??

Napisano
  • Autor

> Tak tez myslałem, utwierdziły mnie teraz te fotki ze rzeczywiscie

> gates-y to badziewie, naczytalem sie sporo zlego o nich, a teraz

> widze jaki to szajs, na fotkach widac co nieco zęby z boku i one

> jednak nie są wszystkie jednakowo równe, wymien ten pasek ino

> szybko bo pęknie i będzie zonk , a najlepiej zawieź go do

> reklamacji tam gdzie kupiles i pokaz im jakie badziewie

> sprzedają, przy klientach najlepiej .

to jakiej firmy pasek polecacie? orginal GM ile moze kosztowac??

Napisano

> Witam 25.000km wstecz robilem caly rozrzad mam takie pytanko czy taki

> wyglad paska po takim przebiegu jest normalny??

Witam!

Ja mam na pasku przejechane 25kkm i wyglada podobnie, wiec nie widze tu nic strasznego, z tym ze u mnie jeszcze pompa wodna jest oryginalna, bo maly przebieg jest.

Napisano

Wlasnie pokazalem te fotki znajomemu co troche sie zna i wymienial juz kilka razy paski i zapytalem go, o to ze jak sądzi, jaki przebieg wedlug niego ma ten pasek, powiedział... 100tkm albo wiecej.

Mam wlasnie w ręce stary pasek z kadeta co kiedys wiele lat temu ojciec go remontowal, mowi ze wymienial go bo ma pekniecie delikatne między zębami i rzeczywiscie ma takie jakby je nożem naciął, pasek sam z siebie mimo lat i tego ze przelezal w piwnicy wygląda jak nowy ze sklepu, ale nie ma juz napisów, więc jak widac nie ma regóły, zdażają sie poprostu wadliwe paski. W załączniku wklejiem fotke tego paska, pasek obróciłem oczywiscie na drugą strone zeby bylo bardziej widzoczne, to pekniecie wygląda jakby łaczenie jakies, ale to jest pękniecie na 100%, jak sie go zaciśnie to widac sznurki.

post-44004-14352482245229_thumb.jpg

Napisano

> Witam 25.000km wstecz robilem caly rozrzad mam takie pytanko czy taki

> wyglad paska po takim przebiegu jest normalny??

ujme to tak , w garazu mam pasek z citroena zx po przebiegu 70 tys km , na nim widac jeszcze napisy na tej stronie co pokazuje twoje zdjecie ....

Ja to widze tak , pasek był oki , któras z rolek prowadzacych , albo napinajaca jest zła , albo gdzies ociera sie .

Napisano

> to jakiej firmy pasek polecacie? orginal GM ile moze kosztowac??

ja jezdze na "conti" cena 72 zł

Napisano

> to jakiej firmy pasek polecacie? orginal GM ile moze kosztowac??

z tego co wiem to dla GM robi paski GETS wink.gif

oto kilka zdjęć mojego paska po przebiego 55 tyś prosze o opinje smile.gif

1.JPG

3.JPG

4.JPG

Napisano
  • Autor

> ujme to tak , w garazu mam pasek z citroena zx po przebiegu

> 70 tys km , na nim widac jeszcze napisy na tej stronie

> co pokazuje twoje zdjecie ....

> Ja to widze tak , pasek był oki , któras z rolek prowadzacych

> , albo napinajaca jest zła , albo gdzies ociera sie .

to jaki pasek kupic tym razem co polecacie?? dowiem sie ktora rolka jest felerna jak rozbiore rozrzad.

Napisano

> to jaki pasek kupic tym razem co polecacie?? dowiem sie ktora rolka

> jest felerna jak rozbiore rozrzad.

Ja założyłem Conti (ale dopiero jakieś 2 tys. km zrobiłem na nim smile.gif).

Teoretycznie paski wymienia się co 120tys. km, ale w praktyce max 60 tys. km w x16xel wink.gif.

Napisano

> to jaki pasek kupic tym razem co polecacie?? dowiem sie ktora rolka

> jest felerna jak rozbiore rozrzad.

Ja też polecam Contitech-to wytwór Continentala i jeszcze jak mieszkałem w Polsce to po dwukrotnym zgubieniu zębów w Gates, dowiadywałem się jaki wybrać i wielu mechaników zgodnie twierdziło żebym szukał tej firmy. Rzecz działa się w poldku-raz zgubił zęby po 40tys km(na szczescie tylko laski popychaczy do wymiany-koszt 50zł). Kupiłem wtedy Gates i po 20tyś znów zgubił zęby!!! Wtedy do wymiany była tylko jedna laska popychaczy. Zawziąłem się i znalazłem Conti i powiem wam, że jak porównałem paski to stary był dużo gorszy. Jak jakaś szmata wyciągnięta. Zupełnie inna guma w porównaniu do Conti-tego to ledwo na koła włożyłem taki ciasny skubany był. Nie wiem czy te Gates które miałem to podróby były, ale więcej już nie kupie.

Napisano

> i niech tez popstryka slady ewentualnych otarc na obudowie jesli są

> oczywsice, i oblooka rolki, bo mi to bardziej wygląda na wade

> ktorejs rolki, jak by sie przytarła albo co? nie znam sie na tym

> za bardzo, jednak ja osobiscie bym wymienił ten pasek bo jest

> baaardzo podejrzany.

> aha i sprawdzc czy są napisy na pasku, przy tym przebiegu powinny

> jeszcze byc w miare ladne, a jesli ich juz nie ma, to nie ma

> nawet o czym mowic....

Tez uwazam ze sprawca takiego stanu paska bedzie ktoras z rolek lub napinacz sick.gif

Napisano

Ja doswiadczylem juz duzo z paskami i ostatnie produkty gatesa okazaly sie smieciami... na paskach tej firmy juz po przebiegu 8000km mozna znalezc bylo pekniecia miedzy zebami i to nie w jednym przypadku... pol roku temu wymienialem klientowi pompe wody i natknalem sie na pekniecie wlasnie na pasku gatesa mial przejechane na nim 10000tys km... klient nie mial kasy na zmiane na nowy wiec zostal zalozony stary... co bylo glupota z jego strony jak wiec sie okazalo jezdzi juz tak pol roku i jeszcze mu nie pekl...

Teraz osobiscie polecam paski goodyeara..

Na paskach nie powinno sie oszczedzac !

Napisano

Cześć, jestem Kretul i mam pasek Gatesa (zgromadzeni chórem: "cześć, Kretul") wink.gif

Nie ma co robić nagonki na tę firmę. Ja w jakiś weekend odkręcę obudowę rozrządu i zapuszczę oko, może wkleję jakieś foty. Mój pasek ma naśmigane z 15 tys, pochodzi z hurtowni. Ciekawe jak wygląda teraz? smile.gif

Napisano

> Cześć, jestem Kretul i mam pasek Gatesa

Czeeeeeść Kreeeetuuul.... grinser006.gif

> Nie ma co robić nagonki na tę firmę.

No jaką nagonkę... Napisałem tylko, że jakiś czas temu pojawiły się narynku chińskie podruby. Dodam, ze łatwo je wyłapano bo miały ten sam numer seryjny co oryginały. smile.gif

Pozdroofka

Napisano

> No jaką nagonkę... Napisałem tylko, że jakiś czas temu pojawiły się

> narynku chińskie podruby. Dodam, ze łatwo je wyłapano bo miały

> ten sam numer seryjny co oryginały.

Zgadza się, tak samo słyszałem. Mój pasek kupiłem dlatego że była na niego jakaś promocja na hurtowni (tak, możliwe że chcieli się pozbyć trefnej partii).

W zasadzie ten post nie jest adresowany do kolegi Lelka ale raczej do ogółu. Chodziło mi o coś innego - Adidasa też Chińczycy podrabiają, a nikt nie chodzi i nie woła potem "Adidas to syf, nie kupujcie bo się rozwala!". Afera z Gatesami była dobre kilka lat temu, więc nie wiadomo czy to nadal aktualne.

A co można zrobić? Proszę ludzi którym pękł pasek Gatesa o wklejanie na forum typu i numeru seryjnego paska - jeśli ktoś u siebie stwierdzi że ma taki sam numer to wymieni pasek i będzie spał spokojnie. Howgh wink.gif

Napisano

> Czeeeeeść Kreeeetuuul....

> No jaką nagonkę... Napisałem tylko, że jakiś czas temu pojawiły się

> narynku chińskie podruby. Dodam, ze łatwo je wyłapano bo miały

> ten sam numer seryjny co oryginały.

> Pozdroofka

Byly to paski do silnikow Daewoo. Kilka osob z kacika nubiry i lanosa padlo ich ofiarami. Polecam archiwum tych kacikow. Bylo nawet pokazane jak rozpoznac podrobki (info od dystrybutora na PL)

Napisano
  • Autor

> Byly to paski do silnikow Daewoo. Kilka osob z kacika nubiry i lanosa

> padlo ich ofiarami. Polecam archiwum tych kacikow. Bylo nawet

> pokazane jak rozpoznac podrobki (info od dystrybutora na PL)

mam do kupienia paski:

Contitech - 74,-

Goodyear - 60,-

Bosh - 64,-

ktory kupic??

Napisano

> mam do kupienia paski:

> Contitech - 74,-

> Goodyear - 60,-

> Bosh - 64,-

> ktory kupic??

Conti ok.gif

Oryginalnosc produkntow Boscha tez pozostawia ostatnio wiele do zyczenia sick.gif

Napisano
  • Autor

> Conti

> Oryginalnosc produkntow Boscha tez pozostawia ostatnio wiele do

> zyczenia

zamowilem conti za 70zl mi zrobili grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.