Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprężyny progresywne/obniżajace....

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie odnośnie marki sprężyn obniżających do Punto II 8v, o ile mm obniżające spręzyny radzicie założyc jak na polskie drogi....

jaka cena ??

Napisano

> Mam pytanie odnośnie marki sprężyn obniżających do Punto II 8v, o ile

> mm obniżające spręzyny radzicie założyc jak na polskie drogi....

> jaka cena ??

Jak masz bezyniaka to spokojnie -40mm. Bedzie jeszcze luzik.

Jak masz diesla to nie znajdziesz sprezyn z zadnej firmy.

Kumpel ma JTD w punto 2 i kazdy kaplet jaki zakladal to bylo lajtowe -70mm bo do punto jtd nie ma dedykowanych tylko robia uniwersalki.

Napisano
  • Autor

tak jak napisałem mam 1,2 8v - to jest benzyniak - przy obiniżeniu nic nie obciera, przy obciażeniu tyłu ......

Napisano

> tak jak napisałem mam 1,2 8v - to jest benzyniak - przy obiniżeniu

> nic nie obciera, przy obciażeniu tyłu ....

Moje zdanie jest takie ze jak obnizasz fure to zgadzasz sie na to ze 5 osob na poklad juz nie pakujesz.

Nie powinno sie nic dziac ale ja wole az tak go nie obciazac. Przy 5 osobach tyl bardzo siada i na wielkich dziorach cos moze od czasu do czasu przytrzec.

Ja mam -35mm i przy 4 osobach + bagaze nic nie obciaralo na trasie 200km.

Teoretycznie wiec przy 5 powinno byc ok ale wole nie sprawdzac.

Napisano

> Moje zdanie jest takie ze jak obnizasz fure to zgadzasz sie na to ze

> 5 osob na poklad juz nie pakujesz.

yikes.gifboje_sie.gif jakos ja miałem -70 i mi sie nic nie działo nawet w 5osób

Napisano

> jaka cena ??

Na polskie drogi radzę wogóle nie zmieniać. zlosnik.gif A jeślu już to nie więcej niż 35mm (nie wiem jaki jest seryjny prześwit w Punto). Choć to że mają w nazwie 35mm wclae nie znaczy że Ci się nie obniży o 50... Wszystko zależy od rodzaju i stanu amortyzatorów, wyposażenia auta i tym samym masy. Kolejna sprawa to jaki jest priorytet doboru sprężyn. Czy jeździsz w sporcie, szalejesz po serpentynach, jeździsz po mieście, czy chcesz robić furrorę na zlotach tjunerów zlosnik.gif Generalnie najpepiej wogóle nie zmieniać wysokości auta "na polskie drogi" a czasem przydało by się je podnieść zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Im mniej tym lepiej, a zależnie od tego do czego ma służyć zadecyduj jak bardzo chcesz zrezygnować z komfortu i rozsądku zlosnik.gif Pamiętaj też że wraz ze sprężynami warto zmienić amortyzatory na dostosowane do ich krótszego skoku i charakterystyki. Inaczej może się okazać że będziesz miał glebę-beton, ale na dziurach auto będzie skakało jak piłka, co na ostrym zakręcie może się skończyć nieprzyjemnie oslabiony.gif

Napisano
etaaaaaaaaaaammm pierdoły opowiadasz zlosnik.gif
Napisano

Dlugosc sprezyny nie spowoduje ze auto bedzie twardsze , twardosc robia amorki , sprezyna conajwyzej mu pomaga. A do punta 2 to pasuje eibach -30mm cena okolo 600zl komplet .

Napisano

> etaaaaaaaaaaammm pierdoły opowiadasz

Zgadzam sie!!!!!!!

Napisano

> Nie powinno sie nic dziac ale ja wole az tak go nie obciazac. Przy 5

> osobach tyl bardzo siada i na wielkich dziorach cos moze od

> czasu do czasu przytrzec.

> Ja mam -35mm i przy 4 osobach + bagaze nic nie obciaralo na trasie

> 200km.

> Teoretycznie wiec przy 5 powinno byc ok ale wole nie sprawdzac.

IMO bzdura

w seju mam Weitecka 40/30 i przy max obciazeniu (np. 4 osoby + bagaz) na seryjnym zawiasie siadal nizej niz teraz na progresach wink.gif przynajmniej w moim samochodzie tak to wyglada waytogo.gif

a co do obnizenia w granicy 35mm to nie ma co dramatyzowac, poprostu trzeba miec oczy szeroko otwarte i pogodzic sie ze nie wjedzie sie na niektore krawezniki na ktore wjezdzalo sie na seii smirk.gif

ja z czystym sumieniem polecam Weitecka ok.gif

pozdr.

Napisano

> Dlugosc sprezyny nie spowoduje ze auto bedzie twardsze to tylko czesc racji, aczkolwiek istnieje pewnien zwiazek (przynajmniej wsrod wyrobow jednego producenta) pomiedzy obnizeniem a twardoscia ,

>twardosc robia amorki twierdzisz tak z doswiadczenia hmm.gif bo ja mam zalozone progresy do seryjnych amorow i powiem ci ze jest duza roznica w twarddsci w poronaniu do serii , sprezyna conajwyzej mu pomaga. A do punta 2 to

> pasuje eibach -30mm cena okolo 600zl komplet . IMO Eibach jest zbyt miekka sprezyna, przez niektorych nazywany nawet seria tyle ze progresywna zlosnik.gif

pozdr.

Napisano

> jaka cena ??

siemka ja sie nie raz chwaliłem już ale w Tipku 2.0 mam założoną zawieszke ..sprężynki WEITEC /tył progresywny/ i amorki ALKO z lini którą sprzedaje pod swoją nazwą WEITEC (czyli mam komplet ale taniej)

wszystko jest -40 ,zawieszke wybierałem chyba przez trzy miesiące i ta była najleprzym rozwiązaniem, zresztą podałem do firmy które "odwiedzałem" mailami swoje wymagania, czyli obniżony zawias ,ale chce jeździć autem na codzień, i zależy mi na bezpieczym pokonywaniu zakrętów z wyższą prędkością niż dotychczas zakrecony.gif

zawias zaproponowano mi po udostępnieniu danych mojego autka, jeżdze na tym komplecie już ze dwa miechy albo dłużej i jestem naprawde zadowolony, frajda z jazdy a przedewszystkim mam pewność ,że jak zaszaleje z wyprzedzaniem i pojawi sięzakręt to auto jedzie jak po szynach claps.gif

a co do ceny to kosztowało mnie to 1400 zł i przyjechało kurierem ,wymieniałem sam z qmplem (pozdro Ciemny)

amorki oczywiście gazowe ,żółte , springi żarówiaste zielone, ino aluski by siem przydały smile.gif

a co do jazdy z obciążeniem, progresywne, czyli majązmienną siłę ugięcia... no to te 5 osób nie spowoduje,że odrazu przypieprzysz podłogą ale na litość cośkosztem czegoś!

pozdro

Napisano

leszcz-u mam regulowana twardosc amorkow i na mietkim ustawieniu buja jak na seryjnych , na twardym dopiero jest fajnie . Sama sprezyna pomaga tylko stabilizowac auto ale dopiero zastosowanie twardszych amortyzatorow daje efekty. Sprezyna mozna conajwyzej obnizyc auto i tyle . Popularne jest stosowanie twardych amorkow z seryjnymi sprezynami ale sprezyny progresywne z amorkami seryjnymi to tylko stylizacja i moze 1% poprawy trakcji grinser006.gif

Napisano

> leszcz-u mam regulowana twardosc amorkow i na mietkim ustawieniu buja

> jak na seryjnych , na twardym dopiero jest fajnie . Sama

> sprezyna pomaga tylko stabilizowac auto ale dopiero zastosowanie

> twardszych amortyzatorow daje efekty. Sprezyna mozna conajwyzej

> obnizyc auto i tyle . Popularne jest stosowanie twardych amorkow

> z seryjnymi sprezynami ale sprezyny progresywne z amorkami

> seryjnymi to tylko stylizacja i moze 1% poprawy trakcji

wiem jak wyglada teoria zlosnik.gif najlepsiejszym rozwiazaniem jest twardy amor i miekka sprezyna, ale z autopsji wiem ze zmieniajac same springi a zostawiajac serie amory jest twardziej smirk.gif

obecnie czekam na B4 (szkoda ze nie B6 oslabiony.gif) i mam nadzieje ze poczuje roznice odnosnie twardosci (w serii na Delphi sick.gif) jeszcze tylko 175/50 14" i mozna drive.gif

a co do trakcji to niebo a ziemia, chociaz to zalezy jaki kto mial zawias w serii bo w seju roznica in plus po zmianie chocby samych sprezyn jest ogromna 270751858-jezyk.gif

pozdr. waytogo.gif

Napisano

Wiekszej glupoty nie slyszalem. Mam stilo i zalozylem platimexy -35mm. Auto siadlo 4cm ale prowadzenie to niebo a ziemia. Teraz moge jechac 170 z pasa na pas i auto sie nie buja.Duzo szybciej moge pokonywac kazdy zakret. Przy mocnym hamowaniu auto przestalo nurkowac. Ogolnie jest barrrdzo na +

Wiec nie gadaj ze poprawa trakcji to 1%

Napisano

> Wiekszej glupoty nie slyszalem. Mam stilo i zalozylem platimexy

> -35mm. Auto siadlo 4cm ale prowadzenie to niebo a ziemia. Teraz

> moge jechac 170 z pasa na pas i auto sie nie buja.Duzo szybciej

> moge pokonywac kazdy zakret. Przy mocnym hamowaniu auto

> przestalo nurkowac. Ogolnie jest barrrdzo na +

> Wiec nie gadaj ze poprawa trakcji to 1%

Heh tez mialem niebo ziemia po zmianie chocby opon na szersze , ale po zalozeniu amorkow z regulacja twardosc bardzo latwo sie sprawdza i nie wierze zeby same sprezyny cokolwiek daly . I nie gadaj glupot ze skaczesz sobie po koleinach przy 170 i nic cie nie rusza , na autostradzie czy innej rownej drodze przy takiej predkosci sprezynki dadza swoje bo wtedy dziala spore sily , ale przy ostrych zakretach nie masz szans zeby szybko wyjsc z niego , moze lepiej poczytaj o zawieszeniach zanim bedziesz pisal glupoty i ktos bedzie miec przez ciebie wypadek zmieniajac pas przy 200km/h zeby byc lepszym od ciebie . Ja widzialem co sie dzialo z mercedesem przy 130km/h bo facetowi wlazlem na ambicje moim 60konnym puntem i wolalem odpuscic niz miec go na sumieniu . Bastek jak cos to pisz na PW , zreszta pisalem ci juz co i jak . Lepiej dozbierac kasy i zrobic full amorek+sprezyna .

Napisano

> Heh tez mialem niebo ziemia po zmianie chocby opon na szersze , ale

> po zalozeniu amorkow z regulacja twardosc bardzo latwo sie

> sprawdza i nie wierze zeby same sprezyny cokolwiek daly . I nie

> gadaj glupot ze skaczesz sobie po koleinach przy 170 i nic cie

> nie rusza , na autostradzie czy innej rownej drodze przy takiej

> predkosci sprezynki dadza swoje bo wtedy dziala spore sily , ale

> przy ostrych zakretach nie masz szans zeby szybko wyjsc z niego

> , moze lepiej poczytaj o zawieszeniach zanim bedziesz pisal

> glupoty i ktos bedzie miec przez ciebie wypadek zmieniajac pas

> przy 200km/h zeby byc lepszym od ciebie . Ja widzialem co sie

> dzialo z mercedesem przy 130km/h bo facetowi wlazlem na ambicje

> moim 60konnym puntem i wolalem odpuscic niz miec go na sumieniu

> . Bastek jak cos to pisz na PW , zreszta pisalem ci juz co i jak

> . Lepiej dozbierac kasy i zrobic full amorek+sprezyna .

Skoro wiesz lepiej...

Napisano

> Heh tez mialem niebo ziemia po zmianie chocby opon na szersze , ale

> po zalozeniu amorkow z regulacja twardosc bardzo latwo sie

> sprawdza i nie wierze zeby same sprezyny cokolwiek daly . I nie

> gadaj glupot ze skaczesz sobie po koleinach przy 170 i nic cie

> nie rusza , na autostradzie czy innej rownej drodze przy takiej

> predkosci sprezynki dadza swoje bo wtedy dziala spore sily , ale

> przy ostrych zakretach nie masz szans zeby szybko wyjsc z niego

> , moze lepiej poczytaj o zawieszeniach zanim bedziesz pisal

> glupoty i ktos bedzie miec przez ciebie wypadek zmieniajac pas

> przy 200km/h zeby byc lepszym od ciebie . Ja widzialem co sie

> dzialo z mercedesem przy 130km/h bo facetowi wlazlem na ambicje

> moim 60konnym puntem i wolalem odpuscic niz miec go na sumieniu

> . Bastek jak cos to pisz na PW , zreszta pisalem ci juz co i jak

> . Lepiej dozbierac kasy i zrobic full amorek+sprezyna .

z twojej wypowiedzi wnioskuje ze nie jezdziles na serii amorach i progresach tylko na "zestawie" wink.gif

otoz my jezdzimy na seryjnych amorach i progresach i chyba troche wiecej wiemy na ten temat niz tobie sie wydaje zlosnik.gif na pewno lepszym rozwiazaniem sa sportowe amory niz seryjne ale i same progresy daja duuuzo ok.gif

pozdr.

Napisano

> z twojej wypowiedzi wnioskuje ze nie jezdziles na serii amorach i

> progresach tylko na "zestawie"

> otoz my jezdzimy na seryjnych amorach i progresach i chyba troche

> wiecej wiemy na ten temat niz tobie sie wydaje na pewno lepszym

> rozwiazaniem sa sportowe amory niz seryjne ale i same progresy

> daja duuuzo

> pozdr.

Chyba zrozumiale pisalem , ze mam regulacje i moge jezdzic tak jakbym mial seryjne z sprezynami progresywnymi . Choc moge byc nie obiektywny bo zakosztowawszy twardosci , wchodze w zakrety 2x szybciej i dajac mietko zapominam o tym ale to nie zmienia faktu ze same sprezynki nie dadza tyle co zestaw . Jak sie raz zasmakuje trakcji to potem sie juz nie chce jezdzic inaczej wink.gif

Napisano

> Chyba zrozumiale pisalem , ze mam regulacje i moge jezdzic tak jakbym

> mial seryjne z sprezynami progresywnymi . Choc moge byc nie

> obiektywny bo zakosztowawszy twardosci , wchodze w zakrety 2x

> szybciej i dajac mietko zapominam o tym ale to nie zmienia faktu

> ze same sprezynki nie dadza tyle co zestaw . Jak sie raz

> zasmakuje trakcji to potem sie juz nie chce jezdzic inaczej

Oczywiscie sie zgodze ze zestaw jest nieporownywalni lepszy ale jak ja zalozylem springi do serii to naprawde teraz moge jezdzic duzo duzo szybciej w zakretach.

Napisano

> Oczywiscie sie zgodze ze zestaw jest nieporownywalni lepszy ale jak

> ja zalozylem springi do serii to naprawde teraz moge jezdzic

> duzo duzo szybciej w zakretach.

Pewnie tak jest , sam odczuwalem poprawe w zakretach przy zmianie opon z 165 na 195mm , ale przy sprezynkach to raczej powinno sie nastawiac na efekt wizualny obnizenia niz na ostra jazde , bo taka moze sie zle skonczyc . Znajomy wlozyl bilsteiny b4 do seryjnych sprezyn w pezocie 206 i mowi ze lepiej sie jezdzi niz megane coupe z amorkami kyb + eibach -30mm , tak wiec amorek to podstawa , potem mozna myslec o sprezynkach grinser006.gif

Napisano

> Nie powinno sie nic dziac ale ja wole az tak go nie obciazac. Przy 5

> osobach tyl bardzo siada i na wielkich dziorach cos moze od

> czasu do czasu przytrzec.

> Ja mam -35mm i przy 4 osobach + bagaze nic nie obciaralo na trasie

> 200km.

> Teoretycznie wiec przy 5 powinno byc ok ale wole nie sprawdzac.

przecież springi są progresywne. U mnie po wsadzeniu eibachów tył po max zapakowaniu mniej siada niż na seryjnych springach niewiem.gif

Napisano

kolega DeviLL ma bardzo dużo teori popartych włąsnym doświdczeniem, czyli wyczytaniem w internecie które średnio się mają do rzeczywistości ale nic na to nie można poradzić zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

0.99% smirk.gif

Napisano

> kolega DeviLL ma bardzo dużo teori popartych włąsnym doświdczeniem,

> czyli wyczytaniem w internecie które średnio się mają do

> rzeczywistości ale nic na to nie można poradzić

Kolega KJO od poczatku mego pisania sie doczepia , pewnie jak typowy warszawiak nielubi Krakusow , no ale coz . Ja mam poparte doswiadczeniami bo jezdze na sportowym zawieszeniu. Heh progresywne sprezyny daja taki sam skok jak seryjne odejmij sobie te 30-50mm i pomysl jak dziala progresja i wyjdzie ci ze auto siada tak samo , to mozna zniwelowac twardymi amorkami . A moze cie denerwuje bo zalecam tylko dobre(drogie) sposoby ? Jak chcesz tuningowac to musisz miec kase , nie ma nic za darmo biglaugh.gif

Napisano

> Kolega KJO od poczatku mego pisania sie doczepia , pewnie jak typowy

> warszawiak nielubi Krakusow

tak oczywiście właśnie dlatego

, no ale coz . Ja mam poparte

> doswiadczeniami bo jezdze na sportowym zawieszeniu. Heh

> progresywne sprezyny daja taki sam skok jak seryjne odejmij

> sobie te 30-50mm i pomysl jak dziala progresja i wyjdzie ci ze

> auto siada tak samo , to mozna zniwelowac twardymi amorkami . A

> moze cie denerwuje bo zalecam tylko dobre(drogie) sposoby ? Jak

> chcesz tuningowac to musisz miec kase , nie ma nic za darmo

doświadczenie tygodniowej jazdy ? Bo się dopiero co chwaliłeś że właśnie zamówiłeś te zawiasy gdzieśtam w holandii. I tak doczepiam się bo nieustanie piszesz głupoty. Na dodatek pisałeś że mają być z jakimśtam obniżeniem, potem się okazało że takiego obniżenia nie ma na www producenta i tak dalej...

EDIT właśnie doczytałem że masz magnetyzera wsadzonego więc nie mam już więcej pytań hehe.gif

Napisano

> tak oczywiście właśnie dlatego

> , no ale coz . Ja mam poparte

> doświadczenie tygodniowej jazdy ? Bo się dopiero co chwaliłeś że

> właśnie zamówiłeś te zawiasy gdzieśtam w holandii. I tak

> doczepiam się bo nieustanie piszesz głupoty. Na dodatek pisałeś

> że mają być z jakimśtam obniżeniem, potem się okazało że takiego

> obniżenia nie ma na www producenta i tak dalej...

> EDIT właśnie doczytałem że masz magnetyzera wsadzonego więc nie mam

> już więcej pytań

Hehe twoje slowa pelne sa zazdrosci , zawias mam juz miesiac , zanim go dostalem rozmawialem z wieloma osobami ktore posiadaja rozne zawieszenia , i sadze ze mam wieksze doswiadczenie przejechawszy jakies 2000km(jezdze ostro acz bezpiecznie , zawias testowany tez na kretych malo uczeszczanych drogach i w gorach) niz osoby co zawiasu nie maja . Ciesze sie ze jestes na tyle samotna osoba ze sprawdzales wszystkie me posty , nie ma to jak tracic czas biglaugh.gif Magnetyzer mam , ostatnio w aso fiata sprawdzalem spalinki itp i byla poprawa nawet mechanik mowil ze sam to stosuje i wielu klientow nie narzeka , tak wiec nie wiem czemu to ma byc takie smieszne grinser006.gif Nie wiem o co ci wogole chodzi , to ze jestem tu od lutego a ty 3x dluzej nie znaczy ze mam mniejsza wiedze . Jak ktos chetny zapraszam do Krakowa pokaze czym rozni sie jazda mietka i twarda zlosnik.gif

Napisano

> Hehe twoje slowa pelne sa zazdrosci , zawias mam juz miesiac , zanim

> go dostalem rozmawialem z wieloma osobami ktore posiadaja rozne

> zawieszenia , i sadze ze mam wieksze doswiadczenie przejechawszy

> jakies 2000km(jezdze ostro acz bezpiecznie , zawias testowany

> tez na kretych malo uczeszczanych drogach i w gorach) niz osoby

> co zawiasu nie maja . Ciesze sie ze jestes na tyle samotna osoba

> ze sprawdzales wszystkie me posty , nie ma to jak tracic czas

> Magnetyzer mam , ostatnio w aso fiata sprawdzalem spalinki itp i

> byla poprawa nawet mechanik mowil ze sam to stosuje i wielu

> klientow nie narzeka , tak wiec nie wiem czemu to ma byc takie

> smieszne Nie wiem o co ci wogole chodzi , to ze jestem tu od

> lutego a ty 3x dluzej nie znaczy ze mam mniejsza wiedze . Jak

> ktos chetny zapraszam do Krakowa pokaze czym rozni sie jazda

> mietka i twarda

ty masz jakieś kompleksy na punkcie

a) bycia z krakowa

b) pieniędzy

c) samotności że się tak dopytujesz ?

w przeciwieństwie do ciebie miałem okazjie jeździc na różnych typach zawieszenia, od gwintu, poprzez twarde amorki + progresy, twarde amorki + seria, czy progresy + seria amorki wiec jestem w stanie coś na ten temat napisać.

odnośnie magnetyziera już nie pisz więcej bo się tylko kompromitujesz dziecko waytogo.gif

Napisano

> jaka cena ??

Do P2 zdecydowanie -35mm. Jeśli chcesz zachować resztki komforu to polecam eibachy (możesz pogadać z sebą od nas z IKP, ma własnie takie) Jeśli ma być taczka to omp albo h&r'y ok.gif

Napisano

bajasz wasc biglaugh.gif

Napisano

> bajasz wasc

nie możliwe zlosnik.gif

Napisano

> Dlugosc sprezyny nie spowoduje ze auto bedzie twardsze , twardosc

> robia amorki

a swistak... biglaugh.gif

Napisano

> Kolega KJO od poczatku mego pisania sie doczepia , pewnie jak typowy

> warszawiak nielubi Krakusow , no ale coz . Ja mam poparte

> doswiadczeniami bo jezdze na sportowym zawieszeniu. Heh

jak mój puntek jeździł na sportowym zawieszeniu to Twojego nawet w planach produkcyjnych nie było biglaugh.gif

> progresywne sprezyny daja taki sam skok jak seryjne odejmij

> sobie te 30-50mm i pomysl jak dziala progresja i wyjdzie ci ze

> auto siada tak samo , to mozna zniwelowac twardymi amorkami . A

> moze cie denerwuje bo zalecam tylko dobre(drogie) sposoby ? Jak

> chcesz tuningowac to musisz miec kase , nie ma nic za darmo

bajki opowiadasz hahaha.gif

amorki są ważne ale nie aż tak jak myślisz, dla zachowania w zakrętach (zakładająć że nie ma na nich dziur) ważniejsze sa sprężyny....

Napisano

> Do P2 zdecydowanie -35mm. Jeśli chcesz zachować resztki komforu to

> polecam eibachy (możesz pogadać z sebą od nas z IKP, ma własnie

> takie) Jeśli ma być taczka to omp albo h&r'y

albo sparco devil.gifzlosnik.gif

Napisano

> nie możliwe

nie, mozliwe czy niemozliwe ? rotfl.gifnono.gif

Napisano

> nie, mozliwe czy niemozliwe ?

przeczytam jeszcze raz i ci zaraz powiem zlosnik.gif

EDIT: bramka numer dwa zlosnik.gif

Napisano

> przeczytam jeszcze raz i ci zaraz powiem

> EDIT: bramka numer dwa

brawo!!! wygrales klimatyzator samochodowy firmy MPM Produkt z Milanowka hahaha.gif

Napisano

> brawo!!! wygrales klimatyzator samochodowy firmy MPM Produkt z

> Milanowka

łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

dzięki biglaugh.gifbrawo.gifyay.gifhehe.gif

Napisano

> łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

> dzięki

teraz polska biglaugh.gif

Napisano

> teraz polska

wiedziałem że na pozostałe 2/3 WTC zawsze można liczyć zlosnik.gif

Napisano

Heh z kazdego tematu kjo i spolka robi syf , idzcie sie klocic i samozadowalac swoja wyzszoscia na priv i wmawiajcie sobie dalej ze sama sprezyna jest super biglaugh.gif Zawsze sie zdarzy taki kjo na forum , ktory bedzie sie nasmiewal z ludzi , ja dlatego odpowiadam zeby cie jeszcze bardziej nakrecic , zebys czul sie spelniony skoro nikt inny ci nie zaspokaja i twej pychy . A mnie to bawi biglaugh.gif Dawno sie tak nie ubawilem jak w tym watku forum zlosnik.gif Licze na jakas ostrzejsza ripostke hehe

Napisano

> wiedziałem że na pozostałe 2/3 WTC zawsze można liczyć

KJO spojrz wyzej... pierwszy raz jest na ciebie hahaha.gif

Napisano

> Heh z kazdego tematu kjo i spolka robi syf , idzcie sie klocic i

> samozadowalac swoja wyzszoscia na priv i wmawiajcie sobie dalej

> ze sama sprezyna jest super Zawsze sie zdarzy taki kjo na

> forum , ktory bedzie sie nasmiewal z ludzi , ja dlatego

> odpowiadam zeby cie jeszcze bardziej nakrecic , zebys czul sie

> spelniony skoro nikt inny ci nie zaspokaja i twej pychy . A mnie

> to bawi Dawno sie tak nie ubawilem jak w tym watku forum

> Licze na jakas ostrzejsza ripostke hehe

a po co ? Bo związku z obniżaniem zawieszenia w P2 nie widze w tym poście

Napisano

> KJO spojrz wyzej... pierwszy raz jest na ciebie

noszz kurcze, może miły kolega ma was w liście zablokowanej, albo sie boi ? cholera wie ?

Napisano

> noszz kurcze, może miły kolega ma was w liście zablokowanej, albo sie

> boi ? cholera wie ?

ja go pierwszy raz na oczy widzę biglaugh.gif

a Ty mu podpadłes widocznie hahaha.gif

Napisano

> ja go pierwszy raz na oczy widzę

> a Ty mu podpadłes widocznie

sprawdzone źródła podają że donosy na mnie nawet pisał grinser006.gif

Napisano

> sprawdzone źródła podają że donosy na mnie nawet pisał

To masz zle zrodla biglaugh.gif Ja pamietam twoj nick tylko bo w wielu tematach robisz to samo co tu , czyli OT , gdzie jest jakis moderator ? Chce sie poskarzyc uzbroj_zlo.gifofftopic.gif

Napisano

> To masz zle zrodla Ja pamietam twoj nick tylko bo w wielu tematach

> robisz to samo co tu , czyli OT , gdzie jest jakis moderator ?

> Chce sie poskarzyc

Nie lubimy skarzypyt zlosnik.gif

A tak serio to dajcie sobie spokoj i juz... devil.gif

Napisano

wypłakac znaczy ?

poprosty tylko ty zawsze tak reagowałes jak ktoś podważał twoje naginane teorie

EOT 30.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.