Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowy wita i pyta

Featured Replies

Napisano

witam

od kilku dni jestem posiadaczem 406 2.0 HDI z 2001r. w kolorze samarkand blue smile.gif auto sprowadzone z Francji po lekkiej stluczce (poduchy przednie wystrzelily) ale fachowo naprawione. po przesiadce z matiza (bardzo sobie go chwale ok.gif) to czuje sie jak w salonie 893goodvibes.gif

a teraz pytanie: po naprawie samochod przeszedl kasowanie bledow i bylo wszystko ok. wczoraj w podrozy podczas wyprzedzania (predkosc ok. 120-130) uslyszalem jakis sygnal ostrzegawczy i zapalil sie check engine no.gif na wyswietlaczu pojawia sie po odpaleniu komunikat (ger.) anomalie ausgasreinigung (po ang. chyba anomale antipollution) i oczywiscie swieci sie ciagle check buu.gif swoja droga, kojarze ze przed kasowaniem bledow tez cos podobnego bylo. domyslam sie ze chodzi tu o czystosc spalin czy cos podobnego. czy to jest grozne (mozna z tym jezdzic czy sie powstrzymac)? co to moze byc i ile moze kosztowac? da sie to wlasnymi silami naprawic? nie chce do ASO, bo za ich stawki mozna conajmniej 2-3 takie usterki u innych majstrow naprawic. z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam

Napisano

> witam

No hej smile.gif

> od kilku dni jestem posiadaczem 406 2.0 HDI z 2001r.

Kolejny HDI na kąciku ok.gif

> przesiadce z matiza (bardzo sobie go chwale ) to czuje sie jak

Hehe... ja też się przesiadłem na francuza z Mietka... fajne autko nie ma co serduszka.gif

> na wyswietlaczu pojawia sie po

> odpaleniu komunikat (ger.) anomalie ausgasreinigung (po ang.

> chyba anomale antipollution)

Silniki mamy te same i chyba też te same wyświetlacze zatem polecam ściągnięcie instrukcji od Xsary i poczytanie rozdziału o wyświetlaczu (ustawianie języka, znaczenie błędów)

http://www.klub.citroen.triger.com.pl/modules/PDdownloads/visit.php?cid=2&lid=5

> nie chce do ASO, bo za ich stawki

> mozna conajmniej 2-3 takie usterki u innych majstrow naprawic

Pamiętaj że to jest HDI, czyli dość nowoczesna jednostka. Ja bym się bał oddawać do niepewnych warsztatów. Błąd mechanika może Cię drogo kosztować. Wystarczy że, np. odłączą kabelek od wtrysku przy działającym silniku mlot.gif

Pozdro / Gites

Napisano

> powstrzymac)? co to moze byc i ile moze kosztowac? da sie to

> wlasnymi silami naprawic? nie chce do ASO, bo za ich stawki

> mozna conajmniej 2-3 takie usterki u innych majstrow naprawic. z

> gory dziekuje za pomoc

podjedź gdzieś do warsztatu, który specjalizuje się w dieslach albo francuzach i niech podepną pod komputer i wyjdzie co mu jest

Napisano

> po lekkiej stluczce (poduchy przednie wystrzelily)

Z całym szacunkiem, ale przy lekkiej stłuczce nie strzelają obie przednie poduszki.

> ale fachowo naprawione

Jeśli tak, to OK ok.gif

Napisano
  • Autor

> Z całym szacunkiem, ale przy lekkiej stłuczce nie strzelają obie

> przednie poduszki.

no coz, widuje rozne auta po stluczkach (z przodu ciezko rozpoznac marke no.gif ) wiec stwierdzam, ze moje auto bylo po lekkiej stluczce ok.gif

Napisano

> Z całym szacunkiem, ale przy lekkiej stłuczce nie strzelają obie

> przednie poduszki.

Sporo aut ma funkcję sprawdzania czy ktoś jedzie na fotelu - czujniki zapięcia pasów bezpieczeństwa - stąd sporo aut zmasakrowanych a poduchy całe, bo ludek jechał bez zapiętych pasów

Napisano
  • Autor

witam ponownie

dzisiaj rano postanowilem sie udac z autem do diagnosty, odpalam i co widze? - check sie nie swieci i komunikatu tez nie ma. mimo tego pojechalem do elektryka zapytac co i jak. odpowiedzial, ze juz mial troche takich aut co sie wizyty u doktora wystraszyly i nagle ozdrowialy. podobno bywa tak, ze chwilowa nieprawidlowosc kasuje sie po jakims czasie i jest ok. kazal przyjechac jak sie kontrolka znow zapali (mam nadzieje ze sie jednak nie zapali 270751858-jezyk.gif)

Napisano

> witam ponownie

> dzisiaj rano postanowilem sie udac z autem do diagnosty, odpalam i co

> widze? - check sie nie swieci i komunikatu tez nie ma. mimo tego

> pojechalem do elektryka zapytac co i jak. odpowiedzial, ze juz

> mial troche takich aut co sie wizyty u doktora wystraszyly i

> nagle ozdrowialy. podobno bywa tak, ze chwilowa nieprawidlowosc

> kasuje sie po jakims czasie i jest ok. kazal przyjechac jak sie

> kontrolka znow zapali (mam nadzieje ze sie jednak nie zapali )

Powitać wink.gif takim samym śmigam ok.gif co do błędów w kompiutrze to trafiłeś raczej na kowala, błędy pozostają w pamięci komputera więc po podłączeniu kompa powinien je odczytać. Co do samego autka bardzo go chwale, choć przez 7m-cy jego użytkowania mam więcej z nim problemów (elektronika) niż przez całe 3letnie użytkowania Passata B4 w 1,9TDI. Narazie sie nie zniechęcam, ale każda cierpliwość się kiedyś kończy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.