Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra 96 r - jaki silnik 1.4 beznzyna czy 1.7 TD - pomozcie

Featured Replies

Napisano

witam ! mialem astre z 93r z silnikiem 1.4 beznyna LPG. z powodu dzowna musze szybko cos kupic i na razie bedzie to z trzy lata mlodsza rozniez astra. zastanawiam sie nad silnikeim TD. W porownaniu z 1.4 jest on zwawszy, lepiej pracujacy?? nie ukrywam, ze chodzi o jak najmnijesze koszty eksploatacji i spalanie. Acha no i ktory z tych silnikow TD jest najlepszy bo chyba sa dwie wersje. Czy moze ten Isuzu? No i jakie ewentualnie ma osiagi.

Napisano

jestem posiadaczem astry 1.7TD (isuzu), wczesniej miałem kadetta 1.3 bez LPG a jeszcze wcześniej volvo 440 1.7 LPG i na podstawie tych aut moja podpowiedź czy odpowiedź na twój problem to 1.7TD

Eksploatacja auta jest bardzo tania (mam na myśli spalanie, nie wiem czy LPG wychodzi taniej).

Osiągi, jak to diesel z miejsca nie idzie za mocno, ale jak turbina zacznie pompować (pow. 2,5 tyś obr.) to auto dostaje speeda i nie odstaje od wielu benzyniaków o podobnych pojemnościach.

To jest mój pierwszy diesel i teraz już nigdy nie kupię benzyny, no chyba, że ceny benzyny będą 2 x niższe niż ropy, ale to raczej nie nastąpi.

Napisano

mająć i benzyniaka i diesla moge powiedzieć, ze benz + gaz wychodzi taniej

w moich warunkach dieselek pali średnio 6,5-7

a gaz około 8 max 9

Napisano

jak porównujesz 1.4 do diesla to bierz diesla isuzu - bo różnica w mocy i przyjemności z jazdy jest ogromna.

Ale jeśli jeździsz w większości po mieście i chcesz gaz to lepiej kup 1.6 - bo jest dynamiczniejszy jak na miasto

ogólnie jazda na gazie wychodzi taniej niż dieslem ale za to ile problemów przy tym się robi zazwyczaj :/

Napisano

> jak porównujesz 1.4 do diesla to bierz diesla isuzu - bo różnica w

> mocy i przyjemności z jazdy jest ogromna.

z tego co wiem to 1.4Si ma 82KM,i jest lzejszy od diesla, wiec ja niewidze ogromnej różnicy w mocy.

Napisano

wezcie tez pod uwage ze ten diesel dobrze znosi wszelkie alternatywne paliwa wink.gif i wtedy eksploatacja wychodzi taniej niz benz+lpg hehe.gif, wystarczy pomyslec, pokombinowac i mozna jezdzic szybko i za grosze 893goodvibes.gif

Napisano

> z tego co wiem to 1.4Si ma 82KM,i jest lzejszy od diesla, wiec ja

> niewidze ogromnej różnicy w mocy.

ja widzę zeby.GIF w momencie obrotowym zeby.GIF isuzu radzi sobie spokojnie z 1,6 16V które ma 100KM zeby.GIF

ale fakt faktem myślałem tu o zwykłym 1.4 60KM co do 1.4 to szukałbym z silnikiem C14SE o którym właśnie piszesz. Przyjemna 8zaworówka. na miasto idealna.

Napisano

> wezcie tez pod uwage ze ten diesel dobrze znosi wszelkie alternatywne

> paliwa i wtedy eksploatacja wychodzi taniej niz benz+lpg ,

> wystarczy pomyslec, pokombinowac i mozna jezdzic szybko i za

> grosze

dotyczy tylko isuzu. pompy z dtl nie bardzo radzą sobie z rzepakiem.

Napisano

> z tego co wiem to 1.4Si ma 82KM,i jest lzejszy od diesla, wiec ja

> niewidze ogromnej różnicy w mocy.

A gdzie tu mowa o Si ??? tongue.gif Jak wiadomo 1.4Si w chwili obecnej ciężko trafić - szczególnie na szybko... Autor wątku widać chce porównania do 1.4 8v 60km...

Osobiście odpuściłbym sobie 1.4 60km i wybrał 1.6 8v...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.