Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo Abarth 2.4 20V 170KM

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Chlopaki szukam sobie nowego wozidla i zainteresowalo mnie tytulowe stilo w wersji Abarth.

Warto sie interesowac tym autkiem ? ...czy silnik 2.4 potrafi sprawic jakies niespodzianki ? ...ponadto dosc ciekawym rozwiazaniem wydala mi sie automatyczna skrzynia Selespeed, czy nie wystepuja z nia jakies problemy natury technicznej ?

za wszelkie uwagi dotyczace tego modelu bede niezmiernie wdzeczny smile.gif

Napisano

Wal na priv_a do some0NA ok.gif

Napisano
  • Autor

sorki, ale jakos nie moglem sie doszukac tych topicow sick.gif

poczytalem no i chyba troszke mi zapal przeszedl frown.gif ...szczegolnie w temacie skrzyni ...cos mi sie zdaje ze bedzie Civic Type-R

co innego gdyby byl jakis zaufany serwis znajacy sie na tych autkach w okolicach katowic, bo naprawde autko moze sie podobac ...ale jak ma wiecej byc z nim problemow niz frajdy to chyba jednak dam sobie sienka frown.gif

Napisano

> Wal na priv_a do some0NA

no i dlaczego się nabijasz biglaugh.gif

Napisano

> szysko było

> Stilo Abarth - błąd skrzyni biegów na wyświetlaczu

> abarcina przygod ciag dalszy

> stilo abarth-czy warto?

> itp.

dobrze, że przytoczyłeś tylko i wyłącznie te negatywne opinie no.gif

odpowiadając "treściwie" na pytanie kolegi _vip_ - warto

Napisano

> no i dlaczego się nabijasz

Kto sie nabija icon_eek.gif

Przecierz mial babartha i jego boje z nim to juz klasyka AK ok.gif

Wybaczam Ci niewiedze w tym temacie ,krotka bytnoscia na tym lez padole hehe.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> dobrze, że przytoczyłeś tylko i wyłącznie te negatywne opinie

> odpowiadając "treściwie" na pytanie kolegi _vip_ - warto

temat o problemach ze skrzynia po prostu mnie zniechecil calkowicie frown.gif ...kazdy samochod ma wady i kazdy predzej czy pozniej wyladuje w serwisie z mniej lub bardziej problematycznym uszkodzeniem.problem natomiast zaczyna sie w przypadku gdy nikt nie chce tego serwisowac...i to mnie martwi w temacie tego automata

do wydania mam 40-45k pln...to kupa kasiory i nie chcialbym sie wpakowac na mine frown.gif

Napisano

Za taka kase kup sobie jakiegos JTD i bedziesz na pewno bardziej zadowolony ok.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> Za taka kase kup sobie jakiegos JTD i bedziesz na pewno bardziej

> zadowolony

przy moich rocznych przebiegach kolo 5k km chyba niebardzo sie oplaca ladowac w diesla smile.gif

Napisano

> przy moich rocznych przebiegach kolo 5k km chyba niebardzo sie oplaca

> ladowac w diesla

Powiem szczerze masz absolutnie racje ok.gif

1,2 1,4 1,6 1,8 w benzynce wybor nalezy do Ciebie 20.GIF

Napisano

> przy moich rocznych przebiegach kolo 5k km chyba niebardzo sie oplaca

> ladowac w diesla

a może zacznijmy od tego: do czego ma Ci służyć to auto ? przy takich przebiegach to na myśl przychodzi mi jeżdżenie po bułki do sklepu - ale w takim przypadku polecam rower zeby.GIF albo "z buta"

Ja kupiłem MultiJeta ze względu właśnie na silnik wink.gif dynamiczny, podatny na wirusy a w miarę ekonomiczny.

Napisano
  • Autor

> a może zacznijmy od tego: do czego ma Ci służyć to auto ? przy takich

> przebiegach to na myśl przychodzi mi jeżdżenie po bułki do

> sklepu - ale w takim przypadku polecam rower albo "z buta"

> Ja kupiłem MultiJeta ze względu właśnie na silnik dynamiczny,

> podatny na wirusy a w miarę ekonomiczny.

autko ma sluzyc do dawania frajdy z jazdy smile.gif ...mam ten przywilej ze kieruje firma z domu, natomiast w tygodniu żonka bedzie jezdzila tym autkiem do pracy (20km dziennie) w weekendy czesto wypadamy gdzies za miasto, no i przerwy wakacyjne (zazwyczaj jedziemy gdzies na drugi koniec kraju..wiec potrzebne autko ktore nie bedzie meczylo na dlugich trasach) ...i to wszystko smile.gif

kocham samochody i nie usmiecha mi sie kolejny badziewny golf czy inny VAG

Napisano

> Kto sie nabija

> Przecierz mial babartha i jego boje z nim to juz klasyka AK

> Wybaczam Ci niewiedze w tym temacie ,krotka bytnoscia na tym lez

> padole

wiem, pamiętam i przed kupnem mojego auta przeorałem całe forum, również jego boje - ale zapomnieliście dodać, że (o czym Some0ne sam wspomniał) auto jakie zakupił było niestety dorżnięte od początku, więc oprócz skrzyni, wymienić musiał również pół silnika...

Napisano

> Za taka kase kup sobie jakiegos JTD i bedziesz na pewno bardziej

> zadowolony

takie stwierdzenia również lubię: "będziesz na pewno bardziej zadowolony"

nie wiesz, jakie kolega ma wymagania, więc skąd możesz wiedzieć, że będzie zadowolony? (tym bardziej, jak wspomniał o Civicu Type-R)?

A ja mu napiszę: kup Abarth'a - będzie na pewno bardziej zadowolony palacz.gif

Napisano

> autko ma sluzyc do dawania frajdy z jazdy ...mam ten przywilej ze

> kieruje firma z domu, natomiast w tygodniu żonka bedzie jezdzila

> tym autkiem do pracy (20km dziennie) w weekendy czesto wypadamy

> gdzies za miasto, no i przerwy wakacyjne (zazwyczaj jedziemy

> gdzies na drugi koniec kraju..wiec potrzebne autko ktore nie

> bedzie meczylo na dlugich trasach) ...i to wszystko

> kocham samochody i nie usmiecha mi sie kolejny badziewny golf czy

> inny VAG

Sugeruję więc posłuchać użytkowników silników 2.4. Fakt, że jest nas może tyle, ile palców na obu rękach (w porównaniu do innych, stanowimy zdecydowaną mniejszość), ale dlatego właśnie to my wiemy, jak auta się sprawują i na co zwracać uwagę.

Są również wyjątki (jak Some0ne z awaryjnym autem), ale problemy mają również dizlaże (nie wiem, czy nie nie większe).

Jeśli o mnie chodzi - jeżdżę od ponad 1,5 roku, przejechałem ponad 30.000km i problemów nie mam żadnych - uwierzcie mi - dosłownie żadnych (odpukać).

To że wymienić musiałem wahacze i tarcze/klocki? - standard. Skrzynia działa bez zarzutu, poza tym jest to standardowa skrzynia + "dodatki" smile.gif jakieś hydrauliczne wodziki czy coś tam.

Napisano
  • Autor

> Sugeruję więc posłuchać użytkowników silników 2.4. Fakt, że jest nas

> może tyle, ile palców na obu rękach (w porównaniu do innych,

> stanowimy zdecydowaną mniejszość), ale dlatego właśnie to my

> wiemy, jak auta się sprawują i na co zwracać uwagę.

> Są również wyjątki (jak Some0ne z awaryjnym autem), ale problemy mają

> również dizlaże (nie wiem, czy nie nie większe).

> Jeśli o mnie chodzi - jeżdżę od ponad 1,5 roku, przejechałem ponad

> 30.000km i problemów nie mam żadnych - uwierzcie mi - dosłownie

> żadnych (odpukać).

> To że wymienić musiałem wahacze i tarcze/klocki? - standard. Skrzynia

> działa bez zarzutu, poza tym jest to standardowa skrzynia +

> "dodatki" jakieś hydrauliczne wodziki czy coś tam.

w moim przypadku nie ma sensu kupowac diesla.juz to liczylem...a paliwie przyoszczedze rocznie z 1.5k pln, a jak zdechnie turbina to bede w plecy 3k pln zeby.GIF ...wiec gdzie tam oszczednosci. Abarth mi sie widzi baaardzo pod wzgledem stylistycznym, tylko Panowie powiedzcie mi jak ze spalaniem tego silniczka ?

aktualnie czytam o type-R, ktorego rowniez mam na celowniku i tu jestem naprawde zaskoczony niskim spalaniem, a 200koni piechota nie chodzi smile.gif (tylko jeszcze nie doczytalem jak z serwisem takiego potworka)

Napisano

> w moim przypadku nie ma sensu kupowac diesla.juz to liczylem...a

> paliwie przyoszczedze rocznie z 1.5k pln, a jak zdechnie turbina

> to bede w plecy 3k pln ...wiec gdzie tam oszczednosci. Abarth

> mi sie widzi baaardzo pod wzgledem stylistycznym, tylko Panowie

> powiedzcie mi jak ze spalaniem tego silniczka ?

> aktualnie czytam o type-R, ktorego rowniez mam na celowniku i tu

> jestem naprawde zaskoczony niskim spalaniem, a 200koni piechota

> nie chodzi (tylko jeszcze nie doczytalem jak z serwisem takiego

> potworka)

a czy miałeś okazję "przejechać" się autami o których piszesz?

mi Stilo 140 konne daje naprawdę dużo frajdy, szczególnie dobrze się bawiłem na niemieckich autostradach ;D ;P myślę że padnięcie turbiny jest tak samo prawdopodobne jak każda inna awaria o ile mniej więcej ma się pojęcie na jakiej zasadzie to wszystko działa.

którą generację Type-R bierzesz pod uwagę? Domyślam się że przedostatnią ? zeby.GIF Jeździ super ale wygląda moim zdaniem koszmarnie. Co innego najnowsza wersja wink.gif

Ja akurat Selespeedem w Abarth bym się najmniej przejmował. Ludzie się boją automatów, szczególnie skomplikowanych. Mam automata w Omedze i bardzo sobie chwalę, mimo iż miałem w niej dość dużo już problemów to automat działa jak działał ;D Tyle że faktycznie trzeba uważać co się kupuje, no i mieć trochę szczęścia... Pozatym szukając na forum prawie zawsze znajdziesz posty tylko o problemach bo raczej się nie pisze za dużo na temat czegoś co działa bezawaryjnie.

co do małego spalania Type-R... 200 koni ma apetyt na paliwo, jeśli zakładasz że chcesz mieć frajdę z jazdy to nie spodziewaj się litości na stacji benzynowej. Z drugiej strony tym autem da się jeździć "normalnie" a wtedy zużycie jest porównywalne z innymi silnikami o tej pojemności. Tylko nie zwracaj szczególnej uwagi na to co piszą ludzie na temat spalania, trzeba zawsze wziąć średnią z kilku opinii, splunąć przez lewe ramię i dodać kilkanaście-kilkadziesiąt procent.

no tak tylko po co jeździć czymś takim "normalnie" ? zeby.GIF

na długie trasy są wygodniejsze auta, ja szukalem raczej miejskiego wozidełka dlatego tu jestem smile.gif

Napisano

i jeszcze taki niuans, Type-R to "szlifierka" - dopiero na wysokich obrotach pokazuje swoje konie ;D trzeba lubić ten typ jazdy i mieć gdzie zeby.GIF

Napisano

> Kto sie nabija

> Przecierz mial babartha i jego boje z nim to juz klasyka AK

> Wybaczam Ci niewiedze w tym temacie ,krotka bytnoscia na tym lez padole

Some0NE kupił mechanicznego trupa, więc miał problemy. tongue.gif

Napisano
  • Autor

> i jeszcze taki niuans, Type-R to "szlifierka" - dopiero na wysokich

> obrotach pokazuje swoje konie ;D trzeba lubić ten typ jazdy i

> mieć gdzie

zdaje sobie z tego sprawe smile.gif ...co innego jezdzic jak wariat, a co innego jezdzic spokojnie majac pod prawa stopa cale stadko rumakow gotowych do skoku zeby.GIF

jezdzilem Golfem MK4 ARL 150koni/320niutkow i jezdzi to super ...ale co z tego jak ladne sztuki kosztuja w okolicach 15k Euro i ciezko znalesc nie zajechanego z niewiadomo jaka przeszloscia

ostatnio jezdzilem Grande Punto Sport z MJETem 1.9 130koni i calkiem fajnie to pomyka

diesel po prostu mi sie nie zwroci ...zbyt male przebiegi robie zeby go docenic, a serwis drozszy niz w przypadku benzyny.Roznice w cenach roby i benzyny tez nie sa az takie spore, a lac nie wiadomo jakiej ropy do diesli z CR to tylko pozorna oszczednosc (jak wiadomo silniki CR sa delikatne i dobrze jest lac naprawde dobrej jakosci paliwko np. Vpower Diesel czy Ultimate Diesel)

wracajac do hondy ...znacznie prosciej jest osiagnac spalanie ponizej 10litrow mocna benzyna niz typowym silniczkiem o pojemnosciach 1.6 smile.gif .Mocnymi furkami da sie jezdzic oszczednie, ale da sie i z fantazja smile.gif

Napisano

> Ja akurat Selespeedem w Abarth bym się najmniej przejmował.

A ja bym się jednak przejmował. ok.gifskromny.gif Miałem auto z Selespeedem, więc trochę znam temat. zlosnik.gif

> Ludzie

> się boją automatów, szczególnie skomplikowanych. Mam automata w

> Omedze i bardzo sobie chwalę

Selespeed z automatem ma tyle wspólnego, że z nieznanych nikomu powodów uważa się go za skrzynię automatyczną. zlosnik.gif A problemy z Selespeedem bywają przeróżne - proste czynności serwisowe typu wymiana sprzęgła (bo Selespeed ma sprzęgło - to nie hydrokinetyczny automat) dla większości serwisów stanowią poważne wyzwanie, o usterkach już nie wspominając; po przykładowej wymianie sprzęgła z dużym prawdopodobieństwem auto wyjedzie z ASO na lawecie, by trafić do jednego z tych nielicznych serwisów, którzy o Selespeedzie jakiekolwiek pojęcie mają. Jak ktoś lubi dreszczyk emocji w stylu "będzie działać, czy nie będzie", to Selespeed jest ze wszechmiar słusznym wyborem, w innym wypadku rozejrzałbym się za czymś innym jednak. ok.gif

Napisano

> Some0NE kupił mechanicznego trupa, więc miał problemy.

Tu dużo jeszcze zalezy od tego, co rozumie się pod pojęciem "mechanicznego trupa" zlosnik.gif - akurat w silinikach 2.0 i 2.4 Lancii obrót panewki (użytkownicy Kappy coś o tym wiedzą biglaugh.gif) to równie popularna usterka jak chociażby klekotanie wariatora w 130-konnym 1.8 16V Fiata, więc z autem some0NE'a nie zdarzyło się IMO nic, czego nie możnaby uznać za w miarę standardową usterkę dla tego silnika. ok.gif Inna sprawa, że czas trwania naprawy był skandalicznie długi. sick.gif

Napisano

> A ja bym się jednak przejmował.

Zgadzam się.

Stilo Abarth z manualem byłoby dużo lepsze wink.gif

Napisano

> w moim przypadku nie ma sensu kupowac diesla.juz to liczylem...a

> paliwie przyoszczedze rocznie z 1.5k pln, a jak zdechnie turbina

> to bede w plecy 3k pln ...wiec gdzie tam oszczednosci. Abarth

> nie chodzi (tylko jeszcze nie doczytalem jak z serwisem takiego

> potworka)

wyszedłem z podobnego założenia, więc kupiłem auto:

- ładne stylistycznie

- maksymalnie wyposażone

- z mocnym silnikiem

- bardziej do zabawy, niż przewożenia całej rodziny z torbami (od tego mam Mondziaka palacz.gif)

Spalanie kształtuje się bardzo różnie:

- przejechałem kilka baków jak stuprocentowy kapelusznik, spalanie ~ 7,8L (90% trasa)

- jeżdżąc częściej po mieście, potrafi spalić 12L (ostatnio tak właśnie miałem)

- średnią przyjmuję w okolicach 10L - i tak mi właśnie najczęściej wychodzi

Napisano

a aja mam selspeda w swoim abarcie i co odpukac od kwietnia zrobiłem 15 tys km z czego 13 na lpg i nie narzekam wszystko wporzadku i jak bym miał kupic kolejnego fiata z ss to tez bym kuił

Napisano

> Tu dużo jeszcze zalezy od tego, co rozumie się pod pojęciem

> "mechanicznego trupa" - akurat w silinikach 2.0 i 2.4 Lancii

> obrót panewki (użytkownicy Kappy coś o tym wiedzą ) to równie

> popularna usterka jak chociażby klekotanie wariatora w

> 130-konnym 1.8 16V Fiata, więc z autem some0NE'a nie zdarzyło

> się IMO nic, czego nie możnaby uznać za w miarę standardową

> usterkę dla tego silnika. Inna sprawa, że czas trwania naprawy

> był skandalicznie długi.

i jeszcze jedno - zauważ, że od dawien dawna masz raczej negatywne podejście do Stilaków, więc kolega _vip_ musi wziąć małą poprawkę na Ciebie biglaugh.gif (nie traktuj tego jako atak bow.gif)

Poza tym - coś, co wybiega poza standard, zawsze budzi skrajne emocje, i obawy, prawda?

Napisano

Ja nie twierdzę, że to jest całkiem złe smile.gif

Fajnie, że jesteś zadowolony ok.gif

Każdy ma trochę inne potrzeby smile.gif

Napisano
  • Autor

kurcze troszke mnie boli ze wywalajac 40k pln za fure nadal bede musial sie liczyc z awaria tej nieszczesnej skrzyni. Jak to ktos okreslij to nie kwestia "czy" ale "kiedy" cos sie wysra hehe.gif

ponoc stilo GT z tym samym silnikiem bylo juz z manualna skrzynia ? ...choc sami piszecie ze sam silnik tez bezproblemowy nie jest

chyba jednak bedzie ten japoniec icon_rolleyes.gif

Napisano

> ponoc stilo GT z tym samym silnikiem bylo juz z manualna skrzynia ?

to prawda, poczytaj to

> ...choc sami piszecie ze sam silnik tez bezproblemowy nie jest

> chyba jednak bedzie ten japoniec

i widzicie? zamiast pozyskac nowego kącikowicza, to oddajemy go bez walki cfaniaczek.gif no może tylko Woyt się starał claps.gif

Napisano
  • Autor

> i widzicie? zamiast pozyskac nowego kącikowicza, to oddajemy go bez

> walki no może tylko Woyt się starał

ale to nie Wasza wina Panowie, tylko Waszych samochodów smile.gif ...wazne jest dla mnie abym mial sprawdzonego mechanika blisko miejsca zamieszkania. Mojego opla serwisuje w takim zaufanym warsztacie i wiem jak wiele zalezy od dobrego serwisu. Jesli znajde jakiegos zdolnego fachure od fiacikow, a w szczegolnosci od Stilo w okolicach katowic to nie mowie nie

Napisano

Vip, ja tylko żartowałem wink.gif taki type-r to super sprawa drive.gif

Napisano

> mi tez sie podoba

> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3697224

> choc wolalbym jednak osobiscie poszukac czegos w dojczach

Zdecydowanie sam poszukaj. przechodziłem ten etap ostatnio ze Stilaczem. Jeśli auto byłoby naprawdę bez wad to nie opłacałoby się go sprowadzić tak aby sprzedać w atrakcyjnej cenie. Niemcy nie maja już od dawna atrakcyjnych cen.

Napisano
  • Autor

> Zdecydowanie sam poszukaj. przechodziłem ten etap ostatnio ze

> Stilaczem. Jeśli auto byłoby naprawdę bez wad to nie opłacałoby

> się go sprowadzić tak aby sprzedać w atrakcyjnej cenie. Niemcy

> nie maja już od dawna atrakcyjnych cen.

pewnie ze tak...okazji nie ma i nikt nie sprzeda tanio dobrej furki

Napisano

> wiem, pamiętam i przed kupnem mojego auta przeorałem całe forum,

> również jego boje - ale zapomnieliście dodać, że (o czym Some0ne

> sam wspomniał) auto jakie zakupił było niestety dorżnięte od

> początku, więc oprócz skrzyni, wymienić musiał również pół

> silnika...

nie mialem najmniejszych problemow ze skrzynia!

Napisano

>Abarth

Jesli nie musi być krajowy, to zainteresuj się moze stilo 2.4 z normalna skrzynia z niemiec. Tam takie wystepowaly, byl nawet o tym topic.

Napisano

> to prawda, poczytaj to

> i widzicie? zamiast pozyskac nowego kącikowicza, to oddajemy go bez

> walki no może tylko Woyt się starał

ok.gif dlatego napisałem co miałem napisać i więcej nie będę słodził.

jeśli ktoś chce, na priv mogę go dalej przekonywać skromny.gif

Napisano

> mi tez sie podoba

> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3697224

> choc wolalbym jednak osobiscie poszukac czegos w dojczach

Półtora roku temu rónież miałem podobny dylemat biglaugh.gif

Rozważałem Type-R'a, Focus'a ST, ...

I jeszcze jedna uwaga - może nie jestem jeszcze jakoś nadzwyczaj stary, ale opinii możesz czytać miliardy, najróżniejszych, mogę CI one pomóc, ale nie sugeruj się nimi tak za bardzo.

Mi również wszyscy na około mówili - Fiat?? beee, najgorsze gówno, co Ty robisz, pakujesz się w kłopoty, itp, itd.........

Mojego wymarzonego egzemplarza szukałem ~ 8 miechów, znalazłem, sprawdziłem, kupiłem i jeżdżę, jeżdżę i jeszcze raz jeżdżę smile.gif

A ojcu Mondziak poleciał do poważnej naprawy, Szwagrowi Mazda, jeszcze komuś innemu Superb...

Tak więc - sam wybierz co jest lepsze dla CIebie grinser006.gif

Napisano

> nie mialem najmniejszych problemow ze skrzynia!

aaa, to sorki, źle Ciebie zapamiętaliśmy, tzn od tej najgorszej strony devil.gif

Napisano

> chyba jednak bedzie ten japoniec

zwróć uwagę poza stanem konkretnego ekzęplarza na miejsce jego produkcji. Jeśli jest to fabryka w Japoni, to będziesz raczej mógł cieszyć się jego bezawaryjnością. jeśli zaś będzie to fabryka w innym kraju, to raczej fiat okaże się tańszym autem w użytkowaniu jeśli chodzi o koszty napraw i będą one rzadsze u fiata.

Napisano

> aaa, to sorki, źle Ciebie zapamiętaliśmy, tzn od tej najgorszej

> strony

u mnie tylko kwestia silnika... w ktory wlozylem prawie 7k od razu po zakupie frown.gif

Napisano
  • Autor

chlopy tak podpatrzylem na innym forum kolege, ktory rowniez rozglada sie za nowym autkiem... co myslicie o lexusie IS200 ?

http://www.toyotaclub.hg.pl/test-is-200.htm

w gre by wchodzila wersjia z silnikiem 2.0 155KM. Macie jakas wiedze w tym temacie ? (ile toyoty w tym lexusie)

Napisano

Fajne autko ale co ono ma wspolnego ze stilo icon_eek.gif

Mamy tu pruski ordnung i nic poza stilo no moze fiat nie przejdzie piesc.gif

Napisano
  • Autor

> Fajne autko ale co ono ma wspolnego ze stilo

> Mamy tu pruski ordnung i nic poza stilo no moze fiat nie przejdzie

czyli jak pytam o fiata to OK, a jak zapytam Was o zdanie o innym autku to juz spadaj na drzewo ? ...nie obraz sie ale to pachnie klapkami na oczach

Napisano

> czyli jak pytam o fiata to OK, a jak zapytam Was o zdanie o innym

> autku to juz spadaj na drzewo ? ...nie obraz sie ale to pachnie

> klapkami na oczach

to forum konkretnych użytkowników, ciężko od nich wymagać ogólnej wiedzy na temat różnych aut, czasem lepszych a czasem nie smile.gif No i na pewno to jest zdecydowanie OT zeby.GIF

Jeśli chodzi o tego Lexusa to moim zdaniem waytogo.gif Rzędowa szóstka to jest to co tygryski lubią najbardziej.

Napisano
  • Autor

no to trudno...uciekam do skośnookich 30.GIF

Napisano

> klapkami na oczach

napiszę tak - gdyby Type-R i Focus ST miały lepsze wyposażenie - wziąłbym bezsprzecznie jeden z tych dwóch.

Ale przeorałem cały rynek (interesowałem się rocznikami 2001 - 2004) i niestety większość marek wygląda mizernie w porównaniu do Stilo palacz.gif

p.s. nie wiem dlaczego, ale moje poszukiwania nie skupiły się prawie w ogóle na francuskich autach (może z 5% moich poszukiwań)

Napisano
  • Autor

> napiszę tak - gdyby Type-R i Focus ST miały lepsze wyposażenie -

> wziąłbym bezsprzecznie jeden z tych dwóch.

> Ale przeorałem cały rynek (interesowałem się rocznikami 2001 - 2004)

> i niestety większość marek wygląda mizernie w porównaniu do

> Stilo

> p.s. nie wiem dlaczego, ale moje poszukiwania nie skupiły się prawie

> w ogóle na francuskich autach (może z 5% moich poszukiwań)

tak, ale nie wiem czy zalezy mi bardziej na dobrym silniku, dobrej trakcji i bezawaryjności niz na nowoczesnym telefonie komorkowym na kolach z zbudowanym tosterem i zestawem glosnomowiacym smile.gif Type-R to przedewszystkim moc i osiagi, tylko obawiam sie ze to troszke zbyt esktremalny pomysl, jak na autko ktore ma pelnic role tez autka rodzinnego, Lexus osiagi ma zadowalajace, za to (z tego co czytam) jest praktycznie bezawaryjny i jedyne co sie zużywa to elementy zawieszenia

Stilo jest swietne pod kazdym wzgledem ale awaryjnosc tego modelu jest dla mnie zbyt wysoka, a po autku za 40k pln wymagam jednak znacznie wiecej w tej kwestii

na francuzy nawet nie zerkam, jezdzi sie tym jak tapczanem na kolach

Napisano

> klapkami na oczach

Sam sobie odpowiedziales 20.GIF20.GIF : 30.GIFwaytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.