Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

RENAULT MEGANE

Featured Replies

Napisano

WITAM!!

Wczoraj w komisie oglądałem Renault Megane, hatchback, dosyć bogate wyposażenie (klima-sprawna, sterowanie radiem przy kole kierownicy, el. szyby, lusterka, wspomaganie kierownicy, welurowe siedzenia). Auto jest sprowadzone i po części przygotowane do rejestracji. Zostaje tylko w starostwie tablice i recycling. Poza tym cena tego auta które jest z roku '96 jest 9900 i do pewnej negocjacji. Auto z zewnątrz wygląda bardzo ładnie (lakier met., zero rdzy itp).

Posiada instalację CNG(jestem z Warszawy także punkt tankowania bym miał). Nie wiem tylko czy przebieg auta nie jest zbyt duży i ile taki silnik (1.6 8V) może jeszcze posłużyć. Powiem tylko, że z chwilą odpalenia wyraźnie słychać stukanie kompensatora luzów i prawdopodobnie będą one do wymiany bo nawet po rozgrzaniu stukanie, które nie jest aż tak głośne ale występuje i po dodaniu gazu stukanie też jest.

Może ktoś z Was ma takie auto i wie coś więcej na ten temat no i czy w ogóle warto sobie tym głowę zawracać.

Napisano

miałem megane z 98... prosty wóz dla kowala...

zrobiła 60tysięcy bez usterki i poszła do kasacji... ogólnie wtedy za tamte pieniądze to był dobry zakup

10 tysięcy za 11 letnią megankę to przesada

Napisano

> 10 tysięcy za 11 letnią megankę to przesada

Za miesiac bedzie juz 12-letnia... IMHO brac, ale maks. za 5-6 tys. Wiecej nie jest warta.

Napisano

mam megane 1,4z 96 roku.

fajne, wygodne proste technicznie autko

silnik 1,4 ma zawory regulowane ręcznie, na śrubokręt, bez hydrauliki. Silnik 1,6 nie jestem pewien, ale chyba też.

Sprawdż dobrze progi. lubią zdnić z tyłu pod drzwiami pasażera. Prawdopodobnie nie ma tam juz blachy, zostało tylko kauczukowe zabezpieczenie, które maskuje dziure.

Za meganke w super stanie i z full wypasem z tego rocznika osobiście nie dałbym więcej jak 8000. Mówie to jako właściciel bardzo podobnej megany już chyba od 5 lat.

Napisano
  • Autor

Właśnie. Też tak sądzę, że nie za tyle pieniędzy. Gość opuściłby ale do 9tysięcy. Więcej nie. No i ten przebieg mnie przeraża (226tysięcy!!!)

Napisano

> Właśnie. Też tak sądzę, że nie za tyle pieniędzy. Gość opuściłby ale

> do 9tysięcy. Więcej nie. No i ten przebieg mnie przeraża

> (226tysięcy!!!)

złom, omijaj... szukaj czegoś młodszego

Napisano

> złom, omijaj... szukaj czegoś młodszego

za 10 tyś to powinno to być w idealnym stanei z przebiegiem (autentycznym) około 120 tyś... po dziadku smirk.gif

Napisano

> Właśnie. Też tak sądzę, że nie za tyle pieniędzy. Gość opuściłby ale

> do 9tysięcy. Więcej nie. No i ten przebieg mnie przeraża

> (226tysięcy!!!)

Ja mam nakręcone teraz 215 tys. Objaw uboczny gazu - nadpalone jedno gniazdo. Poza tym silnik chodzi bez zarzutu.

Ale cena faktycznie przegięta. Kumpel jedzie po clio 95 (welur, szyby elektryka, lusterka podgrzewane i sterowane elektrycznie, podgrzewane foltele) - cena 3 tys. Za megane nie dałbym więcej niż 5-6 tys.

Napisano

jesli chodzi o przebieg to nie ma co sie obawiać duzego przebiegu jesli jezdzisz sam autem od dawna, regularnie serwisujesz itd. Wtedy nawet 250-300 km nie jest żadnym problemem. Problem pojawia sie przy kupnie auta z takim przebiegiem - nie wiadomo jak czesto i czy w ogóle auto bylo serwisowane wcześniej. Z takim przebiegiem auto wyłacznie z pewnych rąk ze znaną historią

Napisano

> Za miesiac bedzie juz 12-letnia... IMHO brac, ale maks. za 5-6 tys.

> Wiecej nie jest warta.

ok.gif dokladnie..

W cenie 10tys znajdziesz juz duzo lepsze auto..

Napisano

> btw. ile Ci pali biemdabliu?

kapelusz trasa do 120-130 5,6-5,8 l/100, trasa do 160 6,3-6,5, miasto ok 8 l/100

srednio 6,5-7 l/100

to bardzo ekonomiczny dresowóz zlosnik.gif

Napisano

> Bardzo przyzwoite wyniki, jaki tam jest silnik?

Niech zgadne. 2.0 diesel ?

Wystarczylo zobaczyc do profilu

Napisano

"520d", czyli seria 5, silnik 2.0, d-diesel?

Tak, to się "rozkłada", bo ja nie wiem?

hmm.gif

Napisano

> "520d", czyli seria 5, silnik 2.0, d-diesel?

> Tak, to się "rozkłada", bo ja nie wiem?

tak.

Czasem BMW ma odbicia i silnik 1.8 tez oznaczaja jako koncowke 20, ale to tylko czasem zlosnik.gif

Napisano

> Bardzo przyzwoite wyniki, jaki tam jest silnik?

w serii jest 136 KM 280 Nm a u mnie ok 150 KM i pewnie z 330-350 Nm bo to wersja 1.0 zlosnik.gif

Napisano

> tak.

> Czasem BMW ma odbicia i silnik 1.8 tez oznaczaja jako koncowke 20,

> ale to tylko czasem

Ostatnio coraz częściej nie odczytasz pojemności po oznaczeniu modelu, ostatnio 520i miala pojemnosć 2.2 a np 535d 0 poj 3.0 ale juz biturbo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.