Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przegląd a kolor samochodu ??

Featured Replies

Napisano

Witam

Ma takie pytanko otóż nie mam przegladu na samochód (dowód zabrany po wypadku) i chcę zrobić przegląd. Samochód jest już naprawiony tylko, że niektóre elementy nie są w kolorze nadwozia (biały podkład i czarny natrysk). Więc tu moje pytanie podbiją mi przeglad czy musze malowac pod kolor ??

Pozdr Lumo

Napisano

> Witam

> Ma takie pytanko otóż nie mam przegladu na samochód (dowód zabrany po

> wypadku) i chcę zrobić przegląd. Samochód jest już naprawiony

> tylko, że niektóre elementy nie są w kolorze nadwozia (biały

> podkład i czarny natrysk). Więc tu moje pytanie podbiją mi

> przeglad czy musze malowac pod kolor ??

> Pozdr Lumo

ja jeżdżę kameleonem, kolor jest tylko dla Ciebie... kiedyś jeszcze było w dowodzie, ale teraz już nikt nie zwraca na to uwagi...

Napisano
  • Autor

no właśnie też mi sie tak wydaje że kolor teraz nie ma znaczenia hmm.gif

Napisano
  • Autor

ja też bym malował jak bym miał gdzie frown.gif troche ciężko malowac samochód jak nie masz gdzie. Podkałdem jak pomlujesz to tak doborze grinser006.gif (przynajmniej dla mnie) najwyzej więcej i sie zeszlifuje ale z metalikiem to już jakos nie za bardzawo jeszcze jak w moim garażu temeperatura taka jak na zewnątrz to weż coś tam maluj a już o syfach unoszacych sie z podłogi to nie wspomne sick.gif

Napisano

> Więc tu moje pytanie podbiją mi

> przeglad czy musze malowac pod kolor ??

Praktycznie podbiją, bo przecież "z pewnością polakierujesz te elementy niezwłocznie, tylko musisz finansowo stanąć na nogi" zlosnik.gifbiglaugh.gif, ale teoretycznie mogą takiego łaciatka bez problemu odwalić za nieestetyczny wygląd.

Napisano

> Praktycznie podbiją, bo przecież "z pewnością polakierujesz te

> elementy niezwłocznie, tylko musisz finansowo stanąć na nogi"

> , ale teoretycznie mogą takiego łaciatka bez problemu odwalić za

> nieestetyczny wygląd.

a to nowość ten nieestetyczny wygląd- może jakis przepis? biglaugh.gif

Napisano

> a to nowość ten nieestetyczny wygląd- może jakis przepis?

Ja mam trzy kolory na aucie i nikt mi nic nie zrobi, jak będzie ich nawet 16.Jedyny przepis to zabraniający użytkowania samochodu, będącego w trakcie prac blacharskich, czy jakoś tak. Jak będzie szpachla na wierzchu, to się doczepią.

Napisano

> Praktycznie podbiją, bo przecież "z pewnością polakierujesz te

> elementy niezwłocznie, tylko musisz finansowo stanąć na nogi"

> , ale teoretycznie mogą takiego łaciatka bez problemu odwalić za

> nieestetyczny wygląd.

A np taki Polo Harlequin? Każdy element w innym kolorze, wygląd kwestia gustu, ale czy też jest nieestetyczny i przeglądu nie przejdzie?

Napisano

> A np taki Polo Harlequin? Każdy element w innym kolorze, wygląd

> kwestia gustu, ale czy też jest nieestetyczny i przeglądu nie

> przejdzie?

Taki przejdzie, bo ma homologacje i jest fabryczny. Napisałem, że mogą nie przejść poszpachlowane drzwi albo błotniki w kolorze podkładu bo mogą. Na stacje w której robie przeglądy wystarczy podjechać brudnym samochodem i już się "leci" albo na myjnię albo w kosmos zlosnik.gifbiglaugh.gif

Napisano

a jak jest z tymi wszytskim "rust style", czyli nie masz zadnego koloru bo jest ....rdza hmm.gif

Napisano

> a jak jest z tymi wszytskim "rust style", czyli nie masz zadnego

> koloru bo jest ....rdza

Wydaje mi się, że wszelkie "rusty" (mówimy o sposobie lakierowania, a nie o prawdziwych dziurach w karoserii), jak również inne tuningowe "lamperie", graffiti i kameleony jeżeli tylko są zrobione z głową i zasadami bezpieczeństwa, to przegląd przejdą bez problemu.

BTW ma ktoś zdjęcie tego słynnego Golfa "rust style" bo google mi nic nie znalazły, a jest przepiękny serduszka.gif

Napisano

> Wydaje mi się, że wszelkie "rusty" (mówimy o sposobie lakierowania, a

> nie o prawdziwych dziurach w karoserii), jak również inne

> tuningowe "lamperie", graffiti i kameleony jeżeli tylko są

> zrobione z głową i zasadami bezpieczeństwa, to przegląd przejdą

> bez problemu.

> BTW ma ktoś zdjęcie tego słynnego Golfa "rust style" bo google mi nic

> nie znalazły, a jest przepiękny

bardzo bym prosił o jakis konkretny przepis, a nie na zasadzie wydaje mi się 270751858-jezyk.gif

dzisiaj z czystej ciekawości zadzowniłem sobie na jedna ze stacji w woj. pomorskim GD i zapytałem pana diagnostę czy jak mam łaciate auto, kolory każdy inny, posprejowany to czy podbije mi przegląd. W słuchawce usłyszałem smiech i pan diagnosta wyłuszczył mi, że przeglą techniczny jak wskazuje nazwa dotyczy sprawności pojazdu i jego mechanizmów, stanu karoserii czy nie jest wygnita, stanu ogumienia, a na temat wyglądu auta przepisy nic nie mówią, wygląd jest rzecza indywidualną właściciela.

Dlatego ponawiam pytanie jaki przepis to reguluje wg. Ciebie? wink.gif

Napisano

> Dlatego ponawiam pytanie jaki przepis to reguluje wg. Ciebie?

Nie wiem jaki, opisałem tylko własne przemyślenia i zasłyszane opinie, również diagnostów samochodowych. Widocznie mają to pod co podciągnąć zgodnie ze starą zasadą, że: "jak jest potrzeba, to i nowego Mercedesa można odwalić" grinser006.gifbiglaugh.gif.

Napisano
  • Autor

Więc wynika z tego iż raczej nic do tego nie powinien mieć diagnosta że maska i błotnik są w podkładzie chyba, że trafię na debila hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.